الأربعاء، 1 نوفمبر 2017

تورتة بلاك فورست مقدمة من الشيف ناهد هشام

اسم الوصفة تورتة بلاك فورست
مقدمة من  الشيف ناهد هشام
مدة التحضير 25 دقيقة
مدة الطهى 45دقيقة
مقادير الكيك الاسفنجي
8 بيضات
، فانيليا ،
، كوب سكر ،،
 كوب وربع دقيق
، معلقتين نشا
، معلقتين كبار كاكاو
، ظرف كيك شيف
للزينة : ربع كيلو كريم شانتيه يخفق بكوباية ونصف لبن مثلج ،، شكولاته ،، كريز
الطريقة
بالمضرب الكهربا يخفق البيض والفانيليا والسكر علي سرعه عالية لمدة لا تقل عن ربع ساعه حتي يتضاعف الحجم ويصبح كريمي نضع المكونات الجافه معا ونقلبها ونضعها بالمنخل  ونضيفها بالتدريج لخليط البيض ونقلب بمعلقة خشب بالراحه وبحرص حتي لا يخرج الهواء .. نصب الخليط في صينية مدهونة سمن ومرشوشة دقيق  وندخلها الفرن علي درجة حرارة 280 ولا نفتح الفرن قبل تلت ساعه وبعد النضج نتركها تبرد تمام ثم نقسم الكيك بسكين ذو سلاح طويل وممكن نسقي الطبقات سيرب خفيف او سفن اب ونضع الكريمة المخفوقة ونغلف في الاخر بكريمه ونزين بالشكولاتة والكريز  وتوضع بالثلاجه لحين التقديم وبالهنا..
مديرة قسم المطبخ أ/ناهد هشام ومروه جميل

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق