▼
الجمعة، 2 فبراير 2018
الرقاق الطري مقدم من الشيف المتميزة هناء فهمي -موقع واذاعة اخبار العرب
الرقاق الطري
مقدم من الشيف : هناء فهمي
مدة التحضر : 30 دقيقة
مدة الطهي : 15 دقيقة
نص كيلو دقيق منخول
ربع ملعقة صغيرة ملح
2 ملعقة كبيرة زيت
1 كوب ماء دافئ
نص كوب نشا للفرد
1 ــ ننخل الدقيق ويوضع الملح والزيت ويقلب
2 ــ ثم يوضع الماء بالتدريج شوية بشوية لغاية ماتتكون العجينة لو احتاجنا ماء يوضع بسيط
3 ــ تترك العجينة ترتاح نصف ساعة
4 ــ تقطع العجينة علي 10 كور متساوين وتترك ترتاح 10 دقائق
5 ــ توضع كل كورة في النشا وتفرد بالنشابة علي اد ماتقدري
6 ــ نكون مولعين علي صينية مقلوبة علي نار هادية وندهن زيت بسيط وتوضع عليها الرقاق لمدة ثواني وتقلب الرقاق
7 ــ نخلص كل الكمية بنفس الطريقة ويغطي الرقاق
8 ــ ملحوظة
## نفس طريقة الرقاق الطري هو الناشف بس هيستوي في الفرن علي درجة 180 علي صاج الفرن من غير زيت
## لو معندكيش نشابة اشتغلي بعصاية مقشة نظيفة
رئيس قسم المطبخ أ ناهد هشام ومروة جميل
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق