الجمعة، 28 فبراير 2020

طريقة عمل دجاج كنتاكى مقدم من الشيف افتخار المعمورى

اسم الوصفة الكنتاكي مقدمة من الشيف  افتخار المعموري مدة التحضير  ٦٠ دقيقة مع وقت التتبيلة مدة الطهي  ١٥ دقيقة المقادير دجاجة واحدة  مقطعة الى قطع ملح وفلفل اسود بهارات بطاطس ملعقتين بيكنج بودر ثوم وبصل بودر ماء بارد بابريكا دقيق زيت للقلي طريقة التحضير في وعاء نضع الدجاج المقطع  ثم نضيف الملح والفلفل اسود مع بقية البهارات والثوم والبصل بودر ونخلطهم جيدا ونتركه...

الأحد، 23 فبراير 2020

طريقة عمل الاستريبس مقدمه من الشيف المميزه نور حسن

كتبت / هبه متولى طريقه عمل الفراخ الاستربس بطريقه الشيف نور حسن مده التحضير ١٥ دقيقه مده الطهي ٢٥ دقيقه المقادير: 2 صدور فراخ شرائح. ماء بصل. بهارات. 2 بيضة. كوب لبن. ملح و فلفل. 250جم دقيق. طريقه التحضير: نقطع صدور الدجاج بالطول، بشكل رفيع. نخلط ماء بصل والملح والفلفل والبهارات ونقلبهم مع بعض جيداً، ونتبل بها الدجاج، ثم ندخلها الثلاجة لمده ساعتين على الأقل حتى تتشرب التتبيله. فى بوله نخلط...

طريقة عمل المسبحه الشيف المتميز فايز محمد جمعه

كتبت / هبه متولى الحمص الشامي (المسبحة) المكونات : مقدم شيف فايز محمد جمعة موسى 250 غ حمص مسلوق جيداً 3 ملاعق زبادي 3 ملاعق طحينة ملعقتين زيت زيتون فصين ثوم مهروس عصير ليمونة ملعقة صغيرة كمون ملعقة صغيرة بابريكا ملح نخلط جميع المكونات في فرامة الطعام حتى تتماسك وتقدم مع التزيين بقليل من البقدونس والسماق وزيت الزيتون وصحتين وهنا.......... مدير قسم المطبخ / الشيف بطوط احمد الشيف هبه متولى رائيس...

شيش طاوك مقدم من الشيف المتميزه نيفين النشار

احلى شيش طاوك مقادير بصله مبشوره ناعم  5ورك مخليه من العظم ومقطعه مكعبات ملعقه فلفل اسمر صغيره ربع ملعقه حبهان صغيره ملعقه ملح صغيره ملعقه خل ربع كوب سفن ملعقه بيكنج بودر صغيره فلفل الوان كوب زبادى ربع ملعقه بابريكا ملعقه صوياصوص ربع ملعقه سكر عيدان خشب خله طماطم مكعبات بصل مكعبات فحمه الطريقه توضع الخلطه على مكعبات الفراخ ثانيا توضع الفحمه على النار  وتوضع في وسط الشيش وتغطى لتأخذ رائحه...

الأربعاء، 19 فبراير 2020

تالق خبيرة التجميل (ايمان حامد) مع الاعلاميه (اسراء عبدالمجيد) فى اقوى سيشن تصوير لهما !

كتب : حمدى محمد تتالق خبيرة التجميل ايمان حامد فى احدث سيشن لها مع الاعلاميه سارة عبدالمجيد ونال السيشن اعجاب الجميع وردود افعال ايجابيه نحو السيشن الجديد ومن كل المتابعين والمعجبيبن ...

الثلاثاء، 18 فبراير 2020

كبسة الدجاج اعداد شيف نيفين النشار

⁦ كبسه الفراخ اعداد شيف نيفين النشار نصف كيلو رز بسمتى منقوع عشر دقائق في الماء بصله مقطعه ربع كوب ريت بهارات كبسه ⁦⁩عود قرفه ،⁦⁩ليمونه مجففه ⁦⁩ملح⁦كركم ⁦⁩لتر ماء⁦ اوراك فراخ مخليه ومقطعه جزره مبشوره ⁦⁩ا لطريقه⁦ يوضع الزيت في الحله على النار ويشوح البصله ثم توضع التوابل كلها وتشوح مع البصل ثم توضع الفراخ وتشوح جيدا ثم يوضع الجزر المبشور ثم يوضع الرز ويشوح ثم يوضع الماء والملح للتسويه...

قرص البكاكين مقدمه من الشيف المميزه داليا الصباغ

كتبة/هبه متولى طريقة عمل القرص او تسمي (بكاكين) مقدمة من الشيف/ داليا الصباغ مدة التحضير : 20 دقيقة مدة التجهيز :من20الي25 دقيقة المكونات: كيلو دقيق لجميع الأغراض نص كيلو سمنة كيس خميرة فورية ملعقة كبيرة ممسوحة محسن خبيز رشة ملح معلقة سكر ملعقتين كبار شمر ملعقتين كبار يانسون ملعقتين حبة البركة لبن رايب او لبن عادي الطريقة : ينخل الدقيق وتضاف كل المكونات الجافة المذكورة أعلاه وتقلب مع بعضها نضع...

الاثنين، 17 فبراير 2020

مناقيش محمرة وزعتر وزيت اعداد شيف ساهرة الدباس

مناقيش محمرة وزعتر وزيت .مقدم من الشيف / ساهرة الدباس مدة التحضير ٣٠ دقيقة مدة التخمير ٣٠ دقيقة مدة الخبز ١٠ دقائق المقادير ******* كوبين ونصف دقيق كوب ماء ملعقتين زيت زيتون زعتر أخضر ناشف حسب الرغبة الكنية كل قرص منقوشة يحتاج إلى ٤ ملاعق زعتر كوب عصير زيت زيتون نصف ملعقة صغيرة ملح ملعقة صغيرة سكر ملعقة خميرة كوب ماء دافي طريقة التحضير : ************** نضيف الخميرة والسكر...

سالمون مشوى مع الجمبري مع صلصة الليمون والكابرى اعداد شيف محمد ربيع

سالمون مشوى مع الجمبري مع صلصة الليمون والكابرى المكونات فيلية سالمون جمبري وسط مقشر تتبيلة السالمون والجمبري : ملح وفلفل أسود مسطردة زيت زيتون ليمون ثوم مفروم زعتر مفروم ريحان مفروم صلصة الكابري: زبدة كريمة طبخ عصير ليمون كابري ملح وفلفل أسود طريقة التحضير: نحضر وعاء ونضع بة مكونات التتبيلة ونقلبهم جيدا ثم نضعها على السالمون والجمبري ثم يوضع فى الثلاجة لمدة ساعة قبل التسوية...

بابا غنوج شامي اعداد شيف فايز محمد جمعه

بابا غنوج شامي مقدم شيف فايز محمد جمعة موسى مدة التحضير ١٠دقايق مدة اللهم ٢٠ دقيفه المكونات: ******** حبتان كبيرتان من الباذنجان. فليفلة خضراء مفرومة فرماً خشناً. ثلاثة فصوص من الثوم المهروس. حبّة كبيرة من الطماطم المفرومة. ملعقة كبيرة ونصف من عصير الليمون الحامض، ودبس الرمّان. نعناع أخضر مفروم فرماً ناعماً. ملعقتان كبيرتان من البقدونس الأخضر المفروم فرماً ناعماً. زيت زيتون. ملح...

بسكويت حبات القهوة اعداد شيف سماح عطيه

بسكوت حبات القهوة اعداد شيف سماح عطيه المقادير ٢كوب وربع دقيق كوب الا. ربع سكر بودر ربع كوب كاكاو خام ربع كوب نشا معلقتين صغيرين القهوة سريعة الذوبان كوب سمن ربع كوب زيت ومعلقة مية ندوب فيها القهوة زرة ملح واخر حاجة بيضة بدرجة حرارة الغرفة في بولة ننزل بالسمن والسكر والزيت والبيضة ونقلب كويس جدا جدا وبعد كدة نضيف النشا والدقيق والكاكاو والقهوة المذابة في معلقة المية ونعجن كويس جدا جدا...

جاتو الشيكولاته اعدد شيف مني رضا سعيد

جاتو الكاكاو اعداد شيف منى رضا سعيد المكونات 3 بيضات.. ملعقة صغيرة من الفانيلا م ص برش ليمون ..او م ص خل كوب من السكر. كوب من الحليب السائل. كوب من الزيت النباتي. 3 ملاعق من بودرة الكاكاو الخام م ص بكنج بودر كوب ونص الطحين... طريقة التحضير بالخلاط نضيف للسكر الحليب مع بودرة الكاكاو ونخفقهم حتى تتجانس بعد ذلك نقوم بإضافة الزيت النباتي تدريجيا بشكل خيط مع الخفق المستمر حتى يتماسك الخليط...

طريقة عمل البسبوسه بطريقة المحلات من الشيف الخواجه ناجى

البسبوسه بنفس طريقه المحلات ومن غير ذبادي وبيكنج بودر مقدمه من الشيف / الخواجه ناجى مدة التحضير 5 دقائق  مدة الطهي 40 دقيقه المكونات: ********  2 كوب ونص سكر  نص كوب  شربات كنافه أو عسل نحل  ربع كوب جوز هند ناعم  كوب ونص سمنه كيلو سميد بسبوسه ٢ كوب حليب دافى الطريقه: ****** نقوم بخلط كل المكونات مع بعض معايا اللبن والسميد  اخلي السكر يشرب السمنه وانزل ب 2 كوب...

الأحد، 16 فبراير 2020

هى عيشه والا اكثر بقلم هند متولى

هى عيشه والا اكتر **************** بقلم / هند متولى هي عيشه والا اكتر                      يعني ايه لما جرحي يزيد ويكبر  ويعني ايه لو يزيد الدمع                     دمعه والا اكتر  في النهايه كوكتيل هموم                      يبتدي...

ساهرة ياعيونى بقلم هند متولى

ساهرة ياعيونى *********** بقلم  / هند متولى ساهرة ياعيوني                   كم من دمع سكبتي.... ايا خيبات الامال                  كم من وعود نقدتي.... اجيبي عني روحي                  الا تمنيتي لو تفارقي... ياصروح الخيال            ...

طاجن اللحم بالبرقوق والمشمش مقدمه من الصبح المتميز وليد السعيد

 طاجن اللحم بالبرقوق والمشمش وصفة مغربى تقديم / شيف وليد السعيد المكونات ********* 1 كيلو لحم مكعبات كبيرة ⅓ كوب برقوق مجفف ( قراصيا ) ⅓ كوب مشمش مجفف مقطع طرنشات ½ كوب لوز مقشر ومحمر تتبيلة اللحم ************ 4 معالق زيت زيتون 2 بصلة مبشورة ½ ملعقة قرفة ناعمة ½ ملعقة زنجبيل ملح وفلفل أسود رشة زعفران 1 كوب ماء الطريقة ********* الخطوة الأولى يتم خلط التتبيلة المذكورة ونتبل بها اللحم جيداً...

شطء البحر بقلم نور حسن

شط البحر بقلم نور حسن هكذا نحن ع شط البحر                                    كل منا يعشقه بطريقته منا من ينظر له بنظره عشقه الحزين                                    واخر يهابه لما فيه من حنين وانا اعشقه لانه سري الدفين  ...

الأحد، 9 فبراير 2020

مجموعة بدائل فى المطبخ الشيف المتيزه بطوط احمد

مجموعة بدائل للمطبخ اعداد الشيف / بطوط احمد تنفعكم كتييييير بديل الفانيليا. .برش ليمون او برتقال بديل محسن الكيك...خل بديل اللبن الزبادي ..كوب حليب مع خل بديل الشوبك ...زجاجة ماء فارغه بديل صلصة البيتزا ...كاتشب بديل الشمندر او البنجر لكبيس اللفت ..اوراق الكركديه بديل تقطيع الخضار بالسكين ..استعمال مقص المطبخ أمن اكثر بديل قلي السمبوسك او البطاطا والباذنجان او الزهرة ...ترش بالزيت وتوضع بالفرن بديل...

السبت، 8 فبراير 2020

عايزه تخسى او عايز تخس بقلم الشيف ياسر المصرى

عايزه تخسي أو عايز تخس ********************** اعداد الشيف / ياسر المصرى ******************* لو عايزه تخسى او عايز تخس الفطار ****** رغيف عيش سن مع بيضه وحده فقط او قطعة جبنه صغيره او ٤ معالق فول مدرس بدون زيت وقبل الفطار بنصف ساعه نشرب ليمون سخن مع شريحه جنزبيل فرش  وبين الفطار والغدا تكتر من السوائل كوب  ماء مغلي نضع فيه ورقه كرنب احمر وربع حزمه بقدونس ونتركها يينزلو الون بتعهم ونشربهم  ...

الخميس، 6 فبراير 2020

إقبال شديد من القراء لكتاب (مطبخ و فاشون أخبار العرب) بالاسواق والمكتبات والمعارض المختلفه !

إقبال شديد من القراء لكتاب : (مطبخ و فاشون أخبار العرب) بالاسواق والمكتبات والمعارض المختلفه بمحافظات مصر المختلفة ونال بفضل الله اعجاب جميع القراء تحدث بعض القراء ومنهم : الاستاذ أحمد خالد قائلا : يتميز هذا الكتاب بانه شامل وصفات المطبخ المتنوعه وبحكم دراستى فى الجامعه خارج محافظتى والسكن بالمدينه الجماعيه يساعدنى هذا الكتاب لتعلم بعض الاكلات المتنوعه والمختلفه وتحدثت الاستاذة...

إقبال شديد من القراء لكتاب (مطبخ و فاشون أخبار العرب) بالاسواق والمكتبات والمعارض المختلفه !

إقبال شديد من القراء لكتاب : (مطبخ و فاشون أخبار العرب) بالاسواق والمكتبات والمعارض المختلفه بمحافظات مصر المختلفة ونال بفضل الله اعجاب جميع القراء تحدث بعض القراء ومنهم : الاستاذ أحمد خالد قائلا : يتميز هذا الكتاب بانه شامل وصفات المطبخ المتنوعه وبحكم دراستى فى الجامعه خارج محافظتى والسكن بالمدينه الجماعيه يساعدنى هذا الكتاب لتعلم بعض الاكلات المتنوعه والمختلفه وتحدثت...

الأربعاء، 5 فبراير 2020

عجينة الملفى مقدمه من الشيف / همة مصطفى

عجينة الميلفي مقدمه من الشيف / همت مصطفى المكونات ******* كيلو دقيق كيلو الاربع زبده معلقة ملح معلقة سكر معلقة خل الطريقه ****** تعجن المكونات ونشكل الزبده بلوك داخل العجين وتتقفل ظرف ونبتدي نبنط ست بونط مع ترييح العجين في التلاجه بين كل بونطه والتانيه نأخذ الزبده ونشكلها مربع نفرد العجين ونضع في الوسط الزبده وتطبق مثل الظرف وتفرد بالنشابه مستطيل نأخذ الحرف ويطبق والحرف الأخر يطبق عليه وتكون دي...

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013