الدونتس
مقدمه من / أم محمد البغدادى
وقت التحضير / ٣ ساعات
وقت الطهى / ١٠ دقائق
مكونات العجينه
الأول حنعمل خميره للعجينه
نصف كوب دقيق
كوب ماء
معلقتين كبار سكر
معلقه كبيره خميره
حنخلط ده كله بالمضرب السلك اليدوى ونغطيها ونسيبها ساعتين
بعد مرور الساعتين نجهز باقى المكونات
٣كوب ونصف دقيق
رشة ملح
نصف معلقة بيكنج بودر( الوصفه الاصليه مافيهاش بودر أنا حبيت اضيفه عشان يخلى العجين خفيف )
نصف كوب حليب
٢ بيضه مخفوقين
فانيلا
معلقه كبيره خل
معلقتين كبار ذبده طريه بدرجة حرارة الغرفه
**الطريقه **
فى طبق عميق نخلط الدقيق والبودر والملح والفانيلا نخلطهم كويس ونضيف البيض ونقلبهم كويس ونفرك البيض كويس فالدقيق ونضيف الحليب وخليط الخميره اللى جهزناه من بدرى فوق ️نضيفه ونقلب كله((خدوا بالكم ماضيفناش لسه الذبده دورها ماجاش ))
نبدأ بالعجن ولو احتاجت مايه طبعا نزووود بالتدريييج لحد ما العجينه تلم معانا عايزنها طررريه وبتلزق شويه نشيليها من الطبق وننزل بيها عالرخامه ونعجن كووويس مش أقل من ربع ساعه واللى عندها عجان يبقا ياسعدهااا
عجنا كووويس وفرغنا طاقتنا ننزل بالذبده بقا ونبدأ نعجننن تاااانى
حتلاااقوا العجينه كده بقت غررريبه وبتقطع ومش ماسكه على بعضها مانقللقش خااالص نستمرررر فالعجن شويه شويه حتلاقوا العجينه بتظبط وبتبدا تلم تانى وتبقا ناااعمه وجمييله
خلصنا نرجع العجينه الطبق تانى ونغطيها ونسيبها يعنى لحد ما يتضاعف حجمها وتخمر
((فالمرحله دى على فكره ممكن فورا بعد ما تخلصى عجن تشيليها فالتلاجه تخمر ببطء لو مثلا عايزه تشتغلى بيها تانى يوم توفيرا للوقت يعنى بس تطلعيها قبلها تاخد حرارة الغرفه وتشتغلى بيها ))
خمرت العجينه وبقت تمام نبدا نشكل بقا
تفردى العجينه ولاازم ترشى دقيق تحت وفوق وانتى بتفردى تفرديها بسمك واحد سنتى وتقطعيها بقطاعة الدونتس بتتباع عند محلات مستلزمات الحلوانى معندناااش يبقا نتصرف نقطع بكوبايه مثلا وغطا زجاجه من النص ونرصهم على صينيه مدهوووونه كووويس جدا بزيت لااازم تدهنيها عشان الدونتس مايلزقش ونعرف نشيله بسهوله وشكله مايخرب
وفيه طريقة تشكيل تانيه بدل ما نفرد العجينه نقطعها كرات فحجم البيضه كده ونبططها من النص شوويه صغننين وباى حاجه مدوره نقطع الجزء اللى فالنص حتدينا شكل الدونتس بسهوووله وبدون فرد وبيكون شكله منفوخ وجميل
قطعت شويه مدورين بدون ما افتح مالوسط دوووول بقا حعملهم دوناتس بووومب ححشيهم نوتيلاااا
شكلنا وخلصنا ورصيناهم على الصينيه نسيبهم يخمروا نصااايه كده ماتطوليش بقا فتخميرهم فالمرحله دى يعنى نص ساعة ساعه إلا ربع كفااايه أوى عشان مايختمروش زياده ومانعرفش نشيلهم
نسخن الزيييت بقا زيت غزيير وسخن تمام ونار متوسطه ونبدأ نقلى ناخد الدونس بخفه وحرص عشان مانضيعش خمره وننزل فالزيت براحه مش بياااااخد وقت خاااالص يعنى كل جنب تقريبا دقيقتين يعنى مش تحطيه وتسبييه وتمشى لااا تنتبهى والاطفاااال بعيد الله يكرمكم
أستوى وبقا تمام نطلع على مناديل ونبدا نجهز التغطيه
مجاااال التغطيه ده وووواسع
ممكن شيكولا سايحه سودا أو بيضا وممكن نلون البيضا بألوان مختلفه ونغطس فيهم الدونتس
ممكن جناااش زى اللى أنا عملاه وبصراحه تتتحفه مع الدونتس
ممكن صوص التوووفى الفظيييع ((ومجهزالكم وصفته حنزلهالكم قريب ))
ممكن الايسينج (صوص السكر ) وده بنلوونه براحتنااا بس للامااانه مابحبهووووش خااالص
ممكن تخلطى سكر بودرة مع قرفه وتدحرجى فيه الدونتس
بالنسبه للدونتس بووومب بعمل فتحه صغيره وبكيس حلوانى بحشيه نوتيلاااا وارش عليه خطوط من الشيكولا
التزييين بقا حسب ماتحبى رشه من الفارماسيلى أو خطوط من الشيكولا البيضا أو السودا
ممكن رشة جوز هند أو مكسرات أو خليها جناش أو شيكولا ساده بدون تززين وبالهنا
مديرة قسم المطبخ ا/ ناهد هشام ومروه جميل
مقدمه من / أم محمد البغدادى
وقت التحضير / ٣ ساعات
وقت الطهى / ١٠ دقائق
مكونات العجينه
الأول حنعمل خميره للعجينه
نصف كوب دقيق
كوب ماء
معلقتين كبار سكر
معلقه كبيره خميره
حنخلط ده كله بالمضرب السلك اليدوى ونغطيها ونسيبها ساعتين
بعد مرور الساعتين نجهز باقى المكونات
٣كوب ونصف دقيق
رشة ملح
نصف معلقة بيكنج بودر( الوصفه الاصليه مافيهاش بودر أنا حبيت اضيفه عشان يخلى العجين خفيف )
نصف كوب حليب
٢ بيضه مخفوقين
فانيلا
معلقه كبيره خل
معلقتين كبار ذبده طريه بدرجة حرارة الغرفه
**الطريقه **
فى طبق عميق نخلط الدقيق والبودر والملح والفانيلا نخلطهم كويس ونضيف البيض ونقلبهم كويس ونفرك البيض كويس فالدقيق ونضيف الحليب وخليط الخميره اللى جهزناه من بدرى فوق ️نضيفه ونقلب كله((خدوا بالكم ماضيفناش لسه الذبده دورها ماجاش ))
نبدأ بالعجن ولو احتاجت مايه طبعا نزووود بالتدريييج لحد ما العجينه تلم معانا عايزنها طررريه وبتلزق شويه نشيليها من الطبق وننزل بيها عالرخامه ونعجن كووويس مش أقل من ربع ساعه واللى عندها عجان يبقا ياسعدهااا
عجنا كووويس وفرغنا طاقتنا ننزل بالذبده بقا ونبدأ نعجننن تاااانى
حتلاااقوا العجينه كده بقت غررريبه وبتقطع ومش ماسكه على بعضها مانقللقش خااالص نستمرررر فالعجن شويه شويه حتلاقوا العجينه بتظبط وبتبدا تلم تانى وتبقا ناااعمه وجمييله
خلصنا نرجع العجينه الطبق تانى ونغطيها ونسيبها يعنى لحد ما يتضاعف حجمها وتخمر
((فالمرحله دى على فكره ممكن فورا بعد ما تخلصى عجن تشيليها فالتلاجه تخمر ببطء لو مثلا عايزه تشتغلى بيها تانى يوم توفيرا للوقت يعنى بس تطلعيها قبلها تاخد حرارة الغرفه وتشتغلى بيها ))
خمرت العجينه وبقت تمام نبدا نشكل بقا
تفردى العجينه ولاازم ترشى دقيق تحت وفوق وانتى بتفردى تفرديها بسمك واحد سنتى وتقطعيها بقطاعة الدونتس بتتباع عند محلات مستلزمات الحلوانى معندناااش يبقا نتصرف نقطع بكوبايه مثلا وغطا زجاجه من النص ونرصهم على صينيه مدهوووونه كووويس جدا بزيت لااازم تدهنيها عشان الدونتس مايلزقش ونعرف نشيله بسهوله وشكله مايخرب
وفيه طريقة تشكيل تانيه بدل ما نفرد العجينه نقطعها كرات فحجم البيضه كده ونبططها من النص شوويه صغننين وباى حاجه مدوره نقطع الجزء اللى فالنص حتدينا شكل الدونتس بسهوووله وبدون فرد وبيكون شكله منفوخ وجميل
قطعت شويه مدورين بدون ما افتح مالوسط دوووول بقا حعملهم دوناتس بووومب ححشيهم نوتيلاااا
شكلنا وخلصنا ورصيناهم على الصينيه نسيبهم يخمروا نصااايه كده ماتطوليش بقا فتخميرهم فالمرحله دى يعنى نص ساعة ساعه إلا ربع كفااايه أوى عشان مايختمروش زياده ومانعرفش نشيلهم
نسخن الزيييت بقا زيت غزيير وسخن تمام ونار متوسطه ونبدأ نقلى ناخد الدونس بخفه وحرص عشان مانضيعش خمره وننزل فالزيت براحه مش بياااااخد وقت خاااالص يعنى كل جنب تقريبا دقيقتين يعنى مش تحطيه وتسبييه وتمشى لااا تنتبهى والاطفاااال بعيد الله يكرمكم
أستوى وبقا تمام نطلع على مناديل ونبدا نجهز التغطيه
مجاااال التغطيه ده وووواسع
ممكن شيكولا سايحه سودا أو بيضا وممكن نلون البيضا بألوان مختلفه ونغطس فيهم الدونتس
ممكن جناااش زى اللى أنا عملاه وبصراحه تتتحفه مع الدونتس
ممكن صوص التوووفى الفظيييع ((ومجهزالكم وصفته حنزلهالكم قريب ))
ممكن الايسينج (صوص السكر ) وده بنلوونه براحتنااا بس للامااانه مابحبهووووش خااالص
ممكن تخلطى سكر بودرة مع قرفه وتدحرجى فيه الدونتس
بالنسبه للدونتس بووومب بعمل فتحه صغيره وبكيس حلوانى بحشيه نوتيلاااا وارش عليه خطوط من الشيكولا
التزييين بقا حسب ماتحبى رشه من الفارماسيلى أو خطوط من الشيكولا البيضا أو السودا
ممكن رشة جوز هند أو مكسرات أو خليها جناش أو شيكولا ساده بدون تززين وبالهنا
مديرة قسم المطبخ ا/ ناهد هشام ومروه جميل
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق