كتبت عايده السحراوى
اسم الوصفه:طاجن الباميه باللحمه الضانى
مقدم من الشيف :حسن كمال حسين
مدة التحضير:30دقيقة
مدة الطهى 25دقيقة
المكونات
نصف كيلو لحمه ضانى
نصف كيلو باميه
نصف كيلو طماطم
صلصه
بصل
ثوم
ملح
فلفل
كمون
بهارت
مكعب مرق
سمن
الطريقة:
- فى إناء على النار نضع سمن وثوم ونضع فيها الباميه ونقلبهم مع بعض جيدا
- ثم نضع عليهم ثوم وبصل ونقلبهم مع بعض جيد جدا
- نسلق اللحم فى اناء على النار فى ماء مغلى نضع جزر وبصل وكرات وورق لورا وبهارات لحم وفلفل وملح وحبهان
- ثم نضع على الباميه الطماطم وصلصه الطماطم
- نضع عليها التوابل ملح وفلفل وبهارات وكمون ومكعب مرق
- نتركها تتسبك جيدا وعندما
ينضج اللحم نضع اللحمه على الباميه
- نضع الباميه واللحمه فى الطاجن
- ندخله الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه
والف هنا
اسم الوصفه:طاجن الباميه باللحمه الضانى
مقدم من الشيف :حسن كمال حسين
مدة التحضير:30دقيقة
مدة الطهى 25دقيقة
المكونات
نصف كيلو لحمه ضانى
نصف كيلو باميه
نصف كيلو طماطم
صلصه
بصل
ثوم
ملح
فلفل
كمون
بهارت
مكعب مرق
سمن
الطريقة:
- فى إناء على النار نضع سمن وثوم ونضع فيها الباميه ونقلبهم مع بعض جيدا
- ثم نضع عليهم ثوم وبصل ونقلبهم مع بعض جيد جدا
- نسلق اللحم فى اناء على النار فى ماء مغلى نضع جزر وبصل وكرات وورق لورا وبهارات لحم وفلفل وملح وحبهان
- ثم نضع على الباميه الطماطم وصلصه الطماطم
- نضع عليها التوابل ملح وفلفل وبهارات وكمون ومكعب مرق
- نتركها تتسبك جيدا وعندما
ينضج اللحم نضع اللحمه على الباميه
- نضع الباميه واللحمه فى الطاجن
- ندخله الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه
والف هنا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق