اعداد:ندي فاروق
&سنه أولي مطبخ مع أم أنس&
اللي هيجربه مش هيبطل يعمل كل يوم غير اللي في الافران تماما تماما
طريقه عمل الفايش وبطعم فايش الحمص بتاع الصعيد
وبطريقه سهله جداا بدون عمل خميره الحمص اللي بتبوظ من ناس كتير
مقدم من شيف:ندي فاروق
&المقادير&
3كوب دقيق
معلقه كبيره كلا من :
خميره كركم حمص مطحون سكر محلب ناعم بقسماط ناعم
ذره ملح
نص كوب سمنه
كوب لبن دافئ للعجن
&الطريقه&
نضع كل المقادير الجافه في بوله ثم نضع السمنه بدرجه حراره المطبخ ونقوم ببسها في الدقيق ثم ننزل باللبن شويه شويه حتي تلم العجينه نفردها مربع ونلف المربع رول كما موضح
ونضعها في صينيه الانجلش كيك او اي صينيه لحد ماتتضاعف حجمها نفتح الفرن يسخن 10 دقايق ثم ندخل الفايش علي الرف الوسط علي درجه حراره 200 حتي يحمر من الجانب وتحت نفتح الشويه يأخد لون ثم نقوم بتقطيعها شرائح ونضعها في صينيه مدهون زيت ويدخل الفرن علي درجه حراره 100 حتي يتحمص ويصبح مقرمش ويقدم بالف هنا وشفا
#ملوحظه ممكن الاستغناء عن المحلب لكن بيدي تست خلو في طعم الفايش وموجود عند العطار
وطبعا مش المحلب الغالي لاني في محلب غالي ومحلب رخيص
&سنه أولي مطبخ مع أم أنس&
اللي هيجربه مش هيبطل يعمل كل يوم غير اللي في الافران تماما تماما
طريقه عمل الفايش وبطعم فايش الحمص بتاع الصعيد
وبطريقه سهله جداا بدون عمل خميره الحمص اللي بتبوظ من ناس كتير
مقدم من شيف:ندي فاروق
&المقادير&
3كوب دقيق
معلقه كبيره كلا من :
خميره كركم حمص مطحون سكر محلب ناعم بقسماط ناعم
ذره ملح
نص كوب سمنه
كوب لبن دافئ للعجن
&الطريقه&
نضع كل المقادير الجافه في بوله ثم نضع السمنه بدرجه حراره المطبخ ونقوم ببسها في الدقيق ثم ننزل باللبن شويه شويه حتي تلم العجينه نفردها مربع ونلف المربع رول كما موضح
ونضعها في صينيه الانجلش كيك او اي صينيه لحد ماتتضاعف حجمها نفتح الفرن يسخن 10 دقايق ثم ندخل الفايش علي الرف الوسط علي درجه حراره 200 حتي يحمر من الجانب وتحت نفتح الشويه يأخد لون ثم نقوم بتقطيعها شرائح ونضعها في صينيه مدهون زيت ويدخل الفرن علي درجه حراره 100 حتي يتحمص ويصبح مقرمش ويقدم بالف هنا وشفا
#ملوحظه ممكن الاستغناء عن المحلب لكن بيدي تست خلو في طعم الفايش وموجود عند العطار
وطبعا مش المحلب الغالي لاني في محلب غالي ومحلب رخيص
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق