الأحد، 3 ديسمبر 2017

كشرى مصرى مقدمة من الشيف المتميزة سارة احمد _موقع واذاعة اخبار العرب

كشري مصرى
مقدم من  ساره احمد
المقادير
 عدس احمر مسلوق
بصل المقلي
كمون ..
حمص مسلوق
معكرونه نوعين
زيت للقلي
ملح
فلفل اسود
شعريه
رز
سبع بهارات
الطريقه

 تسلق  المعكرونه  ونضيف شويه من زيت البصل  المقلي وشوية  ملح .بعد ماتستوي تصفى وترش بشوية كمون وفلفل اسود

في قدر..نقلي الشعريه بزيت البصل مع الرز المنقوع وسبع البهارات والملح والكمون ويترك لين يكمل استواءه وينشف ماءه على نار هاديه  نضيف عليه العدس الاحمر المسلوق

الشطه الحاره : زيت قلي البصل.. ثوم.. فلفل حار مجفف.. معجون طمامه ( صلصه) يقلى المعجون مع الزيت ليعطينا اللون الحلو
بعدين طماطم مهروسه و كمون فلفل اسود ملح  وشوي من ماي سلق الحمص يغلى لين يثخن ويطفى عليه

الدقه : ماء سلق الحمص .. ليمون عدد ٢ - خل ربع كوب - كمون - ملح - شوية سكر - معلقه من الشطه الحاره
تزين بالطريقه اللي تحبوها
تسكب في قالب  وتترك دقايق ثم تقلب وتزين بالمكونات
وبالعافيه
مديرة قسم المطبخ أ/ناهد هشام ومروه جميل

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق