الاثنين، 31 يناير 2022

طريقة عمل سندويتش البرجر اللذيذ مقدمة من الشيف شوشو عرابي


  

مدة التحضير   ٢٠ دقيقة 


المقادير 


نصف كيلو لحمة مفرومة ناعم 

ظرف بهارات برجر كنور


للصوص

نصف كوب مايونيز 

ملعقة طعام كاتشب 

ملعقة طعام مستردة 

ملعقة طعام خل 

نصف ملعقة صغيرة ثوم بودر

نصف ملعقة صغيرة بصل بودر

نصف ملعقة صغيرة بابريكا 

ملعقة طعام بصل قطع صغيرة

ملعقة طعام خيار مخلل

ملعقة طعام عسل نحل

ملح حسب الرغبة 


طريقة التحضير 

نحضر نصف كيلو لحمة مفرومة ناعم نضيف لها ظرف بهارات برجر كنور و نشكلها بشكل البرجر و ندخلها الفريزر ساعة 

نحضر صوص ماك الجبار 

 ١/٢ كوب مايونيز و ملعقة طعام كاتشب و ملعقة طعام مستردة و ملعقة طعام خل و ١/٢ ملعقة صغيرة ثوم بودر و ١/٢ ملعقة صغيرة بصل بودر و ١/٢ ملعقة صغيرة بابريكا و ملعقة طعام بصل قطع صغيرة   و ملعقة طعام خيار مخلل مقطع قطع صغيرة و ملعقة طعام عسل نحل و نقلب كل المكونات و لو محتاجة ملح أو عسل نزود 

نقلى البرجر في مقلاة فيها 

٣ ملاعق طعام زيت و نتركها تسخن جدا و نضع البرجر و نضيف على كل واحدة ذرة ملح و فلفل على الجانبين و عندما لونه يحمر نطفئ عليه 

و نبدأ في تجهيز الساندوتش نضع في خبز الكايزر طبقة من الصوص فوقه خس مقطع ثم البرجر و شريحة طماطم و بصل و شريحة الشيدر و صوص و نكمل باقي الكمية بنفس الخطوات 

ممكن نضيف شرائح خيار مخلل أو شريحة شيدر إضافية

و يقدم مع بطاطس محمرة 

و بالهنا و الشفا 


مراجعة الشيف نادية فروانة

طريقة عمل كيك التفاح مقدمة من الشيف بهجة يوسف


  

مدة التحضير    ١٥ دقيقة 

مدة الطهي       ٤٠ دقيقة 


المقادير 


٣ ثمرة تفاح أخضر 

١٠٠ جرام زبدة 

١٠٠ جرام زيت

١٠٠ جرام حليب 

١٠٠ جرام بيوريه تفاح

٤٠٠ جرام دقيق

١٥٠ جرام سكر

٥ جرام قرفة 

٥ بيضات

١٠ جرام بيكنج بودر

ذرة ملح


لعمل كراميل 

ملعقتان طعام  سكر

ملعقتان عسل نحل 

ملعقة زبدة 


طريقه التحضير 

نخفق الزبدة مع الزيت مع السكر حتى يصبح القوام كريمي فاتح ثم نضع البيض واحدة تلو الأخرى مع الإستمرار في الخفق ثم نضع مقدار الحليب و يكون دافئ 

و نخلط المكونات الجافة مثل الدقيق و القرفة و الملح و البيكنج بودر ثم نضيفهم إلى خليط الزبدة و نستمر في الخفق حتى تمتزج المكونات

و في مقلاة على النار نضع  

٣ ملاعق  من السكر و يفضل يكون بني مع ملعقتين عسل نحل و نتركهم حتى يتحول إلى كراميل ذهبي ثم نضع التفاح و نقلبهم لمدة دقيقة مع إضافة ملعقة صغيرة زبدة 

ثم يتم رص التفاح في قاع القالب و نضع عليه الكراميل ثم نضع خليط الكيك و ندخله الفرن على درجة حرارة  ١٨٠ لمدة ٤٠ دقيقة أو إلى تمام النضج ثم نخرج القالب و نتركه ٥ دقائق ليبرد قليلا ثم نقلبه و لا نتركه يبرد بشكل كامل حتى لا يلتصق الكيك بالقالب و يصعب استخراجها

و تقدم بالهناء و الشفاء


مراجعة الشيف نادية فروانة

طريقة عمل فتة كوارع أو مقادم على طريقتي الفلسطينية الشهية مقدمة من الشيف نادية فروانة


 

مدة التحضير   ٩٠ دقيقة 


المقادير 


كوارع (عدد ٢ رجل عجل) أو حسب الرغبة 

بصلة مقطعة شرائح 

ملح 

فلفل أسود 

٥ ورقات غار 

٧ حبات حبهان 

٣ مربعات مستكة أو ٢ حبة مستكة 

ملعقة طعام سمنة أو زيت  مرتة عبارة عن ( بصلة مفرومة - ملح - فلفل أسود ) مدقوقة أو نفركها باليد


مقادير الرقاق


٥ كوب دقيق 

 ذرة ملح 

 قليل من السكر 

 ماء للعجن


مقادير أرز فتة الكوارع 


أرز بسمتي 

بصلة مفرومة 

حمص مسلوق 

مرقة كوارع  

 ملح 

فلفل أسود  

مرتة عبارة عن ( بصلة مفرومة - ملح - فلفل أسود) 

سمنة أو زيت


طريقة التحضير 

 تنظف الكوارع جيدا ثم توضع في وعاء به ماء و كوب دقيق و ٢ ملعقة طعام خل أبيض و تقلب جيدا و تترك نصف ساعة ثم تشطف بالماء 

نضع في وعاء قليل من الملح و عصير ليمونة و قشرها و نفركهم ثم نضع ٣ ملاعق طحينة و نقلب جيدا و ندعك قطع الكوارع بقشر الليمون و الطحينة جيدا واحدة واحدة و تترك ساعة منقوعة بالطحينية و الليمون ثم تشطف بالماء 

نضع في قدر الضغط ملعقة سمنة و زيت و البصلة المقطعة شرائح أو حسب الرغبة و الملح و الفلفل الأسود و المستكة و الحبهان و ورق الغار ثم نشعل النار و نحوسهم حتى تشقر البصلة ثم نضع قطع الكوارع و نحوسهم قليلا مع البصلة ثم نضع ماء حتى يغمر قطع الكوارع ثم نرفع الريم و نغلق قدر الضغط لمدة نصف ساعة 

و بعد مرور الوقت و تبرد نفتح القدر و نضع المرتة و إذا لم تنضج نغلق القدر و نضعها على النار ربع ساعة أو حتى تنضج 


لعمل خبز الرقاق

نضع الدقيق و الملح و السكر و يعجن بالماء حتى نحصل على عجينة ملساء متماسكة و تترك ترتاح ربع ساعة ثم تقطع كرات صغيرة و ترق بالدقيق حتى تصبح رقيقة جدا و تخبز على طنجرة الكهرباء أو الصاج أو مقلاة التيفال


لتحضير أرز فتة الكوارع 

في قدر نضع قليل من الزيت أو سمنة و نضع البصلة المفرومة و رشة ملح و نحوسها مع الزيت و السمن حتى تشقر و نضع الأرز و نحوسه قليلا مع البصلة مع إضافة قليل من الفلفل الأسود و الحمص و نضع الأرز و نحوسه ثم نضع المرتة و نحوسهم و نضع الملح و الفلفل ثم نضع المرقة الساخنة لكل كوب أرز ( ٢ كوب من المرق أو كوب مرق و كوب ماء و نعلى النار لمدة ٣ دقائق ثم نهدأ النار  حتى ينضج الأرز

و يقدم في طبق أو صينية فيها رقاق أو صاج مقطع قطع صغيرة مبلل بمرقة الكوارع ثم نضع الأرز و الكوارع و تزين 

و بالهنا و العافية


مراجعة الشيف نادية فروانة

طريقة عمل كفتة الحاتي و أرز الكبسة مقدمة من الشيف سهام الحشاش


 


مدة التحضير    ٣٠ دقيقة 


 المقادير 


مقادير الكفتة 

نصف كيلو لحمة مفرومة 

٢ حبة بصلة مبشورة 

ملعقة ملح 

ملعقة فلفل أسود 

ملعقة من البابريكا 

ملعقة من الثوم البودر 

ملعقة من البصل البودر

ملعقة بهارات لحمة 

ملعقة كمون

ملعقة صغيرة من الشطة 


مقادير  الأرز 

نصف كيلو من الأرز البسمتي

ملعقة بهارات الكبسة 

٢ حبة لومي

ملعقة طعام زبدة 

ورق غار 

ملعقة من الحبهان المطحون

ملعقة من الملح 


طريقة التحضير

توضع اللحمة على البصل و يضاف عليها الفلفل الأسود و بهارات اللحمة و الثوم البودر و البصل البودر و البابريكا  و الكمون و الشطة و تقلب جيدا ثم توضع في الثلاجة نصف ساعة

و تشكل بإستخدام عصي الشيش ثم تدخل الفرن و عندما تنضج تقدم حسب الرغبة 


 تحضير أرز الكبسة 

 يوضع في قدر على النار ملعقة زبدة و بهارات الكبسة و ليمون و ورق الغار و الحبهان و الملح و يقلب جيدا و يضاف عليه الماء المغلي 

و يوضع الأرز المغسول و عندما يشرب الماء و ينضج يقدم مع الكفتة 

أتمنى الوصفة تعجبكم


مراجعة الشيف نادية فروانة

طريقة عمل مجرمشه على عجين مقدمة من الشيف فايز موسى


  

مدة التحضير   ٢٠ دقيقة 

مدة الطهي       ١٠ دقائق 


المقادير 


للعجينة 

 كوب حليب دافئ

نصف كوب من زيت الزيتون

٢٥ غرام خميرة

ربع ملعقة صغيرة من الملح

٣ أكواب دقيق 

نصف كوب ماء

ملعقة طعام من الزيت النباتي لدهن سطح العجين


مكونات الحشوة 

نصف كيلو لحمة مفرومة خشنة

ربع كيلو دهنة ناعمة

٣ بصلة كبيرة

ملح 

بهارات مشكلة

كيلو طماطم 

نصف كيلو فلفل رومي 

كوب صغير دبس الرمان


طريقة التحضير 

لتحضير العجينة 

نذوب الخميرة بنصف كوب الماء و نتركها لكى تتخمر جانبًا مدة ١٠ دقائق و ننخل الدقيق و الملح في وعاء عميق و نضيف مقدار الزيت و الحليب إلى الخميرة و نخلط جيدًا و نضيف الخليط السائل إلى الدقيق و نعجن المكونات جيدًا مدة ٧ دقائق لتصبح  متماسكة

ندهن سطح العجينة بملعقة زيت و ثم نغطيها بكيس نايلون حتى لا تجف

نترك العجينة في مكان دافئ مدة ساعة ليتضاعف حجمها عندما نريد استخدام العجينة نعجنها مدة دقيقتين و بعدها نقسمها إلى قطع صغيرة تملأ كفة اليد و نرق قطع العجينة  إلى أن تصبح دوائر بسمك نصف سم


لتحضير الحشوة 

نقطع البصل شرحات و نقليه على النار بالدهنة و نضيف اللحمة و البهارات و ملح و نحركهم على نار متوسطة حتى نصف الإستواء

و نفرم الطماطم و الفلفل ناعم و نتبل اللحمة مع الطماطم و الفلفل و دبس الرمان و الملح

نوزع الحشوة على دوائر العجين و تدخل الفرن حتى تنضج و تعطينا اللون الجميل

 

مراجعة الشيف نادية فروانة

طريقة عمل الكعك الناعم مقدم من الشيف منى التابعي


  

مدة التحضير    ١٥ دقيقة

 

المقادير


كيلو دقيق

ملعقة طعام بيكنج بودر

ذرة ملح

٣ كوب إلا ربع سمنة ( ٥٠٠ جرام ) بدرجة حرارة المطبخ

ملعقة طعام رائحة كعك أو فانيليا  أو بهار كعك

كوب ماء 

ملعقتان طعام سكر بودر 

ملعقتان طعام سمسم محمص


طريقة التحضير 

في وعاء كبير نخفق السمن مع السكر البودر بالمضرب اليدوي أو الكهربائي أو العجان  حتى يصبح القوام كريمي

في وعاء آخر نقلب الدقيق مع البيكنج بودر و الملح و السمسم و رائحة الكعك و نقلبهم جيدا مع بعض و نضيف  السمن و نبسه و نعجن الخليط جيداً حتى يصبح مثل 

 الرمل المبلول و هذه أهم خطوة و هذه الخطوة تفرق في نعومة الكعك 

ثم نضيف الماء و نلم العجين و نعجن بالراحة حتى نحصل على عجينة طرية يمكن تشكيلها و لا تلصق في الأيدي 

و نقطع العجينة كرات متساوية و نتركها ترتاح ربع ساعة ثم تحشى بقطعة صغيرة من العجمية أو الملبن  و نقفلها جيدا و نشكلها 

و نرص الكعك في الصاجات أو الصواني و نترك مسافة بين كل واحدة و الأخرى  و يدخل الفرن على درجة حرارة متوسطة ١٨٠ لمدة ٢٠ - ٢٥ دقيقة تقريباً

و بألف هنا


مراجعة الشيف نادية فروانة

طريقة عمل باتيه حادق و حلو مقدم من الشيف ام زياد


 

 

مدة التحضير    ٢٥ دقيقة 


المقادير 


كيلو دقيق جميع الأغراض

 أو مخبوزات

٢ ملعقة طعام خميرة 

٢ ملعقة طعام سكر 

٢ ملعقة طعام خل أبيض 

ملعقة صغيرة ملح 

نصف لتر حليب 

٢ بيضة 

 ربع كوب زيت نباتى 

 ١٠٠ جرام زبدة طرية 


الحشوة  

جبنة رومي مبشورة 

جبنة موتزريلا 

جبنة إستنبولي 

جبنة كيري 

الأجبان تخلط مع بعضها 

شوكولاتة قابلة للدهن 


طريقةالتحضير  

يسخن الحليب و نضيف عليه السكر و الخميرة و الخل ثم نضيف عليه الدقيق و الملح و الزيت و البيض

ثم نعجن لمدة عشر دقائق ثم نضيف الزبدة و تعجن العجينة إلى أن تختفي الزبدة ثم تترك العجينة لتخمر حتى يتضاعف حجمها ثم تقطع العجينة إلى كرات حجم الليمونة المتوسطة و تدهن الرخامة بالزيت و تفرد كل كرة عجين و تحشى بالحشوات السابقة و تلف مثل لف ورق العنب و يرص في الصاج و نتركه يخمر مرة أخري ثم يدخل في فرن مسخن مسبقا على درجة حرارة ٢٠٠ و مدة تحضير هذه الوصفة ٢٥ دقيقة 

بألف هنا 

  

مراجعة الشيف نادية فروانة

السبت، 29 يناير 2022

قافله الخير بمحافظه الفيوم بقلم نهي حسن !


  

محمد الخولي ابن محافظه الفيوم ويعمل مرشدا سياحيا 

وحين ادت اليه قافله الخبر والسعاده ليكون مرشدا لهم

فارشدهما الي سيدات واهالي قريته النصاريه بمركز ابشواي 

حيث يتواجد بها عدد كبير من الاسر رقيقه الحال والمتعففين 

                  فتسخر وقته لجمع اكبر عدد من المعلومات الخاصه بهم لعمل مشروعات صغيره وتكون عون ودخل لمعيشة افضل 

فانطلقت القافله الجمعه ٢٨يناير واتجهت للفيوم وباستقبال هذا الشاب الخلوق للفريق وبدء رحله الزياره للاسر وتقديم لهم احتياجتهم وتسليم المشروعات الغذائيه والسلع التموينيه حتي انتصف نهارنا 

وحين استكمال الهدف المرجو منه واسعاد ١٢اسره وادخال السرور لبنات واولاد قريته فاصبح اليوم ملي بالبهحه والسعاده مع قافله الخبر والسعاده بقياده الصحفيه /نهي حسن / كامل آبو سريع /دينا شاهين واختها نورا /راندا الفو/وعدد من الشباب المتطوع والمحب للخير 

ولم يكتفي محمد الخولي بااسعاد اهل الفيوم وحتي اكمل علي القافله سعادتها بعمل يوم ترفيهي وزياره بعض الاماكن السياحيه بهدف تشجيع السياحه وانتهي يومنا بوادي الريان والشلالات 

#بلدنا حلوه 

#مصر جميله باهلها#








طريقة عمل دجاجة مشوية مقدمة من الشيف سحر محمود


 

 

مدة التحضير  ٣٠ دقيقة 


المقادير 


دجاجة 

تتبيلة عبارة عن توابل

ملح 

فلفل أسود 

بابريكا

زنجبيل 

قرفة 

ملعقتان خل

عسل أبيض 

مستردة 

كاتشب 

ثوم


طريقة التحضير 

تغسل الدجاجة جيدا و نجهز التتبيلة عبارة عن ملح و فلفل أسود و بابريكا و زنجبيل و قرفة و نحضر ملعقتان خل و عسل أبيض و مستردة و كاتشب و ثوم  و تقلب التتبيلة جيدا ثم  نحضر الدجاجة و نضعها في التتبيلة و ندعكها حتى تدخل التتبيلة في كل أجزاء الدجاجة و نعطيها صدمة على النار أو  على الجريل ثم  نضعها في الفرن لتنضج و تعطينا اللون الذهبي الجميل 


مراجعة الشيف نادية فروانة

الخميس، 27 يناير 2022

طريقة عمل بسبوسة محشية قشطة مقدمة من الشيف ساهرة الدباس


مدة التخضير ٣٠ دقيقة 


المقادير 


كوبان و نصف سميد 

كوب حليب بودر 

حبتان بيض 

ثلاث أرباع الكوب سكر

نصف كوب صغير زبدة 

ربع كوب زيت نباتي

ثلث أرباع كوب حليب سائل 

علبة قشطة للسميد 

ملعقة طعام بيكنج بودر 

ملعقة فانيليا 


للحشوة 

ثلاث علب قشطة 


طريقة التحضير 

نحمص السميد و الحليب بالزيت و السمنة 

ثم نخلط المواد جميعها بشكل جيد حتى تتجانس الخلطة مع بعضها و نضع نصف الخلطة بايركس و نضع القشطة على الطبقة كلها ثم نضع الطبقة الثانية على وجه القشطة ثم يحمى الفرن عشرة دقائق و تشوى مدة ربع ساعة و عندما تنضج نضع القطر على البسبوسة مقدار كوب و نصف قطر

و صحة و هنا يارب 


مراجعة الشيف نادية فروانة

طريقة عمل سمك السالمون الطازج مقدم من الشيف حماده راشد


 

مدة التحضير     ١٠ دقائق 

مدة الطهي         ٧ دقائق 

المقادير


١ قطعة سمك سالمون طازج 

١٠ جرام مستردة 

ربع ملعقة صغيرة فلفل أسود 

ربع ملعقة صغيرة كمون

ربع ملعقة صغيرة بابريكا

ربع ملعقة صغيرة ثوم بودر

ربع ملعقة صغيرة ماجي بودر

ربع ملعقة صغيرة بصل بودر

الملح حسب الرغبة 

٢ ملعقة طعام زيت ذرة 

١ جرام روزماري 

٥٠ جرام زبدة و زيت 

عصير نصف حبة ليمون 


طريقة التحضير 

في وعاء نضع سمك السالمون و عليه كل المكونات و تتبل و في مقلاة على النار فيها  قليل من  الزيت و زبدة على نار هادئة نضيف قطع السمك مع التقليب حتى النضج 

 و بألف هنا


الأرز الأبيض


لكل كوب أرز مصري 

كوب ماء و ملح و ماجي بودر و بصلة مقطعة على أربعة نضع على الأرز مع التشويح حتى يسخن جيداً و نضيف الماء المغلي و يترك على نار هادئة جدا حتى الطهي لمدة من ٧  إلى ١٠ دقائق 


الخضار السوتيه


تشكيلة من خضروات الموسم الطازجة 

جزر

كوسا 

بروكلي

فاصولياء 

مشروم 


في قدر عميق فيه ماء مغلي نضع الخضروات الطازجة التى قطعناها و نتركها تنضج و تبقى متماسكة و في مقلاة فيها زبدة نضع السوتيه مع البهار و التقليب لمدة ٢ دقيقة 

و ألف هنا


صوص مستردة


٣ جرام مستردة 

عصير حبة ليمون 

ملح 

فلفل أسود 

كمون


َفي المقلاة التى قلينا فيها السمك السالمون الطازج مع الزبدة نضع بصلة مفرومة ناعم جداً

مع فص ثوم مفروم ناعم مع التقليب و ملعقة صغيرة  دقيق و نضيفها على الثوم و البصل و الزبدة مع التقليب و نضيف عصير الليمون مع ماء و ملعقة مستردة مع وضع  ربع كوب كريمة لباني لتطعيم الصوص


مراجعة الشيف نادية فروانة

طريقة عمل مكرونة بالبشاميل مقدمة من الشيف سهام الحشاش


 

مدة التحضير     ٢٠ دقيقة

مدة الطهي        ٣٠ دقيقة


المقادير


نصف كيلو لحمة مفرومة 

ملعقة طعام من الفلفل الأسود 

ملعقة طعام بابريكا

٢ ملعقة طعام زيت

كيس و نصف مكرونة مسلوقة 

جبنة 

٣ ملاعق طعام دقيق 

ملعقة صغيرة من الملح 

ملعقة من الفلفل الأسود 

كيلو حليب

٢ ملعقة طعام من الزبدة 

٢ حبة بصل مبشورين


طريقة التحضير

نضع مقلاة فيها بصلتين مبشورين و ملعقة صغيرة من الملح و نشوحها و نضيف اللحمة و الفلفل الأسود و تترك تتعصج

 

لتحضير البشاميل

في قدر على النار نضع الدقيق و الزبدة حتى يشقر الدقيق مع التقليب المستمر و نضع عليها الحليب البارد بالتدريج مع التقليب المستمر و نضع فيها الجبنة و يترك حتى يغلي 

نحضر الصينية و نضع فيها كبشة من البشاميل و نضع نصف المكرونة ثم نضع اللحمة و نضع باقي المكرونة و نضع عليها طبقة من البشاميل و نضع الجبنة 

و نقدمها حسب الرغبة 


مراجعة الشيف نادية فروانة

طريقة عمل بيتزا طبقات مقدمة من الشيف ام زياد محمد


مدة التحضير ٣٠ دقيقة 


المقادير


نصف كيلو دقيق جميع الأغراض 

ملعقة طعام خميرة

ملعقة طعام سكر

٢ ملعقة طعام خل

نصف ملعقة صغيرة ملح

٣ ملاعق طعام حليب بودر

٧٥ جرام زبادي 

٢ بياض بيض 

٥٠ ملي زيت نباتى

١٥٠ ملي ماء دافئ للعجن

مقادير الصلصة

٣ حبات طماطم مقطعة 

٢ فلفل رومي 

٣ سن ثوم

حبة بصلة مقطعة مكعبات

٣ ملاعق طعام زيت نباتي 

مقادير الحشوة 

صدور دجاج مشوية و مقطعة 

سجق محمر و مقطع 

فلفل رومى مقطع 

طماطم مقطعة   

زيتون مخلى

جبنة موتزريلا 

جبنة رومى مبشورة


طريقة التحضير 

نضع الماء و الخميرة و السكر و الخل و الزبادي و نقلبهم و يترك هذا الخليط لمدة ٥ دقائق و بعد ذلك نضيف هذا الخليط على الدقيق و الملح و بياض البيض و الزيت و نعجن لمدة ١٠ دقائق و نترك العجينة لتخمر ثم نقطعها لثلاث قطع قطعة كبيرة و قطعتين أصغر حجما و نغطيهم لحين فردهم 

لتحضير الصلصة 

في قدر تقلب كل مكونات الصلصة في الزيت و يوضع عليها ملح فقط و تترك حتى النضج و بعد ذلك تهرس بالخلاط لحين الإستخدام 

لتركيب طبقات البيتزا

تفرد كرة العجينة و توضع على أطراف الصينية و يوضع عليها مقدار صلصة و خضار و دجاج و سجق و جبن و تفرد العجينة الثانية بحجم قرص و يوضع عليها مقادير نفس الطبقة الأولى ثم تفرد العجينة الثالثة و نلم عليها أطراف العجينة الأولى و نضع عليها صلصة و قليل من الخضار و الجبن و تترك ربع ساعة و بعدها تدخل في فرن مسخن مسبقا على درجة حرارة ٢٠٠ 

و بالهنا 


مراجعة الشيف نادية فروانة

طريقه عمل صينية المحشي المشكل في الفرن مقدمه من الشيف امل وهبه

 

المكونات

باذنجان ابيض واسود

فلفل رومي

كوسه 

طماطم

بصل للحشو

عصير طماطم او مصلصه

خضرة شبت كزبره بقدونس

بصل للخلطه

جزره كبير مبشوره

قرن فلفل شطه

ملح فلفل اسود كمون

زيت

شوربه (مرقه)

ارز

طريقة التحضير

زيت علي النار يسخن نضع قرن الفلفل الشطه بعدتقطيعه ثم البصل

نحمرهم في الزيت ثم نضع عصير الطماطم والجزره المبشوره وجزء من الخضره بعد تقطيعا وغسلها والملح والفلفل الاسود والكمون ونتركها تتسبك ناخذ كبشه من الصلصه ونضعا علي الشوربه ونغليها 

نغسل الارز ونضعه علي التسبيكه

نقطع الخضره ونغسلها ونضعها علي الخلطه  

نقوم بحشو مجموعة الخضار ورصهم في صينيه ونسقيهم بالشوربه ونغطيهم بورق الالومنيوم

وندخلها الفرن علي درجة حراره ١٨٠لمدة ٤٥ دقيقه

وبالف هنا

مراجعة غزلان الراضي

طريقه عمل سلطة ساهرة بالجزر والفليفلة الملونه والفليفلة الحارة مقدمه من الشيف ساهرة الدباس


مدة التحضير ٣٠ دقيقة

المقادير

ربع كيلو فليفلة حارة


ربع كيلو جزر


شرائح حبات ثوم


ملعقة ملح


كوب عصير ليمون 


كوب خل صغير


كوب صغير زيت زيتون


طريقة التحضير

نحضر الجزر نغسله ونبشره ونغسل الفليفلة الحارة والحلوة الملونه وننزع البذور ونقسمها شرائح رفيعة نقشر الثوم ونقسمه شرائح او نبشره

نضيف كل المقادير ونقلبها ونحفظها بحافظة بالثلاجة

والف صحة .

طيبة جدا جربوها

مراجعة غزلان الراضي

طريقه عمل البيتزا السواريه مقدم من شيف فايز موسى :


 

المقادير:

- 4 كوب دقيق.

- ملعقة كبيرة خميرة.

- 3 ملاعق كبيرة سكر.

- ملعقة صغيرة ملح.

- ملعقة صغيرة بيكينج بودر.

- 3 ملاعق كبيرة زيت.

- كوب ونصف حليب دافىء أو أقل.


مقادير الحشو:

- جبنة موتزريلا مبشورة أو شيدر أو رومي (حسب المتوفر لديكِ).

- زيتون.

- كاتشاب.

- بسطرمة أو لانشون أو تونة على حسب الرغبة.


طريقة التحضير:

- نخلط جميع المقادير، ثم نضع الزيت والحليب الدافىء بالتدريج حتى يتكون لدينا عجينة لينة، ونعجنها باليد جيداً لمدة 5 دقائق.

- في مكان دافىء، نترك العجينة لساعة حتى تتخمر وتتضاعف.

- نقطع العجين لكرات صغيرة، ثم نغطيها بمنشفة نظيفة وجافة.  

- نفرد العجين بشكل بيضاوي، وندهنها بالكاتشاب ونضع الحشو على طرفها فقط.

- نضع رشة جبنة مبشورة وعليها قطع صغيرة من اللانشون أو السجق أو البسطرمة والزيتون حسب الذوق، وضعي عليه رشة أخرى من الجبن.

- نلف العجين بالطول على شكل إصبع طويل أو اسطواني.

- نقطع العجينة لقطع صغيرة، لأنها ستزيد للضعف وأكثر بعد التسوية.

- نترك البيتزا لترتاح 20 دقيقة، ونسخن الفرن على 200 درجة، ويمكن دهن الوجه بصفار بيضة بحليب أو رش جبنة على وجههامرة أخرى، ندخلها في الفرن حتى تنضج وتأخذ اللون الذهبي ....مراجعه غزلان الراضي

دكتور خليل برادة اخصائي جراحة القلب و الشرايين ملك القلوب !


 اعربت الاعلامية ولاء الشعراوي ان والدها "شعر بتعب شديد وإرهاق، وبعد عمل الفحوصات اللازمة علمنا بأنني يواجه مشكلات في القلب، و يجب ان يقوم بعملية باسرع وقت .


عندما علِمت بأن الدكتور (خليل برادة ) أخصائي جراحة اللقلب و الشرايين من المغرب هو من سيقوم بإجراء الجراحة ارتحت، وذهب الخوف تماما من المعروف عن دكتور( خليل برادة) أنه شخص مجتهد ومخلص جداً لشغله . يستطيع إنهاء العمليات وينقذ الحالات الحرجه ، يقوم بإجراء العمليات الدقيقة والمعقدة بنفسه وبيشرف على باقي العمليات. الأطقم على أعلى مستوى تحت اشرافه ، ويستطيع بثّ داخلك طاقة وراحة طوال الوقت.. دائما الحمد الله على استجابة الله لدعائي أن عملية والدي وسط هؤلاء الملائكة تمت بنجاح مع الدكتور البارز و المتميز (خليل برادة)


الأربعاء، 26 يناير 2022

طريقة عمل كوب فاكهة ممتاز ٢ مقدم من الشيف محمد أحمد جعفر

 

مدة التحضير ٢٠ دقيقة 


المقادير 


أناناس مقشر و مقطع مكعبات

بطيخ مقشر و مقطع مكعبات

برتقال مقشر و مقطع شرائح

كيوي مقشر و مقطع شرائح

   عنب أحمر


طريقة التحضير 

توضع الفواكه في أكواب التقديم و تقدم 


فوائد الأناناس

يساعد على خفض الوزن

يزيل السموم من الجسم

يحسن البشرة

يخفف من الألام

يحسن من عملية الهضم


فوائد البطيخ

يرطب الجسم

يقلل الإلتهاب 

يحسن الهضم

يقلل من الأم العضلات


فوائد البرتقال

خفض الكولسترول

خفض ضغط الدم المرتفع

علاج إلتهاب المفاصل

تقوية جهاز المناعة


فوائد الكيوي

يمنع الأمراض الجلدية

يسيطر على إنتاج الدهون الزائد

يحارب حب الشباب

يخفف تجاعيد الجلد


فوائد العنب الأحمر 

تقوية جهاز المناعة

خفض الوزن الزائد

تقوية الشعر

تحسين صحة البشرة

ألف ألف مليون هنا


مراجعة الشيف نادية فروانة

تتميز الموديل نورا إسماعيل فى أحدث سيشن لها فى عالم الفاشون !


 كتب حمدى محمد

تتألق الموديل المميزة نورا إسماعيل بلسمات خبيرة التجميل ياسمين محمد ودائما تتألق نورا من سيشن لآخر فى عالم الفاشون والموضه والجما




ل

طريقة عمل كيكة البرتقال و اليوسفي مقدمة من الشيف ياسمين فرج


 

طريقة عمل كيكة البرتقال و اليوسفي 

مقدمة من الشيف  ياسمين فرج 

مدة التحضير   ٢٠ دقيقة 

المقادير 


برتقال 

 يوسفي 

عصير نصف ليمونة 

٢ كوب سكر

٦ بيضات

ملعقة صغيرة ڤانيليا

ملعقة صغيرة خل

كوب زبدة على زيت

ملعقة طعام بشر برتقال

نصف كوب زبادي

٥ أكواب من الدقيق 

ملعقة صغيرة ملح 

٢ ملعقة طعام بيكنج بودر 


صوص البرتقال 

نصف كوب عصير برتقال أو خليط من ( برتقال _يوسفي)

ملعقة طعام نشا

نصف ملعقة صغيرة ڤانيليا


طريقة التحضير 

نحضر برتقال و يوسفي و عصير نصف ليمونة  و يضرب جيدا في الخلاط و يصفى و يترك جانباً

 في الخلاط يوضع ٢ كوب سكر و ٦ بيضات و  ملعقة صغيرة ڤانيليا و ملعقة صغيرة خل و تخفق جيدا حتى يصبح لونهم فاتح و يضاف عليهم كوب زبدة على زيت و ملعقة طعام بشر برتقال و كوب من العصير السابق تصفيته و نصف كوب زبادي و يعاير بنفس الكوب و يخفق جيدا ثم يضاف عليهم خليط الدقيق و هو عبارة عن ٥ أكواب من الدقيق و ملعقة صغيرة ملح و ٢ ملعقة طعام بيكنج بودر و يضاف بالتدريج مع التقليب من تحت لفوق في إتجاه واحد و يصب الخليط في صينية مدهونة بالسمن و معفرة بالدقيق مقاس ٣٠ × ٤٠ سم

و لعمل صينية صغيرة ممكن عمل نصف المقادير


لتحضير صوص البرتقال 

نحضر نصف كوب عصير برتقال أو خليط من ( برتقال _ يوسفي) و ملعقة طعام نشا و نصف ملعقة صغيرة ڤانيلياو يقلب بالمضرب اليدوي و يرفع على النار و أول ما يبدأ يعمل فقاقيع يطفى عليه و عندما تنضج الكيكة يسكب الصوص عليها و تزين و تقدم 


مراجعة الشيف نادية فروانة

الثلاثاء، 25 يناير 2022

تتألق الموديل نور إسماعيل فى جلسة تصوير لها فى عالم الفاشون والاناقه والجمال !


 كتب / حمدى محمد


تتألق وتجديد إسماعيل فى جلسه تصوير جديده فى عالم الفاشون والموضه والجمال

بلمسات جماليه من خبيرة التجميل / اسماء صدقى 

ومصففه الشعر المميزه / اميرة صدقى





الطفل العنيد بقلم المدربه شيماء حجاج !


 السلام عليكم 

موضوع اليوم هو حاجه مهمه جدا  بنقابلها وهنقابلها ومش هنبطل نقابلها وهى ياجماعه الطفل الزنان 🤣 ايووون هو الاسم زى ماقريته بالظبط  كدا او بالبلدى الطفل الرخم ال مش بيبطل زن باختصار  كدا عاوزين نعرف نتعامل ازاى مع الطفل دا وبذكاء   شوفو اول حاجه لازم نعرفها عن الطفل الزنان دى حاجتين انه ذكى جدا وعارف الأوقات ال بيزن فيها وعلى الأكثر بيكون قدام ضيوف او فى شارع قدام الناس و تانى حاجه بقا ودى عند الأغلب من الأطفال  عنده صبر ومش بيزهق انه يفضل يعيط ويقرفك فى عيشتك ليل نهار لحد ماتعملو ال هو عاوزو يعنى هتعمل هبطل زن مش هتعمل قابل بقا 🤣 طيب ياجماعه سببه ايه دا  باختصار كدا الدلع الزياده بيولد زن وكمان القسوة الزياده بردو بتولد زن طب نعمل ايه هقولك تعمل ايه اول حاجه العقاب  ازاى ؟؟؟؟؟ بنبدأ بالتجاهل التام لحد مايتعود انه يطلب الحاجه بطريقه مؤدبة ومن غير زن 

ملحوظه مهمه 

لازم نعرف ان التجاهل نفسه له فنيات كتير يعنى ايه يعنى ممكن أتجاهل الطفل وانا مش باصص عليه خالص يزن مكانه وانت أو انتى فى نفس المكان  بس تتعمد متبصلوش 

وفى تجاهل تانى وهو قدامك وجها لوجه وانت باصص فى عينه لكن فى صمت تام ونظرك معلق بيه وتتعمد يشوفك وانت بتبص عليه وانت ساكت تماما 

وفى كلتا الحالتين طول الوقت أو قصر هيسكت هيسكت متقلقش من دا ومتملش منه 


و تانى حاجه بقا وهى أهم حاجه فى العقاب الصبر ثم الصبر ثم الصبر فى العقاب دا ليه بقا لأن ابنك ذكى جدا وهيختبر قوة تحملك وصبرك فى عقابك فلو استسلمت بسهوله خلاص انتهى الامر  ومش هتعرف تسيطر بعد كدا حتى لو رجعت تعمل دا تانى لأنه خلاص كسر دا معاك مرة 

الخلاصه 

ربنا عز وجل بيقول فى القرأن 

وكذلك جعلناكم أمة وسطا 

خليكم وسطيين فى التعامل لا دلع زياده  ولا قسوة وخليك قدوة لولادك وعلى فكرة كل حاجه بتعملها قدام ولادك بيقلدوها بالحرف خلى بالك وخليك قدوة حسنه من البدايه 

دمتم سعداء فى حياتكم 

شيماء حجاج

الأحد، 23 يناير 2022

نصائح لكي سيدتي بقلم مروه صابر ابراهيم!


هقولكم ازاى تعملو الباديكير فى البيت وتشيلى كل الجلد الميت 

من رجلك 

  هتوفرى فلوسك 

 يلا تعالو وركزو


/لازم يكون عندك قصافه - مبرد -فرشاه صغيره -حجر الرجل اساسى


 خطواتك هتبداء كالاتى


1/أول حاجه هتحطى رجلك فى ميه سخنه اوووى اقصى درجه تقدرى تستحمليها مع ملح و شاورچيل ومعلقتين زيت زيتون وليمونه كبيره ونص كباية خل 

البيكنج صودا هتسالى ليه ؟ 

هقولك لان المكونات دى هتساعد على تفتيح بشره رجلك 

وتسيبى رجلك نص ساعه اوساعه لحد ماجلدك يطرى او يبوش

عشان تقدرى تزيل الجلد الميت بسهوله


2/بعدين بحجر الرجل هتلاقوه عند العطارين او الصيدليات

 وتزيل بالحجر او مبرد الرجل كل الجلد الميت من كعب وبطن رجلك 

وكمان عند الصوابع لحد لما رجلك يخلص منها كل الجلد الميت  

وبلاش موضوع امواس فى رجل زى مابيعملو فى الكوافير بلاش بلاش لانها بتخلى الجلد يطلع ناشف ومشقق ورجلك هتبهدل وتفضلى راحه جايه على الكوافيرات ومش هترجع زى الاول نهائ


3/ هتنزلى رجلك فى الميه السخنه تانى وطلعيها ومعاكى فرشه الرجل 

 هتشيلى كل آثار الجلد الميت اللى نزلتيه من على رجلك ونضفى بيها ضوافرك كويس 

4/اشطفي رجلك بالميه بعد كده وهااتى القصافه شيلى بيها الجلد

الميت اللى بيبقى حوالين ضوافرك 


5/ هتقصي ضوافر رجلك وبعد كده ابرديهم بالمبرد باى شكل انتى بتحبيه سواء كان مربع او مدور


6/ نشفـي رجلك كويس بفوطه صغيره وترطبيها علطول باى كريم مرطب بس الاحسن ترطبيها كارباميد من الصيدليه

 هايل هينعمها جدااا

وبعد كده كرري نفس الخطوات دي مع رجليكى التانيه


7/ولو عايزه كعب رجلك يبقى لونه 

احمر وردى كده ممكن تجيبي بودره 

دم غزال من العطار

وتحطى نقطه منه صغيرة جدا على 

اي علبة كريم عندك او فازلين طبى او جليسويد 

وتخلطيهم كويس مع بعض وبعد كده تدهني كعب رجلك بالكريم ده 


8/اخر خطوة بقا انك تحطى لون مانكير حلوو فى رجلك

تنضيف البشره بدون كوافيرات بقلم : مروة صابر إبرإهيم


 

ناس كتير بتسال ازي اعمل تنضيف البشره  في البيت تعالي اقولك ازي  ياريت القي التفاعل علشان لسه هنزل حاجات كتير تاني 


  لازم تفتحي المسام 


_بخار ماء علي وجهك اغلي الماء وحطي شاي اخضر و ليمون نعناع او الاافندر بعد كده لم تغلي جيب الحلة او طبق غويط اللى متاح عندك وحطي منشفة علي راسك خلي بشرتك تستنشق البخار  لحد ما بشرتك  تعرق كلها


أجيب ابره متخصصه 


_ بتاعت الروؤس السوده وبيضه اعملي اي مكان ف وشك فيه روؤس 


قشري بشرتك 


_ بزيت زيتون والسكر او قهوة وسكر وعسل 

التقشير مهم يزيل الجلد والخلايا الميتة وكل الاتربه اللي فى البشره 


حطي ماسك الوجه 


_ مثلا مسك زبادي وعسل او زبادي ونشا 

سبيهم ٢٠ دقيقه ع بشرتك بعد كده اغسليها ونضفيها كويس الماسك ده يعطي نضاره للبشره 


نقفل مسام البشره 


_هنمشى الثلج  علي البشره او هنبخ ماء ورد يكون  ساقع


رطبي بشرتك 


_دي هنكون اخر خطوه معانا استخدامي المرطب المناسب لبشرتك ضروري الترطيب 


انتباه لازم تنضيف البشره كل ١٥ يوم لجميع انواع البشرة

تعالو نعرف فوائد الجرجير بقلم مروه صابر ابراهيم


 تعالو نعرف فوائد الجرجير


5 فوائد للجرجير كتير مايعرفهاش :D

فوائد الجرجير للشعر:


يحتوى الجرجير على مادة الكبريت المفيدة جدا لفروة الرأس ولعلاج تساقط الشعر حيث تقوى البصيلات الضعيفة وتسرع من عملية نمو الشعر, ويمكن ضرب الجرجير فى الخلاط مع كوب من الماء وتدليك الشعر به جيدا حتى يصل لفروة الرأس.

فوائد الجرجير للدايت:

أهم ما يجعل الجرجير غذاء مهم جدا أثناء اتباع الدايت أنه يحتوى على سعرات حرارية قليلة جدا حيث يحتوى ال 100 جرام من الجرجير على 25 سعر حرارى, وهى سعرات أقل بكثير من أغلب أنواع الخضروات والفاكهة ويستهلك الجسم سعرات أكثر بكثير لهضم الجرجير مما يجعله مناسب جدا لإنقاص الوزن.

فوائد الجرجير للبشرة:

تعمل الفيتامينات الموجودة فى الجرجير على الحفاظ على نضارة البشرة ومكافحة التجاعيد وحماية البشرة من أشعة الشمس الضارة, كما تساعد مضادات الأكسدة أيضا على نضارة البشرة وجمالها ويزيل عصير الجرجير وبذر الجرجير النمش والبقع من البشرة.

فوائد الجرجير للحامل:

يحتوى الجرجير على الكثير من العناصر الهامة لصحة الجنين كما أنه يزيد من انتاج لبن الأم, ولكن ينصح أن يتناول الحوامل أوراق الجرجير فى السلطة وعدم الإفراط فى تناوله كعصير لأنه قد يتسبب فى اضرابات فى المعدة علاوة على أن الجرحير منشط للرحم وقد يسبب الإجهاض عند تناوله بكثرة ولكن من الممكن أكله مرتين أسبوعيا كجزء من السلطة.

فوائد الجرجير للمدخنين:

يعتبر الجرجير منظف طبيعى للرئتين ويعمل كواقى من الأمراض الناتجة عن التدخين وينصح الأطباء المدخنين بشرب حساء الجرجير أو عصير الجرجير مرتين اسبوعيا على الأقل لتلافى الآثار الضارة للتدخين.

طريقة عمل بيبي بان كيك مقدمة من الشيف ساهرة الدباس


 

طريقة عمل بيبي بان كيك

مقدمة من الشيف ساهرة الدباس

مدة التحضير    ١٠ دقائق

 

المقادير 


كوب و نصف دقيق 

ملعقتان طعام سكّر

ملعقتان طعام  زبدة 

ملعقة طعام من البيكنج بودر

 ذرة ملح

 بيضة

كوب حليب سائل

فانيليا


للزينة

شوكلاة سائلة

حليب مركز 


طريقة التحضير

ننخل الدقيق و نضيف عليه باقي المكونات و نخلطه بالخلاط خمس دقائق

نحمي الصاج أو المقلاة الجرانيت و نصب عجيتة البان كيك حجم صغير  

عندما تتحمر من الأسفل نقلبها للوجه الثاني حتى تتحمر

و نزينها 

بخطوط حليب مركز 

أو الشوكولاتة السائلة

أو نوتيلا 


مراجعة الشيف نادية فروانة

طريقة عمل بسكويت اللوز مقدم من الشيف شوشو عرابي



مدة التحضير  ١٥ دقيقة 

مدة الطهي     ٢٠ دقيقة 


المقادير 


١٢٥ جرام زبدة 

٧٠ جرام سكر بودر 

٢ بيضة 

فانيلا 

٧٠ مل زيت 

٨٠ جرام لوز مطحون بودر 

٣٠٠ جرام دقيق 

ملعقة طعام نشا 

ذرة ملح 

١/٢ ملعقة صغيرة بيكنج بودر


طريقة التحضير 

نخفق الزبدة و السكر حتى يصبح لونها فاتح و نضيف البيض و الفانيليا و الزيت و نخفقهم جيدا مع السكر و الزبدة و نضيف باقي المكونات و نقلب حتى تتكون عجينة لينة نغطيها باسترتش راب و ندخلها الثلاجة ربع ساعة 

ثم نفرد العجينة ما بين ورقتين زبدة و نشكلها بالقطاعات و نرصها في صاج فيه ورقة زبدة و ندهن الوجه ببياض بيضة و نضيف فوقه شرائح لوز و يدخل فرن على درجة حرارة ١٨٠ لمدة ٢٠ دقيقة و عندما ينضج نخرجه و نتركه يبرد و يقدم و بالهنا و الشفا

ممكن إستبدل اللوز البودر بالسوداني البودر 


مراجعة الشيف نادية فروانة

السبت، 22 يناير 2022

طريقة عمل بوب كورن الدجاج مقدم من الشيف منى راضى


 

طريقة عمل بوب كورن الدجاج

مقدم من الشيف منى راضى


مدة التحضير ٢٠ دقيقة


المقادير


١/٢ كيلو صدور دجاج

توابل ( بهارات دجاج وبابريكا وملح وفلفل اسود وزنجبيل

وثوم بودر وبصل بودر ومسطردة وعصير ليمون )

زيت غزير للتحمير

كوب دقيق

١/٢ كوب نشا

زبادى


طريقة التحضير


يتم تقطيع الدجاج مكعبات ويتبل توابل ( بهارات دجاج وبابريكا وملح وفلفل اسود وزنجبيل

وثوم بودر وبصل بودر ومسطردة وعصير ليمون ويترك لمدة

ساعتين ثم يغلف بالكافر الدقيق والنشا نضاف اليه نفس التوابل السابقة 

ثم توضع فى الماء ثم توضع مرة ثانية فى الكافر وتحمر فى زيت غزير وتقدم فى سندوتشات مدهونة مايونيز وكاتشب

او صوص الرانش المكون من مايونيز وزبادى وليمون وملح وفلفل وشبت

طريقة عمل دجاج ناجتس مقدم من الشيف سهام الحشاش


 

طريقة عمل دجاج ناجتس 

مقدم من الشيف سهام الحشاش 

مدة التحضير   ٣٠ دقيقة 


المقادير 


ربع كيلو دجاج مفروم 

٢ بيضة 

ملعقة طعام فلفل أسود 

ملعقة طعام ملح

ملعقة طعام بابريكا 

ملعقة طعام بيكنج بودر

ملعقة طعام بهار دجاج 

ملعقة طعام ثوم بودر

ملعقة طعام بصل بودر

ملعقة طعام قرفة 

ثلاث ملاعق دقيق

٢ ملعقة نشا ذرة 

ملعقة طعام كركم

٢ كوب و ربع كرون فليكس 

ربع كوب حليب 


طريقةالتحضير 

نضع الدجاج في وعاء و نضع عليه الفلفل الأسود و ثوم بودر و بصل بودر و بابريكا و ملح و بهار دجاج و بيكنج بودر و القرفة و بيضة ثم نقلبهم جيدا و نقوم بتجهز الدقيق و النشا و الكركم ثم نحضر بيضة و نضع عليها القليل من الفلفل الأسود و نخلطها ثم نقوم بتشكيل الدجاج ثم نضعها في خليط الدقيق و النشا ثم وضعها في البيض ثم في خليط الكرون فليكس ثم وضعها في الفريزر لتتشمع ثم نحضر مقلاة فيها زيت ثم نضعها في زيت متوسط الحرارة على نار متوسطة حتى تأخذ اللون الذهبي ثم نضعها على مناديل المطبخ و نقوم بتقديمها مع الكاتشب و تقدم حسب الرغبة 

أتمنى الوصفة تعجبكم 


مراجعة الشيف نادية فروانة

طريقة عمل طبق فاكهة ممتاز مقدم من الشيف محمد أحمد جعفر


 

طريقة عمل طبق فاكهة ممتاز

مقدم من الشيف محمد أحمد جعفر


المكونات مع الفوائد :


كنتالوب مقشر و مقطع شرائح

خوخ مقطع شرائح

برتقال مقشر و مقطع شرائح

فراولة مقطع شرائح

 أناناس مقشر و مقطع شرائح

كيوي مقشر و مقطع شرائح

عنب أحمر


طريقة التحضير 

ترص الفواكه في الأطباق و تقدم 


فوائد الفراولة :

تثري غذائنا بالفيتامينات و المعادن

تقوي جهازنا المناعة

فوائد الأناناس :

يساعد على خفض الوزن 

 يزيل السموم من الجسم 

 يقلل من علامات الـ"سيليولايت" 

 يحسن من عملية الهضم 

 يحسن البشرة 

 يحسن من صحة خلايا الدم الحمراء 

 يحسن اللأيض 

 يخفف من الآلام

فوائد الكيوي :

يسيطر على إنتاج الدهون الزائد

 الحصول على جلد أملس

فوائد العنب الأحمر 

خفض الوزن الزائد 

تنقية الجسم من السموم 

التحسين من صحّة الجهاز الهضمي 

الحفاظ على صحّة القلب و الشرايين الدموية 

تقوية الشعر 

تحسين صحة البشرة

فوائد الكنتالوب :

 يعزز قوة العظام النامية و الأسنان و اللثة و الشعر

 يدعم نمو أنسجة الجلد نموا صحيا و ذلك بالسيطرة على الصبغة الجينية اللازمة للحفاظ على النسيج الجلدي

 يساعد على التئام قرح المعدة و الأمعاء

يؤخر ظهور علامات الشيخوخة

 مضاد للتأكسد الذى يقلل من حدوث السرطان

فوائد الخوخ :

تقوية العظام

 يحمي من اضطرابات الجهاز العصبي

 لا يساعد على تخزين السوائل في الجسم

فوائد البرتقال :

ينظم عملية الجهاز التنفسي للأسنان

مضاد ضد السعال و الأنفلونزا

 البرتقال يساعد على طرد الغازات

 البرتقال ينظم عمل العضلات و العروق يزيد الكالسيوم

 ضد الأمراض التناسلية و مرض السفلس و بعض الأمراض الزهرية

 نافع للأمراض الجلدية و الجرب

 نافع لأورام الرحم و المبيض و المجاري البولية و البروستات

 نافع لحالات التهوع (التقيء)

 البرتقال نافع لأورام المفاصل و النقرس و الرماتيزم و تصلب الشرايين

 يساعد على إزالة آثار التسمم نتيجة إستعمال الأدوية الكيمياوية

 يقوي الجهاز العصبي و الهضمي و نافع في علاج أورام المقعد و البواسير

 يمنع الكثير من الأمراض السرطانية

 البرتقال و عصيره نافع لأمراض التيفوئيد

 نافع للزكام و للمصابين بالأنفلونزا

ألف ألف مليون هنا


مراجعة الشيف نادية فروانة


طريقة عمل أرز بالحليب و المكسرات مقدم من الشيف أم صافي للاكلات السريعة


 

طريقة عمل أرز بالحليب و المكسرات

مقدم من الشيف أم صافي للاكلات السريعة 

مدة التحضير   ١٠ دقائق 


المقادير 


١ و ١/٢ لتر حليب سائل        

 كوب أرز مغسول و منقوع 

ظرف فانيليا 

 ملعقة صغيرة هيل مطحون 

ثلاث أرباع أصبع زبدة  

للوجه مكسرات مطحونة 


طريقةالتحضير 

في قدر نضع الحليب و الأرز و الفانيليا و الهيل و الزبدة وعلى نار متوسطة 

عندما يغلي نحرك بإستمرار كي لا يتكتل الأرز أو يلصق 

حتى نلاحظ أن الأرز بالحليب قد ثقل و أصبح سميكا قليلاً 

مباشرة نسكبه في أكواب التقديم و نزينه بالقليل من المكسرات المطحونة و نتركه حتى يبرد تماماً و يصبح جاهز للتقديم 

 و ألف عافية عليكم 


مراجعة الشيف نادية فروانة

طريقة عمل كيكة الذرة (البيسيسة) مقدمة من الشيف اميرة عبد الحكيم


 

طريقة عمل كيكة الذرة (البيسيسة)

مقدمة من الشيف اميرة عبد الحكيم 

مدة التحضير     ١٠ دقائق 

مدة الطهى        ٣٥ دقيقة 


المقادير 


٥ حبات بيض

كوب و نصف سكر

كوب إلا ربع زيت و سمن 

ملعقة طعام بيكينج بودر

ملعقة طعام خل

ذرة ملح

كوب حليب 

٢ كوب دقيق (طحين)

كوب دقيق ذرة

فانيليا 


طريقة التحضير 

في وعاء الخفق يضاف البيض و الفانيليا و السكر و الحليب و يضاف الزيت و السمن و الخل و يخفق حتى يمتزج الخليط جيدا

فى وعاء نضع الدقيق و الملح و البيكنج بودر و يقلب و تضاف المكونات السائلة و يخفق بالمضرب اليدوى و يضاف فى قالب مدهون و يدخل فرن على درجة حرارة 180 لمدة 35 دقيقة

 و يقدم مع الشاي


مراجعة الشيف نادية فروانة

الجمعة، 21 يناير 2022

خبيرة التجميل هبه المصرى تتألق في عالم الفاشون والموضه والجمال!



كتب / حمدى محمد


تتألق خبيرة التجميل هبه المصرى فى مجال التجميل والفاشون 

وتعشق هذا المجال بفن وإتقان

وتقدم كل ما هو جديد فى هذا التخصص والذى نال اعجاب الجميع






 

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013