عجينة الاندومى
٣ كوب دقيق _٢بيضة
معلقة صغيرة ملح_نص كوب ماء
وبس اعجنى فى الكبة أو يدوى المهم العجينة تكون متماسكة
سبيها ترتاح شوية
واعجنيها تانى وهكذا مش أقل من ٣مرات لغاية ما تكون عجينة ناعمة جدا
ابدأى الفرد سواء بالنشابة أو مكنة المكرونة
السمك بتاعها طبعا رفيع مش أكتر من ملى ونص
قطعى شرايح روفيعة بالسكينة أو مكنة المكرونة
الخطوة المهمة التجفيف
علقى خيوط الاندومى على أى حاجة فى المطبخ تجف وبعدين تكونى مسخنة الفرن كويس وتحطيها تنشف حوالى خمس دقايق بالكتير من غير ما تغير لونها
سبيها تبرد واحفظيها فى علبة محكمة
تعيش معاكى براحتها لانها استوت مش نية
عند الاستخدام استعملى مكعبات المرق بالنكهة المفضلة حطى الاندومى فى الشوربة المغلية وغطيها دقايق حتكون جاهزة
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق