▼
السبت، 1 يونيو 2019
الغريبه من تقديم الشيف المتالقه هبه متولي أخبار العرب كتبت Batot Ahmed
الغريبه
المقادير :
******
4 كوب دقيق منخول نصف معلقه صغيره بكنج بودر
2 كوب سمن بدرجة حرارة الغرفه كوب الا ربع او اقل شويه سكر بودر ورقة فانليا
***********
الطريقه :
******
هنضرب السكر مع السمن والفانليا جيدا حتى تاخذ شكل الكريمه واللون يكون فاتح قشطه
وبعدين هنضيف الدقيق مع البكنج بودر بالتدريج واحنا بنضيف الدقيق بنقلب بمعلقه خشب او الاسباتول لحد الدقيق مايبتدى يختفى وننزل بالباقى لحد الكميه متخلص ونكمل بث العجين باليد لحد لما تتكون عجينه لينه ومبتلزقش فى الايد ، على فكره احنا مش بنعجن عجن فى الغريبه احنا بن بثها علشان منخرجش الهوا منها وتطلع هشه
نتركها فى الثلاجه ربع او نصف ساعه ترتاح
وبعدين نشكلها كورات صغيره ومتبعده عن بعد وندخلها الفرن لمدة 10 دقائق على درجة حراره180 ويكون سخن من الاول ولما تطلع من حركهاش من الصاج غير لما تبرد خالص
*****************
ملحوظه :
******
ممكن تجربى فى وحدتين الاول فى الفرن علشان تتاكدى انها مش هتفرش اوى
البيخلى الغىيبه تفرش ان تكون السمنه او السكر زياده
تحياتى هبه متولى
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق