كتبت عايده السحراوى
اسم الوصفه : باتون ساليه او بقسمات بالكمون
مقدم من : شيف حسين أبو زيد
مدة التحضير :30دقيقه
مدة التخمير: 15دقيقه
مدةالخبيز :30دقيقه
المكونات
نصف كوب زيت
معلقتين كمون حصى
ربع معلقه صغيرة كمون ناعم
معلقه كبيرة طحينه
معلقه صلصه طماطم كبيرة
معلقه صغيرة سكر
ربع ملعقه صغيره خميرة فوريه
٢كوب ماء
كيلو دقيق
الطريقه
وندوبهم كويس وننزل بالدقيق مش
شديد يعني ليس له عرق ونعجن براحه
حتى متعصبش مننا ولو احتاجت ماء
نزود بحيث تكون عجينه لينه لا طريه
ولا جامده ونفردها على الرخامه بعد
ما ندهن الرخامه زيت خفيف ونتركها
تخمر شويه ثم نبدأ نشتغل نقطع فتايل
ونخد منها ونفتل ونرص في الصاج
وبعد ماننتهى نتركه ربع ساعه يخمر
ونخبز على نارهاديه ١٧٠درجه حتى النضج
وبألف هنا
اسم الوصفه : باتون ساليه او بقسمات بالكمون
مقدم من : شيف حسين أبو زيد
مدة التحضير :30دقيقه
مدة التخمير: 15دقيقه
مدةالخبيز :30دقيقه
المكونات
نصف كوب زيت
معلقتين كمون حصى
ربع معلقه صغيرة كمون ناعم
معلقه كبيرة طحينه
معلقه صلصه طماطم كبيرة
معلقه صغيرة سكر
ربع ملعقه صغيره خميرة فوريه
٢كوب ماء
كيلو دقيق
الطريقه
وندوبهم كويس وننزل بالدقيق مش
شديد يعني ليس له عرق ونعجن براحه
حتى متعصبش مننا ولو احتاجت ماء
نزود بحيث تكون عجينه لينه لا طريه
ولا جامده ونفردها على الرخامه بعد
ما ندهن الرخامه زيت خفيف ونتركها
تخمر شويه ثم نبدأ نشتغل نقطع فتايل
ونخد منها ونفتل ونرص في الصاج
وبعد ماننتهى نتركه ربع ساعه يخمر
ونخبز على نارهاديه ١٧٠درجه حتى النضج
وبألف هنا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق