الأربعاء، 21 أغسطس 2019

مكرونة بالبشاميل مقدمة الشيف من لمسات فنية

كتبت غادة المصري،

المقادير//
نصف كيلو مكرونه قلم +نصف كيلو لحمه مفرومه +
٥ معالق دقيق+٥ كوب حليب+سمنه و زيت+ملح+
فلفل اسمر+ رشة جوزة الطيب+ رشة قرفه+ رشة سبع بهارات+ رشة زعتر+ رشة حبهان بودر + مكعب مرقه +
معلقة صلصه بيوريه+ كوب ميكس جبن+٢ ملعقه كبيره قشطه +٢ بيضه +بصله كبيره مبشوره ☆☆☆☆☆☆
الطريقه//
اولا تسلق المكرونه نصف سلقه وتصفي جيدا ثم بعد ذلك
نجهز العصاج المفروم//
في حله علي النار نضع ملعقة سمنه وملعقة زيت ثم نضع البصله المبشوره تدبل قليلا ثم نضع التوابل كلها المذكوره في المقادير وتقلب جيدا ثم نضع اللحمه وتقلب الي ان تنضج ثم قبل رفعها من علي النار نضع الصلصه وتقلب وتترك الي ان نجهز البشاميل//
حله علي النار نضع بها ٥ملاعق من السمنه ونضع الدقيق يشوح قليلا ثم نضع اللبن ونقلب ونضع ملح وفلفل أسود
ونقلب الي ان يعطي القوام المطلوب وقبل رفعه من النار نضع ملعقه كبيره من القشطه وبعد أن يبرد تماما نضع البيض ونخلط جيدا ☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆
بعد ذلك نحضر صينية الخبز وتدهن سمنه ونضع اولا في القاعده قليلا من البشاميل ثم طبقه من المكرونه وبعدها المفروم وعليها طبقه اخري من المكرونه وعلي الوجه نوزع ملعقة قشطه ونرش ميكس الجبن وتدخل الفرن علي الرف الوسط في درجة حرارة ٢٠٠ الي ان تنضج وتقدم
((وصحتين وهنا))
https://youtu.be/UDC6f39OxmU

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق