السبت، 3 فبراير 2018

دوناتس مقدم من الشيف مصطفى -موقع واذاعة اخبار العرب

دوناتس "المقادير: نصف كيلو دقيق -2٢معلقه كبيره زبده بدرجه حراره الغرفه -بيضه بدرجه حراره الغرفه -فانيليا -كوب حليب دافئ -معلقه كبيره خميره فوريه -2معلقه كبيره سكر -رشه ملح -محسن خبز او نصف معلقه خل -ماءدافى حسب الاحتياج. الطريقه: نضع الخميره والسكر مع الحليب الدافئ وقلبيها وسبيها تعلى..وبعدين نضع البيضه والفانيليا ونقلب ..ثم نضع الملح والمحسن أو الخل والزبده على الدقيق .. نضع نص الدقيق على السوائل واعجنى وبعدين بقيه الدقيق ..وزيدى مايه دافئه تدريجى واعجنى كويس ..حوالى ربع ساعه لحد ما العجينه تنعم وتكون لينه رشى دقيق فى طبق وحطى العجينه غطيها ونسيبها تخمر ..وبعد ماخمرت رشى دقيق وافردى العجينه ويكون سمكها ١سم..وقطعى ورصى على ورق زبده ونسيبها تخمر تانى ونقلى فى زيت متوسط الحراره ..ولما تبرد نزينها. لعمل الشيكولاته: كوب ونصف شيكولاته خام مبشوره اومكسره نوع كويس..وكوب ونصف شيكولاته بيضاء ..مبشوره اومكسره حطى الشيكولاته فى كيس بلاستيك مناسب للطعام.. ونحط على كل كيس شيكولاته 2معلقه كبيره زيت ذره ونطلع الهوا من الكيس ونربط الكيس كويس جدا ..نغلى ميه..فى حله صغيره اول ماتغلى نطفى عليها ونحط كيس الشيكولاته دقيقتين ونقلبه شمال ويمين ومانطولش عليه عشان الشيكولاته ماتكلكعش..نتاكد انها ساحت كويس فرغيها فى بوله صغيرى وزينى الدونتس..ولعمل الخطوط هتعملى فتحه صغيره فى الكيس ونرسم خطوط بأي شكل" مديرة قسم المطبخ أ/ناهد هشام ومروه جميل

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق