السلام عليكم
إليكم طريقة عمل معجنات للمدارس
مده التحضير / ربع ساعة
مدة التخمير / حوالي ساعة
مقدمة من الشيف / مامة عمر وكريم القطان
🌻 المقادير /
كيس خميرة / 2 كوب ماء دافي / 1 معلقة كبيرة سكر
ربع كوب زيت / 1 معلقة كبيرة لبن بودرة
5 كوبايات دقيق / زرة ملح .
🌻 لتزين الوش /
بيضة وملح وفلفل اسمر
🌻 للحشو /
جبنة رومي و عليها طماطم شرائح و زيتون
او لانشون وعلية طماطم شرائح وزيتون
او بسطرمة و عليها جبنة موتزاريلا وزيتون
اي حشو انتي تحبية يكون متوفر عندك
🌻 الطريقة /
هنحط المياة علي السكر و الخميرة ونسبها خمس دقائق وبعدين نحط الزيت واللبن ونقلب وبعدين الدقيق وزرة الملح ونقلب لحد ما العجينة تلم
نحط العجينة في طبق ونضع عليها شويه زيت ونغطيها حتي تخمر
بعد ماخمرة اقطع العجينة حوالي 5 كور وابدا افرد الكرة مستطيل واكون محضرة الحشو اللي انا عايزة احط الحشو واقفل عليها من الجناب واقطعها الحجم اللي احبة وارصها في صنية مدهونه زيت او سمن وادهن وشها بيض وزعتر او سمسم او حبة البركة وادخلها الفرن حتي النضوج والف هنا
إليكم طريقة عمل معجنات للمدارس
مده التحضير / ربع ساعة
مدة التخمير / حوالي ساعة
مقدمة من الشيف / مامة عمر وكريم القطان
🌻 المقادير /
كيس خميرة / 2 كوب ماء دافي / 1 معلقة كبيرة سكر
ربع كوب زيت / 1 معلقة كبيرة لبن بودرة
5 كوبايات دقيق / زرة ملح .
🌻 لتزين الوش /
بيضة وملح وفلفل اسمر
🌻 للحشو /
جبنة رومي و عليها طماطم شرائح و زيتون
او لانشون وعلية طماطم شرائح وزيتون
او بسطرمة و عليها جبنة موتزاريلا وزيتون
اي حشو انتي تحبية يكون متوفر عندك
🌻 الطريقة /
هنحط المياة علي السكر و الخميرة ونسبها خمس دقائق وبعدين نحط الزيت واللبن ونقلب وبعدين الدقيق وزرة الملح ونقلب لحد ما العجينة تلم
نحط العجينة في طبق ونضع عليها شويه زيت ونغطيها حتي تخمر
بعد ماخمرة اقطع العجينة حوالي 5 كور وابدا افرد الكرة مستطيل واكون محضرة الحشو اللي انا عايزة احط الحشو واقفل عليها من الجناب واقطعها الحجم اللي احبة وارصها في صنية مدهونه زيت او سمن وادهن وشها بيض وزعتر او سمسم او حبة البركة وادخلها الفرن حتي النضوج والف هنا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق