الأربعاء، 20 نوفمبر 2019

طريقة عمل الكرشه مقدمه من الشيف داليا دودي

طريقة عمل الكرشة المكونات كرشة متنضفة كويس جدا ومغسولة بالملح والخل والليمون ربع كوب حمص طبيخ مغسول ومنقوع بفترة كفاية حتي يتتضاعف حجمه علي الاقل ساعة استخدامه (اختياري) ملح وفلفل *فصوص حبهان *مستكة *معلقة قرفة مطحونة عود قرفة خشب*بصلة مفرومة*توم مفروم*طماطم فريش معصورة *سمنة *ورق لورا الطريقة تغسل الكرشة جيدا من الليمون والخل كويس جدا وتقطع بحجم مناسب لانها بتكش جدا عند التسوية في قدر علي النار فيه ماء يغلي نضع الكرشة تغلي ثم تصفي وترمي الماء ونضع ماء جديد حتي يغلي نضيف بصلة صغيرة مقطعة مع فص حبهان وورق لورا ونضيف الكرشة تسلق تلت أربع ثم تصفي في قدر علي النار نضع السمنة و البصل وعود القرفة والمستكة وفصوص الحبهان ونشوح فيها الكرشةجيدا ثم نضيف الطماطم مع الملح والفلفل ومعلقة القرفة المطحونة والتوم و الحمص و تترك حتي تمام النضج وصحتين وهنا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق