الاثنين، 4 مارس 2019

عجينة الاندومي اعداد شيف بطوط احمد

عجينة الاندومى ٣ كوب دقيق _٢بيضة معلقة صغيرة ملح_نص كوب ماء وبس اعجنى فى الكبة أو يدوى المهم العجينة تكون متماسكة سبيها ترتاح شوية واعجنيها تانى وهكذا مش أقل من ٣مرات لغاية ما تكون عجينة ناعمة جدا ابدأى الفرد سواء بالنشابة أو مكنة المكرونة السمك بتاعها طبعا رفيع مش أكتر من ملى ونص قطعى شرايح روفيعة بالسكينة أو مكنة المكرونة الخطوة المهمة التجفيف علقى خيوط الاندومى على أى حاجة فى المطبخ تجف وبعدين تكونى مسخنة الفرن كويس وتحطيها تنشف حوالى خمس دقايق بالكتير من غير ما تغير لونها سبيها تبرد واحفظيها فى علبة محكمة تعيش معاكى براحتها لانها استوت مش نية عند الاستخدام استعملى مكعبات المرق بالنكهة المفضلة حطى الاندومى فى الشوربة المغلية وغطيها دقايق حتكون جاهزة

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق