كل سنة وانتوا طيبين وب
خير العاشورة بمقادير سهلة جدا وبسيطة
مقدمه من الشيف المبدعه ايمان مجدي
وقت التحضير 20
وقت الطهي 10دقائق
المقادير
٢ كوب قمح منقوع طول الليل
2 ملعقة كبيرة نشا
١ ملعقة شاي فانيليا
٣ كوب لبن
الطريقة
يغلي القمح في ماء علي النار حتي تمام النضج
عنذ النضج تطفأ النار و يترك طول الليل
تصفي نصف الكمية و تفرم في الخلاط
تصفي باقي الكمية السليمة و يمزج بالخليط المفروم
نضع اللبن علي النار و نضيف اليه خليط القمح
نضيف اليه السكر و النشا و الفانيليا
يقلب جيدا حتي التماسك - حوالي ١٠ دقائق - ثم تغرف في الاطباق
تزين بالقرفة و المكسرات (او حسب الرغبة )
وبألف هنا وشفا
خير العاشورة بمقادير سهلة جدا وبسيطة
مقدمه من الشيف المبدعه ايمان مجدي
وقت التحضير 20
وقت الطهي 10دقائق
المقادير
٢ كوب قمح منقوع طول الليل
2 ملعقة كبيرة نشا
١ ملعقة شاي فانيليا
٣ كوب لبن
الطريقة
يغلي القمح في ماء علي النار حتي تمام النضج
عنذ النضج تطفأ النار و يترك طول الليل
تصفي نصف الكمية و تفرم في الخلاط
تصفي باقي الكمية السليمة و يمزج بالخليط المفروم
نضع اللبن علي النار و نضيف اليه خليط القمح
نضيف اليه السكر و النشا و الفانيليا
يقلب جيدا حتي التماسك - حوالي ١٠ دقائق - ثم تغرف في الاطباق
تزين بالقرفة و المكسرات (او حسب الرغبة )
وبألف هنا وشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق