الخميس، 25 يناير 2018

احلي طريقه لعمل الكوراع مقدمه من الشيف المتميزه هبه سمير

طريقه عمل مقدمه من الشيف المتميزه : هبه سمير محمد
اكله من اجمل الاكلات الشتوية وكمان مفيد جدا جدا للعظم
اسم الوصفة : الكوارع
وقت التحضير : ربع ساعة
وقت التسوية : ساعة
المقادير :
1- كارع  
2- بصل
  3- بهارات ( مستكة حبهان ورق لورا ملح فلفل اسود )
4- معلقة سكر
5- فلفل رومي مع ألوان
الطريقة :
1- يتم غسل الكارع جيدا بالملح والدقيق والخل
2- نقوم بوضع الكارع في الحل حتي ينزل ماء وتنشف ثم نقوم بشطفه مرة أخري
3- نقوم بوضع معلقة سمن أو زيت ونضع بها المستكة والحبهان وباقي البهارات وننزل الكارع في الحله ثم البصل والقيام بتشويحه جيدا ثم وضع ماء مغلي عليه ومعلقة سكر حتي يساعد في عملية النضج والتسوية
3- نتأكيد أن الكارع تم تسويته نقوم برفعه من الحله وتصفيته ثم خليه من العظم ووضعه في طاجن فخر مع بصل والفلفل الرومي وذرة ملح فلفل اسود ووضعهم في الفرن لمدة من 10 دقائق لربع ساعة وبالف  هنا وشفا

رئيس قسم المرآه وسنه اولي مطبخ
أ. ندي فاروق

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق