الاثنين، 31 ديسمبر 2018

أشهي وألذ فطائر سمك من شيفنا المتألق والمبدع حسن كمال حسين

كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه:فطائر سمك
 مقدم من الشيف/حسن كمال حسين
 مدة التحضير15  دقيقة
مدة الطهى 40 دقيقة
 المقادير                                                                      العجينة:
علبة زبادي
ثلث كوب زيت زيتون
بيضة
دقيق حسب الرغبة
نصف باكو بيكينج باودر
ملح
 فلفل
الحشوة:
450 جرام سمك سلمون
فلفل الوان شرائح صغيرة
2 جزر
1 ساق كرفس
1 كراث
ملح
فلفل
15 جرام من الزبدة
2 زيت زيتون
1 صفار البيض                                                              الطريقة                                                                     يعجن مقادير العجينة ثم تقسم الى جزئين.                     يقشر الجزر والكوسة وسيقان الكرفس.
قطع الخضروات  جوليان ، 
في مقلاة غير قابلة للالتصاق عرق الكراث
على نار خفيفة ، ثم أضيفي  الخضار
واطهيها على نار خفيفة ومغطاة لمدة 12 دقيقة.
 الملح والفلفل. ثم إزالة الجلد وعظام سمك السلمون.
ثم نقوم بتشكل العجين على شكل سمكة
سخن الفرن 180
وضع العجين على ورقة الخبز ثم. وضع السلمون
في وسط العجين ، وقليلا في ذيل السمكة. ثم تغطى
 بطبقة ثانية من العجين على ان تصبح شكل السمكة
ثم نقوم بضغط على الحواف بشوكة.  ثم بفرشاة
 السمك مع صفار البيض وفي قصاصات المتبقية
 قطع العين والمقاييس مع قطع صغيرة مستديرة رتب المقاييس على السمك والفرشاة مع صفار البيض مرة أخرى.
اخبز الطبق لمدة 40 دقيقة ، والف هنا

ألذ موس شيكو بالكراميل من شيفتنا المبدعه جيجي فاروق

كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه:
موس الشيكو بالكراميل
مقدم من الشيف جيجي فاروق
وقت التحضير :30 دقيقه
وقت التبريد : 120دقيقه
المقادير
2 باكو جيلي
كوب فاكهه مقطع
نصف كوب ماء مغلي
نصف لتر كريمه لباني
نصف كوب سكر
نصف كوب شيكولاته خام مبشوره
للتزين
قطع كورن فليكس
قطع شيكولاته
قطع حلوي
الطريقه
نضع الجيلي علي الماء ويقلب
 حتي الدوبان ثم نخفق الكريمه
ونضع الجيلي عليها ونستمر
بالتقليب اليدوي ونضيف
 الشيكولاته ونضيف قطع
الفاكهه ونقلبه حتي يخطلط
ببعضه ثم نضعه في الكاسات
ويدخل التلاجه وعند التقديم
 يزين ويقدم بالهنا
مهم جدا
الجلي يوضع علي الكريمه
 المخفوقه بارد تماما

الأحد، 30 ديسمبر 2018

أحلي دونتس من الشيف الجميله سهام عبداللطيف

كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه : الدونتس
مقدم من :سهام عبد اللطيف
مدة التحضير: 30دقيقه
مدة الطهي : 15 دقيقه
المقادير
********
نصف كيلو دقيق
ربع كوب سمنه
معلقه لبن بودره ان وجد
 كوب حليب
نصف كوب  ماء دافئ
بيضة ملح 
معلقه خل
2معلقه سكر
خميره
رشة فانيليا
معلقه بيكنج بودر
الطريقه
*********
يعجن كل المقادير مع بعض حتى تصبح
عجينة متماسكة ناعمة وتترك تخمر ويرش
على صنية كبيرة دقيق وتفرد العجينة وتقطع
بقطاعة الدونتس أو بكوب وتترك تخمر ثم
بغطاء زجاجة يقطع من الوسط وتقلي في
زيت ساخن وتترك تبرد.
وتزين وشيكولاتة  حسب الرغبة
الف هنا ♥♡♥♡

ألذ وأشهي مكرونه بكرات اللحم من شيفنا المميز حسن كمال حسين

كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه:مكرونة بكرات اللحم
 مقدم من الشيف/حسن كمال حسين
مدة التحضير15دقيقة
مدة الطهى 30دقيقة
المقادير
لحم مفروم – 750 جرام

بصل مفروم فرماً ناعماً

بيض – 2

بقسماط – 5 ملاعق كبيرة

ملح – بحسب الرغبة

فلفل أسود – بحسب الرغبة

زبدة – ملعقتان كبيرتان

ثوم مهروس – 3 فصوص

طماطم مقطّعة إلى مكعبات – 500جرام

معجون طماطم – ملعقتان كبيرتان

سكر  ملعقة صغيرة

معكرونة عقل– 300 جرام

جبن بارميزان مبشور – 3 ملاعق كبيرة

طريقة العمل
1- ضعي في وعاء اللحم مع نصف كمية البصل، البيضتين، جبن البارميزان والبقسماط.
2- ثم بالقليل من الملح والفلفل الأسود وقلّبي المكوّنات حتى تتداخل.
3- شكّلي كرات من المزيج واتركيها جانباً.
4- ذوّبي الزبدة في قدر على حرارة متوسّطة وقلّبي فيها كرات اللحم حتى يتغيرلونها من كل الجهات. إرفعي كرات اللحم من القدر واتركيها جانباً.
5- ضعي البصل والثوم في القدر نفسه وقلبي حتى يتغير لونهما.
6- ثم اضفى الطماطم، ومعجون الطماطم والسكر. أسكبي كوبين من الماء المغلي فوق المزيج.
7- عندما يغلي المزيج، أضيفي كرات اللحم والمعكرونة. غطّي القدر واتركي المكوّنات حتى تنضج لـ10 دقائق تقريباً مع التحريك من وقت إلى آخر.
8- قدمي المعكرونة مباشرةً والف هنا

أحلي شاتوه جاتوه من شيفتنا المبدعة جيجي فاروق

كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه :
جاتوه شاتوه
مقدم من الشيف جيجي فاروق
وقت التحضير ساعه
المكونات
2 كوب دقيق
كوب سكر
كوب زيت
نصف كوب كاكاو خام
كيس كريم شانتيه
2 كيس فانيليا
كوب ونصف حليب
مربي
4 بيض
كيس بكينج بودر
الزينه
جناش شيكولاته
قطع شيكولاته
كريز
كورن فليكس ( اختياري)
 طريقه الجناش
ربع كيلو شيكولاته خام مبشوره
نصف كوب حليب
ملعقه زبده نضعهم علي بعض وعلي النار الهاديه مع التقليب المستمر حتي يندمجوا ويصبحوا جناش
ملحوظه
الجناش عند التزين لازم يكون بارد تماما
الطريقه
نضع الحليب والسكر وبودره الكريمه والكاكاو في الخلاط ونضربهم جيدا ثم نضيف الزيت واحده واحده حتي نهايه الكميه نقف الخلط ثمنضيف البيض والفانيليا ونستمر في الخلط حتي يصبح القوام كريمي وهاش ثم نضيف الخليط الي الدقيق والبكينج بودر ونقلبه علي الهادي من الاسفل الي الاعلي حتي لايخرج الهواء ونضعه في قالب مربع فيه ورق زبده مدهون بالزيت وندخله فرن ساخن لمده نصف ساعه
ويخرج يترك ولما يهدأ نبدأ في تزينه اولا نقطعه مربعات
حجمها علي حسب الرغبه ونقسم كل مربعه ونفرد عليها طبقه من المربي
ويكون جناش الشيكولاته جاهز للاستخدام ثم نضع القطع علي شبكه كي الزوايد تتساقط ونبدأ في اضافه الجناش علي القطع ونتركها حتي تتماسك ثم نزينها بالكريز وقطع الشيكولاته وندخلها التلاجه وتقدم بارده وبالهنا

جزار يشوه وجه فتاه بسبب خلافات الجيره بالشرابيه


جزار يشوه وجه فتاة بسبب خلافات الجيرة  بالشرابية.. و التقرير الطبي جرح قطعي بالوجه بطول 15 سم

 تحقيقات موسعة في قيام جزار وآخرين بالتعدي علي سيدة وتشويه وجهها باستخدام سلاح ابيض «سكين » بسبب خلافات علي الجيرة، وكلفت النيابة بسرعة إجراء التحريات حول الواقعة واستدعاء المتهمين للتحقيق معهم .

وتبين من التحقيقات قيام المتهم الرئيسي «مصطفي .ا» جزار باعتراض طريق المجني عليها لسرقة هاتفها المحمول وعند الاستغاثة بالمارة قام أصدقاء المتهم بإطلاق أعيرة نارية من فرد خرطوش لتفريق المواطنين، وقام المتهم الرئيسي بالتعدي علي المجني عليها وتشويه وجهها .
وتبين من محضر الشرطة المحرر بتاريخ 14/12/2018 انه بحضور المجني عليها «شيماء .م» واتهمت كل من «حسام،ن» وشقيقة «احمد» و«مصطفي.ا» بالتعدي عليها بالضرب وإصابتها بسبب خلافات سابقة، وقالت المجني عليها ان المتهمين قاموا   بأعترض طرقي والتعدي عليا بسلاح ابيض وطلبت بتحويلها للطب الشرعي.

وكشفت تحريات المباحث الجنائية وجود خلافات سابقة بين المجني عليها والمتهمين علي الجيره وتطورت الي مشادة كلامية بينهم ثم تشابك بالايدي وقام علي إصرها المتهمين  «مصطفي.ا» و«حسام .ا» بالتعدي عليها وإحداث بها إصابات الواردة بالتقرير الطبي .

وكشف دفاع المحامي حسني إمام دفاع المجني عليها إن المتهم الرئيسي حاول التحرش بالمجني عليها وعند رفضها قام بالتعدي عليها، وأضاف ان تقرير الطبي اثبت تعرض المجني عليها لجرح قطعي بالوجه من جهة اليسار بطول 15 سم .

السبت، 29 ديسمبر 2018

العيش التميس له طعم تاني من الشيف الجميله جيجي فاروق

كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه : عيش التميس
مقدم من الشيف: جيجي فاروق
وقت التحضير : 30   دقيقه
وقت الخبز  :15دقيقه

المكونات
كوبين دقيق
ملعقتين سمن
رشه سكر
رشه ملح
ملعقه خميره
حليب دافي للعجن

للوجه
بيضه
فانيليا
سمسم

الطريقه
نضع كل المكونات علي بعض ونعجن
بالحليب حتي تصبح عجينه لينه ثم
ندهن صنيه بالسمن ونفرد فيها العجين
ثم ننغز العجين بالشوكه حتي لا ينتفخ
في الخبز ثم ندهن الوجه بالبيض المخفوق
بالفانيلا ونرش عليه السمسم ثم ندخلها فرن
مسبق تسخينه ونتركها نصف ساعه حتي تخبز وتخرج تقدم بالهنا

ألذ وأطيب شاتوه جاتوه من شيفتنا المبدعه شيف عايده

كتبت عايده السحراوي

اسم الوصفه: شاتوه جاتوه
مقدم من : شيف عايده
مده التحضير : 20دقيقه
مده التسويه: 35دقيقه
المكونات
كوب دقيق
كوب حليب
نصف كوب سكر
٣بيضات
ملعقه خل
نصف كوب كاكاو
 باكو كيك شيف
فانليا
الطريقه
نضع الزيت والحليب والسكر والكاكاو
في الخلاط ونضربه جيدا لمده عشر
دقائق ثم نأخذ منه كوب ونتركه جانبا
ثم نضع علي باقي الكميه البيض واحده
تلو البحري و الفانيليا ثم ننخل الدقيق
المضاف اليه البيكنج بودر مرتين ثم
نقلبه علي الخليط،من تحت لفوق
ونكون محضرين صينيه مدهونه
بالزيت والدقيق ثم نصب الخليط
بها ثم ندخله الفرن علي درجه
حراره ١٨٠ونكون مجهزين الفرن
قبلها بعشر دقائق
ونتركه حتي تمام السوي
ثم نتركه في الفرن خمس
دقائق حتي لاتهبط الكيك
ونخرجه ونتركه يبرد ثم
نضع عليه الكوب المتروك
مسبقا ويقدم بألف هنا وشفا
ممكن وضع صوص طوفي عليه

ألذ وأطعم كفته بالبرغل من شيفتنا المتألقه جيجي فاروق

كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه :كفته بالبرغل
مقدمه من: الشيف جيجي فاروق
وقت التحضير :60دقيقه
المكونات
نصف كيلو لحم مفروم
كوب برغل
بصله متوسطه
بقدونس مفروم
ملح
 فلفل
بهار لحم
كسبره جافه
 كمون
 رشه كبابه صيني
 دقيق
للتحمير
 زيت / سمن
الطريقه
ننقع البرغل في ماء ساخن ساعه
نضع التوابل علي البصل في
البروسيسور ونطحنهم جيدا
ثم نضيف البرغل ثم اللحم و
يخلطو مع بعض جيدا ثم
 نصبعهم ونعفرهم بالدقيق
ونقليهم في خليط الزيت
والسمن وتقدم بالهنا

أطعم بسكويت نايس من شيفتنا الجميله شيف صفاء

كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه :بسكوت نايس بجوز الهند
مقدم من : شيف صفاء
مده التحضير: 20دقيقه
مده التسويه: 10دقائق
المكونات
مقرمش وخفيف واقتصادى
300 جم دقيق (2كوب )
كوب الا ربع سكر بودر
ربع كوب سمن
بيضة
فانليا 2 ظرف
5 ملاعق زيت
5 ملاعق ماء
ملعقه بكنج
رشة ملح
4 ملاعق جوز هند
نصف ملعقه صغيره روح جوز الهند

الطريقه

ضربت السكر مع السمن والزيت
 ثم البيضة والفانليا وجوز الهند
ثم النواشف ثم الماء بالتدريح
 حتى تتماسك وتفرد مايين
 كيسين رقيق وتخرم بشوكة
 وتقطع مستطيلات وترص
فى صاج مدهون خفيف بالزيت
 وترش بسكر خشن وعالفرن
 170 حتى يحمر ويخرج
 ونحركه بهدوء حتى لايلتصق
 ويبرد ويقدم مع المشروبات
 الساخنة بالف هنا

الجمعة، 28 ديسمبر 2018

الموديل (ميما عمر) تتالق فى احدث سيشن لرأس السنه الميلاديه 2019 !

كتب حمدي محمد
تتألق الموديل المتالقه للغايه ميما عمر
 فى احدث سيشن لها بمناسبه العام الميلادى الجديد 2019
بلمسات السحريه الميكب ارتست رورا عبده
 والفوتوغرافر  المميز أمجد صبحى
ويذكر ان ميما عمر موديل متالقه فى
هذا المجال وتعشقه بجداره واستحقاق
وتتألق  من سيشن لاخر وتعشق هذا المجال




 بدرجه كبيره جدا

ألذ زلابيه من شيفتنا المتميزه إيمان مجدي

كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه :الزلابيه المقرمشه
مقدمه من إيمان مجدى
مدة التحضير /    15 دقيقه
مدة الطهى/  30  دقيقه

🌺🌺المقادير 🌺🌺

4كوب دقيق
ذره ملح
2معلقه كبار نشا
معلقه سكر
معلقه خميرة
كوب ونصف ميه دافيه
هنخلط كله مع بعضه
عجينه الزلابيه بتبقي سائله الي
حد ما  ونسيتخمر جيدا
ونقليها بالزيت
ولما تتطلع نحطها في الشربات (كوبين سكر .كوب ميه. عصره نص ليمونه .ومنقلبش الشربات خالص علشان ميسكرش نقلبه قبل ما نحطه علي النار بس )

ممكن نزينها كمان بالشيكولاته . او سكر بودر

😍😍😍😍😍

ألذ عدس بجبه من الشيف المتميزه شيف صفاء

كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه :عدس بجبة (بالزيت الحار البيتى )
مقدم من :شيف صفاء
مده التحضير : 20دقيقه
مده الطهي 30دقيقه
حرش وصحى واقتصادى لبرد الشتا
المكونات
٢كوب عدس بني
زيت حار
٣فصوص ثوم
قرن فلفل حامي
كرفس
بصل
طماطم
٢ملعقه صلصه
جزر مبشور
الطريقه
2 كوب عدس بنى مسلوق 3/4سلقة وشوحت
بصلة فى 3 م زيت حار وضيفت 3 فصوص
ثوم مفروم ثم فلفلة رومى وقرن حامى مكعبات
وربع كوب كرفس ونزلت ب 2 م صلصة و3
 طماطم مكعبات ص وجزرة مبشورة وزودت
كوب شوربة وتغلى وتتسبك شوية وضيفت
العدس وكمون وكسبرة ناشفة وملح وفلفل
غلوتين وطفيت وضيفت نص كوب بقدونس مفروم
وقدمته سخن بالف هنا
لعمل الزيت الحار دفيت لتر زيت عباد عالنار
ونقعت فيه ربع كجم بذر كتان لمدة اسبوع
وصفيته واستعملته وبلاش نضربه فى الخلاط
هايمرر سخونية الزيت هاتتفاعل وتخرج
 فوايده وطعمه

ألذ بيتزا من الشيف الجميله سهام عبداللطيف

كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه  :  البيتزا
مقدم  من سهام عبداللطيف
مدة   التحضير   30دقيقه
مدة  الطهى    20 دقيقة

المقادير: 
5كوب من الدقيق
كوب حليب
كوب ماء دافيء
نصف كوب زيت الزيتون
3معلقة سكر
خميرة فوري
ملح
الطريقه :
نضع السكر مع الخميرة مع قليل من الماء
الدافي لمدة 10دقيقه وبعض ذلك نضع
الدقيق مع الزيت والملح والحليب ثم يعجن
 ليتكون عجينه طريه  ويضاف اليه الخميره
وتترك لمدة ساعتين حتى  تخمر جيدجدا
الحشو: صلصة طماطم وجبنة موتزاريلا وفلفل
الوان وزيتون شرايح ولحم مفروم او قطع دجاج
او غيرذلك حسب الرغبة'
تقطع العجينة وتفرد في الصينية ونضع الحشو
عليها كالمعتاد وتدخل الفرن في درجة حرارة
متوسطة لمدة20دقيقة وبالهنا والشفا

أشهي سبيط وأرز سمك للشيف المبدعة سهام عبداللطيف

كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه:سبيط مع ارز االسمك الخطير
مقدم من سهام عبد اللطيف
مدة التحضير :30دقيقه
مدة الطهي  : 15دقيقه
المقادير
كيلو سبيط
ليمون
كمون
شطه
بصل
ملح
فلفل اسمر
دقيق
 كركم
خل
زيت
 ثوم 
نصف كيلو ارز
الطريقه
كيلو سبيط يغسل جيدا بملح وخل وليمون
ويقطع صوابع مثل البطاطس
ويملح بالكمون والشطه وتوم وبصله مبشورة
وفلفل اسمر ونضع الملح على الدقيق والكركم
وشطه وكمون ويحمر في زيت ويقدم معه
 ارز ال
سمك والسلطه بالف هنا

أحلي صينيه بطاطا بالمكسرات من شيفتنا المتألقه مني فتحي

كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه: صينيه بطاطا بالمكسرات
مقدمه من :منى فتحى
مده التحضير:20دقيقه
مده الطهى : 15 دقيقه
المقادير
 كميه مناسبه من البطاطا
  قليل من السكر
فانليا
زبده السمنه
قشطه
مكسرات
الطريقه
تغسل البطاطا جيدا ثم تقشر إلى حلقات
وتوضع فى اناء به قليل من الماء مع قليل
من السكر وترفع على النارحتى الغليان لمده
عشر دقائق حتى السوا ثم تهرس البطاطا جيدا
مع وضع الفانيلياوالزبده او السمنه
صنيه مدهونه بالسمنه نفرد نصف كميه البطاطا
فيها ونضع المكسرات في المنتصف ثم نضع
 النصف الآخر وندهن الوجه بالقشطة 🌷
تدخلها الفرن عل درجه حراره ١٨٠ حتى
احمرار الحروف ثم تحت الشوايه الاحمرار الوجه 🌷
وبعد أن تبرد وتقطع والف هنا🌷

ألذ وأطعم صوابع دودو من شيفتنا المبدعة عايده السحراوي

جبت ليكم حلوي بسيطه
ومش مكلفه بمقادير بسيطه

اسم الوصفه : صوابع دودو
مقدمه من   : شيف عايده

مده التحضير: 60دقيقه
مده القلي.   : 10دقائق

المقادير

كوب دقيق
كوب حليب
ملعقتين زيت
ذره ملح
ذره فانليا

الطريقه

نضع الحليب في وعاء علي النار
ثم نضع الزيت ونتركه حتي الغليان
ثم نطفئ النار ونضع الدقيق والفانليا
ونقلب جيدا حتي تصبح عجينه
متماسكه ولينه نغطيها بورق استرتش
ونتركها ترتاح ساعه
نحضر مشط نظيف نستخدمه للمطبخ
نكور العجين ونصبعه مثل كفته الأرز
حتي تنتهي الكميه ثم نضع العجينه
علي المشط ونقفل من فوق ثم نضع
في زيت غزير علي نار متوسطه
ثم تسقي بالشربات الثقيل ونضعها
في مصفاه للتخلص من الشربات
الزائد وتقدم بارده طعمها جميل
وبألف هنا

أطعم سمك بربون من الشيف سهام عبداللطيف

كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه: اااااسمك بربون
مقدم من:  سهام عبد اللطيف
مدة التحضير: 15دقيقه
مدة الطهي   :15 دقيقه
 والتوبل للي تحبها وللي بي يجبه
السمك زي ما انتم عرفين
المكونات
كمون
شطه
ثوم
بصل 
ليمون
زيت
ملح
دقيق
كركم
البهارات
الطريقه
يغسل جيدجدا جدا
طبعا كلنا بنحب السمك
النهارده يوم  السمك بربون   طبعا بنتبل
 السمك ملح وكمون وشطه وثوم
ونضع السمك في الدقيق والكركم وملح
وشطه ويقلي في زيت غزير حتي ياخذ
اللون الذهبي 
ويقدم معه احلي طبق ارز وسلطه
والف هنا ♥♡♥

ألذ كيك من شيفتنا الجميله ساره محمد

كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه :كيك
مقدم من شيف ساره محمد
درجة الحرارة 180
مدة الخبز 45 دقيقة
المكونات
٢ كوب طحين
١ كوب سكر
نصف كوب زيت
نصف كوب زبادي
نصف كوب نشا
٥ بيض
ملعقة صغيرة فانيلا
ملعقة صغيرة بيكنج بودر
ربع ملعقة صغيره بيكنج صود
لون اخضر (نكهة النعناع)
لون اصفر (نكهة ليمون)
لون احمر (نكهة الفروله)
#الطريقة
يخلط الطحين مع النشا والبيكنج بودر ،
البيكنج صود  وينخل
توضع باقي المكونات ما عدا الالوان بالخلاط
 ويخفق جيد ثم يوضع في وعاء ويضاف الطحين
 ويقلب ثم يقسم حسب الالوان وتوضع في قالب
وتوضع بالفرن

السبت، 22 ديسمبر 2018

أطعم وألذ لحم بالخضار السوتيه لشيفتنا المبدعه جيجي فاروق

كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه
لحم بالخضار السوتيه
مقدم من الشيف جيجي فاروق
وقت التحضير ربع ساعه
وقت الطهى نصف ساعه

المكونات
لحم قطع
خضار مقطع
كوسه
بطاطس
جزر
فاصوليا
بسله
بصل مفروم

التوابل
ملح
فلفل
بهار لحم
قرفه
زنجبيل
زيت عباد

الطريقه
نسخن الزيت جيدا ثم ننزل بقطع اللحم ونقلب حتي يتغير
اللون نضيف البصل ونتركها حتي الطهى مع اضافه كوب ماء
او اكتر حسب الحاجه وبعد الطهى نضيف الملح ثم نغلي لتر
من الماء وقليل من الملح ونتركها تغلي ثم ننزل بالبسله والجزر ربع ساعه ثم نضيف الخضار المقطع علي حسب الرغبه
ونتركهم حتي الطهى تلتين سوى ثم ندهن صاج زيت ونخرج
الخضار نصفيه ونرش عليه الزيت والتوابل ونغطيه بورق فويل وندخله الفرن نصف ساعه ويخرج ويقدم مع اللحم وبالهنا

الجمعة، 21 ديسمبر 2018

أحلي كنافه بالكاستر من شيفتنا المبدعه جيجي فاروق

كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه :كنافه بالكاستر
مقدمه من الشيف جيجي فاروق
وقت التحضير  15دقيقه
وقت الخبز     15دقيقه

المكونات
نصف كيلو كنافه
لون اورنج
سمن سائل
نصف كوب كاستر
كوبين من الحليب
فانيليا
سكر حسب الرغبه
قطر
شيكولاته مبشوره للوجه

الطريقه
نفرك الكنافه جيدا وهي مجمده ونضيف
 اللون الي السمن ونضعه علي الكنافه و
نستمر في الفرك حتي نوزع اللون علي
كميه الكنافه جيدا ثم نضعها في صنيه
الكب ونضغط عليها جيدا ونرش عليها
السمن ثم نتركها في الفرن ونضيف
الكاستر علي الحليب والسكر والفانيليا
 ونقلبهم علي البارد ثم نضعهم علي النار
ونستمر في التقليب حتي يتقل القوام ثم
نخرج الكنافه من الفرن ونتركها تبرد ونرش
القطر ونزينها بالكاستر وبشر الشيكولاته
وتقدم بالهنا

أطعم وألذ بط بالبرتقال من شيفتنا المتميزه أم يامن

كتبت : عايده السحراوي
اسم الوصفه. بط بالبرتقال
مقدمه من أم يامن
مده التحضير30 دقيقه
مدة الطهي 60دقيقه

المكونات ..

بطه وزنها ٣كيلو .
٢برتقاله شرائح
بصلة مبشورة
طماطم مبشورة
ملح
 فلفل اسود
 ورق لورا
حبهان
٢كوب عصير برتقال

طريقة الطهي ..

بطه مغسوله جيدا . نخلط البصل والطماطم
 وعصير البرتقال وملح وفلفل اسود ونتبل البطه
من الداخل ونضع شرائح البرتقال من الداخل  وتحت
 الجلد جيدا ونتركها في التتبيله لمدة ساعتين
بعد ذلك نسلقها مع بوكيه جرنيه . وبعد السوى
  ندهنها بصلصة طماطم مع رشة زعتر اخضر وملح
 وفلفل وندهنها كلها وتدخلها تحت الشوايه
. وبالهنا

أطعم عيش،كماج من شيفنا المبدع حسين أبوزيد

كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه:عيش كماج او قرص بكاكيم
مقدم من : شيف حسين ابوزيد
مده التحضير: 60دقيقه
مده الخبز : 5دقائق
المقادير
١ كيلو دقيق
١٠٠ جرام سمنه
٢٠٠ جرام حليب
 معلقه صغيرة
نصف ملعقه سكر
معلقه ونصف صغيرة خميرة
ماء حسب العجين
الطريقه
نضع المكونات جميعا علي بعض
ونعجن جيداويكون عجين ناعم
مسنود جامد شويه ونقطع لقم
 الحجم اللي عاوزينه ونكورها
ونغطيها ونتركها تخمر شويه
ونفردها من غير زيت ولا دقيق
ونتركها تخمر شويه ونسخن الفرن
 ونمسحها جيدا نولع تحت وفوق
واول ماتسخن جيدا نوطي تحت
 خالص او نطفيها ونعلى فوق ونرمي
القرص بتاعتنا ولما تنطر وتبدأ تلون
نوطي النار خالص عشان تستوي جيدا
 لحد ماتلون جيدا نطلعها ونعلى النار ونرمي
 وهكذا لما تنطر وتبدأ تحمر نوطي خالص
 ولما تتحمر جيدا نطلعها
 والف هنا
ملحوظه ممكن منضفش ميه ونشتغل بلبن بس لكن في الحاله دي مش هنضع سكر

ألذ سمك مشوي وارز صياديه وجمبري لشيفتنا الجميله سهام عبداللطيف

كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه:سمك بلطي مشوي وجمبري بالخلطه وأرز صياديه وأرز اصفر وسلطه خضره
مقدم  من :سهام عبداللطيف
مدة التحضير: 30 دقيقه
مدة الطهي : 30دقيقه
المقادير
2كيلو سمك بلطي 
كيلو جمبري 
كيلو ارز
 كمون
شطه
كسبره
بصل
 زيت
فلفل أسمر
فلفل حامي
ملح
 ثوم
ليمون 
حبهان
مستكه
ورق لوري
الطريقة :
*بلطي
 محشي بالخلطه بصل وطماطم وكسبره وبقدونس وشطه وليمون ويشوي عادي في الفرن ويملح مع ثوم وكمون وشطه
*جمبري
 خلطه ثوم وبصل وطماطم وبهارات وملعقه زيت وليمون وملح وحبهان ومستكه وورق لورا مع كوب ماء ويوضع علي النار عشر دقائق
واحلي شربه من الجمبري
*أرز صياديه
 وتحمر بصله مع كمون وملح ثم يضاف الماء ثم الأرزويترك لينضج
أرز اصفر بنفس خطوات الأرزالعادي مع اضافه قليل من الكركم والكمون مع الماءويقدم معه سلطه خضره وبالهنا والشفا

أطيب محشي مصري بدون أرز للشيف المبدعه كابتن مارو

كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه: المحشي المصري من غير أرز
مقدمه من : شيف كابتن مارو
مده التحضير : 25دقيقه
مده الطهي     :35دقيقه
المقادير
زهره قرنبيط
زيت
بصل
عصير طماطم
نعناع
كمون
ملح
خضره

الطريقه:
نبشر زهره القرنبيط من غير عيدانه وبعدين نحضر طاسه تيفال نشوح فيها القرنبيط جيد جدااا لمده عشر دقائق ودي اهم نقطه عشان الميه تتبخر وماييقاش معجن
في حله حلوه كده نضع زيت قليل وبصل ونحمر البصله ونضع الخضره عليه ونصب عصير الطماطم ونعناع وكمون ويتسبك عادي جدا وبعدين انزل عليه بالقرنبيط وتقلبي وبعدين تطفئ النار نفس طريقه المحشي العادي نحشي المحشي ونكبس
جيدا ويتسوى بالشربه منزوعه الدسم واحلى محشي وعمرك ماهتحسي ان مفيش أرز ولا هاتحسي بطعم القرنبيط

أشهي كباب حله وارز بلسان العصفور من شيفتنا المتألقه كريمه علي

كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه  :
كباب حله الدجاج وارز محمرباللسان عصفور
مدة التحضير :  15دقيقه
مدة الطهي : 60 دقيقه
 المكونات
 أوراك دجاج أو دجاجه مقطعه 4
نصف كيلو بصل مقطع مكعبات   
فلفل اخضر حامي
طماطميه جامده مقطعه
2بطاطس مقطعه مكعبات
بهارات دجاج
ملح
فلفل اسمر
ثوم مفروم 
حبهان ومستكه
رشه قرفه  و رشه زنجبيل
3 معالق سمنه او زيت ذره
البهارات الموجوده
الطريقة
نضع  اناء ونضع به معلقة سمنه اول ماتسخن
نضع المستكه والحبهان وبعد ذلك نضع اللحمه
 تاخد صدمه  تقلبى جيدا لحد كل اللحمه تاخد
لون وتشرب المياه اللي فيها لمدة عشره دقايق
بعد كدة انزلى بالبصل وافضلى قلبى اللحمه و
ضيفي كوب الماء و نضع  بهارات و الثوم
نضع  الطماطم  والفلفل وافضلى قلبي جيدا
 ونضع الملح  وكل البهارات ونتركها حتي تنضج
 تماما  وشوفيها استوت ولا لسه
بالف هنا
أرز باللسان عصفور
2كوب أرز
نصف كوب مكرونه لسان عصفور أو شعريه
2كوب ماء أو شوربه ساخن
ملح
رشه فلفل ابيض
في مستكه
سمنه وزيت
الطريقة
ضعي  اناء فيه زيت او سمنه والمستكه
وننزل بالمكرونه وقلبي جيد جدا من تحت
 للي فوق عشان تاخذ لون واحد احمر محمره
 لون جميل وبعد ذلك يضف الأرز ويقلب حتي
 يغلف بالسمن ثم يضاف  لها الماء او الشربه والملح
 ونتركها حتي تنضج تماما

ألذ وأطعم ديسباسيتو من شيفتنا المتميزه عايده السحراوي

اسم الوصفه :الديسباسبتووو
مقدم من : عايده السحراوي
مده التحضير: 20دقيقه
مده التسويه : 40دقيقه

المكونات
٣بيضات
فانليا
كوب ونص دقيق
نصف كوب كاكاو خام
 كيس بيكنج بودر
شيكولاته خام
كريم شانتيه خام وممكن نستبدل الكريم
الشانتيه بموس شوكولاته بودر دى تحفه الصراحه
ملعقتين نسكويك
كوب سكر
كوب حليب
نصف كوب زيت

الطريقه
نضرب جيد  جدا البيض ونزود تدريجيا السكر
 ونستمر في الضرب وماننساش الفانيليا ومعلقة
 خل لحد ما يبقه البيض بقه كريمى نضع الزيت
ونقلب وبعدين الحليب  نكون ناخلين الدقيق
مع البودر مع الكاكاو الخام ونقلب واحده
 واحده لحد مايختفى الدقيق خالص وفي
 اتجاه واحد نكون محضرين صنيه ومبطننها
بشويه زيت ودقيق ونحط الخليط فيها
وندخلها ف الفرن
اما تستوى نطلعها تبرد خااالص ونخرمها
بالشوكه كلها
الخطوه التانيه 😋😋😋
هتجيب كوبايه حليب كبيره ونضع ملعقتين
نسكويك ونقلب  جيداوبعد كده نضعها على
الكيكه بعد ماتبرد  عشان ماتعجنش منك
الخطوة الثالثه😋😋😋
نحضر الكريم شانتيه وممكن نستبدل الكريم
 شانتيه ببودرة موس الشوكولانه موجوده فى
 محلات اللى بتبيع لوازم الحلويات
نكمل بقا الكريمه تكون زيرو سكر يا جماعه عشان
 كده كده هنضع عليها شيكولاته بعد ما ضربنا
 الكريم شانتيه هتكون مسيحيين الشيكولاته
 الخام نسخن شويه حليب ونكون باشرين
 الشيكولاته او مقطعنها قطع صغيره ونفضل
 نقلب جيدا لحد ماتسيح معانا نحضر نصف
 الشيكولاته السائحه ونضعها علي الكريم شانتيه
ونضرب ضربه كمان بالمضرب لحد ما بيبقه اللون
كاكاوى هتضعي الكريمه على الكيكه ونتركها فى
 التلاجه شويه تمسك وبعد كده طلعيها نضع
عليها صوص الشوكولاته
فى طريقه تانيه للصوص وبتبقي برده تحفه بعد
 ماتضربي الكريمه
هتعملى صوص الجاتوه شاتوة بس زودى معاه
 كيس نسكافيه بالنبدق ولما يجهز الصوص انزلى
 بشويه منه على الكريمه واضربهم كويس مع بعض
 والجزء الباقى من صوص الشوكولاته ضعيه على
 الكريمه وزوقيه براحتك زى اللى فى الصورة
   وبالف هنا😍😋😍

أحلي وأطعم وألذ سمك بالبطاطس وأرزبالجمبري ومسقعه وكابوريا للشيف المبدعة عبير درويش

كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه:سمك بالبطاطس وارز بالجمبرى ومسقعه وكابوريا
مقدم من : عبير درويش
مده التحضير: 60دقيقه
مده الطهي.  : 90دقيقه
المكونات
السمك
 ثوم مفروم
بقدونس
 ملح
 فلفل
كمون
 رشه كركم
بطاطس شرائح
 فلفل
ليمون
طماطم شرائح سها وبسيط
الطريقه
اضع البطاطس وعليها شويه من خلطه الثوم وشويه مياه للتسويه واحشى بطن السمك بالثوم وارصه فوق البطاطس واضع الفلفل والليمون والطماطم وشويه ملح فلفل كمون وزيت وعلى النار
شويه ثم ادخلهاالفرن
الكابوريا
 اغسلها جيدا
 بصله طمطمايه شرائح شويه مياه ملح وفلفل كمون شطه واسويها ورشه حبهان
ارز بالجمبرى
حنعمل ارز نحمرله البصله كويس بملح وفلفل وطمطمايه مبشوره وشويه مياه واتركهم يتسبكوا واضع مياه الارز ورشه حبهان وانزل بالارز مغسول واسويه الجمبرى بسويه لوحده ونضعه فوق وش الارز
الجمبرى بدون قشر
 بصله صغيره مكعبات صغيره
 فصين ثوم مفروم اقلبهم كم تقليبه فى ملعقع زيت واضع جزره مبشوره ناعم ثم فلفل الوان وطمطمايه مكغبات وبلبريكا ملح فلفل كمون تقلباين واضع الجمبرى وربع كوب مياه بيستوى على طول واضعه فوق الارز

الخميس، 20 ديسمبر 2018

ألذ حواوشي اسكندراني بالرده من شيفتنا المتميزه ولاء الصباحي

كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه حواوشى_اسكندرانى_
بالرده
مقدم من شيف ولاء الصباحى
مده تحضير ساعتين
مده طهى 20 دقيقه
المقادير
 3كوب دقيق ابيض
1ونصف كوب رده
4 ملاعق لبن بودر
خميره
رشه ملح
ملعقتين سكر
ربع كوب زيت
ماء للعجن
#الحشو
لحمه مفرومه
بصل مفروم
ملح وفلفل وسماق وبهارات لحم
بقدونس
#الطريقه
فى بوله نجمع المواد الجافه ونعجن بالماء حتى الحصول على عجينه متماسكه وتترك ترتاح
ونتبل اللحم بالبصل والبهارات والبقدونس ونشكل الساندوتش وتدخل الفرن على حراره 220 حتى النضج
وتقدم بالف هنا

أشهي كباب حله ومكرونه محمره من الشيف الجميله سهام عبداللطيف

كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه  كباب حله ومكرونه محمره
مقدم    من سهام عبد اللطيف
مدة التحضير    15دقيقه
مدة الطهي     60دقيقه
 المكونات
 نصف كيلو لحمه قطعيها
مكعبات صغيرة
نصف كيلو بصل مقطع مكعبات 
  فلفل اخضر حامي
طماطم مقطعه
بهارات لحمه
ملح وفلفل اسمر
ثوم مفروم 
حبهان ومستكه
رشه قرفه 
رشه جنزبيل
3 معالق سمنه او زيت ذره
كيلو مكرونه
البهارات الموجوده
الطريقة
نضع حله ونضع معلقة سمنه اول
ماتسخن نضع المستكه والحبهان
نضع اللحمه تاخد صدمه  تقلبى
جيدا حتي تأخذ  اللحمه  لون
وتشرب المياه اللي فيها لمدة
 عشره دقايق بعد كدة انزلى
بالبصل وافضلى قلبى اللحمه
 وضيفي كوب الماء و نضع
 بهارات و الثوم
نضع  الطماطم  والفلفل وافضلى
قلبي جيداونضع
الملح  وكل البهارات ونتركها
حتي تنضج تماما وشوفيها
 استوت ولا لسه
بالف هنا♥♡♥
المكرونه المحمره
نضع اناء فيه زيت او سمنه
والمستكهوننزل بالمكرونه وقلبي
جيدامن تحت للي فوق حتي
تاخذ لون واحد احمر محمره
لون جميل وبعد ذلك يضف لها
 الماء او الشربه والملح وكل
 البهارات الموجوده عندك ونتركها
حتي تنضج تماما

الأربعاء، 19 ديسمبر 2018

أجمل تورته من الشيف المتألقه عبيردرويش

كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه تورته
مقدمه من :الشيف عبير درويش
مده التحضير .15دقيقه
مده الطهى 30 دقيقه
المكونات
كوب وربع دقيق
كوب سكر بودر
ملعقه كبيره نشا
ملعقه كبيره محسن جيل
نصف باكو بيكنج بودر
٦ بيضات
فانيليا
نصف كوب ماء مثلج
الحشو والتحليز كريم شانتيه
التزيين جناش شكولاته وفاكهه
مقطعه
جيلى لتلميح الفاكهه
الطريقه
نخفق كل مقادير الكيك مع بعض لمده ربع ساعه حتى يفتح لونها وتتصاعف واضعها بصينيه مبطنه بورق ذبده وادخلها فرن ساخن مسبقا لمده نصف ساعه وتبرد تماما ثم اضعها بالثلاجه لتانى يوم اقسمها على ٣ قطع واحشيها كريم شانتيه مخفوق باللبن مثلج وازين بالجناش والفاكهه

أجمل بسبوسه من شيفتنا المبدعه عبير درويش

كتبت عايده السحراوي
السلام عليكم ورحمه الله
اسم الوصفه :بسبوسه
مده التحضير : 20دقيقه
مده التسويه : 25دقيقه
بصراحه جربت كم طريقه دى
اخفهم ومفيهاش سكر كتير
المكونات
٢ كوب سميد بسبوسه سايب بالكوب الماج
ملعقه صغيره بيكنج بودر
رشه ملح
ملعقتين كبار جوز هند
ملعقتين كبار حليب بودر
نصف كوب سكر
نصف كوب حليب
ملعقه عسل نحل
٤ ملاعق سمنه
الطريقه
نضع السميد جوز الهند والسكر
 البيكنج بودر رشه النلح ونقلبهم ثم
نحمص الحليب البودر فى كسروله
على نار هاديه جدا جدا يبقى لونه زى
 البسكوت ونضعهم على السميد ونقلب
ثم اسخن اللبن والسمنه والعسل على النار
 واضعهم على السميد واقلب مش كتير و
ادهن صينيه مقاس ٣٠ واضع البسبوسه
وافردها واهبد الصينيه على ال خامه كم
هبده وادخلها فرن ساخن مسبقا واول ما
 تخرج اضع شربات ساخن واغكيها خمس دقاءق
الشربات
كوبين سكر
كوبين مياه
نصف ليمونه نغليهم ٧ دقائق
 فقط ونضع رشه فانيليا
 ونصف ملعقه سمنه

أشهي وألذ كوسه بالفرن من شيفنا المبدع حسن كمال حسين

كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه :كوسة بالفرن على طرقتى
 مقدم من الشيف/حسن كمال حسين
 مدة التحضير25  دقيقة
مدة الطهى  30دقيقة                                                                                                                              المكونات                                                                       كوسة مقطعة إلى مكعبات صغيرة
5 بيضات
1 الجزر المبشور المتوسطة
1 بصلة متوسطة مفرومة
الملح حسب الذوق
البقدونس 
 الثوم مفروم
2 ملاعق طعام من الحليب الرائب
5 ملعقة كبيرة من الجبن المبشور                                       
طريقة التحضير
نغسل  الكوسة  ونقشرها ،
 وتقطع إلى مكعبات صغيرة
يخفق البيض 5 ويضاف الثوم
 والملح والبقدونس والجزر والبصل
 ويضرب حتى يمزج
إضافة الكوسة في الخليط

ثم  فى قالب  مدهون بالزبدة والدقيق ،
 نضع الكوسة  ونضع الجبن المبشور في
 الأعلى والبقدونسيُخبز في الفرن لمدة
 30 دقيقة أو حتى ينضج في الأعلى
قدم ساخنة   والف هنا

الثلاثاء، 18 ديسمبر 2018

المهلبيه من الشيف المتميزه كريمه علي

كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه :مهلبية أشكال أو كاسترد
مقدم من : كريمة علي
مدة التحضير : 10 دقايق
مدة الطهي    :15 دقيقة

المكونات
اللون ابيض
4 كوب حليب
4 ملعقة كبيرة نشأ او بودر كاسترد
2 كيس فانيليا
5 ملعقة كبيرة سكر
ألوان طعام حسب الرغبة
والاحسن الفاكهة مبشوره للفراوله
اللون البرتقال بدل الحليب عصير
برتقال أو اي نوع فاكهه احلي

الطريقة
يتم إذابة جميع المكونات على البارد
وإضافة الوان الطعام تم تسخينه مع
 التقليب إلى أن يتماسك القوام
يتم توزيعه على أطباق التقديم وتزيينه
 بالفاكهةووضعه في الثلاجة
ويقدم بارد بالهنا

ألذ فطيره محشيه بالدجاج من شيفتنا المبدعه ايمان مجدي

كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه :الفطيرة التركية المحشية بالدجاج
مقدمه من.  :ايمان مجدي
مده التحضير : 60دقيقه
مده الخبز.    : 30. دقيقه


🌷المكونات 🌷
2كوب دقيق
معلقة صغيرة سكر
معلقة صغيرة ملح
معلقة كبيرة خميرة
نصف كوب حليب دافى
نصف كوب ميه

🌸الحشوة🌸
صدور دجاج
بصلة مفرومة
فصين ثوم مفروم
قرن فلفل اخضر مقطع
معلقتين كبار زيت
حبة البركة للوجه
ملح
فلفل أسود

 🌸🌸 الطريقة 🌸🌸
نخلط المكونات الجافة مع بعض
ونقلبها ونكون مدوبين الخميرة بشوية
 سكر ونضع  الحليب بالتدريج ونعجن
 حتى نحصل على عجينة ناعمة وطرية
ونتركها ساعه تتخمر في مكان دافئ.
نجهز الحشوة ونضع الزيت على النار
ونضيف البصلة المفرومة وتقلب لحد
مالبصل يدبل و بعدين نضع الدجاج
 المخليه ونشوحها معاهم وبعدين نضع
الثوم المفروم نقلب وبعدين الفلفل الاخضر
 ونشوح كله مع بعضه ونضيف الملح والفلفل
 الاسود  ونغطيها حتي تنضج
 نقسم العجين إلى نصفين نفرد الاول على
صينية الفرن مسموحة بقليل من الزيت
ونضع الدجاج  ونرش جبن موزريلا لو
متوفرة ونفرد الجزء التاني ونضعه ونظبط
 الجزءين ونجيب بيضة نضربها مع رشة فلفل
 أسود وملح ونرش حبة البركة عالوش
وندخلها الفرن السخن على درجة متوسطة
لمدة نصف ساعة أو حتي  تمام النضج
على حسب الفرن.ونطلعها من الفرن
ونقطعها وتقدم ساخنة وبالف هنا

ألذ وأطعم أرز بالخلطه للشيف المتألقه والمتميزه نونا أحمد

ارز العزومات.. والعزومة ماتحلاش
 من غيره 😋😋

كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه:أرز بالخلطة👌
مقدمه من :الشيف نونا أحمد
مده التحضير : 30دقيقه
مده الطهي.   : 30دقيقه
المقادير
6 كوب أرز بسمتى مغسول ومنقوع
كيلو كبدة عصافيري
2 بصلة مفرومة
ملعقة كبيرة ثوم مفروم
2 ملعقة كبيرة زبدة
2 ملعقة كبيرة زيت سندباد
2 مكعب مرقة
2 ملعقة كبيرة سكر
12 كوب ماء مغلي
كوب زبيب
كوب لوز مقشر محمر
أعواد قرفة خشب
قرفة بودر
ملح
فلفل اسود

( للون البنى للأرز )
2 ملعقة كبيرة سكر مكرمل

الطريقة
👇👇👇
نحضر حلة على النار ونضع بها  ملعقتين
كبيرتين سكر ولا نحرك
السكر ولا نقلبه حتى يتكرمل ثم
 نضع عليه بالزبدة ونقلب جيدا ثم
ننزل بالأرز البسمتى ونقلب
( يجب أن يكون الأرز مغسول
ومنقوع لمدة نصف ساعة على الأقل
 ومصفى جيدا من الماء  ) ..
 ثم نضع أعواد القرفة والقرفة
 البودر وملعقتين السكر ونضع
 مكعبين المرقة وننزل بعقد الماء
( 12 كوب ماء مغلي ) ونضع
الملح والفلفل الأسود ثم نغطى
عليه ونتركه حتى يتشرب تماما ...

نحضر الكبدة ولا نغسلها مطلقا
بالماء فقط نضعها فى مصفاه
 ونضع عليها عصير ليمون ونقلبها
فى عصير اليمون حتى تتصفى
تماما من كل الزفارة والدم ..

ثم نحضر طاسة على النار بها
زيت سندباد وننزل بالكبدة نعطيها
صدمة ونقلبها جيدا حتى يتغير لونها
 وتدخل فى التسوية ثم نضع عليها
 الثوم والبصل ونقلب جيدا ونضع الملح
 ( لا نضع فلفل أسود ) ونقلب جيدا
حتى تمام التسوية ..

ثم نحضر طبق التقديم ونضع عليه
 الأرز ونضع الكبدة عليه من أعلى
 ونضع على الوجة الزبيب واللوز و
المكسرات حسب الرغبة ويقدم .
وصحتين وهنا😍😍

ألذ وأطعم وافل من شيفتنا الجميله ساره محمد

كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه الوافل
مقدم من شيف ساره محمد
مدة التحضير 10دقائق
مدة الخبز  من دقيقه الي دقيقتين
 المكونات
2 كوب طحين
 4 ملاعق صغيرة بيكنج باودر
  ¼ ملعقة صغيرة ملح
  ½ 1 ملعقة كبيرة سكر
  2 بيض
  ½ 1 كوب ماء
 4 ملاعق كبيرة حليب بودرة
 ملعقة صغيرة فانيلا
 ½ كوب زيت ذرة
#الطريقة
 في صحن عميق يوضع الطحين و البيكنج باودر و الملح و السكر و يقلبوا
 في صحن آخر يوضع البيض و الماء و الحليب و الفانيلا و الزيت و يقلبوا بالمضرب اليدوي حتى يختلطوا
ثم يضافوا فوق مزيج الطحين و يقلبوا بالمضرب اليدوي
ثم يحمى قالب الوافل و يسكب من العجينة في القالب و تغلق حتى تتحمر
 تقدم مع صوص الشوكولاتة او التوفي او السيرب و الفواكه

ميدو حسان أمينا للأعلام الأربعين بحزب مستقبل وطن بالسويس

كتب - حمدى محمد
اعتمد المهندس أشرف رشاد الشريف، 
رئيس حزب مستقبل وطن، والمحاسب
 احمد خشانة الامين العام لمحافظة السويس التشكيل النهائي لهيئة مكتب الحزب بالمحافظة وبحسب بيان، تضمن تشكيل هيئة المكتب بحسب القرار رقم 520 لسنة 2018، والذي أخطرت به لجنة شؤون الأحزاب، بعد الإطلاع على القانون رقم 40 لسنة 1977 الخاصة بالأحزاب السیاسیة وتعدیلاته، وعلى النظام الأساسي للحزب، تعيين الأستاذ محمد حسان، أمینًا للاعلام بقسم الاربعين للحزب بالمحافظة.

أطيب وألذ معمول من شيفتنا المتميزه عبير درويش

كتبت عايده السحراوي
السلام عليكم ورحمه الله
معمول الجبنه الكيرى او لافاش كيرى للفطار
مده التحضير: 10 دقائق
مده التسويه: 15دقيقه
المكونات
٢ كوب دقيق مج ممكن يزيد
ملعقه بيكنج بودر
  رشه ملح
٣ ملاعق كبار سكر بودر
٥ قطع جبنه
كوب من السمنه والزيت
على بعض او ذبده وزيت
ملعقه كبيره ماء مذهر اساسى
ربع كوب ماء اذا احتاجنا
الحشو
عجوه وربع ملعقه ماء
 مذهر ورشه قرفه
الطريقه
نضع الجبنه والسمنه والزيت والسكر
وماء المذهر ونقلبهم جيدا ثم نضع
الدقيق والبيكنج ورشه الملح واشوف
 العجين لو احتاج مياه اضع شويه
صغيرين عجينه طريه ومتماسكه
واحشيها واضعها بالفرن على طول

الدونت من الشيف المتميزه عايده السحراوي

كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه الدونتس
مقدم من : عايده السحراوي
مده التحضير: 75دقيقه
مده القلي: 10دقائق

المقادير :
دقيق: 4 اكواب
البيض: 1 حبة
الزيت النباتي: ربع كوب
لبن زبادي: ربع كوب
خميرة: ملعقة كبيرة (فورية)
الفانيليا: ملعقة صغيرة
بيكنج بودر: ملعقة صغيرة
سكر: ربع كوب
ماء فاتر: نصف كوب (للعجن)
الزيت: غزير (للقلي)
سكر: كوب (مقادير التزيين)
القرفة: ملعقة صغيرة (مقادير التزيين)
صوص شوكولاته: ربع كوب (أو شوكولاته مذوبة، مقادير التزيين)

طريقة التحضير:
1. امزجي الطحين والسكر و البيكنج باودر
   والخميرة حتى تتجانس المكونات.
2. أضيفي الحليب والزيت والبيض وقلبي جيدا.
3. أضيفي الفانيلا واخلطي ثم أضيفي الماء
    بالتدريج مع العجن حتى تتكون عجينة
    ناعمة ومتماسكة.
4. غطي العجينة واتركيها لمدة ساعة في
   مكان دافئ حتى تختمر ويتضاعف حجمها.
5. قطعي العجينة إلى كرات متوسطة و
    اتركيها لمدة 15 دقيقة أخرى.
6. قطعي العجينة بقوالب الدوناتس المدورة
    والمفرغة من النصف وصفي الدونتس بصينية
    مدهونة زيت واتركيها لمدة 15 دقيقة أخرى.
7. اقلي الدونتس في زيت غزير حامي
     حتى تصبح ذهبية اللون.
8. زيني الدونتس بالسكر بعد خلطه بالقرفة
   وصوص الشوكولاته او اي حاجه تحبوها
   وبألف هنا

الاثنين، 17 ديسمبر 2018

الجاتوه المشكل من شيفتنا المتميزه أمل الخضري

كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه :جاتوه متنوع
مقدم من الشيف :أمل الخضرى
مدة التحضير  20دقيقه
مدة الخبز 15 دقيقة
المقادير

كوب دقيق
معلقه نشا
3/4كوب سكر
4بيضات
معلقه بيكنج بودر.
ربع كوب ماء.
 معلقه محسن جل صغيره.
كريم شانيه
شيكولاته
الطريقة

نضرب كل المقادير فيما عدا المحسن
يضاف بعد بدءالعمل ب 5 دقائق ثم
 نكمل ضرب لمدة 15 دقيقة
ثم يصب في صاج ويوضع في
 الفرن ل
مدة 10 إلى 15 دقيقة
حتى ينضج
ثم تطفى الفرن ويترك دقائق في
 الفرن وهو مفتوح
ويترك حتى يبرد
ثم يحشى بالكريم شانتيه
ويزين حسب الرغبة

أجمل وألذ سويسرول فايف ستار من شيفتنا المبدعه شرين علي

كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه:سويسرول فايف ستار 
مقدم من شرين علي
مدة التحضير: 60دقيقة
مدة التسويه :12 دقيقة
المقادير :
مرحله اولى :

4 بيضات
16 جم محسن جيل
 40 جم دقيق
100 جم سكر
40 جم ميه
فانيليا

مقادير : المرحله التانيه
120 جم دقيق
 30 جم ميه
3 جم بيكنج بودر
الطريقه :
- نضرب مقادير المرحله الاولى حتي
تهيش وتضاعف وتبقى كريمى ولا تزيد
فى الضرب
- نهدى المضرب ونحط مقادير المرحله
 التانيه بالتناوب ولفتين للتجانس وبس
- نصب الخليط فى صاج مقاسه 30 فى
 40 سم ونفرده بالاسباتيول بارتفاع واحد سم
- نسخن الفرن مسبقا على درجه حراره
210 : 220 درجه وبياخد حوالى 10 :12 دقيقه
ولا تزيد المدة حتى لاينشف
- نخرج السويسرول من الفرن يهدأ
شويه ونغطيه بفوطه نضيفه حتى نحضر
 الحشوه
انا حشيتة كريمة شيكولاتة بحب طعمها جدااااوبالف هنا 

أشهي فخده مشويه من شيفتنا المبدعه إيمان جمال

كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفة الفخدة المشوية
مقدمة من شيف إيمان جمال
مدة التحضير :ليلة كاملة فى التتبيلة
مدة الطهى : 90دقيقه
المقادير
فخدة ضانى
ملعقة توم مهروس
ثمرة بصل كبيرة
ثمرة طماطم
ملعقتين زبادى
ملعقة خل
قرن فلفل أخضر
بهارات لحمة
فلفل اسود
كسبرة ناشفة
كارى
كركم
ملعقتين زيت نباتى
الطريقة
تخلط جميع المقادير فى الخلاط
وتفتح فتحات فى الفخدة وندهن
 بها الفخدة وندخلها فى القراءات
 جيدا ثم نتركها ليلة كاملة فى الثلاجة
 ثم نضعها فى صينية مفروشة خضار
 مقطع حتى لا تحترق ونضع الفخدة
وونرش الزيت عليها وندخلها الفرن 
متسخن مسبقا على نار هادية
 حتى تنضج وبالف هنا

أحلي كنافه من شيفيتنا المتميزه أسماء عزازي

السلام عليكم
كتبت عايده السحراوي
اسم الو صفة كنافة
مقدمة من اسماء عزازي
مدة التحضير 60دقيقة
مدة التسويه.  30دقيقة
المكونات
٥٠٠جرام كنافة طرح
٢٥٠جرام سمنة
٢٥٠جرام كريم شانتية
رول اسطوانى للف الكنافة
الطريقه
نقص الكنافة بطول ٢٠سم تقريبا
ونرش عليها قليل من السمن ونلفها
على الرول الاسطوانى ونتركها تجف
 نصف ساعة ثم نقوم بتسخين السمنة
ووضعها على الكنافة ثم تدخل فرن
حامى مسبقا على ١٨٠الى ان تكتسب
 اللون الدهبى الجميل كما فى الصورة
وبعد خروجها من الفرن تصفى من السمن
 الزائد ونتركها تبرد تماما ونخرجها من الرول
 الاسطوانى الملفوفة علية وتسقى سيرب
ساخن وسط وتزين اي شي الشهية  والكريم
شانتية وتقدم بشكل شيك
 وبالف هنا
مقادير  السيرب
2كوب  سكر
كوب ماء
ذره  ملح ليمون
الطريقه
يغلي  المكونات خمس  دقائق وقبل ماتطفي  يضاف  ملح  الليمون
يضاف     السيرب  الساخن   والكنافه   بارده

أطيب عصير زعزع من شيفتنا الجميله غزلان الراضي

كتبت : عايده السحراوي
اسم الوصفه:عصير زعزع التطواني
مقدم من غزلان الراضي
مده التحضير15 دقيقه
المكونات

 2افوكاد
 اللوز
كاجو
 عين الجمل
 موز
 كيوي
 فراوله
تفاح
 لتر حليب
 كريمه شنتيي
 اوريو كيطكاك
سكر

الطريقه
 ناخد الخلاط الكهربائي نعمل
 فيه الحليب لتر و2 افوكادو
وشوي لوز وعين الجمل وسكر
ونخلط بالخلاط وبعد نكون
مقطعين الفواكه ونعملها في
الكبايه ونضع عليها خليط
 الأفوكادو وبعد نعمل كريمه
 شنتييي على الوش ونزين
 بالفواكه والفواكه الجافه
وكيطكاط وأوريو
وبالهنا والشفاء

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013