الأربعاء، 18 ديسمبر 2019

طريقة شاملة لعمل الجاتوة والسويسرول مقدمة من الشيف مسعد الهواري

كتبت غادة المصري
 المقادير 20بيضة 600 جرام سكر عادى فانيلا 70جرام محسن كيك جل 400جرام دقيق 200جرام كاكاو اسباني. اوماليزي خام 10 جرام بكينج بوظر 200. جرام مياه مثلجه الطريقة نضرب السكر والبيض والفانيلا بعدين اضيف المحسن ثم الدقيق والبيكنج بودر والكاكاو حتي يرتفع الخليط شويه ويبدأ يبيض لونه اضيف الماء شوية بشوية والمضرب شغال على السرعة العالية هلاقى الخليط يبدأ يرفع زيادة ويتضاعف حجمه لما اخلص كمية الماء اسيب المضرب شغال على الخليط حوالى خمس دقائق على السرعة العالية هلاقى الخليط فى الاخر ناعم جدا وجميل اصبه فى صاجات ارتفاع2سم واوديه الفرن حرارة 210لمدة تقريبا ربع ساعة او زيادة او اقل شوية حسب الفرن الكمية دى هتعمل معانا. 3 صاجات مقاس 30* 40 الكريمه. 500جرام كريم شانتيه خام 250 كريم باستري بودر 300سكر حبيبات 1000. لتر حليب مثلج اومياه مثلجه وتلج مجروش نقسم الكميه 500مياه 500 ثلج حتي يتماسك جيدا والحشو حسب الرغبه

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق