الجمعة، 13 سبتمبر 2019

بسبوسة مقدمة من مطبخ الجدة تغريد،

كتبت غادة المصري

  طريقة للبسبوسة
نصف كيلو سميد بسبوسة
كوب سكر
نصف كوب سمن
٢معلقة جوز هند

٢مغلقة عسل جلوكوز او سيرب تقيل

٣/٤ كوب ماء دافيء

تصف معلقة صغيرة بينج بودر

بندق للوجة او حسب الرغبة

مقادير الشربات

كوب ونصف سكر
٣كوب ماء
٢معلقة كبيرو عسل جلوكوز

عصير تصف ليموتة او رشة ملح ليمون
 يوضع السكر علي الماء ويوضع علي النار وعند الغليان انزل بالعسل وعصير الليمون وممكن انزل برشة فانليا يغلي لمة خمس دقائق ال ان السكر يذوب تماما ويحفظ بية دافيء الي ان اجهز البسبوسة

طريقة عمل البسبوسة

اضع السمن والسكر وعسل الجلوكوز ويدوب نع بعض كويس جدا

المواد الجافة البسبوسة والبودر يقلب مع بعض وانزل بالسكر والسمن والماء علي البسبوسة ويقلب وليست تعجن ال ان المقادير تتمتزج مع بعض توضع غي صنية مدهونة سمن
وتدخل الفرن علي درجة حرارة منوسطة ال ان تأخذ لون
وتسقي فور وخروجها من الفرن بالشربات الدافيء وتغطي وتترك الي ان تتشرب الشربات
وصخة وعافية

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق