الخميس، 8 مارس 2018

الكسكسي مقدم من الشيف اميره عبد الصمد -موقع واذاعة اخبار العرب

الكسكسي مقدم من /اميره عبد الصمد مده التحضير /10دقايق مده الطهي /ساعه وربع كيلو دقيق معلقه صغيره ملح كوب لبن نصف كوب سمنه🤣 ماء الطريقه هتجيبي صينيه او حله واسعه وانزل فيها الدقيق بتاعي وانزل بالماء واحده واحده مع التقليب لغايه ماالدقيق كله يتكون زي حبيبات الرمل واكون اتاكدت ان مبقاش رواسب خالص بعد كده هفركه بايدي وهبسه عشان يفرول معاياوبعدين انخله في المنخل بتاعي عشان انزل اي دقيق ناعم فيه اللي هينزل منه ده طبعا مش هرميه لا هضيف عليه معلقه ماء وارجع افركه وانخله واضيفه علي الكسكسي بتاعي بعدين هتجيبي شاشه بيضه وتحطي فيها الكسكي بتاعك هيكون معاكي طبعا حله الكسكسي ع النار فيها ميه مغليه بعد ما ضيفتي الكسكسي في الشاشه البيضه اربطيه وحطيه في المصفاه فوق حله الكسكسي وغطي عليه لمده 40دقيقه بعد كده نززليه من ع النار وفككيه بالمعلقه وضيفه عليه كوب اللبن ونصف كوب سمنه او وش الشربه السمينه اللي عندك مع التقليب بعد مايبرد حطيه في الكبه كي تحصلي عليه ناعم مثل حبيبات الرمل ارجعي حطيه في الشاشه البيضه تاني وحطيه ع النار لمده نصف ساعة تانيه بعد كده نزليه وفككيه بالمعلقه لوهتقدميه حادق قومي بتقديمه في الطبق ورشي عليه ملعقه سمنه او زبده اللي عندك وقلبيه كوبس وقدميه لو هتقدميه حلو هتجيبي طبق وتنزلي بالكسكسي وتحطي عليه سكر بودره واي مكسرات عندك وكمان معلقه لبن مع التقليب ويقدم بالف هنا وشفا مديرة قسم المطبخ أ/ناهد هشام ومروه جميل

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق