الاثنين، 17 سبتمبر 2018

الكروسون المورق مقدم من الشيف المتميزه هنا يوسف

طريقة الكرواسون الهاش المورق باقل نسبة دهون
مقدم من الشيف المتميزه هنايوسف
المقادير
٥اكواب دقيق
كوب لبن
معلقة ك لبن بودر
بيضة
فانليا
ربع كوب زيت
معلقة ك سكر
معلقة ص ملح
معلقةك خميرة فورية
نصف كوب ذبده سايحة
الطريقة
في وعاء يوضع  الدقيق وعليه الخميرة واللبن البودر ويوضع البيضة ثم الفانليا
والسكر والملح ويقلب تمام ويوضع الزيت وتعجن العجينة تمام ولو العجينة يابسة نوضع حبه ماء وتعجن لمده عشر دقاءق حتي تصبح العجينة لمساء ثم تترك نصف ساعة ترتاح
وبعد نقسم العجينة ١٤كورهوبعد كده نجيب كل كوره من العجين ونفردها بالنشابة ونرش تحتها دقيق وتفرد علي شكل دايره ونكرر كل الكميه وتوضع علي بعض كما في الشكل وبعد نحضر طبق في زبدةوندهن كل قرص بالذبدة  ونحطهم علي بعض كما في الصورة  وبعد نفرد بالنشابةوتفرد تمام وتقسم الشكل نصفين ونعمل مثلاثات وتحشي او ساده حسب الرغبه
وتترك بعد كده ترتاح قبل الخبيز حتي تخمر ونحضر بيضة ولبن ويدهن الوجه ونرش سمسم وحبة البركة  وتتدخل في فرن ١٨٠درجة لمدة ٢٥دقيقة

ملحوظة
لنجاح اي مخبوزات  يعجن تمام حتي تصبح العجينة لمساء
اي مخبوزات تخمر مرتين بعد العجن وبعد تشكيلها حتي تستوي تمام
سواء لبن او ماءللعجن يكون دافي
اضافة السكر لتنشيط الخميرة
اللبن البودره او اللبن الرايب او الذبادي يطري المعجنات
البيضة لتغذية المخبوزات

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق