الاثنين، 6 أغسطس 2018

اطعم وألذ دجاج بانيه من شيفتنا الجميله والمتميزه كريمه على

كتبت عايده السحراوى
اسم الوصفه : الدجاج البانيه
مقدم من      : كريمه على
مده النحضير : 90دقيقه
مده الطهى    : 15دقيقه
 المكونات
الفراخ البانيه (تكفى 4 أشخاص)
قطعتى صدور دجاج مخلية
زيت للتحمير
كوب دقيق
كوب بقسماط (يمكن إضافة الفيجيتار حسب الرغبة)
بيض     
مكونات التتبيله
بصلة متوسطة
ملح حسب الرغبة
نصف ملعقة فلفل أسود
ملعقتان مستردة (اختياري)
نصف ليمونة

الطريقة

أولاً: طريقة تتبيل البانيه
نبشر البصلة ويمكن أن نستخدم عصيرها فقط أو نستخدم البصلة المبشورة حسب الرغبة، نضيف للبصل الملح والفلفل الأسود والمستردة وعصير الليمون.
نحضر الدجاج بتقطيعه شرائح متوسطة، نضعها داخل كيس مطبخ ونفردها بالنشابة حال عدم وجود مطرقة اللحوم الخاصة.
نضع الدجاج فى التتبيلة لساعتين أو أكثر، ويمكن إدخاله الثلاجة.
ثانيًا: طريقة قلى فراخ بانيه مقرمشة
نكسر البيضتين ونضيف إليهما القليل من الملح والفلفل حسب الرغبه
* الطريقه ديه العاديه للجميع انا طريقتي مختلفه .
نقلبهما جيدًا ثم نخرج الدجاج من التتبيلة ونتأكد من أنه تخلص جيدًا من البصل ثم نغمسه فى البيض.
نخرج الدجاج من البيض ونضعه فى الدقيق ثم نربت عليه جيدًا حتى نخلصه من الدقيق الزائد.
للحصول على بانيه مقرمش يمكنك أن تضعى الدجاج المغطى بالبيض والبقسماط فى الثلاجة لنصف ساعة ثم تخرجيه جاهزًا للقلى فى الزيت الساخن
الطريقه اللي بعملها وبوفر فيهامراحل المعتاده .
بقوم بوضع بيضه ورشه ملح وفلفل اسود اوابيض وربع كوب من اللبن ودقيق ومعلقه نشا ورشه من البيكنج بودر واخلطهم جيدا ثم اغمسه في البقسماط  واتركه في التلاجه نصف ساعة.
وللقرمشه ممكن السفن اب بعد حركه الاولي اضعها في زجاجه واثقبها وانزل عليها برش بسيط والم البقسماط عليها من الجابين واتركها في التلاجه ثم اقليها ولا ارووووووع وبالهنا ووملحوظه الكرست مش بيوقع ولابيفصل .
موضح كمان طريقه تزين الطبق للتقديم .وبالف هنا.

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق