الاثنين، 14 يونيو 2021

طريقة عمل كباب الحلة مقدم من الشيف هدي نور الدين




مده التحضير 15 دقيقة 


مده الطهي ساعة


المقادير

 

كيلو لحمة مكعبات 

كيلو بصل شرائح 

ربع كيلو فلفل رومي شرائح 

فلفل حار مكعبات 

ملعقة طعام ثوم مفروم 

ملح 

فلفل اسود ناعم 

كزبرة ناشفه ناعمه 

بابريكا 

ذره حبهان مطحون 

بهارات لحمه

ذره سكر 

ملعقة طعام ليه مفرومه 

ملعقتين طعام زيت 

كوب ماء مغلي 


طريقة التحضير


في وعاء علي النار نضع ملعقة من اللية المفرومة تدوب أولا مع زيت ثم نضع اللحمة مكعبات صغيره علي مراحل حتي تاخد لون و لا اقلب كتيرا حتي لا تفقد عصارتها 

ثم أرفع اللحمه في طبق جانبي و انزل بالبصل و رشه ملح و أقلب ثم الثوم و الكزبرة و أقلب ثم انزل مره أخري باللحمه و أقلب جيدا و اضع ذره السكر و البهارات ما عدا الملح و اغطي و أتركها علي نار متوسطة ثم اضع من وقت لآخر ماء مغلي حتي تمام النضج ثم اضع الفلفل الرومي و الحار و الملح و أقلب وتترك حتى تنضج ثم أرفع من علي النار و تقدم 


مراجعة نسرين مشعل

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013