الثلاثاء، 2 أكتوبر 2018

الجبنه الشيدر مقدمه من الشيف المبدعه مامة عمر وكريم القطان

طريقة عمل الجبنة الشيدر
مدة التحضير / عشر دقائق
مدة الطهي     / عشر دقائق
مقدمة من الشيف / مامة عمر وكريم القطان

المقادير
كيلو لبن / ربع كيلو جبنة شيدر / 12 معلقة نشا كبيرة ممسوحة / كوب جبنة موتزاريلا / 200 جرام زبدة / معلقة صغيرة ملح

 الطريقة
نحط اللبن في حله ونضع عليه النشا ونقلب كويس وبعدين احط باقي المكونات واضع الحله علي النار بس تكون نار هادئه مع الاستمرار في التقليب المستمر لحد ما كل حاجة تسيح وتبدا تتقل وطلع فققيع تكون طلعت كل المياة اللي فيها اطفي عليها وبسرعة اكون محضرة علبة كبيرة وحطة فيها كيس مدهون زيت انزل عليه الجبنة وافردها في العلبة واسبها تهدا وبعدين احطها في الثلاجة ولما اطلعها اقطعها زي ما احب والف هنا

ملحوظة
 الكمية دي من المكونات بتعملي حوالي كيلو و 700 جرام جبنة شيدر تحفة
ممكن تستخدميها بدل الموتزارلاا في جميع الاكلات

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق