مده التحضير 15 دقيقة
مده الطهي ساعة
المقادير
كيلو لحمة مكعبات
كيلو بصل شرائح
ربع كيلو فلفل رومي شرائح
فلفل حار مكعبات
ملعقة طعام ثوم مفروم
ملح
فلفل اسود ناعم
كزبرة ناشفه ناعمه
بابريكا
ذره حبهان مطحون
بهارات لحمه
ذره سكر
ملعقة طعام ليه مفرومه
ملعقتين طعام زيت
كوب ماء مغلي
طريقة التحضير
في وعاء علي النار نضع ملعقة من اللية المفرومة تدوب أولا مع زيت ثم نضع اللحمة مكعبات صغيره علي مراحل حتي تاخد لون و لا اقلب كتيرا حتي لا تفقد عصارتها
ثم أرفع اللحمه في طبق جانبي و انزل بالبصل و رشه ملح و أقلب ثم الثوم و الكزبرة و أقلب ثم انزل مره أخري باللحمه و أقلب جيدا و اضع ذره السكر و البهارات ما عدا الملح و اغطي و أتركها علي نار متوسطة ثم اضع من وقت لآخر ماء مغلي حتي تمام النضج ثم اضع الفلفل الرومي و الحار و الملح و أقلب وتترك حتى تنضج ثم أرفع من علي النار و تقدم
مراجعة نسرين مشعل
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق