كتبت عايده السحراوى
اسم الوصفه : الكحك
مقدم من :شيف مريم خلف
مده التحضير: 30دقيقة
مده الخبز :25دقيقة
المكونات
2كيلو دقيق يفضل دقيق الكحك
او جميع الاستعمالات
كيلو سمنه بلدى سايحه ودافيه
٢كوب لبن دافئ وممكن اقل او اكثر على حسب نوع الدقيق
معلقه خميره
معلقه سكر
رشه ملح
نصف معلقه صغيره بيكنج بودر-كيس ريحه الكحك مايعادل معلقه كبيره ملياانه
عجوه لينه طريه
سكر بودره للوجهه
الطريقه
فى طبق نضع الدقيق والسكر والخميره والبيكتج وريحه
الكحك والملح واقلب جيدا
ثم اضع السمنه وافرك باليد
براحه حتى يتشرب المكونات
ثم اعجن باللبن الدافئ حتى
تصبح عجينه طريه وناعمه
جدا كما موضح فى الصور
ثم اخد قطعه بحجم الكحك
اللى تحبيهاواحشيها عجوه
واقفلها واضغط عليها باى
شكل وادخلهافرن سابق
التسخين على180حتى
يتم الاستواءولا ياخد لون
من فوق
ويقدم بالف هنا وشفا
اسم الوصفه : الكحك
مقدم من :شيف مريم خلف
مده التحضير: 30دقيقة
مده الخبز :25دقيقة
المكونات
2كيلو دقيق يفضل دقيق الكحك
او جميع الاستعمالات
كيلو سمنه بلدى سايحه ودافيه
٢كوب لبن دافئ وممكن اقل او اكثر على حسب نوع الدقيق
معلقه خميره
معلقه سكر
رشه ملح
نصف معلقه صغيره بيكنج بودر-كيس ريحه الكحك مايعادل معلقه كبيره ملياانه
عجوه لينه طريه
سكر بودره للوجهه
الطريقه
فى طبق نضع الدقيق والسكر والخميره والبيكتج وريحه
الكحك والملح واقلب جيدا
ثم اضع السمنه وافرك باليد
براحه حتى يتشرب المكونات
ثم اعجن باللبن الدافئ حتى
تصبح عجينه طريه وناعمه
جدا كما موضح فى الصور
ثم اخد قطعه بحجم الكحك
اللى تحبيهاواحشيها عجوه
واقفلها واضغط عليها باى
شكل وادخلهافرن سابق
التسخين على180حتى
يتم الاستواءولا ياخد لون
من فوق
ويقدم بالف هنا وشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق