الثلاثاء، 6 مارس 2018

بلح الشام مقدمة من الشيف مى مسعد _موقع واذاعة واخبار العرب

اسم الوصفة :بلح الشام
مقدمة من:مي مسعد
المقادير:2كوب دقيق/كوب ونصف ماء/نصف كوب زيت /معلقة كبيرة سميد بسبوسة/3بيضات/فانيليا/ذرة ملح /ذرة سكر
زيت غزير بارد للقلي
الشربات:2كوب سكروكوب ماء وعصير ليمونه

الطريقة:نضع حلة علي النار ونضع فيها الماء والزيت وذرة الملح لحد مايغلي وبعد ذللك ننزل بالدقيق والسميد والسكر ونقلب كويس جداابالمعقله الخشب لحد ماتلم معاكي العجينه ثم نضعها في العجان ونضربها لحد ما الرد كويس واللي ماعندوش عجان نضع العجينه على الرخامه ونقعد نفردها باليد لحد ما تبرد كويس جدا ثم ننزل بالبيض بيضه بيضه ونضع الفانيليا ونلمها كويس ونضعها في القمع ونقطع بلح الشام في زيت غزير بارد .
طريقه الشربات: نضع حله. علي النار ونضع فيها السكر والماء ولما تغلي ننزل بعصير الليمونه ونتركه يغلي لمده 10 دقائق
الشربات يكون ثقيل دافئ وبلح الشام يكون سخن
وبالهنا والشفا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق