الاثنين، 5 فبراير 2018

مكرونة مبكبكة وكباب حلة مقدم من الشيف جيهان عبد الهادي -موقع واذاعة اخبار العرب

مكرونة مبكبكة .وكباب حلة او يخني صعيدي باللحمة مقدم من شيف/ جيهان عبدالهادي المقادير كباب الحلة نص كيلو لحمة شمبري نص كيلو بصل مخرط صغير. .6فصوص ثوم بهارات الاتية نص معلقة صغيرة من كل نوع جوزة الطيب ..زعتر..روز ماري..جنزبيل يفضلو لو فرش...فلفل اسمر..حبهان ..مستكة..ورق لورا قرنين فلفل حار..سمن بلدي وزيت الطريقه حلة ويضع فيها السمن والزيت يقدح نضيف المستكة والبصل يشوح لما يصفر.ننزل عليه بقطع اللحم قطع صغيرة..ونشوح ونضع جميع البهارات ماعظا الملح..ونفضل نشوح.ونزود ماء مغلي نص كوب..تتشرب نذود غيره وهكذا لما لونها يغمق وتستوي اللحمة تماما .نشيف الملح ونطفي عليها نيجي للمبكبكة نص كيلو مكرونة عقل ..شفشق طماطم ملعقتين صلصة بيورية..قطع فلفل حار ملح فلفل اسمر. نحط الطماطم علي النار مع معلقتين زيت ناخد من كبشتين من كباب الحلة اللي عملناه واستوي..لحمة بالبصل..نضيفها علي الطماطم ونزود شوربة او ماء ومكعب مرق.. يغلوا كويس جدا..ونضيف المكرونة نية من غير سليق..تغلي غلوتين .ونهدي النار عليها ونقلب بحرص..ونسبها تستوي ويكون فيها صوص كتير.ولما تستوي .نقدمها ساخنة.تقدم مع كباب الحلة او الياخني الصعيدي.. والف صحة وهنا مديرة قسم المطبخ أ/ناهد هشام ومروه جميل

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق