الأحد، 3 ديسمبر 2017

اسرار وتكات الملوخيه وطريقه الحفظ الصحيح للملوخيه مع شيف ندي فاروق -موقع أخبار العرب

 اعداد :ندي فاروق
                    سنه اولي مطبخ مع أم أنس
                                 و
          &تكات واسرار أم أنس في الملوخيه&
اولا :اولا عند غلي الشوربه نبشر فيها طماطميه ونضع معلقه سكر  ونتركهم يغلو غلوتين
ثانيا: عند خرط الملوخيه يجب نزولها في الشوربه فورا لتجنب غامقين لونها ووضع معها معلقه من الطشه النيه
ثالثا: متخليش الملوخيه تغلي يدوبك تغلي غلوه فقط تتطفي عليها  وتنزلي بالطشه
رابعا:حطي في الطشه وانتي بتحمريها شويه شطه بتدي تست حلو للملوخيه
خامسا : أوعي تغطي الملوخيه وهي ساخنه
سادسا:لو الملوخيه سقطت منك اضربيها في الخلاط ورجعيها الحله تاني تسخن هترجع زي ماكانت
سابعا:قلبي في الملوخيه  لفوق بالمغرفه كتير علي النار علشان يضيع الريم الابيض من علي الوش
ثامنا:قطفي جزء صغير للعرق مع ورق الملوخيه لعمل العرق
واخريا لتحزين الملوخيه الصحيح والاحتفاظ بلونها
قطفيها واغسليها وسيبها تنشاف مع مرعاية تقليب الورق باستمرار لعدم غامقين لونه
 واحفظي الملوخيه في الفريرز ورق بدون فرم  لحين الاستعمال
تخرجيها من الفريرز وتتركيها تفك ثم تخرط الملوخيه
انتظروني بتكات واسرار اخري تحياتي شيف ندي فاروق
                         
                          احلي طبق ملوخيه

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق