الأربعاء، 20 نوفمبر 2019

وصفه هي طريقة عمل الممبار مقدم من الشيف داليا دودي

كتبت نوشة شحاته
طريقة عمل الممبار سهلة وبسيطة وطعم حكاية
المكونات
كيلو ممبار مغسول متنضف جيدا ومغسول جيدا ومنقوع في مية فيها ليمون وخل للتأكد من عدم وجود أي زفارة
مكونات الحشو
كل كيلو ممبار بياخد 3أكواب رز
ملح وفلفل *كمون *السبع بهارات*زيت *كيلو وربع بصل
2 كيلو طماطم •صلصة بيوريه * 2حزمة شبت*2 حزمة بقدونس*2حزمة كزبرة
الطريقة
في الكبة يفرم البصل بحيث يكون قطع صغيرة وليس ناعم
وتضرب الطماطم في الخلاط وتقطع الخضرة وتضاف كل المكونات جميعا مع بعضها وتضاف البهارات المذكورة أعلاه
والصلصة والزيت ويقلب جيدا ليكون كما موضح بالصورة المرفقة
يغسل الممبار من الخل والليمون جيدا ويحشي بالخلطة بكمية مناسبة وينزل في ماء مغلي حتي تمام النضج ثم يحمر في الزيت
وصحتين وهنا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق