الثلاثاء، 31 يوليو 2018

أطعم وألذ بوريك بالجبنه الرومى من الشيف المتميزه هنا يوسف

كتبت عايده السحراوى
اسم الوصفه:بوريك بالجبنة الرومي للفطار
 مقدم من : هنا يوسف

مده التحضير :40دقيقه
مده التسويه  :15دقيقه

المكونات:

كيلو دقيق
معلقة ك خميره فورية
كوب حليب
معلقتين لبن بودرة
معلقة ك سكر
ربع كوب زيت
معلقه كبيره خل
رشة ملح
ماء دافي للعجن
سمسم ابيض
حبة الركه
بيضه
قرفة
جبنة رومي للحشو

الطريقة

يوضع الدقيق في وعاء وننخله تمام وعليه رشه الملح ونقلبه ويوضع اللبن البودرة والخل والزيت  ويقلب تمام وتوضع الخميره مذابة في سكر وكوب
 حليب وتوضع معلقه كبيره
 بيكنج بودروتعجن تما ونوضع الماء بالتدريج حتي يتجانس الدقيق مع المكونات وتعجن تمام ونترك العجين نصف ساعه يخمر في مكان دافي  وبعد نقطع العجينة اقراص ونعمل تجويف ونحشيها بالجبنة الرومي او نوع جبنة تحبية ونقفلها تمام ونرصها في صينية ونسيبها تخمر لمده عشر دقائق قبل الخبيز ثم  نحضر بيضة مخفوقة بالحليب وقرفة وندهن وجه البوريك بالبيض  واللبن ونرش علي الوجة سمسم ابيض وحبة البركة وندخلهافرن متوسط الحرارة ١٨٠درجة ربع ساعة حتي تنضج وتاخد لون
ويقدم بألف هنا وشفا

وبالف هنا وشفا

المنين بالعجوه للشيف الرائعه والمتميزه إيمان مجدى

كتبت عايده السحراوى
اسم الوصفه : المنين بالعجوه
مقدم من      : إيمان مجدى
مده التحضير : 30دقيقه
مده التسوبه  : 15-20دقيقه

المكونات

1 كيلو دقيق
2 كوب سمن
نصف كوب زيت
2 معلقة كبيرة سمسم
2 معلقة خميرة
1 معلقة  سكر
1 كوب ماء دافيء
 كوب حليب دافئ
2 معلقة ريحة كحك أو
 معلقة  شمر محمص و مطحون
 معلقة يانسون محمص و مطحون
ربع معلقة  ملح
للحشو: ( يمكن اعمليها سادة بدون حشو )
نص كيلو عجوة ، معلقة كبيرة سمنة ،
2 معلقة كبيرة سمسم محمص
 1 معلقة صغيرة قرفة

الطريقة :

-نفصص العجوة و نفرمها ناعم و نعجنها
 بالسمنة و السمسم و القرفة

-نضع الخميرة مع السكر و ندوبها في الماء
الدافيء و نتركهاشوية لحد ما تخمر

-ننخل الدقيق مع الملح و نضعه في طبق
 العجين و نخلط معاه السمسم و ريحة
 الكحك أو الشمر و اليانسون

-نسخن السمنة جيدا و نصبها فوق الدقيق
 و نقلب بالمعلقة حتى يبرد

-نضيف الزيت و نبس العجينة نفركها ( نفركها باليد )

-نضيف الخميرة والحليب  و نعجن العجينة
جيد جدا أوي لحد ما تبقى العجينة ناعمة

-نغطي العجينة و نخليها في مكان دافيء لحد
 ما تخمر

-نأخد قطعة من العجين في حجم قبضة اليد و نفردها على شكل مستطيل و نحشيها بالعجوة و بعدين نقفل العجين على العجوة و نضغط على العجين و نقطعه بالسكينة على شكل صوابع أو نشكله بأي شكل تاني و نرصه في الصواني و ندهن الوش بسمنة سايحة ونرشة بالسمسم و نخلي المنين يخمر تاني

-ندخل الصواني فرن متوسط الحرارة لحد ما يستوي.وبألف هنا ليكم .

أقراص البطاطس بطريقه سهله وجميله من الشيف الجميله سحر يوسف

كتبت عايده السحراوى
اسم الوصفه: اقراص البطاطس المقليه
مقدمه من : سحر يوسف
وقت التحضير :10دقائق
وقت الطهى     : 10دقائق

المكونات
١ بطاطس
١ بيض
ملح
فلفل
 ثوم
بصل بودر
 رشه كمون
جبنه موتزاريلا او رومي

الطريقه

بشرت البطاطس بالمبشرة وصفيتها من
 الميه بتاعتها وضفت عليها باقي المكونات
 وشكلتها اقراص وقليتها جربوها ان شاء
 الله تعجبكم جدا
وبألف هنا وشفا

أطعم وألذ كبيبه بطريقه سهله من شيفتنا المبدعه هنا يوسف

كتبت عايده السحراوى
اسم الوصفه :الكبيبة بطريقة  سهلة وبطعم لذيذ
مقدمه من :   هنا يوسف
مده التحضير : 30دقيقه
مده الطهى    : 45دقيقه
المكونات
نصف لحمة مفرومة
نصف برغل
٣بصلة
٤فصوص توم
بهارات
فلفل اسود
جز الطيب
ملح
كمون
كسبره
للحشو
لحمة مفرومة
٢بصلة مكعبات
بهارات
الطريقة
تفرم اللحمة في الكبةوعليها البصل تمام
ويوضع البرغل المنقوع قبلها نصف ساعه
 في الماء ويصفي من الماء تمام ويوضع
مع اللحمة المفرومه ويفرم جيدا وعلية البهارات
 وبعد كده توضع اللحمة في التلاجة نصف
ساعه لترتاح وبعد كده نحضر الحشو تحضر
 اللحمة المفرومة والبصلة والبهارات في طاسه
فيها معلقه كبيرة سمن علي النار ونعمل عصاج
 ويقلب تمام علي نار هادية حتي النضج ونتركها
تبرد تمام ونحضر اللحمة ونشكلها ونحشيها
 بالحمة المعصجة ونقليها في زيت ساخن
وبالف هنا وشفا

تورته شيكولاته من الشيف الجميله والمتميزه هنا يوسف

كتبت عايده السحراوى
اسم الوصفه :تورتة الشوكولاته للمناسبات والاعياد
مقدم من : هنا يوسف
مده التحضير : 30دقيقه
مده التسويه:   15دقيقه

المكونات
كوب ونصف دقيق
٧بيض
كوب ونصف سكر
معلقه ص خل
بشر ليمونه
معلقة ك بيكنج بودر
معلقتين كبار كاكاو خام
ربع كوب زيت
٢كيس كريم شانتي
معلقة كبيره سكر بودرك
كوب ماء مثلج
فاكهة

الطريقة
نخفق البيض  جيدا بالمضرب ويوضع السكر ويضرب لمده ٥دقائق
ويوضع الزيت بالتدريج والفانليا وبشر الليمون والخل ويوضع الدقيق وعليه البيكنج بودر ورشة

ويوضع الكاكاو  والملح ويقلب من تحت لفوق وبعد نحضر صينه قلب مدهونه ومبطنه بالدقيق ويوضع الخليط في فرن ساخن علي حراره ١٨٠درجة لمده ربع ساعه ونجرب بالخله السوي وبعد ما تخرج من الفرن تبرد تمامنقسمها نصفين وتوضع في الثلاجه نصف ساعه ونخرجها وبعد حضر الكريم شانتيه بكوب حليب مثلج ويضرب تمام ويوضع في الثلاجه وبعد ونحضر الكيكةويوضع الكريم شانتي علي الكيكه ونزوقها من الخارج ويوضع الجناش وتزين علي حسب الرغبه بالفواكهة  وتوضع في الثلاجه
وبالف هنا وشفا

الاثنين، 30 يوليو 2018

أحلى وأطعم أرز بلبن فى الفرن من شيفتنا الجميله المتميزه نجلاء الصاوى

كتبت عايده السحراوى
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته

اسم الوصفه :أرز باللبن في الفرن
مقدم من     :نجلاء الصاوى

مده التحضير :60دقيقه
مده الطهى    :30دقيقه
المكونات :
كوب ارز
كيلو حليب
 2معلقه نشا
سكر حسب الرغبه
فانيليا قشطه او زبده

الطريقه

نغسل الارز ويصفي ونغلي
 الحليب ونضع عليه الارز
واتركه شويه ينقع فيه واشغل عليه علي الهادي لحد الارز مايستوي اضع السكر واقلب
وفي وفي كوب ادوب النشا
مع قليل من الماء ثم نضع
 الفانيليا ومعلقه قشطه كبيره واقلب لحد مايلف معايا بس
 ولا يكون تقيل واطفىء واصب
 في فخار صغير واضع علي الوش قشطه ومكسرات حسب الرغبه وادخله تحت الشوايه وبالهنا.

البريتزل بالقرفه للشيف المبدع والمتميز حسن كمال حسين

كتبت عايده السحراوى
اسم الوصفه :البريتزل  بالقرفة
 مقدم من الشيف: حسن كمال حسين
 مدة التحضير: 60 دقيقة                                       
 مده الطهى15دقيقة                                                                                                                             المكونات:
للعجينة :
 2 كوب حليب دافئ
 2/1 1 ملعقة كبيرة خميرة
 4/1 كوب سكر بني
 4 ملعقة كبيرة زبدة مذابة
2 ملعقة صغيرة ملح
 4 كوب دقيق أكثر أو أقل
حسب الحاجة
للوجه :
  بكينج بودر
 3 كوب ماء دافئ
 4 ملعقة كبيرة زبدة، مذابة
 2/1 كوب سكر
 2 ملعقة صغيرة قرفة
طريقة التحضير :   ·                                                                                 اخفقي الخميرة مع الحليب الدافئ
 ثم اتركي الخليط قليلاً حتى تنشط
الخميرة، ثم أضيفي إليه السكر البني
 والزبدة وكوب واحد دقيق والملح
 واخفقي جيداً، أضيفي الدقيق المتبقي
 واخفقي حتى يتشكل لديكِ عجينة
 ناعمة، باستخدام العجانة الكهربائية. ·
 شكلي العجينة إلى كرة وضعيها في
 وعاء مدهون بقليل من الزيت ثم
غطي الوعاء بكيس بلاستيك واتركيه
 جانباً لمدة ساعة واحدة حتى يتضاعف
 حجم العجين. · اقسمي العجينة  قطعة
 دائرية.  شكلي كل قطعة إلى حبل طويل
 ونحيل، شكلي الحبل على شكل البريتزل
 (او اى شكل تحبية)  ورصيهم في صينية
 خبز مبطنة بورق الزبدة · ضعي الصينية
 في فرن محمي على حرارة 450 درجة
فهرنهايت لمدة 7 – 11 دقيقة أو حتى
يصبح سطحها ذهبياً. والف هنا

الأحد، 29 يوليو 2018

أحلى وأجمل فطير شرقى من شيفتنا المبدعه سحر يوسف

اسم الوصفه :الفطير الشرقي
مقدم من     : سحر يوسف
مده التحضير :20دقيقه
مده التسويه  :30 دقيقه
المكونات
٢كوب دقيق
علبه زبادى
ملح
٢ملعقه زيت
الطريقه
اولا  نحضر الدقيق عليهم رشه
ملح وعلبه ذبادي صغيره وملعقتين
 زيت وعجنتهم حلو قوي وتركتهم
يرتاحو شويه ١٠دقايق وبعدين قطعتهم
 كور قد البيضه وفردت كل كورة علي
 سطح مدهون بالزيت لغايه مبقت شفافه
 وطبقت الطرفين وحطيت عليهم الجبن
وقفلت ظرف وقليتهم في طاسه مدهونه
 سمنه او زيت تحفه جربوه 😋

أجمل وألذ تشيز كيك لشيفتنا المتألقه سحر يوسف

كتبت عايده السحراوى
اسم الوصفه: تشيز كيك
مقدم من    : سحر يوسف
مده التحضير: 60دقيقه
مده التفريز   :يوم كامل
المكونات
بسكويت ساده
زبده
١٠ مكعبات جبنه كيرى
كوب سكر بودر
٢ باكو كريم شانتيه
٣ملاعق جيلاتين
علبه زبادى
كوب حليب
الطريقه
اول حاجه فرمت بسكوت ڤي الكبه
وضيفت عليه الذبدة السايحه ووضعته
 في الصينيه وضغطت عليه جيدا وتركته
 في التلاجه
الطبقه التانيه -نحضر عشر مكعبات كيري
 وعليهم كوب سكر بودره وعلبه ذبادي
وعلبه قشطه وفانيليا وضربتهم بالمضرب
الكهربا وفي بوله تاني ضربت كيسين كريم
شانتيه بكوب حليب ساقع وضفتهم علي
 الخليط السابق وكنت مدوبه ٣ملاعق
جيلاتين في نصف كوب ماء مغلي
 وتركتهم يبردو وقلبتتهم كلهم
 وضفتهم فوق طبقه البسكوت
 وتركتهم في التلاجه حتى مالطبقه
مسكت وعملت جيلي وضفتو فوق
الطبقه التانيه وسبتهم ليله كامله في
 الثلاجه ويقدم بالف هنا وشفا

أصابع الدجاج للشيف المتميزه ساهره الدباس

كتبت عايده السحراوى
اسم الوصفة: اصابع الدجاج
مقدم من     :  ساهرة الدباس

مدة التحضير :  20 دقيقة .
مدة الشوي :      15 دقيقة

المكونات

كيلو شرحات دجاح  مفرومة ناعمة دور واحد عالشفرة الناعمة .
بصلة كبيرة مبشورة
كاسة شاي جوز ناعم
ثلاث ملاعق من لية الخاروف المطحونه ناعمة
ملح
 فلفل اسود
معلقة اكل من كل نوع
معلقة اكل  فليفلة حمرة ناشفة
معلقتين شوفان

الطريقه.

ضفت المكونات  مع بعض
وعجنتهم حتى تجانست اللحمة .
شكلتها أصابع ولفيتها على اسياخ الشوي
..ودهنتها بالزيت
حميت قطعة فحم وحطيتها بقطعة قصدير بالفرن
وشويتهم مدة ١٥ دقيقة
والف صحة وهنا جربوها

أطعم فراخ مشويه بالزعتر والهريسه للشيف المتألقه ولاء الصباحى

كتبت عايده السحراوى
اسم الوصفه :فراخ مشويه بالزعتر والهريسه
مقدمه من الشيف ولاء الصباحى

مده التحضير   ليله كامله
مده الطهى       60 دقيقه

المكونات

دجاجه متوسطه
بصل بودر
ثوم بودر
بصله مكعبات
هريسه حاره
زعتر فريش
ملح
فلفل
بابريكا
رشه جوزه الطيب
خل
ليمون
ملعقتين زيت

الطريقه

هتبل الدجاج بكل المقادير وتترك بالثلاجه
 لمده ليله كامله فى مقلاه ع النار وملعقه
 زيت اضع الدجاج ياخد صدمه ثم  ادهن الوجه بالهريسه والملح وملعقه زيت ثم يدخل الفرن ع درجه 220 لمده ساعه وتقدم بالف هنا وشفا

احلى واسهل تشيز كيك بصوص التوت للشيف المبدعه رانيا أحمد

كتبت عايده السحراوى
اسم الوصفه :تشيز كيك بصوص التوت
مقدمه من : رانيا أحمد
مده التحضير :30 دقيقه
المكونات
علبه بسكويت ساده لاتيه
زبده
كريم شانتيه
جبنه كريمى
كوب سكر بودره
٣ملاعق جيلاتين
فانليا
الطريقه
علبه بسكوت لاتية سادة طحنته و
ووضعت عليه زبدة وقلبتهم جيدا
 ووضعته في صنيه التشيز كيك و
ضربت كريم شانتي لوحدة وبوله
تانيه ضربت علبه جبنة كريمي دومتي
 اووممكن نبدلها بجبنه كيري وعليها
كوب سكر بودرة وفانيلا وكنت مجهزة
 تلاتة معالق صغيرة جيلاتين مدوباهم
 في نص كوب ماء مغلي لحد مابرد خالص
 بعدين قلبتهم مع الجبنة والكريم شانتيه
ووضعتهم
علي البسكوت

أطعم وألذ مكرونه بالجمبرى والوايت صوص لشيفتنا المتميزه أسماء قديس

كتبت عايده السحراوى
اسم الوصفه :مكرونه بالجمبري والوايت صوص
مقدم من: أسماء قديس
مده التحضير 20 دقيقه
مده الطهي 30 دقيقه
المكونات
ا ك جمبري مقشر حجم وسط
كيس مكرونه اقلام
سمن
2 كوب لبن
فصين توم مفروم
 علبه صغيره 200 جرام كريمه الطبخ
فلفل اخضر والوان مقطع قطع صغيره جدا
بقدونس مقطع
جبنه مودزريلا
ملح
فلفل 
ثوم بودر
الطريقه

الجمبري نغسله جيداونضعه في مصفي
حتى يصفي ميته كلها بعد ذلك نحضر
 طاسه ندهنا سمنه وفصين ثوم مفروم
 ننزل بالجمبري ونشوحه وبعد ما ياخد
الصدمه ويبدء ينزل ميته قبل ما يستوي
نضع الفلفل الأخضر والالوان المقطع و
البقدونس لحد ما يستوي ونركنه على جنب
نسلق المكرونه
نحضر بقي الصوص
نحضر  معلقتين دقيق ومعلقتين السمنه
ونضعهم علي النار وننزل باللبن وكريمه الطبخ
 لحد ما يبقى مثل
الباشميل بس اخف سمك من الباشميل
وننزل بالجمبري بتاعنا والمكرونه في الصوص ومعاهم نص كميه الجبنه المودزريلا ونقلبهم ونحطهم في القالب البيركس ونص كميه الجبنه فوق الوجهه
وندخلها الفرن لمده ربع ساعه فقط تحت الشوايه لتحمير الوجهه وألف هنا وشفا

دجاج بصوص الكارى للشيف المتميزه جيجى فاروق

كتبت عايده السحراوى
اسم الوصفه :دجاج بصوص الكاري
مقدم من : جيجى فاروق
مده التحضير:30دقيقه
مده الطهى  :60دقيقه
المكونات
دجاجه 8 قطع
2 ملعقه كبيره كاري
ملعقه بصل بودر
ملعقه توم بودر
ملح
فلفل
 بهار دجاج
 قرفه
زيت
 2 ملعقه دقيق لربط الصوص
الطريقه
بعد غسيل الدجاج جيدا بالملح والخل
 والدقيق نشطفها جيدا ثم تصفي و
بعد نخلط جميع التوابل ونرشها علي
الدجاج ونسخن الزيت جدا ثم نضع
 الدجاج يأخذ صدمه ثم نضيف 2
 كوب من الماء ونتركها تغلي وقبل
 السوي نضع الدقيق ونقلب جيدا
 ونتركه حتي الطهي وتخرج تقدم
 مع ارز ابيض وبالهنا

خبز الكيزر للشيف المبدعه والمتميزه هنا يوسف

كتبت عايده السحراوى
اسم الوصفه :خبز الكيزر الطري بطريقة سهلة
مقدمه من : هنا يوسف

مده التخضير :35دقيقه
مده التسويه :20دقيقه

المكونات

كيلو دقيق
معلقه كبيرة  خميره فورية
معلقة صغيره خل
كوب حليب
معلقة كبيره سكر
رشه ملح
كوب وربع ماء للعجن
ربع كوب زيت
سمسم ابيض
بيضة
فانليا

الطريقة

في وعاء يوضع الدقيق ويوضغ عليه رشة الملح وفي كوب في حليب والخميرة والسكر ويقلب جيدا وتوضع علي الدقيق ويقلب جيدا ويعجن جيدا ويوضع الزيت والمااء ويعجن تماما لمده ٥دقائق وتترك  وتغطي حتي تخمر لمده نصف ساعه وبعدتقسم العجين ١٤كوره او١٦وتوضع في  صسنيه مدهونة زيت ويوضع الخبر وعليه وجه الخبز يدهن بالبيض والفانليا وعليه السمسم ويترك مره ثانيه حتي يخمر قبل الخبيزويوضع في فرن ١٨٠لمده ٢٠دقيقةحتي ييستوي

بسبوسه بالقشده للشيف المتميزه أم يامن

كتبت عايده السحراوى
اسم الوصفه بسبوسه بالقشطه
مقدمه من أم يامن
مدة التحضير   15 دقيقه
مدة التسويه   15 دقيقه

المكونات
٣ كوب سميد
 كوب زبادي
 كوب زبدة سايحه
معلقة بكنج بودر
رشه فانيليا
قشطه بلدي
لعمل الشربات .
٢كوب سكر كوب ماء
 ونرفعهم علي النار
مع رشة فانيليا حتي
 نحصل على القوام المطلوب.
الطريقه
في اناء نضع السميد علي الزبادي ونقلب بالمعلقه الخشب ثم نضع البودر ورشة الفانيليا مع التقليب وليس العجن وننزل بالزبده السايحه ونقلب جيدا ونفردها في صنيه مدهونه بالزبده وتدخلها الفرن واول ما تحمر نخرجها ونسقيها بالشربات السخن ونغطيها لمدة ١٠ دقائق وبعد ذلك نزينها بالقشطه ..

ألذ وأطعم محشى ورق عنب من شيفتنا المبدعه أم يامن

كتبت عايده السحراوى
اسم الوصفه محشي ورق عنب
مقدمه من أم يامن
مدة التحضير 60دقيقه
مدة الطهي    30دقيقه

المكونات
ورق عنب مسلوق بالليمون
عصير طماطم
بصله كبيره مفرومه
ملح
فلفل اسود
ورق لورا
كمون ل
ليمون
كسبرة خضرا
شبت
بقدونس مفروم ناعم
رز مغسول .
معلقه زبده
الطريقه
انا بعملها ني في ني. نضع في اناء نضع
عصير طماطم وبصله كبيرة مفرومه
ومعلقة زبده والتوابل علي النار حتي
نحصل على التسبيكه التمام . بعد ذلك
 نضيف الرز والخضرة ونقلب جيدا. نبدأ
 نحشى ورق العنب ونرصه في إناء فيه
 شرائح الليمون ... ونرفعه علي نار هادئة
حتى ينضج...

أطعم وألذ لازانيا من شيفتنا المتميزه هدى المنسى

كتبت عايده السحراوى
السلام عليكم ورحمة اللة وبركاته

اسم الوصفه :الازانيا
مقدمه من هدى المنسى
مدة التحضير :15دقيقه
مدة الطهى   :30دقيقه

المكونات

علبة لازنيا من اى نوع انا جبت الملكه
ربع كيلو لحمه مفرومه  عايزه تكترى براحتك
بصله كبيره مبشوره
ملح
فلفل
كيلو حليب
٤ معالق كبيره دقيق
للبشاميل
٤ طماطم معصوره او
كيس صلصه حسب رغبتك
كوب موتزارلا

عمل البشاميل

معلقتين كبار سمنه يسخنو انزلى
بالدقيق مع التقليب المستمر وانزلى
بالحليب وبالمضرب السلك حتى لا يتكتل
 مع ملح وفلفل

الطريقه

هنشوح البصله المبشورهوننزل باللحمه
والملح والفلفل تتعصج ضيفى الطماطم
 او  الصلصله تتسبك اطفى عنها
وهنجيب وعاء مربع اومستطبل   لو مربع
نضع اتنين جنب بعض لو مستطيل يبقى
واحده فوق واحده هندهن الوعاء سمنه
 بسيطه وشويةبشاميل
 ونرص طبقه وبهدين لحمه وبشاميل وجبنه
موتزارلا وهكذا لحين انتهاء المقدار
وفى على الوش البشاميل وجبنه موتزارلا
وتتدحل الفرن على الرف الاوسط على نار
 متوسطه حوالى نصف ساعة
والف الف هنا وشفا عليكم  بجد تستحق التجربه

السبت، 28 يوليو 2018

الباستا فلورا للشيف المتميزه ايمان مجدى

كتبت عايده السحراوى
اسم الوصفه :الباستا فلورا
مقدمه من : شيف ايمان مجدى
مدة التحضير 15 دقيقه
مدة التسويه 20 دقيقه

المكونات
3 كوب دقيق
1 كوب سكر بودرة
1 كوب مربى مشمش
1/2 كوب زبدة
1/2 كوب زيت
3 بيض
1 ملعقة كبيرة بايكنج باودر
1 ملعقة صغيرة فانيليا
1/4 ملعقة صغيرة ملح
**الطريقة  :
1- في وعاء، تخفق الزبدة مع الزيت والسكر
 بالمضرب الكهربي ثم يضاف البيض والفانيليا
 ويخفقوا جيداً.
2- في وعاء آخر، يخلط الدقيق مع الباكنج باودر والملح، ويضاف تدريجياً فوق الخليط السائل
 ويخلطوا حتى تتكون عجينة متماسكة.
3- تقسم العجينة إلى ثلث وثلثين.
4- تدهن صينية فرن بقليل من الزيت ويفرد
 فيها ثلثا العجينة.
5-توزع طبقة من المربى فوق العجينة، ثم
 يشكل الثلث المتبقي من العجينة حسب
الرغبة ويمد فوق طبقة المربى.
6- تدخل الصينية إلى فرن محمى مسبقاً
على درجة حرارة 180 حتى تنضج الباستا فلورا ويتحمر وجهها والهنا والشفا

أجمل تورته شيكولاته من شيفيتنا الجميله إيمان مجدى

كتبت عايده السحراوى
اسم الوصفه :تورته الشيكولاته
مقدمه من الشيف: ايمان مجدي
مدة التحضير :
60دقيقه
مدة التسويه / 30 دقيقه
مدة التزين / 30 دقيقه

المكونات
نص دقيق اسبونج شيكولاته
6 بيض بدرجه حراره الغرفه
فانيلا حسب الرغبه الدقيق الجاهز بيكون فيه
نص كوب مايه مثلجه
التحضير
نخلط جميع المكونات ونضرب بالمضرب
علي اعلي سرعه لمده 20 دقيقه
نجهز صينيه مقاس 26 ونبطنها بالسمنه
والدقيق ونصب فيها الخليط وعلي الفرن
 لمده 30 دقيقه علي درجه حراره 180 و
نختبرها ونطلعها بعد تمام النضج
تطلع تبرد ونكيسها باسترتش او كيس
ونسيبها ليله ف التلاجه ونطلعها نزينها
 تاني يوم
نكون مجهزين كريم شانتيه للحشو
 وسيرب وجناش
طريقه الجناش
نص كوب لبن ومعلقه زبده ومعلقه عسل جلوكوز وممكن استبداله بعسل ابيض
ونكون مجهزين ربع كيلو شيكولاته خام مقطع قطع صغيره واللبن والزبده والعسل نرفعهم ع النار واول مايغلو اضيف الشيكولاته واطفي النار واقلب لحد ماتسيح واضيف معلقتين زيت دره
وبعد مانحشي الكيك بالكريم شانتيه نغطيها بيها وندخلها الفريزر شويه ع اما نصب عليها الشيكولاته تمسك ومتسيحش الكريم شانتيه
والتزيين حسب الرغبه

بط فى الفرن للشيف المبدعه والمتميزه أمانى رضا

كتبت عايده السحراوى
اسم الوصفه :بط في الفرن
مقدم من     : امانى رضا
مده التحضير  :15 دقيقه
مده الطهى     : 120دقيقه
المكونات
بط متوسط
بصل
ملح
فلفل
بهارات
طماطم
الطريقه
يتم غسل البط بالملح والخل ويتم
 عمل خلطه بصل طماطم وملح وفلفل
 وبهارات ويتم تتبلها ووضعها في قارب
 وتغطيتها بالورق الفويل ودخولها الفرن
لمده ساعتين ويقدم بألف هنا وشفا

أجمل وألذ صدور دجاج بحشو الخضار والمشروم للشيف المبدع والمتميز مينا ناجح رزق

كتبت عايده السحراوى
اسم الوصفه :صدور الدجاج بحشو الخضار والمشروم
مقدمة من: الشيف مينا ناجح رزق
مدة التحضير 30دقيقة
مدة الطهى 20دقيقة
المكونات
3 شرائح صدور دجاج
بصل مكعبات
جزرمكعبات
بروكلى مكعبات
فلفل ألوان مكعبات صغيرة
3حبة مشروم مكعبات
معلقة صغيرةثوم مفروم
4معلقة كبيرة زيت زيتون
روزمارى
عصير ليمون
ملح
فلفل
دقيق
كريمة لبانى
مرقة دجاج

طريقة الأعداد
تتبل صدور الدجاج بالبهارات وعصير
 الليمون والروزمارى
نحضر طاسة بها زيت يشوح فيها البصل
والثوم مع المشروم والبروكلى والجزر
 والفلفل الألوان ويضاف البهارات ويحشى
 الدجاج ويلف رول ويغلق باعواد الخلة
ونحضر طاسة بها زيت يأخذ فيها رولات
 الدجاج صدمة ولون ثم تدخل الفرن على
أرضية أعواد الروزمارى حتى النضج وفى
نفس الطاسة يضاف الدقيق والشوربة
  ويضبط طعم البهار حتى التقصير تضاف
الكريمة اللبانى ويضاف الصوص على قطع
 الدجاج وتقدم
تفرغ الكوسه بالمقورة وتحشى نفس الحشو
 السابق مع إضافة الجبنة الشيدر والسويت
 كورن وقليل من الكريمة اللبانى

عرق اللحمه الروستو مع الدمجلاس للشيف المتميز والمبدع سيد كاسب كاسب

كتبت عايده السحراوى
اسم الوصفه :عرق اللحمة الرستو مع صوص الدجلامس مع البطاطس البوريه
مقدم من : شيف سيد كاسب كاسب
مده التحضير :3ساعات
مده الطهى   :2ساعه
المكونات
عرق لحمه
زنجبيل
فلفل اسمر
بهارات لحمه
ثوم صحيح
زبده
زيت
بطاطس
كريمه طبخ

الطريقه

نتبل العرق جيد جدا جدا بالزنجبيل
والفلفل الاسمر وبهارات للحمة وثوم و
 طصة سخنة فيها ذبدة زيت نشوح
 العرق كويس الأربع جوانب حتى
يأخذ اللون الذهبي  بعدة كدة يدخل
 الفرن ساعة ونص حسب نوع اللحمة
مع بوكية جرنياة بعد كدة يطلع ويدخل
 التبريد بعد نص ساعة ويطلع من البتريد
ويقطع شريح كام في الصورة البطاطس
 البورة نسلق البطاطس كويس مع ملح
 وزبدة حتى تستوى وتضرب في الخلاط
  مع كريمة تقدم كما في الصورة
 والف الف هناااا 

أطعم جوزيه من ايد شيفنا المميز حسين أبو زيد

كتبت عايده السحراوى
اسم الوصفه :جوزيه
مقدمه من  :شيف حسين أبو زيد
مدةالتحضير20دقيقه
مدةالخبيز    10دقائق

المكونات
١٥٠جرام زبده
 ١٥٠جرام سمنة
 نصف كيلو دقيق،
 نصف كوب سكر
نصف كوب حليب
 نصغ معلقه صغيره بيكنج بودر
للحشو
ملبن
قرفه
فول سودانى

الطريقه

 نقوم بعجن المكونات جيدا ونعمل
 الحشو ملبن وقرفه وسوداني مطحون
 ونعجنهم في بعض ونقطع العجين
 كورصغيره ونحشيهابالملبن ابوقرفه
وسوداني ونكورهاونلفهافي جوز الهند
 ونرص في الصاج ونخبز علي
 نارمتوسطه وبألف هنا

كرات كيكه الشوكلاته سهله التحضير للشيف المبدعه هنا يوسف

كتبت عايده السحراوى
اسم الوصفه :كرات كيكة الشوكولاتة سهلة التحضير
مقدمه من :هنا يوسف

مده التحضير :15دقيقه
مده التسويه:  30دقيقه
المكونات
كيكة
كوب ونصف دقيق
٤بيض
فانليا
معلقة بيكنج بودر
ربع كوب زيت
كوب وربع سكر
٤معالق كاكاو خام
صوص شوكولاتة
شوكلاتة فارماسيل
جوز الهند
الطريقة
جهزي الكيكةالعادية بالمكونات التاليه
 وضعيها في فرن سابق التسخين علي
 درجة ١٨٠درجة وبعد ماتبرد تمام تقطع
 باليد او مفرمة وتسقي بصوص شوكلاتة
 او بصوص اخر  وتكور كور متوسطة
الحجم  وتوضع بصوص الشكولاته
مرة ثانيه وتزين بشوكولاتة الفارمسيل
وجوز الهند او اي تزين اخر وتوضع
في الثلاجة
وبالف هنا

أجمل وألذ بطاطا حلوه بالبشاميل لشيفتنا المتميزه أمنيه مرجان

كتبت عايده السحراوى
اسم الوصفة : البطاطا الحلوه بالبشاميل
مقدمة من : الشيف امنية مرجان

مدة التحضير : 10 دقائق
مدة الطهي : 15 دقيقه

المكونات

كيلو بطاطا
كوب سكر او ( حسب الرغبه )
كوب حليب
كوب ماء
2 ملعقة دقيق
2 ملعقة زبده او سمنه
مكسرات( حسب الرغبه )
فانليا  (حسب الرغبه )

الطريقة

تغسل البطاطا جيدا وتقشر وتقطع حلقات ثم يوضع فوقها كوب السكر ثم كوب الماء ثم توضع على نار هادئه جداا حتي تمام النضج
بعد تمام النضج ناخذ كوب الماء من البطاطا ويترك جانبآ لاستعماله في البشاميل ثم تهرس البطاطا جيدا ويمكن اضافة زبيب وجوز الهند او مكسرات حسب الرغبه وتقلب وتوضع في طاجن او صنية مقاس مناسب
ثم نحضر البشاميل الحلو
طريقة البشاميل الحلو نضع الزبده او السمن على النار ومعها الدقيق ويقلبوا جيدا ثم نضع كوب الماء الذي اخذناه من البطاطا ونضع الحليب والفانليا ويقلبوا جيدا لحين التخلص من اي تكتلات ويمكن ان يضرب بالمضرب الكهربائي ثم نضعه فوق البطاطا ويسوي السطح بملعقة ويدخل الفرن ويتم تشغيل الشوايه حتي يحمر الوجه وتخرج وتترك لتبرد وتقدم وبالهنا والشفا
ملحوظه :
تم وضع كوب الماء الذي اخذناه من البطاطا ليأخذ البشاميل طعم البطاطا

صوص الكراميل لتزين الحلويات للمتألقه والمتميزه هنا يوسف

كتبت عايده السحراوى
اسم الوصفه :صوص الكراميل
او التوفي لتزين الحلويات

مقدم من : هنا يوسف
مده التحضير: 10دقائق

المكونات

كوب وربع سكر
معلقتين نشا
معلقة ك ذبد
كوبيتن لبن

الطريقة

يوضع السكر في طاسة علي النار حتي يذوب السكر تماما ويقلب وتوضع الذبدة
ويوضع النشا المذاب في اللبن البارد حتي يصل للقوام المطلوب

سمك جزل بالصلصه للشيف المتميز دائما حسن كمال حسين

كتبت عايده السحراوى
اسم الوصفه  سمك جزل بالصلصة
مقدم من الشيف:حسن كمال حسين
مدة التحضير45دقيقة
مدة الطهى30دقيقة

المكونات

سمكة قشر بياض (جزل)
 ملح
فلفل –
ثوم مفروم
 2 كوب دقيق
ملعقة قرفه بودرة
 زيت.

الصوص: بصل مفروم
 ثوم مفروم
كرفس مفروم
 ملعقتين عصير ليمون
 ملح
فلفل 
ورق لورى
كوب طماطم مفرومة
ملعقتين صلصة طماطم
 أعواد بقدونس
ملعقتين خل
ملعقة سكر.

الطريقه

1- تتبيل جزل السمك بالملح والفلفل والثوم.

2- تبطين جزل السمك بالدقيق المخلوط بالقرفة.

3- يتم قلي جزل السمك في زيت حتي تصبح ذهبية اللون من الخارج فقط، ثم ترفع من علي النار.

4- يتم عمل الصوص بإضافة البصل للزيت بعد تسخينه ثم يضاف الكرفس والثوم ورق لورى وعصير الليمون والخل والملح والفلفل والسكر، قبل أن تضاف الطماطم وعصير الطماطم  وتترك على نار هادئة حتي تنضج.

5- يعاد السمك إلى الصوص ويترك في الفرن لمدة 10 دقائق علي درجة حرارة 180، ثم يقدم مع الأرز والف هنا

الجمعة، 27 يوليو 2018

أطعم وأجمل جلاش بالجبنه للجميله والمتميزه ناديه عيد

كتبت عايده السحراوى
اسم الوصفه: جلاش بالجبنه والطماطم
والفلفل والزيتون
مقدمه من : ناديه عيد

مده التحضير    30دقيقه
مده التسويه     15دقيقه

المكونات

نصف كيلو جلاش
كوب سمن
كوب حليب
بيضه
ربع جبنه تركي شيدر اي نوع
تحبيه من الجبنه
ادهني الصنيه

الطريقه
بالسمن يوضع ورقتين من الجلاش
وتدهني دهنا خفيفه وتحطي ورقتين
لحد نصف الكميه تكوني مقطعه
 الطماطم قطع صغيرة والفلفل
والزيتون والجبنه تكون مبشورة
وتحطي الكميه في الصنيه
وترجعي تحطي باقي الجلاش
بنفس الطريقه كل ورقتين تدهني
سمن اخر ورقتين متحوتيش عليها
سمن علشان تعرفي تقطعي الصنيه
اضربي بيضه مع كوب حليب ورشة
فلفل اسمروتنزلي بيها علي الصنيه
وتروشي شوية جبنه مبشورة فوق
وجه الصنيه وباقي كوب السمن
تدخل في فرن علي درجه 180

أطعم وألذ تارت كنافه بالمانجو من شيفتنا الجميله المبدعه شرين على

كتبت عايده السحراوى
اسم الوصفة  تارت كنافة بالمانجة
مقدم من شرين على
وقت التحضير   10دقائق
مدة التسويه      10دقائق
المكونات
250ج كنافة
 100ج سمنة
75كاسترد
كوب لبن
شرايح مانجة
الطريقة     
نحمر الكنافة فى السمنة وبعد ماتاخد اللون الدهبى الجميل نصفيها خالص من السمنة الزيادة ونضيفلها 4معالق سيرب وسط ونقلبها كويس ونضع الكنافةفى فورم التارت ونضغط عليها نكون جهزنا الكاسترد وطريقتة كلنا عارفنهانضع كوب كبير لبن و3معالق كاسترد على النار بدون سكر مع استمرار التقليب ولما يبرد نضعةفى كيس الحلوانى ونزين بية تارت الكنافة مع شرايح المانجة الشهية ونسيبة ساعة فى التلاجة ويقدم وبالف هنا ليكوا.

أجمل سويسرول من الشيف المتميزه شرين على

كتبت عايده السحراوى
اسم الوصفة سويسرول
👌مقدم من شرين على
وقت التحضير  20دقيقة
مدة الطهى    10دقائق
المكونات   
5 بيضات
100 جم دقيق
150 جم سكر
فانيليا
50 جم زبده سايحه
مافيش بيكنج بودر
الطريقه     
- نضرب البيض مع السكر والفانيليا
حتى يدوب السكر ويتضاعف
-نضيف الدقيق شويه شويه ونقلب
من فوق لتحت من غير ما نرفع المعلقه
بره العجين علشان نحافظ على الهوا
 الموجود نتيجه ضرب البيض والسكر
- هناخد معلقتين من الخليط ونضعهم
 فى بوله ونضع عليها الزبده السايحه
البارده ونقلبهم حتى يتجانس وبعدين
 هناخد المعلقتين دول ونخلطهم
 بالراحه على باقى الخليط هنلاحظ
 انه بقى بنفس حجمه - نفرد الخليط
فى صاج 30 × 40 سم مفروش بورقه
 زبده ومدهونه ومعفره بالدقيق
- نسخن الفرن على درجه 220 درجه
وبياخد حوالى 10 دقايق ولما يخرج
من الفرن نغطيه بفوطه نضيفه وخفيفه ونحضر الحشوه انا حشيتة صوص مانجة وقطع
 مانجة مكعبات وكريمة  ونلفه ونضعه
 فى ورقه زبده ويدخل الثلاجه لمدة
ساعتين وبعدين نفك ورق الزبده
ونجلسه بالكريمة وندخلة التلاجة
ساعتين وبعدين نصب علية الجناش
 وهو دافى او نزينة حسب الرغبه
ويقدم بألف هنا

أحلى جاتوه شاتوه بالكراميل من شيفتنا الجميله سجده جمال

كتبت عايده السحراوى
اسم الوصفه جاتوه شاتو كريم كراميل
مقدم من سجده جمال
مدة التحضير 10دقايق
مدة الطهى 35دقيقه

🍰🍮طريقة عمل جاتوه شاتو بكريم الكراميل 🍮🍰

المكونات
كوب دقيق
2 بيضة
كوب سكر
كوب زيت
كوب حليب سائل
2 كيس كريم كراميل
ملعقة فانيليا
رشة ملح
معلقة كبيره بيكنج بودر

الطريقة:
يسخن الفرن على 180 درجة
فى الخلاط نضع السكر والحليب والزيت
 والفانيليا والكريم كراميل بدون باكو
الكراميل
نخلطهم جيدا ثم نأخذ منهم كوب
ونتركه بالثلاجة للتزيين
ثم باقى الخليط نضع له البيض
ونخلط جيدا بالخلاط ثم يصب الخليط
 فى اناء ونضيف اليه الدقيق والبيكينج
 بودر بالتدريج مع الخلط حتى تمتزج
المكونات ثم يصب فى صينية مدهونة
زبدة ودقيق او ورق زبدة وتوضع بالفرن
حوالى 45 دقيقة او حتى تنضج ولا نفتح الفرن قبل مرور 35 دقيقة لاختبار النضج

بعد خروجها من الفرن تترك ربع ساعة ثم نقوم بعمل ثقوب بها بخلة الاسنان او اسياخ الخشب الخاصة بالشواء ثم نصب فوقها خليط الكريم كراميل الكوب الذى حفظناه بالثلاجة ونوزعه جيدا ونعمل خيوط بالكراميل بالملعقة وتوضع بالثلاجة ساعتين قبل ان تقدم

وتقطع وتقدم والف هنا🌹

ألذ وأطعم حواوشى من شيفتنا المتألقه سجده جمال

كتبت عايده السحراوى
اسم الوصفه  الحواوشى
مقدم من سجده جمال
مدة التحضير 10دقايق
مدة الطهى 20دقيقه
 على حسب الكميه
المكونات
لحم مفروم
ملح
فلفل اسمر
بهارات مشكله
بصل مفروم
فلفل رومى
طماطم
الطريقه
نحضر
اللحمه المفرومه وتبيلها بالملح والفلفل والبهارات المشكله قرفه جنزبيل رشه كسبره ناشفه جوزه الطيب وكده وبصل مفروم مع فلفل رومى وتصفى البصل من الميه بتاعته ولو حبه قطعى معاهم طماطم قطع صغيره وتعجنى كل ده جيد جدا
 ونحضر عيش بلدى خاص بالحواوشى بيكون نص خبزه وتفتحى فيه فتحه صعيره وتحشى بيه واللحمه يكون فيها نسبه دهن صغيره علشان تدى طعم حلو وتلفى كل رغيف فى ورق الزبده الخاص بالفرن علشان يستوى كويس قبل ما يتحمر والميه ال صفتيها من البصل ادهنى بيها وش الرغيف بس بسيط خالص وممكن تحطى معاها معلقه زيت او سمنه متسيحه لو حبه دسم وقدميه مع طحينه وشبسى وخيار و زيتون زى ما تحبى وبالف هنا

ملحوظه لوعاوزه طرى اول لما يطلع من الفرن حطيه فى حله وغطى عليه

أجمل وألذ بيتزا من شيفيتنا الرائعه دعاء لاشين

كتبت عايده السحراوى
اسم الوصفه  :البيتزا
مقدمة من الشيف :دعاء لاشين
مدة التحضير :60دقيقه
مده التخمير   :60دقيقه
المكونات

نصف كوب دقيق
 ملعقة صغيرة ملح
معلقة كبيرة زعتر ناشف
وملعقة كبيرة سكر
معلقة كبيرة لبن بودره
ربع كوب زيت زيتون
معلقة خميرة
كوب ماء دافئ
الحشو
زيتون اسود مقطع
مكس جبن
فلفل الوان-فلفل حار حسب الرغبه
صلصة
معلقة كبيرة زيت
ملح
فلفل
رشة توم بودر
الطريقة :
يتم تحضير العجينة عن طريق خلط الدقي
ق مع كل المقادير الناشفة ويتم إضافة الزيت مع التقليب ثم يتم العجن جيدا وتترك لتخمير لمدة ساعة
تحضير الحشو يخلط كل مكونات ىالجبن مع الزيتون والفلفل وتجهيزهم لوضعهم علي وش البيتزا
بعد ساعة من التخمير يتم فرد العجينة في الصينية مع دهن الصنية بقليل من الزيت ورشها بقليل من سميد البسبوسه ويتم فرد العجينة علي مقاس الصنية ودهن الوش بالصلصة ويتم وضع مكس الجبن والزيتون وتدخل فرن مسخن سابقا لمدة ربع ساعة علي درجة حرارة 180درجة والف هنا وصحة

الشكلمه من شيفنا المميز حسين ابو زيد

كتبت عايده السخراوى
طريقه سهله وبسيطه لعمل
اسم الوصفه الشكلمه
مدة التحضير  30دقيقه
مده الخبيز      20 دقيقه
المكونات
١٠٠ جرام زبده
٧٥جرام عسل جلوكوز
كيلو جوز هند
٥بيضات
٣٥٠ جرام سكر
ملعقه فانليا

الطريقه

نضع زبده او سمنه و عسل جلوكوز
نضعهم على نار واطيه يسيحو بس
وفي ايناء العجين نحط نص كيلو جوز
 هند متوسط مش ناعم ولا خشنونقلب
 عليه السمنه والعسل اللي سيحناهم
 ونقلبهم ونضيف ٥ بيضات ومعلقه صغيرة
 فانيليا و٣٥٠ جرام سكر ونقلب جيد
 جدا وفي الأخر رشه دقيق خفيفه ونقلب
جيدا ويأما نعبي الكيس من غير بلبله
ونصب يأما نشكلها ينا ونرص في الصينيه
 ولو عاوزين نزينها بكريز او مكسرات
مفيش مشكله وتدخل الفرن على نار
١٨٠ درجه حتى تأخذ اللون الذهبي
وتطلع تبرد شويه والف هنا
تحياتي للجميع
اخوكم
#ابوعلي

أطعم رول دجاج بالخضروات من شيفيتنا المتالقه والمتميزه منى رجب

كتبت عايده السحراوى
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
اسم الوصفه رول دجاج بالخضروات
مقدمة من الشيف منى رجب

وقت التحضير  20 دقيقة
وقت الطهي 25 دقيقة

المكونات
جزره
بصله
فص ثوم
عود كرفس

2 شرائح صدر دجاج
ربع كيلو خضار مشكل
ورق فويل
ورق بلاستك حراري
ماء للسلق
ملح
بهارات
فلفل
جنزبيل
حبهان
 روز ماري
وورق لوري
كركم زعتر )

الطريقة
نفرد قطع الدجاج نحشيها ثم نلفها
رول ثم نلفها بالاستك رول ونربطها
 من الطرفين ثم نلفها بورق
الفويل ف حلة على النار نضع ماء وبها
حبهان ولورى
وروز ماري وجزره وبصله وفص ثوم
حتي تغلي نضع
رول الدجاج لمده 25 دقيقة حتي يتم
النضج نتركه
حتي يبرد ثم ندخله تحت الشوايه
 ياخذ لون ذهبي
نتركه يبرد ثم نقطة حلقات

مينى بيتزا لشيفتنا الجميله المتميزه أسماء عزازى

كتبت عايده السحراوى
السلام عليكم
اسم الوصفه مينى بيتزا
مقدمه من   أسماء عزازى
مدة الخبز 20دقيقة
مدة التجهيز 60 دقيقه
المكونات
١ كيلو دقيق
٢٠٠ زبدة
١٥٠ سكر
١٠ جم ملح
١٠ جم محسن بديل المحسن معلقتين خل
٢٠ جم خميرة
١٠٠ جم لبن
٢ بيضة
الطريقة
جميع الخامات فى العجانة والماء
 حسب الطلب يعجن العجين جيدا
بعد الانتهاء يعجن العجين يفرك
 العجين لمدة خمسة دقائق وبعد ذلك
 فرد العجين وتقطيعة بفرمة مدورة
 بعد ذلك رص العجين فى الصاج
 وتلميعة بيض وبعد ذلك اضع الحشو
كما اوريد ثم اتركة حتى يخمر اخبزة
. على درجة حرارة ٢٢٠

أحلى بسبوسه من شيفتنا الجميله دعاء لاشين

كتبت عايده السحراوى
اسم الوصفه بسبوسة
مقدمة من الشيف دعاء لاشين
مدة التحضير  60دقيقه
مده التسويه20دقيقه
المكونات
2كوب سميد بسبوسة ناعم
نصف كوب دقيق ابيض
كوب زبادى
نصف كوب سكر
كوب الاربع سمن سايح
الشراب
2كوب سكر
كوب ونص ماء
فانليا
عصير نصف ليمونة
الطريقة :
يتم دهن صنية بقليل من الطحينة  و
في اناء يتم خلط سميد البسبوسه
 مع الدقيق العادى مع السكر مع
 الزبادى والتقليب باطراف الاصابع
فقط لخلط المكونات ثم إضافة السمن
مع الاستمرار في طريقة الخلط بالاطراف
وليس العجن حتي لا تصبح ناشفة بعد
 التسوية توضع في الصنية المجهزة
وعلي فرن ساخن 180درجة
الشراب يتم وضع السكر علي
 الماء وعلى النار وأثناء الغليان يضاف
 الفانيلا  وعصرة الليمون وفي الاخر
ملعقة سمن بلدى ويجب أن يكون
 الشراب ساخنوالبسبوسةايضا
عند خروج البسبوسة من الفرن يتم
سقيها بالشراب ومن علامات نجاح
 البسبوسة الفوران أثناء وضع الشراب
عليها ويتم تغطيتها ووضع لمدة
 10دقايق في الفرن مع تغطيتها ب
عد اغلاق الفرن وتقدم باردة
 والف هنا وشفا

برقيه تهنئه مقدمه لمصممه الإكسسوارات والحلى المعدنى "رانيا عوف" بعيد ميلاد إبنتها "دنيا" !


كتبت / نجاح سالم

برقيه تهنئه مقدمه من موقع "أخبار العرب"
لمصممه الإكسسوارات والحلي المعدني "رانيا عوف" والحاصله علي لقب سفيره السلام الدولي الإحتفال بعيد ميلاد إبنتها "دنيا"


يسر موقع "أخبار العرب" أن يزف لمصممه الإكسسوارات والحلي المعدني "رانيا عوف" أسمي أيات التهاني والتبريكات الممزوجة بعبق الورد  بمناسبه عيد ميلاد إبنتها "دنيا" حيث قامت بعمل تحضيرات رائعه من خلال تزيين المكان بالبلونات مما جعل أجواء الإحتفال مليئه بالبهجة والفرح، ثم فاجأت "رانيا عوف" إبنتها بالهديه التي إستحوزت علي إهتمام الكثرين من الحضور وهي عباره عن "سلسه من الفضه بداخلها شكل يجمع الأم مع بنتها في صوره واحده"  وبدأت ملامح السعاده والدهشة علي وجه"دنيا" الإبنه لمجرد رؤيتها لهذه الهديه مقدمه لوالدتها الشكر علي المفاجأت التي قدمتها لها في يوم عيد ميلادها، كما شاركت مصممه الحلي والإكسسوارات "رانيا عوف" متابعيها هذا الحدث بنشر مباركات أصدقائها لها علي صفحتها الرسميه علي موقع التواصل حيث إمتزجت العبارات بأجمل الكلمات فرقصت الأزهار فرحآ وفاض شذاها لينثر عبير المحبه ألقآ، رسائل تعكس مدي احاسيس ونبل مشاعر متابعيها.

كل عام سعيد يا أجمل ما في الكون مع خالص وأرق الأماني بأن يكون عام سعيد عليكي إن شاء الله ويجعل كل أعوامك خير وسعاده.


برقيه تهنئه لمصممه الإكسسوارات والحلى المعدنى رانيا عوف




برقيه تهنئه مقدمه من موقع "أخبار العرب"
لمصممه الإكسسوارات والحلي المعدني "رانيا عوف" والحاصله علي لقب سفيره السلام الدولي الإحتفال بعيد ميلاد إبنتها "دنيا"

كتبت / نجاح سالم

يسر موقع "أخبار العرب" أن يزف لمصممه الإكسسوارات والحلي المعدني "رانيا عوف" أسمي أيات التهاني والتبريكات الممزوجة بعبق الورد  بمناسبه عيد ميلاد إبنتها "دنيا" حيث قامت بعمل تحضيرات رائعه من خلال تزيين المكان بالبلونات مما جعل أجواء الإحتفال مليئه بالبهجة والفرح، ثم فاجأت "رانيا عوف" إبنتها بالهديه التي إستحوزت علي إهتمام الكثرين من الحضور وهي عباره عن "سلسه من الفضه بداخلها شكل يجمع الأم مع بنتها في صوره واحده"  وبدأت ملامح السعاده والدهشة علي وجه"دنيا" الإبنه لمجرد رؤيتها لهذه الهديه مقدمه لوالدتها الشكر علي المفاجأت التي قدمتها لها في يوم عيد ميلادها، كما شاركت مصممه الحلي والإكسسوارات "رانيا عوف" متابعيها هذا الحدث بنشر مباركات أصدقائها لها علي صفحتها الرسميه علي موقع التواصل حيث إمتزجت العبارات بأجمل الكلمات فرقصت الأزهار فرحآ وفاض شذاها لينثر عبير المحبه ألقآ، رسائل تعكس مدي احاسيس ونبل مشاعر متابعيها.

كل عام سعيد يا أجمل ما في الكون مع خالص وأرق الأماني بأن يكون عام سعيد عليكي إن شاء الله ويجعل كل أعوامك خير وسعاده.

تورته نص شيكولاته ونص كريمه للشيف المبدعه نجلاء فتحى

كتبت عايده السحراوى
اسم الوصفه :تورتة نص شيكولاتة ونص كريمة
مقدمة من الشيف  نجلاء فتحى
مدة التحضير   90 دقيقة
مدة التسوية.  45 دقيقة

الطريقة

500 جرام دقيق اسبونج فانيليا
6 بيضات
فانيليا
نصف كوب باردة من الثلاجة
2 معلقة كاكاو خام
#صوص الجناش
250 جرام شيكولاتة دارك
125 جرام كريمة لبانى
معلقة عسل جلوكوز
معلقة زيت
طريقة صوص الجناش
احضرت وعاء فيه ماء على النار و
فوقه وعاء اخر ضفت فيه الكريمة و
العسل ومعلقة الزيت واول ما بدا
 يسخن ضفت الشيكولاتة المبشورة
 وقلبته جيدا وصفيته فى مصفة
 سلك وتركته يهدأ قليلا ثم صبيته
 على التورتة يكون سايح بارد
ضفت كل المكونات مع بعض ما
عدا الكاكاو وضربتهم لمدة 15 دقيقة
 وقسمت الخليط
 نصفين نص تركته كما هو ابيض
 والنصف التانى ضفت عليه الكاكاو
 وربع كوب مية وضربتهم شوية
. وجهزت صينية مقاس 26
 وفرشتها ورق زبدة. وصبيت
 الاتنين مع بعض فى وقت واحد
بحيث كل خليط فيهم ياخد
نص الصينية ويكون الفرن سخن
وجاهز واظبط درجة الحرارة على
180 درجة وتركتها تستوى ثم تبرد
 تماما وقسمتها 3 شرايح وسقيتها
سيرب خفيف وحشيتها كريم شانتيه
وجلستها وقسمتها نصفين نص صبيت
 شيكولاتة جناش ونص كريمة
وزينته بالفاكهة     وبالهنا

ممبار للشيف المتميزه نجلاء فتحى

كتبت عايده السحراوى
اسم الوصفع :ممبار
مقدم من الشيف نجلاء فتحى
مدة التحضير   60 دقيقة
مدة التسوية   30 دقيقة

الطريقة
 كيلو ممبار متنضف
كيلو ارز
كيلو الا ربع طماطم
بصلة
شبت وبقدونس وكزبرة
ملح
فلفل اسود
رشة كمون
رشة كزبرة جافة
ربع كوب زيت
الطريقه

ننقع الممبار فى مية وملح و
لمون ونغسله جيداوبعدين
 نغسله بمية نضيفة  وندخل المية
 جوه الممبار ونقطعها  غسلت
 الرز و عملت الخلطة وحشيته
 وجهزت  وعاء فيه ميه وبصلة
مقطعة وورق لورا وحبهان وفلفل
 اسود ورفعتها على النار ولما
 بدات بالغليان نزلت الممبار
وبعد ما نضج ضفت ملح وتركته 5
 دقايق وشيلته من الوعاء
 وحمرته فى الزيت وزينته
          وبالهنا

سمك مشوى بالفرن للشيف المبدع المتميز حسن كمال حسين

كتبت  عايده السحراوى
اسم الوصفه سمك مشوى بالفرن مقدم من الشيف:حسن كمال حسين 

مدة التحضير40دقيقة
مدة الطهى 30دقيقة
                                                                                 
   المكونات

• كيلو جرام سمك (حسب الرغبة)
• 4/3 ملعقة صغيرة ملح
• 8/1 ملعقة صغيرة فلفل أسود
•  شمر اخضر
    شبت
• حزمة بقدونس
• 1 – 2 ملعقة كبيرة صوص الصويا الخفيف
• 2 – 3 ملعقة كبيرة زيت زيتون
• 1 قطعة صغيرة من الزنجبيل الطازج
• 1 حبة ليمون، مقطعة شرائح
• 1 قرن فلفل حار، اختياري
• طماطم كرزية                                                                                                         وزيتون اسمر واخضر

الطريقة  :

· قطعي الشمر إلى شرائح والطماطم إلى أنصاف والبصل والليمون إلى شرائح، قطعي الزنجبيل إلى أصابع طولية رقيقة  والبقدونس    ادهني طبق الخبز بملعقتين من زيت الزيتون ثم رصي طبقة من  الشمر، افتحي السمكة من جانب واحد وقومي بتتبيلها بالملح والفلفل الأسود من الداخل والخارج ووضع شرائخ الليمون  دخل السمك ثم أضيفي بداخلها 4/3 كمية الزنجبيل  ثم نرص أنصاف الطماطم والفلفل الحار وشريحتين من الليمون، ثم ضعيها فوق الشمر.ونرص طماطم الكريز والزيتون الاسمر والاخضر  وزعي ا على سطح السمكة ورشي صوص الصويا على سطح الصينية، ضعي الصينية في الرف الأوسط من فرن محمي على حرارة 400 درجة فهرنهايت لمدة 25 – 30 دقيقة أو حتى ينضج السمك. ضعي الصينية تحت الشواء لمدة 5 دقائق ثم قدميها والف هنا

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013