الاثنين، 14 يونيو 2021

طريقه عمل الممبار مقدم من شيف سما محمود


 

مدة التحضير 30 دقيقه 

مدة الطهي 60 دقيقه 

المقادير 

كيلو ممبار ويكون نظيف جدا

2 كيلو طماطم مقطعه قطع صغيره

كيلو ارز مصري

2 حزمه بقدونس

2 حزمه كزبره

2 حزمه شبت

2 كيلو بصل مقطع قطع صغيره

ربع كيلو فلفل احمر مقطع قطع صغيره

3 معلقه كبيره زيت

ملح وفلفل اسود

كزبرة ناشفه وكمون

بصل بودره وجوزة الطيب

حبهان ومستكه وورق لورا

ماء

زيت للتحمير


الطريقة


ننظف الممبار جيدا ثم نحضر قدر علي النار ونضع بها الزيت ثم نضيف البصل ونقلب حتى يدبل ثم نضيف الفلفل ونقلب جيدا ثم نضيف الطماطم ونشوحها مع البصل والفلفل ثم نضيف البهارات والخضره بعد تقطيعها

ثم نتركه جانبا ونضيف عليه الارز المغسول ونقلب ثم نحضر الممبار ونبدأ بحشوه ثم نضع قدر علي النار ونضع بها حبهان ومستكه وورق لورا وبصله واول ما تغلي نضع واحده واحده من الممبار ونتركه نصف ساعة حتي يستوي

ثم نخرجه من الماء ونحمره

وبالف هنا وعافية

مراجعة 

أميرة صيام

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق