الاثنين، 30 سبتمبر 2019
تتالق خبيرة التجميل (رحاب الشريف) فى اقوى سيشن لها مع الفنانه الجميله (رندا البحيرى) !
كتب :
حمدى محمد
تتالق خبيرة
التجميل المميزة للغايه رحاب الشريف فى احدث وأقوى سيشن لها فى عالم الفاشون
والابداع
مع الممثله
الجميله رندا البحيرى
وتالق غير
العاده من رحاب الشريف ولمسات سحريه فى فنون الميكاب ارتيست وشارك فى عمل السيشن
كلا من :
الفوتوجرافر :
صلاح محمد
والهير ستايل : مازن طايع
والمشرف عن عمل السيشن :
(ايه الشريف)
الأحد، 29 سبتمبر 2019
كيزر مع خلية النحل مقدم من الشيف كريمة علي،
كتبت غادة المصري
المقادير :
نصف كيلو دقيق منخول
نصف كوب لبن دافئ
نصف كوب زيت
نصف كوب ماء دافئ
2ملعقة كبيرة سكر
ملعقة كبيرة خميرة
ملعقة صغيرة ملح
2ملعقة كبيرة خل
أبيض بيضه والصفار للوجه
(للحشو)
جبن وزيتون وفلفل
جبنة شيدر شرائح
(لدهن الوجه)
صفار البيضه
2ملعقة كبيرة لبن
نصف ملعقة صغيرة سكر
رشة قهوة سريعة الذوبان
طريقة
نخلط اللبن والماء والسكر والخميرة ومعلقتين دقيق ونتركهم ربع ساعه يخمروا
ويكونوا فوم ثم نضيف الزيت والخل والملح وبياض البيض والفانيليا ونقلب جيدا
ثم نضيف الدقيق ونعجن جيداً جداً مدة حتي تكون العجينة لينة وملساء
ثم نترك العجينة تخمر ويتضاعف حجمها ثم نقوم بتقطيعها كرات صغيرة في حجم الليمونة
ثم نفردها كل كرة قليلاً ونحشيها الشيدر اوجبن وزيتون ونقفل الكايزر جيداً ممسوحه بمنديل ثم ونرص في صاج و صينيه وتكون مدهون زيت بسيط ونتركه ليخمر مرة أخرى
للوجه
ونخلط اللبن مع السكر والقهوه إلى أن تذوب ثم نضيف صفار البيض ونسكافيه ومعلقه سكر ورشه فانيليا ونقلبه جيداً وندهن الكايزر او خلية نحل نرش الوجه بالسمسم
ندخل في فرن ساخن جداً على درجة حرارة عاليه حتى تأخذ لون ذهبي
وبالهنا والشفا
المقادير :
نصف كيلو دقيق منخول
نصف كوب لبن دافئ
نصف كوب زيت
نصف كوب ماء دافئ
2ملعقة كبيرة سكر
ملعقة كبيرة خميرة
ملعقة صغيرة ملح
2ملعقة كبيرة خل
أبيض بيضه والصفار للوجه
(للحشو)
جبن وزيتون وفلفل
جبنة شيدر شرائح
(لدهن الوجه)
صفار البيضه
2ملعقة كبيرة لبن
نصف ملعقة صغيرة سكر
رشة قهوة سريعة الذوبان
طريقة
نخلط اللبن والماء والسكر والخميرة ومعلقتين دقيق ونتركهم ربع ساعه يخمروا
ويكونوا فوم ثم نضيف الزيت والخل والملح وبياض البيض والفانيليا ونقلب جيدا
ثم نضيف الدقيق ونعجن جيداً جداً مدة حتي تكون العجينة لينة وملساء
ثم نترك العجينة تخمر ويتضاعف حجمها ثم نقوم بتقطيعها كرات صغيرة في حجم الليمونة
ثم نفردها كل كرة قليلاً ونحشيها الشيدر اوجبن وزيتون ونقفل الكايزر جيداً ممسوحه بمنديل ثم ونرص في صاج و صينيه وتكون مدهون زيت بسيط ونتركه ليخمر مرة أخرى
للوجه
ونخلط اللبن مع السكر والقهوه إلى أن تذوب ثم نضيف صفار البيض ونسكافيه ومعلقه سكر ورشه فانيليا ونقلبه جيداً وندهن الكايزر او خلية نحل نرش الوجه بالسمسم
ندخل في فرن ساخن جداً على درجة حرارة عاليه حتى تأخذ لون ذهبي
وبالهنا والشفا
السبت، 28 سبتمبر 2019
الجمعة، 27 سبتمبر 2019
يستعد (المطرب عصام الهمشري) بطرح اولي اغاني البومه الجديد !
كتب : حمدى محمد
يستعد الفنان عصام الهمشري بطرح اولي اغاني البومه الذي سيطرح عل جميع شبكات التواصل الاجتماعي
بعنوان اعراض انسحابك وهي احب الاغاني لقلب الفنان عصام الهمشري
وستعرض ف القريب العاجل ويقول الفنان عصام بأن الاغانى ذات افكار جديده جدا ويتوقع لها نجاح منقطع النظير
وختم الفنان عصام الهمشري في اخر الحوار بجمله محببه لقلبه
الله كريم
يستعد (المطرب عصام الهمشري) بطرح اولي اغاني البومه الجديد !
كتب : حمدى محمد
يستعد الفنان عصام الهمشري بطرح اولي اغاني البومه الذي سيطرح عل جميع شبكات التواصل الاجتماعي
بعنوان اعراض انسحابك وهي احب الاغاني لقلب الفنان عصام الهمشري
وستعرض ف القريب العاجل ويقول الفنان عصام بأن الاغانى ذات افكار جديده جدا ويتوقع لها نجاح منقطع النظير
وختم الفنان عصام الهمشري في اخر الحوار بجمله محببه لقلبه
الله كريم
تعاون مشترك يجمع ما بين (الفنان عصام الهمشرى) و(المطرب محمد نور) فى اغنيه جديده ف حب مصر !
كتب : حمدى محمد
تعاون مشترك يجمع ما بين الفنان عصام الهمشرى والمطرب محمد نور فى اغنيه جديده ف حب مصر تلحين الفنان عصام الهمشرى وغناء المطرب محمد نور وقد نشر الفنان عصام الهمشرى بوست ينص على
(قريبا الفنان محمد نور
من الحان عصام الهمشري
توزيع هيثم فاروق
هندسه صوتيه محمد جووده
تم التسجيل بستوديو التكامل)
وختاما جميلا دائما من الفنان عصام الهمشرى بجملة الله كريم
(قريبا الفنان محمد نور
من الحان عصام الهمشري
توزيع هيثم فاروق
هندسه صوتيه محمد جووده
تم التسجيل بستوديو التكامل)
وختاما جميلا دائما من الفنان عصام الهمشرى بجملة الله كريم
الخميس، 19 سبتمبر 2019
تورتة مقدمة من الشيف نيفين النشار
كتبت غادة المصري
المقادير
اكيلو دقيق جاهز......كوب ماء ..12 بيضه ..نصف كيلو كريم شانتيه ...ربع كيلو شوكولاته خام..قطع فاكهه للتزين...نصف كيلو ابن
الطريقه
هنضرب البيض لمده 10 دقائق وننزل بكوب الميه وننزل بالدقيق حبه حبه وتوضع في صنيه وعلى فرن تستوي
تخرج وتبريد جيدا ثم تقطع على أربع رقات ..ترش في كل راق سيرب بسيط ثم توضع الكريم شانتيه ثم في كل راق ثم تغطى بالكامل بكريم شانتيه وتزين بالفاكهه
المقادير
اكيلو دقيق جاهز......كوب ماء ..12 بيضه ..نصف كيلو كريم شانتيه ...ربع كيلو شوكولاته خام..قطع فاكهه للتزين...نصف كيلو ابن
الطريقه
هنضرب البيض لمده 10 دقائق وننزل بكوب الميه وننزل بالدقيق حبه حبه وتوضع في صنيه وعلى فرن تستوي
تخرج وتبريد جيدا ثم تقطع على أربع رقات ..ترش في كل راق سيرب بسيط ثم توضع الكريم شانتيه ثم في كل راق ثم تغطى بالكامل بكريم شانتيه وتزين بالفاكهه
سمك جزل مقدم من الشيف اماني فوازي
كتبت غادة المصري
مدة التحضير10دقايق
مدة الطهى للطبقين30دقيقه
مقادير الطبق بأكمله
سمك قشربياض أو بلطى كبير متقطع جزل
دقيق كوب كبير
2ملعقه كبيره نشا
ملعقه كبيره توم مهروس مع كمون بهارات سمك وخل وعصير ليمون
1/2كيلو ارز
بصله كبيره مفرومه
توابل
كمون نعناع وملح
زيت الطهى
الطريقه
اولا أتبل السمك بالتوم والخل وعصير الليمون والكمون وبهارات السمك والملح
احضر ورق زبده واضع عليه دقيق ونشا وكمون وبهارات سمك واقلبهم كويس
أبدأ أبث السمك فى خليط الدقيق ثم احمره فى زيت غزير وبعد الانتهاء من قلى
السمك تفرده على ورق زبده وارش عليه ملح مع خليط من بهارات السمك والكمون
والعصر فى كل طبقه عصير ليمونه
ثانيا اعمل الارز
احضر اناء يكفى طهى نص كيلو ارز
اولا اضع البصل ثم الزيت واجعله يحمر لونه ويبقى لونه وردى ثم اضع الارز واقلبه تقليبه بسيطه ثم اضع الملح والكمون والنعناع ثم الميه وتتركه يطهى وبعد الانتهاء من طهى الارز والسمك ابدأ أضعه فى طبق التقديم بهذه الطريقه وبالهنا
مدة التحضير10دقايق
مدة الطهى للطبقين30دقيقه
مقادير الطبق بأكمله
سمك قشربياض أو بلطى كبير متقطع جزل
دقيق كوب كبير
2ملعقه كبيره نشا
ملعقه كبيره توم مهروس مع كمون بهارات سمك وخل وعصير ليمون
1/2كيلو ارز
بصله كبيره مفرومه
توابل
كمون نعناع وملح
زيت الطهى
الطريقه
اولا أتبل السمك بالتوم والخل وعصير الليمون والكمون وبهارات السمك والملح
احضر ورق زبده واضع عليه دقيق ونشا وكمون وبهارات سمك واقلبهم كويس
أبدأ أبث السمك فى خليط الدقيق ثم احمره فى زيت غزير وبعد الانتهاء من قلى
السمك تفرده على ورق زبده وارش عليه ملح مع خليط من بهارات السمك والكمون
والعصر فى كل طبقه عصير ليمونه
ثانيا اعمل الارز
احضر اناء يكفى طهى نص كيلو ارز
اولا اضع البصل ثم الزيت واجعله يحمر لونه ويبقى لونه وردى ثم اضع الارز واقلبه تقليبه بسيطه ثم اضع الملح والكمون والنعناع ثم الميه وتتركه يطهى وبعد الانتهاء من طهى الارز والسمك ابدأ أضعه فى طبق التقديم بهذه الطريقه وبالهنا
سلطة جمبري بالمايونيز والريحان مقدمة من الشيف هبة راشد
كتبت غادة المصري
مده التحضير عشر دقائق
مده الطهي عشر دقائق
الطريقه
جمبري مقشر
ملعقتين كبار مايونيز
نصف ليمونه معصوره
ملعقه زبادي كبيره
زبده ...ثوم مفروم....ملح...فلفل اسود...كمون ..ريحان مجفف او فريش حسب الرغبه
نضع في طاسه مكعبين من الزبده وعليها ملعقه صغيره ثوم مفروم ويصفر الثوم ننزل بالجمبري المقشر عليها ويقلب علي كل وجه دقيقتين ويتبل بالملح والفلفل الاسود والكمون والريحان المجفف ويوضع في طبق ونضع عليه المايونيز والزبادي والليمون ويقلب جيدا ويقدم في كأسات والف هنا
مده التحضير عشر دقائق
مده الطهي عشر دقائق
الطريقه
جمبري مقشر
ملعقتين كبار مايونيز
نصف ليمونه معصوره
ملعقه زبادي كبيره
زبده ...ثوم مفروم....ملح...فلفل اسود...كمون ..ريحان مجفف او فريش حسب الرغبه
نضع في طاسه مكعبين من الزبده وعليها ملعقه صغيره ثوم مفروم ويصفر الثوم ننزل بالجمبري المقشر عليها ويقلب علي كل وجه دقيقتين ويتبل بالملح والفلفل الاسود والكمون والريحان المجفف ويوضع في طبق ونضع عليه المايونيز والزبادي والليمون ويقلب جيدا ويقدم في كأسات والف هنا
جاتوة شاتوة مقدم من الشيف ايمان ناصر
كتبت غادة المصري
المقادير عباره عن
كوب دقيق
كوب لبن
كوب زيت
كوب سكر
نصف كوب كاكاو خام
ثلاث بيضات
معلقه صغيره فانيليا سائله او باودر عادي
كيس بيكنج بودر اللي هو الشيف كيك
طريقه تحضير
هنجيب بول ينزل فيها كوبايه الدقيق وذره ملح وكيس بيكنج بودر ونخلطهم مع بعض كويس جدا بالمعلقه
وبعد كده هنجيب شفشق الخلاط وننزل باللبن والزيت والكاكاو والسكر ونخلطهم كويس جدا وبعد كده ناخذ منهم كوبايه وباقي الخليط نزل عليه بالبيض والفانيليا ونضرب ثاني وبعد كده ننزل بالخليط بتاعنا على الدقيق ونقلبه كويس جدا وبعد كده نحطه في الصينيه وندخله الفرن لمده 10 دقائق اول ما يطلع من نضيف عليه كوبايه الشوكولاته اللي احنا شوفناها ونسيبها تبرد وبعد كده نقدمها احسن جاتوه شاتوه وشكرا للجميع بالتوفيق ان شاء الله وشكرا من المطبخ اخبار العرب واعضائه 👍💋🙈 وشكر خاص الاستاذ حمدي
المقادير عباره عن
كوب دقيق
كوب لبن
كوب زيت
كوب سكر
نصف كوب كاكاو خام
ثلاث بيضات
معلقه صغيره فانيليا سائله او باودر عادي
كيس بيكنج بودر اللي هو الشيف كيك
طريقه تحضير
هنجيب بول ينزل فيها كوبايه الدقيق وذره ملح وكيس بيكنج بودر ونخلطهم مع بعض كويس جدا بالمعلقه
وبعد كده هنجيب شفشق الخلاط وننزل باللبن والزيت والكاكاو والسكر ونخلطهم كويس جدا وبعد كده ناخذ منهم كوبايه وباقي الخليط نزل عليه بالبيض والفانيليا ونضرب ثاني وبعد كده ننزل بالخليط بتاعنا على الدقيق ونقلبه كويس جدا وبعد كده نحطه في الصينيه وندخله الفرن لمده 10 دقائق اول ما يطلع من نضيف عليه كوبايه الشوكولاته اللي احنا شوفناها ونسيبها تبرد وبعد كده نقدمها احسن جاتوه شاتوه وشكرا للجميع بالتوفيق ان شاء الله وشكرا من المطبخ اخبار العرب واعضائه 👍💋🙈 وشكر خاص الاستاذ حمدي
صينية بطاطس بالفراخ مقدمة من الشيف ياسر المصري
كتبت غادة المصري
المكونات
1فرخة .. 1كيلو بطاطس .. 1حباية جزر متوسطة. .. 2ثمرة فلفل رومى .. 2ثمرة بصل متوسطة .. نصف كيلو طماطم مضروبة فى الخلاط مع 2معلقة صلصة .. 2مكعب فاين فودز .. 1كوب شربة فراخ .. ربع معلقة صغيرة حبهان مطحون .. ربع معلقة قرفة .. 1معلقة كركم .. نصف معلقة صغيرة فلفل اسمر .. نصف معلقة كمون .. 1معلقة صغيرة ملح .. 1معلقة سمنة كبيرة .. الطريقة ................. خنغسل الفراخ بااخل اليمون والملح ونسلقها نصف سلقة ونضرب الطماطم فى الخلاط مع كوب شربة فراخ و 2 مكعب مرقة ومقطع البصل والفلفل والجزر والبطاطس ونضيف عليهم كل التوابل ونقلبهم على بعضهم ونضيف ليهم عصير الطماطم ونضيف لهم 5فثوث ثوم ووضعهم فى الصنية وعلى وشهم الفراخ او وراك ونتركهم على عين البونجاز 20 دقيقة ثم تدخلهم القرن على درجة حرارة 180درجة حتا السوء ويحمر الوش وألف هنا شيف ياسر المصرى انتظروني مع كل جديد و مميز
المكونات
1فرخة .. 1كيلو بطاطس .. 1حباية جزر متوسطة. .. 2ثمرة فلفل رومى .. 2ثمرة بصل متوسطة .. نصف كيلو طماطم مضروبة فى الخلاط مع 2معلقة صلصة .. 2مكعب فاين فودز .. 1كوب شربة فراخ .. ربع معلقة صغيرة حبهان مطحون .. ربع معلقة قرفة .. 1معلقة كركم .. نصف معلقة صغيرة فلفل اسمر .. نصف معلقة كمون .. 1معلقة صغيرة ملح .. 1معلقة سمنة كبيرة .. الطريقة ................. خنغسل الفراخ بااخل اليمون والملح ونسلقها نصف سلقة ونضرب الطماطم فى الخلاط مع كوب شربة فراخ و 2 مكعب مرقة ومقطع البصل والفلفل والجزر والبطاطس ونضيف عليهم كل التوابل ونقلبهم على بعضهم ونضيف ليهم عصير الطماطم ونضيف لهم 5فثوث ثوم ووضعهم فى الصنية وعلى وشهم الفراخ او وراك ونتركهم على عين البونجاز 20 دقيقة ثم تدخلهم القرن على درجة حرارة 180درجة حتا السوء ويحمر الوش وألف هنا شيف ياسر المصرى انتظروني مع كل جديد و مميز
العيش المشبع للديت مقدم من الشيف ام ميدو
كتبت غادة المصري
كوب شوفان غير مطحون
كوب ترمس مسلوق ومطحون
كوب ذبادي
بيضه
معلقه كركم
معلقتين بذور الشيا
ربع كوب بذور الكتان
ربع كوب جنين القمح
معلقتين سكر سويتال
ربع كوب زيت
معلقه صغيره بيكنج بودر
الطريقه
هنخلط كل المقادير مع بعض ونفردها في صينيه الفرن وعليها ورقه ذبده ومدهونه زيت هنفردها كويس سمك خفيف وندخلها الفرن حراره 180 عشر دقايق ونفتح الشوايه عشان الوش يشد شويه بس طلعيها تبرد وتنشف
ماشاء الله مقرمشه ولذيذه
ام ميدو
كوب شوفان غير مطحون
كوب ترمس مسلوق ومطحون
كوب ذبادي
بيضه
معلقه كركم
معلقتين بذور الشيا
ربع كوب بذور الكتان
ربع كوب جنين القمح
معلقتين سكر سويتال
ربع كوب زيت
معلقه صغيره بيكنج بودر
الطريقه
هنخلط كل المقادير مع بعض ونفردها في صينيه الفرن وعليها ورقه ذبده ومدهونه زيت هنفردها كويس سمك خفيف وندخلها الفرن حراره 180 عشر دقايق ونفتح الشوايه عشان الوش يشد شويه بس طلعيها تبرد وتنشف
ماشاء الله مقرمشه ولذيذه
ام ميدو
الأربعاء، 18 سبتمبر 2019
كابوريا مقدمة من الشيف امل رشدي
كتبت غادة المصري
مقادير
٢ ك كابوريا
بصله
توابل سمك
ملح كمون
كسبره شطه
توم
فلفل حار
الطريقه
تغسل الكابوريا كويس تحضر حله تحط على النار وتضع فيها الكابوريا وتقطع عليها البصل والتوم والفلفل الحار وتضع كل التوابل وتقلب بتاخد مده من 1/4. 1/3 ساعه
والهنا والشفا
بيد امل رشدي
ويقدم معها سلطة طحينه وبطاطس محمره
مقادير
٢ ك كابوريا
بصله
توابل سمك
ملح كمون
كسبره شطه
توم
فلفل حار
الطريقه
تغسل الكابوريا كويس تحضر حله تحط على النار وتضع فيها الكابوريا وتقطع عليها البصل والتوم والفلفل الحار وتضع كل التوابل وتقلب بتاخد مده من 1/4. 1/3 ساعه
والهنا والشفا
بيد امل رشدي
ويقدم معها سلطة طحينه وبطاطس محمره
ديك رومي مقدم من الشيف ياسر المصري
كتبت غادة المصري
ونغسلة بالخل والملح و اليمون جيدا من الداخل والخارج
المكونات
1-عصير برتقال 2 كوب
2-كانز اناناس جولد 1 علبة
3-عدد 2بصلة متوسطة
4-عدد 5 فص ثوم
5-نصف معلقة زعتر
عدد 1 حباية جوز الطيب مبشور اخيارى
6- 5جرام فلفل ابيض
7-5جرام روز مارى
8-8/1ك ذبدة نيوزيلندى
9- الملح حسب الاحتياج
الطريقة
نسيح الذبدة ثم نضرب كل المكونات مع بعضها مع كوب 1 فقط من عصير البرتقال ثم يصفا الخليط بالشاشا ويضاف علية الذبدة السيحة
ثم نحضر سرنجة طبية 25 او30 سنتى ونعبى السرنجة بالخلطة التتبيلة و نحقن الديك فى صدرة من جميع الجوانب
وكذالك الوراك ثم يدهن من الداخل و الخارج وتحت الجلد يستحسن يفضل فى المرينية حوالى 6سعات
ثم نحضر صنية و نضع فيها البوكية جرنية عبارة عن بصل جزر كرفس طماطم ونضع فية قليل من الماء
ثم نلف الديك بورق الفويل 5لفات ونضعة فى الصنيىية ويدخل الفرن على حرارة 180 درجة
الكيلو علية 45دقيقة فى التسوية وعندما يدخل فى السيواننزع من علية ورق الفويل ونتركة حتا يحمر
ثم نحضر البوكية جرنيل اليى داخل الصانية ثم نضيف الية كوب عصير البرتقال ونضربة فى الخلاط
ثم نرفعة على النار ونضيف علية كريمى فرش او كريمة لابانى مع التقليب حتا يتماسك يقدم جنبا مع الديك
والف هنا وشفا
ملحوظة حقن صدر الديك من اجل ان يكون التست و الطعم الجميل فى كل مكان فى الديك لان الصدر
لا تصل الية التتبيلة فى كل الاحوال بالطريقة العادية وشكرا لكم
ونغسلة بالخل والملح و اليمون جيدا من الداخل والخارج
المكونات
1-عصير برتقال 2 كوب
2-كانز اناناس جولد 1 علبة
3-عدد 2بصلة متوسطة
4-عدد 5 فص ثوم
5-نصف معلقة زعتر
عدد 1 حباية جوز الطيب مبشور اخيارى
6- 5جرام فلفل ابيض
7-5جرام روز مارى
8-8/1ك ذبدة نيوزيلندى
9- الملح حسب الاحتياج
الطريقة
نسيح الذبدة ثم نضرب كل المكونات مع بعضها مع كوب 1 فقط من عصير البرتقال ثم يصفا الخليط بالشاشا ويضاف علية الذبدة السيحة
ثم نحضر سرنجة طبية 25 او30 سنتى ونعبى السرنجة بالخلطة التتبيلة و نحقن الديك فى صدرة من جميع الجوانب
وكذالك الوراك ثم يدهن من الداخل و الخارج وتحت الجلد يستحسن يفضل فى المرينية حوالى 6سعات
ثم نحضر صنية و نضع فيها البوكية جرنية عبارة عن بصل جزر كرفس طماطم ونضع فية قليل من الماء
ثم نلف الديك بورق الفويل 5لفات ونضعة فى الصنيىية ويدخل الفرن على حرارة 180 درجة
الكيلو علية 45دقيقة فى التسوية وعندما يدخل فى السيواننزع من علية ورق الفويل ونتركة حتا يحمر
ثم نحضر البوكية جرنيل اليى داخل الصانية ثم نضيف الية كوب عصير البرتقال ونضربة فى الخلاط
ثم نرفعة على النار ونضيف علية كريمى فرش او كريمة لابانى مع التقليب حتا يتماسك يقدم جنبا مع الديك
والف هنا وشفا
ملحوظة حقن صدر الديك من اجل ان يكون التست و الطعم الجميل فى كل مكان فى الديك لان الصدر
لا تصل الية التتبيلة فى كل الاحوال بالطريقة العادية وشكرا لكم
كشري مصري مقدم. من الشيف ندي الورد
كتبت غادة المصري
كيلو رز
كيس مكرون
نصف عدس
ملح شطه كمون فلفل توم بصل
حمص
طماطم
الطريقه
نقطع البصل وندعكه بلدقيق ونتركه ربع ساعه وبعدين نحمره في الزيت نشيله ونضعه علي مناديل مضبخ ونضع ماء حتي يغلي ومعه كمون نضع العدس ولما يقرب علي السوي نضع الرز والشعريه ولسان العصفور ونضبط الماء ونسويه ونسلق المكرونه ونسلق الحمص
لعمل الصلصه ندق التوم وننزل عليه بالزيت ويحمر ونضع عليه الخل وبعدين الطماطم ولما تسبك تكون جاهزه طبعا نضع ملح وفلفل وكمون وورقه لوري ونعمل شطه ونضع عليه طماطم وزيت وتغلي شويه علي النار وبكده تكون جاهزه ويغ ف ويقدم ....
كيلو رز
كيس مكرون
نصف عدس
ملح شطه كمون فلفل توم بصل
حمص
طماطم
الطريقه
نقطع البصل وندعكه بلدقيق ونتركه ربع ساعه وبعدين نحمره في الزيت نشيله ونضعه علي مناديل مضبخ ونضع ماء حتي يغلي ومعه كمون نضع العدس ولما يقرب علي السوي نضع الرز والشعريه ولسان العصفور ونضبط الماء ونسويه ونسلق المكرونه ونسلق الحمص
لعمل الصلصه ندق التوم وننزل عليه بالزيت ويحمر ونضع عليه الخل وبعدين الطماطم ولما تسبك تكون جاهزه طبعا نضع ملح وفلفل وكمون وورقه لوري ونعمل شطه ونضع عليه طماطم وزيت وتغلي شويه علي النار وبكده تكون جاهزه ويغ ف ويقدم ....
اسرار تنظيف البشرة مقدمة من خبيرة التجميل نوشة شحاتة
كتبت غادة المصري
تغرفوا البانثينول تعالوا اقولكم ازاي ننضف بيه بشرتنا ويفتحها بشكل فوري من اول استخدام
تعالي اقولك ازاي تنضفي البشره بدون ماتروحي عند بيوتي سنتر او اي كوافير وتدفعي فيه دم قلبك عشان نعمل ميك اب على نضافه وبشرتنا صافيه
كلنا بنبقى فاكرين ان وشنا نظيف لمجرد اننا بنغسله كل يوم بصابون او حتى بغسول .... لكن الحقيقة غير كدة
احنا كده بنكون بنضف بشرتنا بشكل سطحى مش اكتر لكن سايبين حاجات كتير من جوه مش شايفنها
مسام بشرتنا بتكون مليانة بلاوي بتتراكم يوم بعد يوم .. جلد ميت من عوامل الجو و الشمس.... دهون و زيوت متراكمة فى المسام .... اتربة .... املاح و ترسبات من استخدام الصابون ..... الخ الخ
الموضوع كله بيتعمل على 4 مراحل
نبدأ بأول خطوة (حمام _البخار)
هنغلى شوية مايه و نحطهم فى طبق واااسع ... ممكن نحط مع المايه شوية اعشاب زى رشة قرفة ...او شوية نعناع ... او معلقة زيت لافندر .... و ممكن منحطش عادى جداا
نحط فوطه فوق راسنا و نغطى نفسنا بيها و نقرب وشنا من الطبق بحيث يطلع البخار على وشنا كله و فى نفس الوقت الفوطة تمنعه يخرج بره ..... و معلش نستحمل بقى شوية الحرارة _
اييييييه فايدة الحمام ده بقاااا ؟؟؟؟؟
_بيفتح مسام البشرة جدا عشان يكون سهل تنظيف الاوساخ اللى جواها
_بيدوب الدهون اللى موجودة فى الوش و الانف
_بيرطب الوش جدااا
_بيطرى الجلد الميت عشان يهيأ البشرة لمرحلة التقشير
الخطوة التانية (التقشير)
دى بنعملها عشان نقشر طبقة الجلد الميت اللى على البشرة السطحية و اللى بتكون سبب فى شكل البشرة البهتان و جفافها ..... ممكن يكون معانا نوع صنفرة كويس.
.. او نعمل صنفرة طبيعية فى البيت (معلقتين سكر ناعم_نقطتين لمون صغير_معلقة زيت لوز او زيتون) ان شاء الله
هندعك وشنا بالصنفرة على هيئة حركات دائرية براحة كدة فى اتجاه واحد لمدة 3 دقايق
مش جامد عشان منجرحش بشرتنا ولا براحة اوى عشان نزيل كل طبقة الجلد الميت
بعد كدة نغسل وشنا بمايه دافيه
الخطوة التالتة (غلق_المسام)
بعد الخطوتين اللى فاتوا مسام وشنا بتكون لسه مفتوحة .... و لو سبناها كدة يبقى عملنا تنظيف على الفاضي لأن بمجرد ما نسيبها للجو كل الاتربة و الاوساخ هتدخل جوة المسام تانى .....
عشان كدة لازم نقفل المسام بعد ما نضفناها .... و بنعمل كدة
ممكن نعمل طبيعي فى البيت اننا نحط ماء ورد فى قوالب تلج و نحطها فى الفريزر لحد ما تتجمد .... و ناخد مكعب و نمشيه علي بشرتنا كلها عشان نقفل بيه كل المسام و هى نضيفة
الخطوة الاخيرة (الترطيب)
اااااخر حاجة هنعملها لبشرتنا هى الترطيب .... نقطة كريم بانثينول
و نحطه على وشنا عشان نحافظ عليها من الجفاف و بكدة
نبقى عملنا احسن جلسة تنظيف بشرة فى البيت فى اقل وقت و اقل تكلفة
_الجلسة دى بتتعمل مرة فى الاسبوع (للبشرة العادية و الجافة).... و مرتين (للبشرة الدهنية)
تغرفوا البانثينول تعالوا اقولكم ازاي ننضف بيه بشرتنا ويفتحها بشكل فوري من اول استخدام
تعالي اقولك ازاي تنضفي البشره بدون ماتروحي عند بيوتي سنتر او اي كوافير وتدفعي فيه دم قلبك عشان نعمل ميك اب على نضافه وبشرتنا صافيه
كلنا بنبقى فاكرين ان وشنا نظيف لمجرد اننا بنغسله كل يوم بصابون او حتى بغسول .... لكن الحقيقة غير كدة
احنا كده بنكون بنضف بشرتنا بشكل سطحى مش اكتر لكن سايبين حاجات كتير من جوه مش شايفنها
مسام بشرتنا بتكون مليانة بلاوي بتتراكم يوم بعد يوم .. جلد ميت من عوامل الجو و الشمس.... دهون و زيوت متراكمة فى المسام .... اتربة .... املاح و ترسبات من استخدام الصابون ..... الخ الخ
الموضوع كله بيتعمل على 4 مراحل
نبدأ بأول خطوة (حمام _البخار)
هنغلى شوية مايه و نحطهم فى طبق واااسع ... ممكن نحط مع المايه شوية اعشاب زى رشة قرفة ...او شوية نعناع ... او معلقة زيت لافندر .... و ممكن منحطش عادى جداا
نحط فوطه فوق راسنا و نغطى نفسنا بيها و نقرب وشنا من الطبق بحيث يطلع البخار على وشنا كله و فى نفس الوقت الفوطة تمنعه يخرج بره ..... و معلش نستحمل بقى شوية الحرارة _
اييييييه فايدة الحمام ده بقاااا ؟؟؟؟؟
_بيفتح مسام البشرة جدا عشان يكون سهل تنظيف الاوساخ اللى جواها
_بيدوب الدهون اللى موجودة فى الوش و الانف
_بيرطب الوش جدااا
_بيطرى الجلد الميت عشان يهيأ البشرة لمرحلة التقشير
الخطوة التانية (التقشير)
دى بنعملها عشان نقشر طبقة الجلد الميت اللى على البشرة السطحية و اللى بتكون سبب فى شكل البشرة البهتان و جفافها ..... ممكن يكون معانا نوع صنفرة كويس.
.. او نعمل صنفرة طبيعية فى البيت (معلقتين سكر ناعم_نقطتين لمون صغير_معلقة زيت لوز او زيتون) ان شاء الله
هندعك وشنا بالصنفرة على هيئة حركات دائرية براحة كدة فى اتجاه واحد لمدة 3 دقايق
مش جامد عشان منجرحش بشرتنا ولا براحة اوى عشان نزيل كل طبقة الجلد الميت
بعد كدة نغسل وشنا بمايه دافيه
الخطوة التالتة (غلق_المسام)
بعد الخطوتين اللى فاتوا مسام وشنا بتكون لسه مفتوحة .... و لو سبناها كدة يبقى عملنا تنظيف على الفاضي لأن بمجرد ما نسيبها للجو كل الاتربة و الاوساخ هتدخل جوة المسام تانى .....
عشان كدة لازم نقفل المسام بعد ما نضفناها .... و بنعمل كدة
ممكن نعمل طبيعي فى البيت اننا نحط ماء ورد فى قوالب تلج و نحطها فى الفريزر لحد ما تتجمد .... و ناخد مكعب و نمشيه علي بشرتنا كلها عشان نقفل بيه كل المسام و هى نضيفة
الخطوة الاخيرة (الترطيب)
اااااخر حاجة هنعملها لبشرتنا هى الترطيب .... نقطة كريم بانثينول
و نحطه على وشنا عشان نحافظ عليها من الجفاف و بكدة
نبقى عملنا احسن جلسة تنظيف بشرة فى البيت فى اقل وقت و اقل تكلفة
_الجلسة دى بتتعمل مرة فى الاسبوع (للبشرة العادية و الجافة).... و مرتين (للبشرة الدهنية)
زنجليز مقدم من الشيف ياسر المصري
كتبت غادة المصري
حجيب 2صدر فراخ مخلية ونتبلة فلفل وماء بصل ونحضر اناء ونضع فية قطعة ذبدة ونرفعة على النار ونضيف 1 بصلة مقطعة ناعم جدا ونقلب مع 1نصف كيلو بسلة بالجزر ونقلب جيدا ثم نضيف عليها الفراخ الفلية مقطعة كريهات مربعات 2سنتى فى 2سنتى ونضيف لها 1معلقة كارى +1معلقة كركم+ربع معلقة قرفة صغيرة +امكعب مرقة دجاج +حبهان+ورق لورى مطحون+فلفل اسمر+ونقلب ثم نضيف عليهم 1كوب ماء كبير ونتركها تتشرب حتا التسوية ونتركها على جنب
ونعمل الارز البسماتى نصف كيلو ارز +800 ملى ماء حنبل الارز 15 دقيقة ونحضر اناء ونضع فية 800 ملى لتر ماء نرفعه على النار ونضع 100جرام ذبدة و5فصوص حبهان 1معلقة كركم نصف معلقة صغيرة قرفة 2مكعب مرقة دجاج و1معلقة كمون صغيرة ونصف معلقة صغيرة فلفل اسمر نرفع كل المكونات دية فى اناء الشربة ونقلبها جيدا ونضع الارز ثم نرفعها على النار حتا التسوية ثم ونحضر طاجن ونضع طبقة ارز وطبقة فراخ بالبسلة والجزر حتا امتلاء الطاجن ثم نعمل بشميل خفيف جدا ونضعة على وش الطاجن ونرش علية جبنة موتزاريلا والف هنا
حجيب 2صدر فراخ مخلية ونتبلة فلفل وماء بصل ونحضر اناء ونضع فية قطعة ذبدة ونرفعة على النار ونضيف 1 بصلة مقطعة ناعم جدا ونقلب مع 1نصف كيلو بسلة بالجزر ونقلب جيدا ثم نضيف عليها الفراخ الفلية مقطعة كريهات مربعات 2سنتى فى 2سنتى ونضيف لها 1معلقة كارى +1معلقة كركم+ربع معلقة قرفة صغيرة +امكعب مرقة دجاج +حبهان+ورق لورى مطحون+فلفل اسمر+ونقلب ثم نضيف عليهم 1كوب ماء كبير ونتركها تتشرب حتا التسوية ونتركها على جنب
ونعمل الارز البسماتى نصف كيلو ارز +800 ملى ماء حنبل الارز 15 دقيقة ونحضر اناء ونضع فية 800 ملى لتر ماء نرفعه على النار ونضع 100جرام ذبدة و5فصوص حبهان 1معلقة كركم نصف معلقة صغيرة قرفة 2مكعب مرقة دجاج و1معلقة كمون صغيرة ونصف معلقة صغيرة فلفل اسمر نرفع كل المكونات دية فى اناء الشربة ونقلبها جيدا ونضع الارز ثم نرفعها على النار حتا التسوية ثم ونحضر طاجن ونضع طبقة ارز وطبقة فراخ بالبسلة والجزر حتا امتلاء الطاجن ثم نعمل بشميل خفيف جدا ونضعة على وش الطاجن ونرش علية جبنة موتزاريلا والف هنا
فراخ بصوص البصل وصوص الروزماري مقدم من الشيف ياسر المصري
كتبت غادة المصري
حنجيب الفراخ اىن كانت فراخ او وراك عادى ونغسلها بالملح والدقيق والخل واليمون
ونتركها تتصفى من الماء جيدا ثم نقطع 2بصلة +2عود روزمارى+5فص ثوم نقطعهم كلهم ناعم جدا جدا
ثم نحضر اناء ونضع فية 3ملاعق زبدة +2معلقة زيت ثم ننزل بالمكونات بتعتنا البصل والروزمارى والثوم ونقلب كويس لمدة 5دقايق ثم نضيف 2مكعب مرقة دجاج +نصف معلقة فلفل اسمرصغيرة +نصف معلقة كمون+ربع معلقة حبهان+ربع معلقة ورق لورى مطحون ونقلب ثم نضيف 2معلقة دقيق ونقلب كويس جدا ثم نضيف 4كوب ماء ونتركه يغلى لمدة 2دقيقة ثم نضع فية الفراخ تغلى لمدة 15 دقيقة ثم نضعهم كلهم فى الصنية وندخلهم الفرن على حرارة 180 درجة حتا السوا والف هنا وشفا
وانتظرونى مع طبق جديد
ملحوظة ممكن نضيف لبن لو حبينا
حنجيب الفراخ اىن كانت فراخ او وراك عادى ونغسلها بالملح والدقيق والخل واليمون
ونتركها تتصفى من الماء جيدا ثم نقطع 2بصلة +2عود روزمارى+5فص ثوم نقطعهم كلهم ناعم جدا جدا
ثم نحضر اناء ونضع فية 3ملاعق زبدة +2معلقة زيت ثم ننزل بالمكونات بتعتنا البصل والروزمارى والثوم ونقلب كويس لمدة 5دقايق ثم نضيف 2مكعب مرقة دجاج +نصف معلقة فلفل اسمرصغيرة +نصف معلقة كمون+ربع معلقة حبهان+ربع معلقة ورق لورى مطحون ونقلب ثم نضيف 2معلقة دقيق ونقلب كويس جدا ثم نضيف 4كوب ماء ونتركه يغلى لمدة 2دقيقة ثم نضع فية الفراخ تغلى لمدة 15 دقيقة ثم نضعهم كلهم فى الصنية وندخلهم الفرن على حرارة 180 درجة حتا السوا والف هنا وشفا
وانتظرونى مع طبق جديد
ملحوظة ممكن نضيف لبن لو حبينا
مخلل البذنجان والطماطم مقدم من الشيف اميرة مسعد
كتبت غادة المصري
/ ثوم مفروم فلفل حامى أخضر وأحمر / خل/ملح فلفل كمون شطة /1 معلقة هريسة /الباذنجان الطويل الصغير / الطريقة تحمرالبازنجان ويشق بالطول وتقطع الطماطم وتقطع الطماطم ترنشات بالسكين مشبكة في بعضها /وتحشى كل واحدة من الخلطة وترص فى طبق ويضع عليها الخل / وكذلك البذنجان نفس الطريقة تخشى كل واحدة ويرص فى طبق التقديم ويضع خل والتوابل الخلطة والفلفل الأخضر الكامل وتقدم بالهنا❤💖🍅🍆🍋🍅🍆🍋🍅
/ ثوم مفروم فلفل حامى أخضر وأحمر / خل/ملح فلفل كمون شطة /1 معلقة هريسة /الباذنجان الطويل الصغير / الطريقة تحمرالبازنجان ويشق بالطول وتقطع الطماطم وتقطع الطماطم ترنشات بالسكين مشبكة في بعضها /وتحشى كل واحدة من الخلطة وترص فى طبق ويضع عليها الخل / وكذلك البذنجان نفس الطريقة تخشى كل واحدة ويرص فى طبق التقديم ويضع خل والتوابل الخلطة والفلفل الأخضر الكامل وتقدم بالهنا❤💖🍅🍆🍋🍅🍆🍋🍅
صدور فراخ محشة مقدمة. من الشيف ياسر المصري
كتبت غادة المصري
حنجيب صدر الفراخ ساليم ونغسلة بالخل واليمون والملح ونفتحة من الجنب لحد قبل الاخر بشوية ونتبلة بماء بصل وطمطماية مبشورة وعصير 2ليمونة وفلفل اسمر وملح وحبهان مطحون ونتركها لمدة 2ساعة
ثم نحضر اناء ونضع فية قطعة زبدة ونقطع البصل والفلفل الالوان او الرومى العادى ونضيفهم على الزبدة ونقلب لمدة 5 دقايق ثم نضيف عليهم البسلة والجزر ونقلب لمدة 10 دقايق ونضيف عليهم 2 مكعب مرقة دجاج و1 معلقة كركم و 1معلقة قرفة ونصف معلقة حبهان مطحون ونضيف لها 1كوب ماء
وعندما تتشرب من الماء خالص نضيف لها شوية جبنة متزريلا او رومى اى حاجة ثم نحشى صدور الفراخ ونقفلها من الجنب بالخلة ثم نحضر طاسة ونضع فيها قليل من الزيت ونشوح فيها الفراخ على الجنبين حتا نحصل على الون الذهبى ثم نقطع فلفل رومى وبصل طرنشات ومعاهم 2حباية طماطم و 1 معلقة صلصة ونضيف عليهم زعتر وفلفل اسمر وكمون وحبهان ونلفهم كلهم مع بعضهم مع 3ملاعق زيت وندخلهم الفرن 20 دقيقة فقط والف هنا وشفا
الشيف ياسر المصرى
حنجيب صدر الفراخ ساليم ونغسلة بالخل واليمون والملح ونفتحة من الجنب لحد قبل الاخر بشوية ونتبلة بماء بصل وطمطماية مبشورة وعصير 2ليمونة وفلفل اسمر وملح وحبهان مطحون ونتركها لمدة 2ساعة
ثم نحضر اناء ونضع فية قطعة زبدة ونقطع البصل والفلفل الالوان او الرومى العادى ونضيفهم على الزبدة ونقلب لمدة 5 دقايق ثم نضيف عليهم البسلة والجزر ونقلب لمدة 10 دقايق ونضيف عليهم 2 مكعب مرقة دجاج و1 معلقة كركم و 1معلقة قرفة ونصف معلقة حبهان مطحون ونضيف لها 1كوب ماء
وعندما تتشرب من الماء خالص نضيف لها شوية جبنة متزريلا او رومى اى حاجة ثم نحشى صدور الفراخ ونقفلها من الجنب بالخلة ثم نحضر طاسة ونضع فيها قليل من الزيت ونشوح فيها الفراخ على الجنبين حتا نحصل على الون الذهبى ثم نقطع فلفل رومى وبصل طرنشات ومعاهم 2حباية طماطم و 1 معلقة صلصة ونضيف عليهم زعتر وفلفل اسمر وكمون وحبهان ونلفهم كلهم مع بعضهم مع 3ملاعق زيت وندخلهم الفرن 20 دقيقة فقط والف هنا وشفا
الشيف ياسر المصرى
طاجن فراخ بالكورن فلكس والجبنة الموتزريلا مقدم من الشيف ياسر المصري
كتبت غادة المصري
حنجيب ربع كيلو فراخ مخلية ونغسلها كويس جدا بالخل والملح واليمون
ونتبلها فلفل اسمر +بصل +ليمون
ثم نحضر طاسة ونضع فيها زبدة م2معلقة زيت ونسخنها ثم ننزل بالفراخ فى الطاسة ونقلب ونكون مقطعين بصلة متوسطة كريهات مربعات صغيرة ومعها فلفل الوان وننزل بيهم على الفراخ ونقلب كويس لمدة 3 دقايق ثم نضيف عليهم 2معلقة كاتشب +1معلقة مايونيز ونقلبهم ونرفع الفراخ من على النار ونحضر الطاجن ونضع فية 50جرام جبنة متزريلا+50جرام كورن فلكس ونضع الفراخ فى الطاجن ثم نضع 50 جرام كورن فلكس +50جرام جبنة اخرة ثم نجملةبالفلفل الالوان وندخلة الفرن حتا يحمر الوش بتاع الجبنة بتعنا والف هنا وشفا
تحياتى شيف ياسر المصرى وانتظرو الجديد من مطبخى
حنجيب ربع كيلو فراخ مخلية ونغسلها كويس جدا بالخل والملح واليمون
ونتبلها فلفل اسمر +بصل +ليمون
ثم نحضر طاسة ونضع فيها زبدة م2معلقة زيت ونسخنها ثم ننزل بالفراخ فى الطاسة ونقلب ونكون مقطعين بصلة متوسطة كريهات مربعات صغيرة ومعها فلفل الوان وننزل بيهم على الفراخ ونقلب كويس لمدة 3 دقايق ثم نضيف عليهم 2معلقة كاتشب +1معلقة مايونيز ونقلبهم ونرفع الفراخ من على النار ونحضر الطاجن ونضع فية 50جرام جبنة متزريلا+50جرام كورن فلكس ونضع الفراخ فى الطاجن ثم نضع 50 جرام كورن فلكس +50جرام جبنة اخرة ثم نجملةبالفلفل الالوان وندخلة الفرن حتا يحمر الوش بتاع الجبنة بتعنا والف هنا وشفا
تحياتى شيف ياسر المصرى وانتظرو الجديد من مطبخى
فراخ بالاعشاب مقدمة. من الشيف ياسر، المصري،
كتبت غادة المصري
حنجيب الفرخة ونغسلها بالماء والملح واليمون والخل
ونشطفها ونقطعها و ننغزها من كل الجوانت علشات التتبيلة تدخل جواها
ونجيب الخلاط ونضع فية عصير 2ليمونة +2عودروز مارى+2عود زعتر فريش+2طرنش جنزبيل فريش +معلقة شاى صغيرة قرفة +معلقة شاى صغيرة كركم+فلفل اسمر +كمون +كسبرة ناشفة +1بصلة متوسطة +3فصوص ثوم كل المكونات دية نضربها فى الخلاط مع 4كوب ماء متوسط ونضع فيهم الفراخ لمدة 6 سعات ونحضر اناء ونضع فية ذبدة وقليل من الزيت ونشوح فيها الفراخ حتا نحصل على الون الذهبى ونضيف باقى التتبيلة على الفراخ حتا السوا وعنندما تستوى الفراخ ننزل عليها بالكريمة البانى والف هنا
الطريقة دية على طريقتى انا الشيف ياسر
حنجيب الفرخة ونغسلها بالماء والملح واليمون والخل
ونشطفها ونقطعها و ننغزها من كل الجوانت علشات التتبيلة تدخل جواها
ونجيب الخلاط ونضع فية عصير 2ليمونة +2عودروز مارى+2عود زعتر فريش+2طرنش جنزبيل فريش +معلقة شاى صغيرة قرفة +معلقة شاى صغيرة كركم+فلفل اسمر +كمون +كسبرة ناشفة +1بصلة متوسطة +3فصوص ثوم كل المكونات دية نضربها فى الخلاط مع 4كوب ماء متوسط ونضع فيهم الفراخ لمدة 6 سعات ونحضر اناء ونضع فية ذبدة وقليل من الزيت ونشوح فيها الفراخ حتا نحصل على الون الذهبى ونضيف باقى التتبيلة على الفراخ حتا السوا وعنندما تستوى الفراخ ننزل عليها بالكريمة البانى والف هنا
الطريقة دية على طريقتى انا الشيف ياسر
كبسة باللحم مقدمة من الشيف ياسر المصري
كتبت غادة المصري
نحضر اناء ونضع فيه قطعه زبده مع زيت ونضع التوابل بتعتنا علي حسب الكميه التوابل قرنفل وقرفه خشب وليمون اسود وحبهان وكركم وقرن فلفل احمر حامي ونقلب نشم الريحه بتاعه التوابل ننزل ببصله مبشوره ونقلب لمده دقيقتين ثم ننزل بالحمه بتعتنا ونضيف كمون وفلفل اسمر وجنزبيل بودر أو فريش ونقلب لمده عشر دقائق ثم ننزل بطماطم مبشوره بشر ثلاث طمطمات ونضيف الماء بتعنا ونسبهم علي النار نصف ساعه ثم نضع جزر مبشور ونضع الارز بتعنا ونكون محمرين بصله تقليه علشان نضعها من علي الوش مع رشه كسبره خضره ونرفع الارز بعد السوا ونضعه في الطبق ويجمل بالبصل المحمر والكسبره الخضره والف هنا
نحضر اناء ونضع فيه قطعه زبده مع زيت ونضع التوابل بتعتنا علي حسب الكميه التوابل قرنفل وقرفه خشب وليمون اسود وحبهان وكركم وقرن فلفل احمر حامي ونقلب نشم الريحه بتاعه التوابل ننزل ببصله مبشوره ونقلب لمده دقيقتين ثم ننزل بالحمه بتعتنا ونضيف كمون وفلفل اسمر وجنزبيل بودر أو فريش ونقلب لمده عشر دقائق ثم ننزل بطماطم مبشوره بشر ثلاث طمطمات ونضيف الماء بتعنا ونسبهم علي النار نصف ساعه ثم نضع جزر مبشور ونضع الارز بتعنا ونكون محمرين بصله تقليه علشان نضعها من علي الوش مع رشه كسبره خضره ونرفع الارز بعد السوا ونضعه في الطبق ويجمل بالبصل المحمر والكسبره الخضره والف هنا
مربي بلح كريمي مقدمة من الشيف اماني فوازي
مدة التحضير 15دقيقه
مدة الطهى 40دقيقه
المقادير
1كيلو بلح أمهات الاصفرطرى
1كوب سكركبير
1/2كوب ميه
1/2ملعقه صغيره ملح ليمون
1/2ملعقه صغيره قرنفل مطحون
الطريقه
اولا
أغسل البلح وتنزع منه البشره
ثم أضعه فى حله على النار وتكون ضعيفه جدا متوسطه للغايه واضع عليها كوب السكر وافضل اقلب من وقت لتانى وعند نضوجه اهرسه بالهاند نص طحنه ثم اضع أقل من نص كوب ميه واضع نص ملعقة ملح ليمون واضع نص ملعقه صغيره قرنفل وافضل اقلب حتى يخلط البلح ويتضح كويس ثم بعدها اتركه يبرد وصب بالبرطمان وبالهنا
كيكة رخامي مقدمة من الشيف اميرة مسعد
كتبت غادة المصري
التحضير /
فى 15 دقيقة والتسوية 40 دقيقة على درجة حرارة 175 / المقادير/4 بيضات فانليا 1 باكو بيكج بودر 1 كوب زبادى 2 معلقة زبدة 1/2 كوب زيت 2 /كوب سكر 3 كوب دقيق 1/2 كوب كاكاو 1 ملعقة نسكافة مذوب واحد كوب لبن / 👇👇👇الطريقة يضرب البيض فى الخلاط او المضرب الكهربائي الفاعلين ويضع السكر والزبدة والزيت وضرب ويضع الزبادى ويضع اللبن ويضرب ويضع الدقيق ويضرب ويدهن صنية كيك ويضع نصف الخلاط والنصف الثانى يضع الكاكاو ويضع النسكافة المذوب ويضاف الخلاط على الخلاط الأبيض على شكل رخامى وتخل تلغىن تخبز وبالهنا والشفاء مع عصير الجوافة باللبن المثلج اتفضلوا معايا ياجمالوا خطيرررر👍👍🍰🍩🍧🍨🍪🍭🍬🍸🍻🍷🍹🍸🍺🍷
التحضير /
فى 15 دقيقة والتسوية 40 دقيقة على درجة حرارة 175 / المقادير/4 بيضات فانليا 1 باكو بيكج بودر 1 كوب زبادى 2 معلقة زبدة 1/2 كوب زيت 2 /كوب سكر 3 كوب دقيق 1/2 كوب كاكاو 1 ملعقة نسكافة مذوب واحد كوب لبن / 👇👇👇الطريقة يضرب البيض فى الخلاط او المضرب الكهربائي الفاعلين ويضع السكر والزبدة والزيت وضرب ويضع الزبادى ويضع اللبن ويضرب ويضع الدقيق ويضرب ويدهن صنية كيك ويضع نصف الخلاط والنصف الثانى يضع الكاكاو ويضع النسكافة المذوب ويضاف الخلاط على الخلاط الأبيض على شكل رخامى وتخل تلغىن تخبز وبالهنا والشفاء مع عصير الجوافة باللبن المثلج اتفضلوا معايا ياجمالوا خطيرررر👍👍🍰🍩🍧🍨🍪🍭🍬🍸🍻🍷🍹🍸🍺🍷
دجاج بانية مقدم من الشيف نوشة سحاتة
كتبت غادة المصري،
المقادير
نصف كيلو فراخ بانية. بصلة. ملح. فلفل. قرفة. زعتر. كارى. معلقة كبيرة خل. ٢ بيض
خلطة البقسماط . نصف كيلو بقسماط. كوب كرسبى (من العطار) . معلقة دقيق. معلقة نشا. معلقة صغيرة بيكنج بودر. رشة ملح و فلفل وكارى وزعتر
نضربهم جميعا فى الكبة لنحصل على خليط البقسماط الناعم
الطريقة
نضرب فى الكبة البصلة والتوابل والخل جيدا ثم نتبل البانية ونضعه فى كيس نايلون ونتركه فى التلاجة لتانى يوم
نضرب البيض برشة ملح وفلفل ثم نضع علية البانية ونغلفه جيدا ونتركه فى الثلاجة مش اقل من ساعتين
نغطيه بخلطة البقسماط ونتركه شوية لتتماسك ثم نقليه فى زيت غزير♥
المقادير
نصف كيلو فراخ بانية. بصلة. ملح. فلفل. قرفة. زعتر. كارى. معلقة كبيرة خل. ٢ بيض
خلطة البقسماط . نصف كيلو بقسماط. كوب كرسبى (من العطار) . معلقة دقيق. معلقة نشا. معلقة صغيرة بيكنج بودر. رشة ملح و فلفل وكارى وزعتر
نضربهم جميعا فى الكبة لنحصل على خليط البقسماط الناعم
الطريقة
نضرب فى الكبة البصلة والتوابل والخل جيدا ثم نتبل البانية ونضعه فى كيس نايلون ونتركه فى التلاجة لتانى يوم
نضرب البيض برشة ملح وفلفل ثم نضع علية البانية ونغلفه جيدا ونتركه فى الثلاجة مش اقل من ساعتين
نغطيه بخلطة البقسماط ونتركه شوية لتتماسك ثم نقليه فى زيت غزير♥
فطيرة ايطاليا بالسبانخ والريكوتا مقدمة من الشيف ساهرة الدباس
المكونات وطريقة التحضير
سبانخ مغسولة ومقطفة. ومقسمه
بصل حبه مفرومه فطمع صغيرة
بيض حبة
جبنة ربكونا كاسة شرب
توم حبتين مفرومين 1
ملعقة صغيرة جوزة الطيب،
مبشور طازج
جبنة فيتا نصف كاسه
رقائق جلاش
انا حضرت العجينه
فطيرة السبانخ والجبنة الريكوتا
إدهنى مقلاة كبيرة بزيت الزيتون وسخنيها.
إقلى البصل والثوم حتى يدبل
. أضيفى السبانخ وإطهيها مع التقليب المستمر
. إقلبى المزيج فى مصفاة
لإزالة أي سوائل
إتركيه ليبرد
. إخلطي البيض والريكوتا و والفلفل الاسود
والزعتر البري مع جوزة الطيب وتبليهم،
وأضيفيهم مع الفيتا إلى البصل والسبانخ والثوم وقلبى المزيج. حمي الفرن
إدهنى طبق الشوي
بقليل من الزيت. إفردى العجينه او الجلاج على طبق الشوي وإدهنيه بقليل من الزيت،
ضعى ملعقة من خليط الجبن والسبانخ فى القالب. إطوى زوائد الجلاش إلى داخل القالب حتى يغطى الحشو تماماً. رشى السطح جيداً بالزيت ليحمر. إخبزيها لمدة 25-30 دقيقة حتى تكتسب اللون الذهبي. تقدم دافئة أو باردة. تؤكل مع شوربة الحمص
يفضل السبانخ ما تنطبخ تضل فريش
سمك بلطي مقدم. من مطبخ الجدة تغريد
كتبت غادة المصري
المقادير
سمك بطلي منظف ومغسول جيدا بالدقيق والملح وعصير الليمون
معلقة كبيرة توابل سمك
توم مهروس مع اعواد كيبرة خضراء ومعلقة هريسة شطة
عصير ليمون
كمون
كسبرة ناشفة
فلفل اسود وملح
كوب دقيق
معلقة كبيرة نشا
ربع كوب ماء
الطريقة
اخليط التوابل مع بعض اخذ نصف التوابل والتصف الاخر احتفظ بية
بولة فيها نصف التوابل وعصير الليمون والماء ويخلط مع بعض اتبل السمك ويترك ساعة في التلاجة
الدقيق علية النشاء وباقي التوابل ويخليط مع بعض
اضع السمك في الدقيق ويقلي في الزيت ويقدم صحة وعافية
المقادير
سمك بطلي منظف ومغسول جيدا بالدقيق والملح وعصير الليمون
معلقة كبيرة توابل سمك
توم مهروس مع اعواد كيبرة خضراء ومعلقة هريسة شطة
عصير ليمون
كمون
كسبرة ناشفة
فلفل اسود وملح
كوب دقيق
معلقة كبيرة نشا
ربع كوب ماء
الطريقة
اخليط التوابل مع بعض اخذ نصف التوابل والتصف الاخر احتفظ بية
بولة فيها نصف التوابل وعصير الليمون والماء ويخلط مع بعض اتبل السمك ويترك ساعة في التلاجة
الدقيق علية النشاء وباقي التوابل ويخليط مع بعض
اضع السمك في الدقيق ويقلي في الزيت ويقدم صحة وعافية
وصفات طبعية لتفتيح لون البشرة مقدمة من خبيرة التجميل نوشة شحاتة
قناع عصير الليمون و العسل
إمزجي القليل من عصير الليمون مع كمية صغيرة من العسل و وزعيها على كامل الوجه و بعد مرور 10 دقائق إغسلي وجهك جيدا بالماء الفاتر. يمكنك إضافة ملعقة من بودرة الحليب إلى المزيج حتى يصبح متماسك أكثر. إستخدمي هذا القناع على وجهك يوميا أو 3-4 مرات أسبوعيا لمدة شهر ثم قللي من إستخدامك للقناع إلى مرة واحدة كل أسبوع و بعد شهرين يمكنك إستخدام القناع مرة كل 10 أيام
قناع عصير الليمون و الخيا
إمزجي القليل من عصير الليمون مع عصير الخيار و بواسطة قطنة مبللة بمزيج العصيرين إمسحي كامل الوجه و الرقبة و إنتظري لمدة 15 دقيقة ثم إشطفي وجهك و رقبتك بالماء الفاتر. يمكنك إضافة القليل من الكركم و لكن كوني حذرة لأن الكركم يصبغ أي سطح يقع عليه بلون أصفر مائل إلى البرتقالي و هو صعب الإزالة. إستخدمي هذا القناع على وجهك يوميا أو 3-4 مرات أسبوعيا لمدة شهر ثم قللي من إستخدامك للقناع إلى مرة واحدة كل أسبوع و بعد شهرين يمكنك إستخدام القناع مرة كل 10 أيام
قناع عصير الليمون و زيت اللوز الحل
قومي بمزج عصير الليمون مع كمية صغيرة من العسل و أضيفي بعض القطرات من زيت اللوز الحلو إلى المزيج ثم قومي بوضعه على بشرة الوجه لمدة 15 دقيقة و إغسلي وجهك بعدها بالماء الفاتر. إستخدمي هذا القناع على وجهك 3-4 مرات أسبوعيا لمدة شهر ثم قللي من إستخدامك للقناع إلى مرة واحدة كل أسبوع و بعد شهرين يمكنك إستخدام القناع مرة كل 10 أيام
قناع عصير الليمون و عصير الطماط
إمزجي عصير الليمون مع عصير الطماطم و أضيفي القليل من عصير الخيار. إمسحي كامل الوجه و الرقبة بواسطة قطنة مبللة بمزيج العصائر ثم إنتظري لمدة 15 دقيقة و إشطفي وجهك و رقبتك بالماء الفاتر. إستخدمي هذا القناع على وجهك يوميا أو 3-4 مرات أسبوعيا لمدة شهر ثم قللي من إستخدامك للقناع إلى مرة واحدة كل أسبوع و بعد شهرين يمكنك إستخدام القناع مرة كل 10 أيام
قناع عصير الليمون و دقي
إمزجي عصير الليمون مع دقيق كمية صغيرة من الحليب ثم ضعي المزيج على كامل الوجه و أتركيه لمدة 10 دقائق ثم إغسلي وجهك جيدا بالماء. إستخدمي هذا القناع مرة أو مرتين في الأسبوع بإنتظام.ق .م:.و:.ر:.:ه غادة المصري،
الاشتراك في:
الرسائل (Atom)