كتبت عايده السحراوى
اسم الوصفه:
الحواوشى الاسكندرانى
مقدم من الشيف : دينا عمر
مدة التحضير : 30 دقيقة
وقت الطهي. 10 دقائق
المكونات
العجينه
كيلو دقيق
2ملعقة لبن بودره
معلقة كبيرة خميرة فورية
معلقة سمنه
معلقة كبيرة سكر
معلقة صغيرة ملح
ربع كوب زيت
ماء دافى للعجن
الطريقه
اخلطى كل المكونات مع بعض وكملى عجن بالماء لحد ما تلم
معاكى ونتركها ترتاح ربع ساعة وكوريها
الحشو
كيلو لحمه مفرومه
كيلو بصل مبشور اعصريه وصفى مايته _3 طمطمايه لحم فقط من غير البذر مقطعه مكعبات صغيره _ربع كيلو فلفل أخضر مقطع صغير _ شطه _ بهارات لحوم _فلفل أسود _ جوز الطيب _ ملح
طريقة الحشو
اخلطى كل المكونات مع بعض واحفظيها فى الثلاجه على ما العجينه تخمر
طريقه الحواوشى
افردى كوره من العجين وافردى اللحمه عليها بسمك قليل علشان تستوى وافردى كمان كوره من العجين وغطى اللحمه واقفليها من الأطراف وادهنى الوش لبن ودخليه الفرن على درجة حرارة 200 لحد ما يحمر
اسم الوصفه:
الحواوشى الاسكندرانى
مقدم من الشيف : دينا عمر
مدة التحضير : 30 دقيقة
وقت الطهي. 10 دقائق
المكونات
العجينه
كيلو دقيق
2ملعقة لبن بودره
معلقة كبيرة خميرة فورية
معلقة سمنه
معلقة كبيرة سكر
معلقة صغيرة ملح
ربع كوب زيت
ماء دافى للعجن
الطريقه
اخلطى كل المكونات مع بعض وكملى عجن بالماء لحد ما تلم
معاكى ونتركها ترتاح ربع ساعة وكوريها
الحشو
كيلو لحمه مفرومه
كيلو بصل مبشور اعصريه وصفى مايته _3 طمطمايه لحم فقط من غير البذر مقطعه مكعبات صغيره _ربع كيلو فلفل أخضر مقطع صغير _ شطه _ بهارات لحوم _فلفل أسود _ جوز الطيب _ ملح
طريقة الحشو
اخلطى كل المكونات مع بعض واحفظيها فى الثلاجه على ما العجينه تخمر
طريقه الحواوشى
افردى كوره من العجين وافردى اللحمه عليها بسمك قليل علشان تستوى وافردى كمان كوره من العجين وغطى اللحمه واقفليها من الأطراف وادهنى الوش لبن ودخليه الفرن على درجة حرارة 200 لحد ما يحمر
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق