السبت، 30 مايو 2020

كيفيه المحافظه على فورمه جذابه ورشاقه عاليه فى فترة الحظر مع الماستر / دينا ابراهيم !




كتب : حمدى محمد


كيفيه المحافظه على فورمه جذابه ورشاقه عاليه فى فترة الحظر مع الماستر ( دينا ابراهيم)

في فترة الحظر والوباء بيبقي دايما حوالينا سلبية كبيرة اوي
بس لازم نحاول بقدر امكانا نستفاد حاجه من الظروف دي واللي اهمها
ازاي نحافظ ع جسمنا ورشاقتنا ؟ دايما بيتكرر عليا اسئلة زي .. ياكابتن ازاي اخس ؟ انا باكل ومش بتخن ليه ؟ طب ازاي ابدء تمرين ؟؟ هو فعلا فيه تمارين بتخسس وتمارين بتخن ؟ السيلوليت مضيقاني وكمان فيه استريتش مارك اعمل ايه ؟؟ ترهلات الصدر والارداف والبطن والدراع مزعجين اوي اعالجهم ازاااااي ؟؟ طب ازاي اعمل Shape وابقي كيرفي !!! كل ده هوضحه حاجه حاجه وبسهوله خالص : اولا نتكلم عن ال Nutrition او التغذية واللب مينفعش خالص نكون بناكل بشكل عشوائي ب اي كمية او اقلل وازود بمزاجي لازم اول خطوة اعملها احسب انا ليا كام سعر حراري ف اليوم .

ودي معادلات حساب السعرات الحرارية السيدات : (10 × الوزن) +(6.25 × الطول) - ((5 × العمر) - 161) × عامل النشاط الرجال : (10 × الوزن) - (6.25 × الطول) - ((5 × العمر) + 5) × عامل النشاط " عامل النشاط " لو ضئيل يبقي قيمته ب 1.2 لو معتدل يبقي 1.55 لو مرتفع يبقي 1.725 لو مرتفع جدا يبقي 1.9 طيب بعد ما احسب سعراتي اعمل ايه ؟ بتحدد هدفك عاوز اتخن هتزود ع الناتج من 300 ل 500 عاوز اخس هنقص ع الناتج من 300 ل 500
عاوز احافظ ع وزني هاخد بس العدد اللي يطلعلي تاني خطوة هبدء اوزع السعرات دي واقسمها ع وجباتي ع مدار اليوم وطبعا لااااازم اختار اصناف الاكل الهيلثي عشان اضمن سلامة جسمي وصحتي لازم اقلل الدهون الغير صحية والسكريات والاملاج وابدل الدقيق الابيض بالاسمر بكل منتجاته ولازم اهتم بالورقيات زي الملوخية السبانخ البامية الكوسة الجرجير الافوكادو البروكلي ولازم اكل بروتين من اللحوم والدجاج والاسمااااااك مهم جدااا عشان اخد الاوميجا 3 منها كل ده هيحافظلي ع صحتي ... طيب انا جوعت بين الوجبات اكل ايه مهم جدا ناخد اسناك ويكون صحي ويشبعنل زي المكسرات زبدة فول السوداني الفراولة البطيخ الموز الفشار وجبة شوفان سلطة خضرا او سلطة فواكه او فواكه مجففه وطبعا الناس اللي عاوزة تتخن تختار الاصناف اللي فيها كالوري عالي زي التمر بلبن المربي حلاوة طحينية فواكهة مجففه كتييير طيب انا بعمل كل ده ياكابتن ومش بتخن ايه الحل ؟؟

::: لازم بقي ومهم اوووووووي اعمل التحاليل دي 1/ Stool examination ده عشان نشوف ف ديدان ولا ف عسر هضم 2/ CBC عشان لو ف انيميا تتعالج 3/ Blood suger عشان لو بعد الشر ف سكر ده بيخلي الوزن يقل جدااا 4/ T3 T4TSH تحليل الغدة الدرقيه ودا بيعرفنا مستوي الحرق ازاي الغدة سليمة ولا Hyper active .... تاني جزء هتكلم عنه هو : Workouts او التمرين مينفعش ان اشوف فيديو لتمرين ف اقوم اجربه انا كده بودي جسمي ف داهية وممكن اتعرض للاصابة وارجع ازعل ان لما بتمرن جسمي بيبقي متكسر ليه بعدها عشان بكل بساطة انا مش فاهمه تكنيك ف جسمي مش مستوعب اللي بعمله طب اتمرن ازااااي عندك اول حاجه لازم اسخن جسمي بتمرين كارديو و اطاله متحركة دول اساسي قبل ما ابدء اي تمرين بعد كده بختار العضلة اللي عاوزة اتمرن عليها سواء بطن ، صدر ، كتف ، رجل ....الخ

 ولما اخلص لازم اختم بتمارين اطالة ثابته طبعاا مينفعش اتمرن ع نفس العضلة مرتين ف اليوم يعني مينفعش اتمرن بطن كل يوم كده هجهد العضلة لازم يبقي فيه يوم او يومين راحه عشان يحصل استشفاء للعضله ..... نتكلم عن جزء تاني مفيش حاجه اسمها تمارين بتخن وتمارين بتخسس لان المتحكم الرئيسي ف الوزن هو نظامك الغذائي والتمرين عامل مساعد بس لكن لو عاوزة اخس بركز اكتر ع التمارين الهوائية زي الكارديو ال HIIT كلاسات الزومبا ويتمرن اي تمرين بعدات بزودها بالتدريج طيب عاوزة اتخن هقلل مده التمارين الهوائية

وهتمرن ب استخدام اوزان وهزود الوزن بالتدريج واقلل العدات .... الترهلات والسيلوليت والاستريتش مارك مواضيع يطول شرحها لكن كلهم مشتركين ف سبب رئيسي وهو الزياده او النقصان السريع ف الوزن يعني متستعجليش ع النتيجه وتستخدمي وسايل غير صحية لان اضرارها هتبقي اسرع واصعب

الجمعة، 29 مايو 2020

كيك الكارميل مقدمه من الشيف رضا الموافى

كتبت/ هبه متولى
كيك الكارميل
      جربوها وراح تحبوا تعملوا الحلويات

ارجو التكرم بالدقة فى المقادير بدقة مع الوضع في الاعتبار اذا حاولتى زياده الكمية يجب مضعافتها

المقادير
 خلطة الكريم كارميل
            --------
2 كوب حليب
3 بيضة
نصف كاسة سكر
نصف ملعقة فانيليا
 الطريقة
يخلط المقادير السابقة بالخلاط او مضرب بيض

2 خطوة الكيك

5 بيضة
1 كوب سكر
1 كاسة دقيق
ا ملعقة بيكنج بودر
1 ملعقة فانيليا
 الطريقة
يخلط البيض في الخلاط حتي يتكاثف
ثم نضع السكر ويخلط حتى يجمد قليلا ثم نضع المواد الجافة فوق خليط البيض ويحرك بملعقة خشبية 


نحضر قوالب مستطيلة
وتمسح بقليل من السمن
في طاسة نضع 5 ملاعق سكر ونضعة على النار حتى يصبح لونة ذهبى دون ان يحرق ثم يوضع فى قاعدة القالب ثم نضع خليط الكارميل ثم نضع خليط الكيك وتدخل الفرن برجة حرارة 175 مدة 5 دقيقة او حتى تحمر الكيك ثم تبرد وتقلب ثم تقطع حسب الرغبة
وبالهنا والشفا

اتمنى من احبائى الكرام ان اكون سهلت فى وصفتى وانشاء اللة تنول اعجابكم
لكم حبي واحترامي

الكيك الاسفنجى مغلف بالكريمه الملونه

كتبت/ هبه متولى
اسم.الوصفة الكيك.الاسفنجي مغلف بالكريمة الملونه
مقدمه من الشيف ساهرة الدباس
مدة التحضير
لمقادير
كوبان من الدقيق
٤ حبات بيض
ملعقة فانيليا
 نصف كوب من الزيت
كوب حليب
ملعقتان نشاء
ملعقة كبيرة من البيكنج باودر.
 ملعقة  فانيليا
ربع ملعقة.صغيرة ملح
ملعقة خل.
كوب سكر.
كريمة.الخفق
فوامه للزينه
طريقة التحضير
نخلط السكر، الفانيليا والبيض و الملح 
 ثمّ نضف الزيت او  مع الاستمرار بالخلط.حتى يصبح قوامه كريمي نضيف : البيكنج باودر، والدقيق والنشا معاً بالتناوب مع الحليب، ثمّ أضف إليه الخل
نسكب الخليط في قالب مدهون بطحينية،
 ورشة طحين ثمّ ندخله الفرن لمدة  ساعة
نزين.الكيك بالكريمة  بواسطة كيس لحلواني ونزينه على شكل ورود (مع اضافة لون طبيعي ).ونزينه بالفراولة والتوت البري والف صحة وهنا

فطائر بالجبنه مقدمه من الشيف محسن المعموري

كتبت/ هبه متولى
فطائر ب الجبنه
مقدم من الشيف محسن المعموري
مدة التحضير 30  دقيقه
مدة الشوي 10 دقائق
مقدار العجين 2كوب طحين   (دقيق)
نصف كوب ماء فاتر
بيضه مخفوقه
4ملاعق طعام زيت نباتي
حبة بطاطس مسلوقه ومقشره ومهروسه
ملعقة شاي خميره  فوريه
الحشو
كوب ونصف جبنة فيتا
ربع كوب بقدونس مفروم
ملعقة طعام بصل مبشور تخلط مكونات الحشوه وتترك جانبا
نجمع مفادير العجين وتعجن جيدا وتترك في مكان دافي  لتختمر
تفتح العجبن  خفيف وتقطع  على شكل مربعات
تدهن اطراف العجين ب بياض البيض
ويحشى في وسطها من الحشو المحضر سابقا
 تطوى اطراف العجين للحصول على مربعات صغيره  تشوى في فرن معتدل الحراره الى ان تحمر الفطائر

صنية سمك بلطى مقدم من الشيف مرمر

كتبت/هبه متولى
اسم الوصفه
🌸صنية سمك شبار ( بلطى) بالبطاطس🌸
مقدمه من /الشيف مرمر

مكونات صينية السمك
سمك بلطي ( شبار) حسب عدد افراد الاسره
 متنضف ومغسول كويس و بسكنه حاده نعمل فى السمكه شقوق من الخارج من الجنبين بخطوط مائله ثم يرش عليه الملح ١/٢ ثم يغسل
بصلة كبيرة مقطعة  جوانح        زيت
ملح             فلفل اخضر او حامى
 شرايح طماطم        شرايح ليموه   صلصة طماطم
 ملعقة صغيرة كمون      ثوم مفروم
 2 ملعقة صغيرة عصير ليمون
بهارات سمك او كاري ملعقة صغيرة

بفرم الثوم واقطع الفلفل مكعبات صغيرة واتبلهم بالملح والكمون والكاري  وعصير الليمون وشوية زيت صغيرين واقلب كل الخلطة مع بعض واقسم الخلطة نصين نصف بتبل بيه السمك احشي البطن وامسح كل السمكة بالخلطة واسيبها في الخلطة نصف ساعة
وبقطع البطاطس حلقات  واقطع البصل حوانج  وارصص البطاطس والبصل في قاع الصينية وشرايح الطماطم وشرايح الليمون وحطى باقى الخلطه مع ١/٢ كوب ماء ثم حط فوقيها السمك ويدخل  الفرن يستوي بياخد حوالي ساعة إلا ربع  قبل السوى بقليل نضع صلصة الطماطم على السمك وندخلها الفرن حتى تستوى على الاخر وتخرج تقدم مع ارز صياديه وسلطه وبألف هنا

دجاج كرسبى مقرمش مقدم من الشيف منى رضا

كتبت /هبه متولى 
الدجاج الكرسبي..المقرمش
مقدم من الشيف /منى رضا

المقادير والمكونات ..
نص كيلو صدر دجاج
كوب طحين
ملعقة نشاء بودرة
ملعقه ملح
م ص فلفل اسود
م ص فلفل ابيض
م ص بودره بصل
م ص بودره توم
م ص بودره خل
م ص هيل ناعم
م ص زنجبيل
م ص روز ماري ( اكليل الجبل)
زيت للقلي

طريقة التحضير

1-تقطع صدور الدجاج بشكل طولي
نضيف لكوب اللبن الزبادي
البهارات ملح ..بودره بصل ..بودره توم ..فلفل ابيض
واسود ...زنجبيل ..هيل ..روز ماري مطحون
ونخلطهم ..ونضع قطع الدجاج في الخليط ونحركها ونغطيها ونضعها 6 ساعات في الثلاجة حتى تاخذ النكهه
بعدها نغطس قطع الدجاج بالطحين المخلوط مع النشا
ويقلي الدجاج بالزيت الساخن _ويقدم مع البطاطا المقليه مع المايونيز .. وسلطة كول سلو

البيتزا على طريقة الشيف فايز محمد

كتبت/هبه متولى 

المقاديرالبيتزا . مقدم شيف فايز محمد جمعة موسى 
3 أكواب طحين    عيار: 250
معلقة سكر           عيار: 85
ملعقة ملح صغيرة عيار:1م
ملعقة حليب ناشف عيار: 50 غرام

رابغ ملعقة محسن للعجين 
ملعقة خميرة صغيرة
سمنة ملعقة عيار: 1م
زيت بلدي 50 غرام
جميع ماذكر
يتم دمجهن مع الماء لصنع العجينة 
وخلطهن جيدآ
وتركها 20 د لتختمر العجينة

طريقة تحضير الصلصة
بندورة مفرومة ناعمة عدد 3 حبات
ملعقة دبس بندورة 
رشة ملح حسب الطلب
زعتر أخضر أركانو
سن توم

طريقة التحضير:
فرد العجينة
وتدهن بالصلصة
وترش جبنة قشقوان موزاريلا
ومكونات الزينة فوق الجبنة حسب الطلب
بندورة+فليفلة خضرة+زيتون+لحمة دجاج حسب الطلب+هودوغ
وتتم طهيها بحرارة 170د مئوية

الكانيلونى مقدم من الشيف داليا الصباغ

كتبت/هبه متولى
طريقة عمل الكانيلوني
مقدم من شيف /داليا الصباغ
مدة التحضير/5 دقايق
مدة التجهيز 10 دقايق
المكونات**********
كوب ونصف دقيق
2 كوب لبن
2بيض
ملح
فلفل أبيض أو اسود المتاح
رشة جوزة الطيب
لحمة معصجة او فراخ حسب الرغبة
بشاميل
جبنة موزاريلا
سمنة أو زيت حسب الرغبة
الطريقة********
في الخلاط نضع اللبن والبيض والملح والفلفل الأبيض وجوزة الطيب ونضرب الخليط بعد ذلك نضيف الدقيق ونضرب جيدا حتي تتجانس المكونات كلها مع بعض
بعد ذلك نجيب طاسة (تيفال) باستخدام الفرشاة تدهن الطاسة معيار حجم الكانيلوني الواحدة باستخدام فنجان قهوه صغير نبتدي نحط الكمية ونلف الطاسة بطريقة دائرية
حتي تصبح زي قرص البيض بسمك واحد تحمر قليلا ثم تقلب علي الوجه الآخر كما موضح بالصورة حتي الانتهاء من الكمية
تحشي باللحمة المفرومة وتلف رول وترص في الصنية ويضاف عليها البشاميل والجبنة الموزاريلا وتدخل الفرن حتي تمام النضج
وصحتين وهنا

الثوميه مقدمه من الشيف ساره محمد

كتبت/ هبه متولى
طريقه عمل الثوميه زيي المحلات واحسن كمان
مقدمه من الشيف / ساره محمد
مده التحضير :١٠ دقايق
مده الطهي :١٥دقيقه

المكونات
*******
٤ معالق نشا
٢ معلقه خل
كوب لبن
٢ معلقه مايونيز
علبه زبادي
معلقه سكر
معلقه ملح
نص كوب زيت
٦ فصوص ثوم
الطريقه
******
هندوب النشا في اللبن ونحط فصوص الثوم معاهم وعلي النار لحد ماتتماسك مع بعض نضيف عليهم باقي المكونات الزبادي والخل والملح والسكر والمايونيز ونضرب بالبلندر وبالتدريج نضيف الزيت لحد مايختفي السوائل تماما 🌹🌹

سحر الكلام يجعل منك انسان ناجح ومميز !




كتبت/ إيمان قاسمي

في واقع ملىء بالمتغيرات والمتناقضات والأجناس والعادات والتقاليد المختلفة يبحث الإنسان على إثبات وجوده وفي الغالب تميزه لكي يصبح على مسمع الجميع، وبخلاف التطور التكنولوجي وخاصة المشهد الإعلامي الذي يساهم بشكل كبير في الشهرة والتعريف بشخصية معينة ..فإنه من الدوافع الرئيسية الهامة للنجاح هو صدى الكلمة والمعنى الخفي لها. ربما من السهل على الإنسان أن يتعايش مع مجتمع غريب عنه أو ربما يشبهه أو أن يتعود عليه ولكن من أوليات البشر على مر العصور البحث عن السند الحقيقي أو الداعم له لمساعدته على تحقيق أحلامه وأهدافه، وبناء عليه فإن للكلمة سحر جميل على النفس، فنجد منها من ترفعك للسماء يوم كامل أو لأيام وأشهر ومنها ما توقعك أرضا حين تكون معنى الكلمة سلبي أو تخفي معاني لا تحمل في طياتها الإيجابية. اما في هذا الإطار سنسلط النظر على المعاني الجميلة للكلمة أو سحر الشعور من ورائها، فأن تقول مثلا " في خدمتك متى اردت" " تستحق الأفضل" ربما كلمات بسيطة ولكن لها أثر نفسي يساعدك على العزيمة والإستمرارية حتى ولو تلخص الشعور في كلمة واحدة " أنت بخير !؟" فكم جميل هذا السحر بالألفاظ والأجمل ما يحتويه من معنى إيجابي ليكون سببا في دعم قصة نجاح أحدهم . فانتقوا كلماتكم كما تنتقون ملابسكم وتذكروا أن لكم سحر الألفاظ تمررها لمن حولك فتكون قائدا تصنع نجاح الاخر بدون تدريب أو مجهود ..فقط بكلمة تصنع التغيير

تهنئه حارة مقدمه من الاستاذه (وفاء البشوتي) مدير عام البنك الاهلي بعقد قران الانسه (دينا البشوتي) !





تهنئه مقدمه من الاستاذه وفاء البشوتي مدير عام البنك الاهلي
 بعقد قران الانسه دينا البشوتي
وتتمني لهم اسره الجريده حياه سعيده

الأربعاء، 27 مايو 2020

بعيدا عن الحب ! الدراما المصرية تعود إلى الأعمال التاريخية لتوثيق البطولات والانتصارات !



كتبت/ إيمان قاسمي

 لقد اتجهت الدراما المصرية في رمضان 2020 باتخاذ منحى جديد لتقديم أعمال ذو طابع مختلف عن سابقيها، ولطالما عملت جل الافلام والمسلسلات على إبراز علاقات الحب والمشاعر والخيانة والعلاقات الاجتماعية

 وتميزت الأعمال بقصص متعددة المحتوى وخاصة في بناء تقارب بين الخيال وقصص واقعية، إلا ان المشاهد المقدمة هذا الموسم تتخذ منحى مغاير تمثل في الرجوع إلى الدراما التاريخية
 وتوثيق البطولات وقصص واقعية وبعث رسائل إنسانية مشفرة نلمسها في مسلسل الإختيار الذي صور قصة البطل الشهيد القائد بجيش الصاعقة المصري

 وتصوير مراحل حياته الاجتماعية والعملية ، هذا المنسي الأسطورة الذي شد المشاهد العربي ووطد علاقة الحب بين الشعب
والأمن الذي يضحي في سبيل بقاء شعبه حرا أبد الدهر
 هذا التوجه الدرامي جذب المشاهد من كل مكان لتنتصر الدراما المصرية من جديد والرجوع بقوة إلى الساحة الفنية
وتصدر مواقع البحث بنسب مشاهدة عالية فهل سيواصل المنتجون مستقبلا في
 تقديم أعمال مقبلة في هذا الإتجاه والحفاظ على تعداد الطابع التاريخي وتوثيق الإنتصارات ؟؟

الاثنين، 11 مايو 2020

الرز البسمتي الملون مقدم من الشيف فاتن فريد

اسم  الوصفه الارز البسمتي الملون
مقدم من شيف فاتن فريد

 مده التحضير ١٠دقايق
مده الطهي ٢٥دقيقه
المقادير
نصف كيلو رز بسمتي
مكعبين زبده
٢ملعقه زيت
ورق لورا
ملح
كركم
رشه فلفل أسود
فصين حبهان 
رشه سكر
ليمون أسود 
الطريقه
 نغسل الرز ننقعه ساعه  في حله علي النار فيها مكعبين زبده ومعلقه زيت يسخنوا ننزل بفصين حبهان ورق لورا  وليمونه اسود ورشه فلفل اسود وملح ورشه سكر ونقلب وننزل بالرز ونضيف الميه وتبقي زياده عن الرز العادي  بشويه  يغلي ويبدا يتشرب نهدي النار وقرب ما يستوي نجيب طبق ندوب فيه معلقه كبيره كركم وعليها نقطه لون احمر غذائي ومعلقه ميه ونقلب كويس وناخد شويه رز من الابيض اللي بيستوي وننزله علي طبق الكركم ونقلب يلون معانا ونرجع الرز الملون تاني علي الرز الابيض من فوق من غير تقليب ونغطي يكمل سواه واول ما يستوي نطفي ونقلب من تحت لفوق هنلاقي رز ملون

عجينة الفطاير بالجبنه والسبانخ مقدم الشيف فايز محمد جمعه

اسم الوصفة عجينة الفطائر بالجبنة والسبانخ

مقدمة من الشيف فايز محمد جمعة موسى

مدة التحضير ١٠ دقائق

مدة الطهي ٢٠ دقيقة

المقادير

٣ كوب دقيق

ملعقة سكر

ملعقة خميرة

ملعقة صغيرة ملح

زيت ٥٠ جرام

حليب

ماء

الحشوة حسب الرغبة اما جبن او سبانخ

طريقة التحضير

نخلط جميع المواد الجافة خلط جيد ثم نضيف المواد السائلة ونعجن الى ان نحصل على القوام المطلوب للعجينة ثم نقطعها الى قطع صغيرة ونتركها تختمر لمدة ٢٠ دقيقة

    مقاديرفطائر الجبنة

نصف كيلو جبنة ننقع الجبنة في الماء  الى ان تصبح حلوة المذاق

٤ بيض مخفوق

بقدونس مع جزرة واحدة

سمنه ٥٠ جرام

مقادير فطائر السبانخ

سبانخ مع دبس رمان

جوز

كزبرة يابسة

ملح

كمون

ملح الليمون حسب الرغبة

عجينة عش البلبل مقدم من الشيف ساهره الدباس


عجينة عش البلبل
٦ اكواب دقيق
كوب ونصف ماء
ملعقة زيت
حبة بيض
ربع ملعقة ملح
نصف كوب قطر
ملعقة بيكبنج باودر
٣ اكواب سمنه او زبدة
تخلط المكونات مع بعض عدا السمنه وتعجن بشكل جيد حتى تحصلي على عجينة متماسكة .
اتركيها ترتاح ٣٠ دقيقة
قرصي العجبنه الى كرات .
وافردي كل كرة بالنشابة ورقيها
وادهنيها بالسمنه او الزبدة
ثم رقي باقي الكرات وضعي كل القطع  فوق بعض
واتركيهم  مدة ١٠ دقائق بالثلاجة
رقيهم بالنشابة
على شكل مستطيل رجعيهم عالثلاجة ٣٠ دقيقة  رقيهم  ثم لفيهم رولات
قسميهم الى قطع صغيرة واقردي كل قطعة واحشيها 
الحشوة
كيلو لحمة
حبتين بصل مفرومين ناعم جدا
ملعقة ملح
ملعقة صغيرة فلفل اسود
ه ملاعق دبس رمان حامض
ضيفيهم مع بعض واحشيهم بقطع العجين احمي الفرن واشويهم مدة ٣٠ دقيقة
 باقي العجين احتفظي فيهم بالفريزر لحين الاستعمال
اخفظيهم بالفريزر لحين الاستعمال

لقمة الباشا التركي مقدم من ساره محمد

🍽طريقه عمل لقمه الباشاااا التركى🍽
🔥المكونات 👇🏻
كوب دقيق
كوب سكر
كيلو لبن
جوز هند
ڤانليا
كوب كريم شانتيه
سكر بودر
مكسرات
🔥الطريقه 👇🏻نضيف السكر والدقيق والڤانليا علي اللبن وندوبهم خالص مع بعض ونحطهم علي النار لحد ما يبقوا كريمي هنحضر الصنيه ونرش الارضيه جوز هند ونضيف عليهم الخليط الكريمي ونسبها تبرد وندخلها الثلاجه ساعتين وبعد كده نحط كريم شانيه وندخلها الثلاجه ساعتين كمان ونحط المكسرات ونلفها  رول 🍽

بلح الشام مقدم من الشيف الخواجه ناجي

مساء الفل على اجمل أصدقاء تيجى نعمل مع بعض بلح الشام بطريقه سهله جدا يلا بينا
اجيب بوله صغير على النار احط فيها
كوب وربع ماء لو جرام 250   جرام
ربع كوب زيت لو جرام 50 جرام
يغلى على النار تمام وانزل ب
2 كوب دقيق لو جرام 250 جرام
واقلبهم بالمعلقه الخشب لحد ميبقا حته وحده
بعد كدا أهوى العجين لحد مايبرد
وانزل ب 3 بيضات بس
بيضه العجين يشربها انزل بالتانيه
العجين يشربها انزل  بال3 ورقه فانليا
بعد كدا اجيب القمع او الكيس الحلواني ومقاس البلبله 12او 14 تمام
اكون مجهز الزيت على نار هاديه جدا
وابدء اكسر في البلح ونار هاديه جدا
يبدء يطلع على وش الزيت اعلي النار وقلبهم براحه
لحد مياخود لون الذهبي واطفي النار
بعد 5 ثوانى اطلع البلح في الشربات أو السيرب
لمده 5 دقائق وطلع من الشربات على مصفي بعدها يضاف اللعسل
طريقه الشربات
2 كوب ماء مع نص كيلو سكر اول ما يغلي احط ربع معلقة
ملح ليمون خفيفه جدا واسيبو يغلى لمده عشر دقايق
تحياتى للجميع(الخواجه)

البيتفور الناعم مقدم من مطبخ مرمر

اسم الوصفه
🌷البيتى فور الناعم جدا 🌷
مقدمه من/ الشيف مرمر

1كيلو  دقيق
2 كوب سكر بودره
2 كوب سمنه  + كوب ذبده او سمنه بلدي
 كلهم بدرجه حراره الغرفه
3كيس فانيليا       
2  بييضه كامله + 3 صفار البيض
2 معلقه كبيره كاكاو
(للتزين )
مربى جوز هند او فارماسيه  حسب  الموجود
  🌹🌹🌹🌹🌹🌹
بتضربي السكر  السمن والذبده او سمنه بلدي مع بعض كويس حتى يصبح الخليط  كريمي معاكي تكوني حط الفانيليا مع البيض اضربهم مع بعض وتنزلى   بالبيض واحده واحده  على الخليط السابق حتى  يتجانس مع بعض تنزلي بالدقيق واحده واحده حتى يصبح معاكي عجينه متماسك طريه ناعمه وتترك ترتاح 10 دقايق  وتقسمى العجينه جزء ابيض وجزء يضع عليها الكاكاو ثم تشكل بماكنة البتى فور او بالقمع وترص فى الصوانى وتدخل فرن ساخن  ١٨٠حتى يصبح لونه دهبى وتطلع تبرد
وتجرنشي كل اتنين مع بعض بينهم مربى ومن الجوانب جوز هند او فارماسيه
البيتى فور مش بنضع فيه بيكنج بودر
بالف هنا 🌷🌷🌷🌷🌷

الأحد، 10 مايو 2020

كباب حله الدجاج مقدم من الشيف فاتن فاريد

كتبت / هبه متولى
اسم الوصفه كباب حله دجاج

مقدمه من الشيف فاتن فريد

مده التحضير 10 دقائق


مده الطهي 20 دقيقه

المقادير

دجاجه مقطعه 8قطع

2بصله مقطعه مكعبات

3طماطم مقطعه مكعبات

3فص ثوم مقطع

فلفل رومي مكعبات

ملح

فلفل اسود

بابريكا

كاري

بهارات دجاج

مستكه

ورق لورا

زيت

طريقه  التحضير

يتبل الدجاج برشه من التوابل السابقه

 في اناء علي النار نضع الزيت وفص مستكه و ورق

 لورا ثم نصف كميه البصل ونصف الثوم ونصف كميه

 الطماطم والفلفل

ثم نضع رشه كل من ملح وفلفل أسود و بابريكا وكاري

 وبهارات الدجاج ونقلب ونهدي النار ثم نضع الدجاج

 وباقي البصل والطماطم والفلفل الرومي نضع رشه

 من التوابل السابقه ونتركها دون تقليب علي نار هادئه

مكرونه بكرات اللحم مقدمه من الشيف فاتن فريد

اسم الوصفه مكرونه بكرات اللحم

مقدمه من الشيف فاتن فريد

 مده التحضير 10 دقائق

مده الطهي 15 دقيقه

المقادير

 كرات اللحم

ربع لحمه مفرومه

بصله مبشوره

2 ملعقه بقدونس

بيضه

4 ملعقه بقسماط

ملح

فلفل أسود

بهارات لحمه

مقادير المكرونه

نصف كيلو مكرونه اسباكتي

بصله مبشوره

طماطم مقطعه مكعبات

2 ملعقه صلصه

ملح

فلفل اسود

رشه سكر

طريقه التحضير

هنحضر  كرات اللحم نضع اللحمه مفرومه مع بصله

 مبشوره ناعم و 2 ملعقع بقدونس

 مفروم وبيضه و4 ملعقه بقسماط

وملح وفلفل وبهارات لحمه

 نعجنها جيدا بايدينا ونشكلها علي شكل كرات

 ونسلق المكرونه

وفي طاسه كبيره نضع  ملعقه زبده و2 ملعقه زيت

 ونتركهم يسخنو جيدا ونضيف كرات اللحمه واحده

 واحده ونقلبها بهدوء  حتي تتماسك وتاخذ لون من كل

 الجهات ونرفعها وفي نفس الطاسه نضع بصله تتشوح

  ثم نضع  الصلصه ثم نضع مكعبات الطماطم والملح

  وفلفل أسود ورشه سكر ومكعب مرقه خضار وكوب

 ماء مغلي ونتركهم يغلو قليلا ثم نعيد اللحمه مره

 اخرى للصلصه ختي تنضج خمس دقائق فقط ونضيف

 المكرونه  ونقلبهم  ونطفيء النار

بطه فى الكيس الحرارى وفريك بالبشامل مقدم من الشيف ساره محمد

🦆 طريقه عمل البطه فى الكيس الحرارى ومحشيه فريك 🦆 وفريك بالبشاميل🌺
مقدمه من الشيف / ساره محمد
مده التحضير: ١٥دقيقه
مده الطهي: ٦٠دقيقه وعلى حسب حجم البطه🌸
المكونات 👇
بطه متنظفه كويس ومغسوله بالملح والدقيق والليمون
كيلو فريك متنظف كويس ومنقوع فى ماء ساخن لمده ساعتين 🍥
بصل مفروم🧅
كيس حرارى
زبيب على حسب الرغبه
جزر
بطاطس🥔
بصل
معلقتين كاتشب🍅
التتبيلة بتاعت البطه
طماطم🍅
بصل
ملح وفلفل اسود وبهارات السبع
ورق لورا وحبهان
معلقه سكر
معلقه خل وليمونه🧂🍋
لعمل البشاميل
كيلو لبن 👈 وخمس معالق دقيق
🌼 الطريقه 👇
اولا هنعمل تتبيله البطه في الخلاط طماطم وبصل ومعلقه خل ومعلقه سكر وحبهان ورق لورا وليمونه☘️ هنتبلها ونسيب شويه نضيف عليهمم معلقتين كاتشب ندهن بيهم البطه من برا🍀
تانى خطوه🌻 فى أنا على النار معلقتين زيت ونضيف البصل والملح والفلفل الاسود والبهارات السبع ونشوحهم شويه ونضيف عليهم الفريك مع التقليب ونضيف نصف كوب زبيب مع التقليب هاخذ نصف الكمية احشى بيها البطه احشيها وهضفها فى الكيس الحرارى مع الجزر والبطاطس وبصل ورق لورا والنصف التانى هكمل سوى الفريك هضيف كوب ماء لحد ما ينضحك وهعمل البشاميل وهضيف الفريك فى الصنيه وعليه البشاميل ويدخل الفرن🎀🌹

الاثنين، 4 مايو 2020

شاورما اللحمه مقدم من مطبخ الشيف مرمر

اسم الوصفه /شاورما اللحمه
مقدمه من /الشيف مرمر
🎉 شاورما لحم 🎉
🍖 مع بديل الارز البسمتى  بالكاري والكركم بطريقتي 🍖
مع سلطة الزبادى بالخيار
١/٢ كيلو لحم متقطع شرائح رفيعة
ملعقة صغيرة ثوم بودر
ملعقة صغيرة بصل بودر
ملعقة صغيرة كمون مطحون
ملعقة صغيرة جوزة الطيب حسب الرغبة
ملعقة صغيرة السبع بهارات او بهارات لحمه
ملعقة صغيرة ملح وفلفل أسود
2 ملعقة كبيرة زبادى
١/٢ كوب خل
بصلة كبيرة مقطعة صغير
2 حبة طماطم مقطعة صغير
فلفلة خضراء مقطعة صغير
 2 ملعقة كبيرة زيت
🍒  لعمل بديل الأرز البسمتى  🍒
كيس شعريه ( مكرونه شعريه )   وممكن لسان العصفور
ملعقة زيت
ملعقة زبدة
ملعقة صغيرة كركم
ملعقة صغيرة كارى
بصلة مفرومه
ملح وفلفل أسود
🍖🍖🍖🍖
اول حاجة نضع التوابل كلها والخل والزبادي مع بعض ونتبل بيها شرائح اللحمة
نقلب كويس وندخل الثلاجة اقل حاجه 4 ساعات بس انا حطيتها من بالليل
ثم نخرجها من الثلاجة فى مقلاة فى الزيت ونضع شرائح اللحمه  على النار ونقلب ونتركها حتى تتشرب منها الميه وتتشوح كويس ثم نضع عليها البصل والطماطم والفلفل ونقلبهم كويس علشان يدبلول معاها ثم نرفع من النار لو اللحمه لسه نيه ذودى  ١/٢ كوب ماء ساخن وقلبى وسبيها على نار هاديه
   🍄 لعمل بديل الارز البسمتى 🍄
فى حله على النار فيها الماء مع الكركم تغلى ثم انزل بالشعريه وتقلب وتترك لمدة 3 دقايق على النار ثم يطفى واغطى عليها لمدة 3 دقايق اخرى ثم تصفى
ثم بعد ذلك نشوح البصل المفروم فى الزيت والزبدة على النار
ونضيف الملح والفلفل الأسود  ونضيف الكارى  ثم الشعريه وتقلب تقلبتين ونطفى النار
 وعند التقديم 
 نضع الشعريه فى طبق التقديم وعليها  الشاورما

      🍚 سلطة الزبادى بالخيار 🍚
علبة زبادى
ثمرة خيار مبشوره
فص توم مفروم   
  رشة ملح
رشة فلفل اسود 
 رشة نعناع ناشف
معلقه صغيره خل
فى طبق نضع الزبادى مع الخيار المبشور و رشة الملح ورشة الفلفل الاسود و رشة النعناع والخل والتوم المفروم وتقلب جيدل ثم تضع فى التلاجه قبل التقديم ١/٢ ساعه وتزين بورقة نعناع او بقدونس وبالف هنا لحبايب قلبى 💖💖💖

صينية سمك بلطي بالبطاطس مقدم من مطبخ الشيف مرمر

اسم الوصفه
🌸صنية سمك شبار ( بلطى) بالبطاطس🌸
مقدمه من / الشيف مرمر
💞مكونات صينية السمك 💞
سمك بلطي ( شبار) حسب عدد افراد الاسره
 متنضف ومغسول كويس و بسكنه حاده نعمل فى السمكه شقوق من الخارج من الجنبين بخطوط مائله ثم يرش عليه الملح ١/٢ ثم يغسل
بصلة كبيرة مقطعة  جوانح        زيت
ملح           
فلفل اخضر او حامى
 شرايح طماطم   
شرايح ليمون 
صلصة طماطم
 ملعقة صغيرة كمون   
  ثوم مفروم
 2 ملعقة صغيرة عصير ليمون
بهارات سمك او كاري ملعقة صغيرة
🌟🌟🌟🌟🌟
بفرم الثوم ويقطع الفلفل مكعبات صغيرة واتبلهم بالملح والكمون والكاري  وعصير الليمون وشوية زيت صغيرين واقلب كل الخلطة مع بعض واقسم الخلطة نصين نصف بتبل بيه السمك احشي البطن وامسح كل السمكة بالخلطة واسيبها في الخلطة نصف ساعة
وبقطع البطاطس حلقات  واقطع البصل حوانج  وارصص البطاطس والبصل في قاع الصينية وشرايح الطماطم وشرايح الليمون وحطى باقى الخلطه مع ١/٢ كوب ماء ثم حط فوقيها السمك ويدخل  الفرن يستوي بياخد حوالي ساعة إلا ربع  قبل السوى بقليل نضع صلصة الطماطم على السمك وندخلها الفرن حتى تستوى على الاخر وتخرج تقدم مع ارز صياديه وسلطه وبألف هنا 📍📍📍

الرز المعمر مقدم من ايمان سعد

ارز معمر
مقدم من إيمان سعد
مدة التحضير ربع ساعة
المكونات
٢كوب ارز
٣كوب لبن
قشطة
ملح
الطريقة
نغسل الأرز حلو حلو ونضع البايركس في الفرن يسخن ونضع السمنة والرز نقلبهم حلو حلو يعنى نغلف الأرز بالسمنة ونضع اللبن والملح والقشطة ونضعه فى فرن ساخن من قبل درجة حرارة ٢٠٠ درجة لمدة ربع ساعه وبعد ذلك نخفض درجة إلى ١٧٠ درجة حتى ينضج الأرز

كب الكنافه مقدم من الشيف فاتن فريد

اسم الوصفه كب الكنافه
مقدمه من شيف فاتن فريد
 مده التحضير ١٠دقايق
مده الطهي ١٥دقيقه
المقادير
نصف كيلو كنافه
كوب سمن
مكسرات
شربات وسط
الطريقه
كنافه متجمده ونكسرها صغير خالص ونضع عليها كوباية سمنه سايحه ونقلبها فيها كويس
ثم نضعها في قوالب كب كيك مدهون سمنه و نضع الكنافه في  الارضيه والجوانب ثم الحشو ثم نغطيها بالكنافه ونكبسها كويس عشان متفكش
تدخل فرن علي ١٨٠ لحد ما تحمر من فوق وتحت وتطلع تتسقي شربات بارد
وبالهنا والشفا
الحشو ممكن مهلبيه او كاسترد او نوتيلا او مكسرات

حلاوة الجبنه السوريه مقدم من الشيف امامة عباس

اسم الوصفة حلاوة الجبن السورية
مقدمه من بنوتي الشيف امامة عباس
مدة التحضير ٣٠ دقيقة
المقادير
نصف كيلو  جبنه عكاوي.حلوة
 كوب سميد
  نصف كوب قطر.
 الحشوة قشطة. بلدي
ملعقة  صغيرة ماء زهر.
 الزينة فستق حلبي
 طريقة التحضير
  .نضيف على القطر الحار    الجبنة العكاوية الحلوة والسميد بالتدريج ويحرك جيداً ليختلط مع بعضه البعض. بعد أن يبرد الخليط ويصبح متماسكاً كالعجينة نقطّعها إلى مربعات
 ونفردها جيداً لتصبح رقيقة . تُحشى العجين بالقشطة وتلف على شكل رول  وتقسم الى قطع   وتزيّن بالفستق الحلبي . يُسكب القطر البارد على حلاوة الجبن
والف صحة وهتا

مهلبية قمر الدين مقدم من الشيف ناهد ياسين

مهلبية قمر الدين🍑
مقدم من  الشيف ناهد ياسين
●●المقادير ●●
••لفة قمر الدين
•• 6كوب ماء
•• كوب سكر  حسب الرغبة
•• 4ملاعق نشا
ماء ورد
،،  للتزين ،،جوزهند ، لوز  أو اي مكسرات متوفرة لديك
●●طريقة تحضير مهلبية قمر الدين●●

* يقطع قمر الدين قطع صغيرة بالمقص
يخلط قمر الدين مع الماء المغلي
* يترك ليبرد ثم يضرب في الخلاط
* يضاف سكر حسب الرغبة ثم يذاب النشا في نص كوب لماء
* يقلب الخليط على النار حتى الغليان ويغلظ القوام
ممكن اضافة 8حبات مشمشية تقطع بالمقص وتضاف اللي الخليط لكي تعطي له لمعه
* تصب في كاسات أو سلاطين
* توضع في الثلاجة ويزين الوجه بجوز الهند والزبيب او لوز حسب الرغبة
 🍑🍑

السمبوسك مقدم من الشيف فايز محمد جمعه

السمبوسك . مقدم شيف فايز محمد جمعة موسى
مدة التحضير:25 دقيقه
مدة الطهي : 20 دقيقه
المكونات
مقادير العجينه
2 كوب دقيق
2 ملعقه ذبدة
ربع ملعقه سكر
نصف ملعقة ملح
نصف ملعقه بكينج بودر
ماء للعجن حسب حاجة العجن
مقادير الحشوه
نصف كيلو لحم مفروم
1 كوب فلفل الوان
1 بصله متوسطة
1 ملعقة ملح
نصف ملعقة فلفل اسود
3 ملاعق سمن
زيت للقلي
الطريقه
اولا العجينه
يتم وضع جميع المكونات الجافه في وعاء عميق وتخلط جيدا ثم نضع الزبده ونقلبها باطراف الاصابع الي ان يتشربها الدقيق ثم نكمل العجن بالماء ونتركها ترتاح ثم نفردها علي سطح جاف ونظيف ونقطعها دوائر متوسطة
ثانيا الحشوة
في مقلاه علي النار نضع السمن والبصل الي ان تصبح ذهبيه نضع الفلفل الالوان ونقلب لمده دقيقه ثم نضع اللحمة المفرومه ونتبلها بالملح والفلفل
ثم نأخذ دوائر العجين ونحشيها بالحشوة السابقه ونقفل الاطراف جيدا بواسطة شوكة الطعام وتقلي في الزيت وبالهنا

الكيكه البارده مقدم من ام عصام

السلام عليكم 
الكيكة البارده 
المقادير 
نصف قالب كيك مجهز مسبقا 
2 ضرف كريمه شانتي ساده 
باكيت قشطه كبير الحجم 
لعمل صوص النوتيلا 
ملعقة كبيرة قشطه 
2 ملعقة كبيرة نوتيلا 
 
في وعاء توضع ملعقة القشطه والنوتيلا وتخلط جيدا ثم يوضع في كيس التزين ويترك جانبا 
الطريقة 
في وعاء يفتت الكيك ويوضع جانبا 
ثم تخفق الكريمه في نصف كوب  ماء بارد ثم توضع القشطه وتخلط معا 
في بايركس يوضع اول طبقة من فتات الكيك وتوضع قسم من الكريمه ثم توضع طبقه ثانيه من فتات الكيك والكريمه ثم تزين بصوص النوتيلا على شكل  خطوط بواسطةخلة الاسنان  ثم تدخل الثلاجه لمدة 8 ساعات لكي تتماسك و عملت قالب ثاني بنفس الطريقه فقط وضعت مروار فراوله احمر  جاهز عملت خطوط طوليه وبنفس الطريقه في خله الاسنان عملتها متعروجه وهذا شكلها النهائي 
ثم تقدم بالف صحه وهنا

كنافه بالمانجو مقدم من الشيف ناهد ياسين

كنافة بالمانجو:
مقدم من الشيف ناهد ياسين
1/4ك كنافة
كوب سمنة سايحة
كوب شربات
ملعقة سكر بودرة
كوب كريم باستير أو كريم شانتية (ممكن الاثنين مع بعض)
 مانجو شرائح
كوب عصير مانجو
للتجميل:اناناس ،كريز ، تفاح
الطريقة:
يرش السمن والسكر على الكنافة وتفرك جيدا وتوضع تحت الشواية
وتقلب من وقت لآخر حتى يصبح لونها ذهبى ثم تسقى بالشراب قليلا
توضع فى قالب وتترك حتى تبرد
يضرب الكريم باستير مع عصير المانجوالمثلج ويوضع على الكنافة
ترص المانجو والاناناس والتفاح  و  الكريز
وتقدم بألف هنا

صدور الفراخ المحشيه بصلصة الجبنة مقدم من الشيف محمد ربيع

صدور الدجاج محشية مع صلصة الجبن
المكونات
صدور دجاج
جبن بارميزان مبشورة
جبن موزريلا مبشورة
ملح وفلفل أسود
زعتر
ريحان مفروم أو صوص بستو
ثوم مفروم
زيت زيتون
للصلصة:                          الشيف محمد ربيع
جبنة شيدر
كريمة طبخ
بقدونس مفروم
طريقة التحضير:
نحضر صدور الدجاج ثم نفردها على لوحة التقطيع بالسكين وتتبل بالملح والفلفل والثوم وزيت الزيتون
نضيف الجبن الموزريلا والبارميزان ونضيف عليهم الريحان والزعتر ونقلبهم
نفرد صدور الدجاج ونضع الجبن فى المنتصف ثم تلف على شكل اسطواني
نحضر صينية وندهنها بزيت الزيتون ونضع بها صدور الدجاج ثم توضع بالفرن على درجة حرارة ١٨٠درجة لمدة ٢٥دقيقة ثم نخرجها من الفرن ونأخذ ناتج التسوية ونضعة على النار مع كريمة الطبخ ونربط بالجبنة الشيدر ثم نرفعة من على النار
تقطع صدور الدجاج وتوضع فى طبق التقديم ونضع عليها الصلصة وتزين بالبقدونس المفروم.

شوربة الدجاج بالشوفان مقدم من ام عصام

السلام عليكم 
شوربة الدجاج بالشوفان 
المقادير 
قطعة صدر دجاج يقطع مكعبات صغيرة 
مكعب زبده 
حبة بصل صغيرة 
مكعب ماجي 
ملعقة شاي كزبره 
ربع ملعقة شاي فلفل اسود 
2  ملعقة كبيرة زيت 
1/2 كوب شعريه 
لتر ونصف ماء مغلي 
الطريقة 
في قدر على النار تذاب الزبده مع الزيت ويشوح البصل ثم يضاف صدر الدجاج ويشوح مع التوابل والملح ثم يضاف الشوفان ويقلب قليلا 
ثم يضاف الماء وتترك حتى تغلي وينضج الشوفان وصدر الدجاج ثم تضاف الشعريه والماجي وتقلب جيدا وتترك على نار هائه حتى تنضج وتصبح جاهزه 
وتقدم بالف صحه وهنا

البادنجان المخلل مقدم من نيفين النشار

👩‍🍳مقادير وطريقه👩‍🍳 الباذنجان المخلل مده التحضير ١٠دقائق
مده الطهى ١٠دقائق
👩‍🍳مقادير 👩‍🍳
نصف كيلو باذنجان مقطع حلقات
٢ملعقه ثوم
ملعقه خل
ليمونه
ربع ملعقه كزبره جافه
ملعقه هريسه فلفل
فلفل الوان مقطع مكعبات صغيره
٥٠جرام كزبره خضرامقطعه صغير
٢ملعقه ثوم مفروم
ملعقه صغيره كمون
ربع ملعقه شطه جافه
زيت للتحمير
👩‍🍳الطريقه 👩‍🍳
👩‍🍳اولا 👩‍🍳يحمر البذنجان في الزيت وينشل على منديل مطبخ ثم نحضر الثوم مع الفلفل الالوان  مع الهريسه مع الملح والكمون والشطه والكزبرة الجافه والخل والكزبرة الخضراء  والليمون توضع الخلطه على البذنجان المقلى ⁦👩‍🍳⁩⁦👩‍🍳⁩صحتين وعافيه⁦👩‍🍳⁩

كفتة بطاطس بحشوة اللحم مقدم من مطبخ الشيف مرمر

اسم الوصفه 💞
كفتة بطاطس باللحمة المفرومة💞
           او بطاطس بانيه  باللحمه
مقدمه من / شيف مرمر 
طعمها فوق الروعة 😍😍
                    مع سلطة طحينه
💕المكوّنات 💕
١/٢ بطاطس  مسلوقه و مهروسة
معلقه بصل مفروم ناعم بدون ماء ( تفل البصله  بس )
معلقتين نشا
 ملح وفلفل وكمون
2 بيضه   +  دقيق للتغليف +
بقسماط  عليه بهارات او فيجيتار
  ١/٤ لحمة مفرومة متعصجة
         
   💢طريقة التحضير 💢
نجيب البطاطس نهرسها كويس اوي نضع عليها تفل   البصل و الفلفل والملح والنشا والكمون ويقلب كويس ثم  ناخد جزء صغير نبططه بايدينا و نحط فيها لحمة مفرومة و نقفل البطاطس عليها و نعملها صوابع زي ما في الصورة كده او نعملها زي الكورة نكمل باقى الكميه
نجيب طبق فيه دقيق وطبق فيه بقسماط وطبق فيه البيض  ونحط عليه شعرة ملح وفلفل ونقلبه وبعدين تحطوا البطاطس فى الدقيق ثم في البيض وبعدين نحطها في البقسماط
نكمل باقي الكمية لحد  ما تخلص ثم  يضع فى الثلاجه ١/٢ ساعه ثم
💚💙❤💛
نحطها في طاسة فيها زيت ونقليها وتقدم مع سلطة الطحينه وبالف هنا ❤
مع تحياتى
مطبخ مرمر للاكل البيتى 👋👋

الأحد، 3 مايو 2020

متبل الافكاتو مقدم من الشيف ساهره الدباس

يسعد مساكم
 اسم الوصفة متبل اللافكادو
مقدم من الشيف ساهرة الدباس
مدة التحضير ٢٠ دقيقة
المقادير
حبتين افكادو مقشرين
زيت زيتون

صوص اللبن
كوب ونصف لبن زبادي
ملعقة ثوم مهروس
ملعقة صغيرة ملح
نصف كوب طحينه
ضيفي المكونات وحركيهم حتى يتجانسو .
قشري الافكادو وانزعي البذور منها
وبالشوكة اهرسي اللب ثم ضيفي صوص اللبن عليهم وحركيهم حتى يتجانسو
والف صحة وهنا .

ديك رومي بالبرتقال مقدم من مطبخ امينه رياض

★المقادير★

ديك رومى مغسول و منظف من الداخل و منزوع الريش

ملح خشن

 خل

★للخلطة★

بصل مبشور ناعم

فلفل اسود

ثوم بودر

بصل بودر

رشة جوزة الطيب

بهارات فراخ

صلصة جاهزة

عسل اسود

★الطريقة★

 ★ يدلك الديك من الداخل بالخل و يشطف جيداً لمنع أى زفارة

★تمزج كل مقادير الخلطة و تصفى بمصفاة مع الإحتفاظ بالماء الناتج من التصفية و تركه جانباً

★ يحشى الديك بالخلطة و يفضل تركه فيها ليلة كاملة

★ ثم يكتف الديك و يوضع الماء المستخلص من الخلطة بداخل سرنجة و يحقن الديك من كل مكان ثم يلف بالفويل

★ و يوضع بالفرن لمدة ساعتين ثم ينزع الفويل و يترك بالفرن ½ ساعة حتى يكتمل نضجه و يكتسب اللون الذهبى

★بألف هنا★

صينية لحم مقدم من الشيف فايز محمد جمعه

اسم الوصفة وجبة لحمة بالصينية

مقدمة من الشيف فايز محمد جمعة موسى

مدة التحضير ٥ دقائق

مدة الطهي ٢٠ دقيقة

المقادير

كيلو لحم مفروم

ربع كيلو بصل مفروم ناعم

ملعقة طعام ملح

ملعقة بهارات

ملعقة صغيرة فلفل اسود

حلقات بصل وطماطم

طريقة التحضير

في وعاء نضع اللحم المفروم مع البصل المفروم والملح والبهارات والفلفل اسود  ونخلطهم جيدا مع بعض بعد ذلك نضعهم في صينية مدهونة بزيت او سمنه ونفرد اللحمة بالتساوي ثم نضع على وجه اللحم بصل وطماطم او حسب الرغبة ثم ندخله الفرن ونتركه الى ان تنضج ثم تقدم

كيكة الشاي اليوميه مقدم من ام عصام

السلام عليكم 
كيكة الشاي اليوميه 
المقادير 
3  كوب طحين او دقيق اوفرينه حسب التسميات 
2 كوب سكر 
1/2 كوب زيت 
4 بيض بحراره المطبخ 
كوب حليب سائل 
2 ضرف فانيلا 
2 ضرف بيكنج بودر 
رشة ملح صغيرة 
3 ملعقة كبيرة كاكاو 
الطريقة 
في وعاء يوضع الزيت والبيض والفانيلا والسكر ويخلط جيدا بدون خفاقه عادي 
ثم يضاف الدقيق والحليب السائل ويخلط مع رشة الملح جيدا 
ثم يضاف البيكنج بودر وتخلط قليلا 
ثم يقسم الخليط الى قسمين القسم الاول يبقى ابيض والقسم الثاني يضاف الكاكاو مع ربع كوب ماء اليه ويخلط جيدا 
ثم يدهن قالب بالراشي اوالطحينة ويوضع خليط الكاكاو من الاسفل ثم يوضع خليط الابيض من الاعلى ثم تدخل فرن محمي مسبقا من الاسفل لمدة نصف ساعة ثم تشعل الشواية من الاعلى قليلا 
وبعد ما تبرد تقطع 
وتقدم بالف صحه وهنا

فوايد الليمون مقدم من خبيرة التجميل نوشه شحاته

يعتبر الليمون من اهم العناصر الغذائية الطبيعية    مقال يشمل وصفات الليمون الصحية             فوائــــــــــــــــــــد الليمون للمــــــــــــــــــــــــرأة
مع :خبيرة التجميل نوشة شحاته
 لرشاقتك (خذي عصير ليمون + ماء دافي ) على الريق أو(شررررائح ليمون + كمون+ماء دافي) تنقع مع بعض الى اليوم التالي وتشرب على الريق
 لاخراج سموم الجسم و الأدوية وتصفية الدم وتطهير المعدة (خذي عصير ليمون + ماء دافي +م.ك عسل طبيعي) على الريق.
 لبياض وصفاء البشرة( عصير ليمون +جلسرين يعطي صفاء ونقاء لليدين والنعومة
 لبياض اسنانك من الصفرة وتفتيت الجير(وذلك بفرك اسنانك بقطعة من اليمون كل يوم ولمدة اسبوع ولاحظي الفرق قبل وبعد)
 لتنظيف وتطهير البلعوم من بقايا الاكل التي تسبب رائحة كريهة في الفم وكذلك عند وجود التهاب في الحلق او اللوزتين ( عصيرليمون + شاي + ملح + ماءدافي) تمضمضي به وشاهدي مايخرج من فمك من بلغم وبقايا اكل فهذة وصفة مجررربة فعلياً
لازالة الرائحة الكريهة من الابطين وتبييضهما ( بعد اخذ الشور خذي قطعة ليمون ودلكي بها الابطين )

الجمبري المشوي بالزبده والصويا وصوص الليمون مقدم من صفاء بدير

الجمبري المشوي بالزبده والصويا صوص والليمون
مدة التحضير ٢٠دقيقه
مدة الطهي 15 دقيقه
المقادير اكيلو جمبري
توم مهروس
ملح وفلفل وبابريكا
ليمون ووقطعة زبدة كبيره
الطريقه أغسل الجمبري كويس واشيل سلسلة الرمل من الضهر
واتبل الجمبري
ازي اسيح الزبده وانزل بالليمون والتوم كسبرة وفلفل اسمر والبابريكا والصويا صوص
واتركه مدة ساعه في التتبيله
اسخن الجريل لو صينية تيفال واشويه مدة 15دقيقه فقط
واطفي عليه  وبالهنا والشفا

السبت، 2 مايو 2020

دجاج كنتاكي مقدم من الشيف ساميه حافظ

دجاج كنتاكي
مقدم من سامية حافظ
المقادير
قطع دجاج مسلوقة نصف سوي
**مكونات التتبيل
دقيق
ملعقةكبيرة ثوم بودر
ملعقة كبيرة بصل بودر
ملعقة كبيرة بابريكا
ملعقة كبيرة كركم
ملعقة كبيرة قرفة
ملعقة كبيرة زعتر
2ملعقة كاتشب
ملعقة صغيرة بيكينج بودر
نصف ملعقة صغيرة قرنفل
ربع ملعقة صغيرة شطة
كوب حليب

ملح وفلفل

دقيق مبهر
ماء
**الطريقة
أولا تخلط جميع البهارات معا جيدا ثم في وعاء عميق يوضع دقيق و3 ملاعق كبيرة من خليط البهارات والبيكينج بودر وملح وفلفل ويقلب مع اضافة ماء حتي تصير عجينة سائلة لزجة وتوضع فيها قطع الدجاج وتترك فيها لتتبل جيدا ثم في وعاء اخر يوضع فيه دقيق وملح وفلفل و3 ملاعق كبيرة من خليط البهارات ويقلب معا ثم تغمس فيه قطع الدجاج المتبلة بدون الضغط عليها وتترك حتي تتشرب الدقيق ثم تغمس مرة اخري ثم تقلي في زيت سخن غزير حتي تتحمر وتقدم مع بطاطس محمرة بالهنا

معجنات باللحم مقدم من الشيف فايز محمد جمعه

معجنات باللحمة:
العجينة:
3/4 حليب بودرة
3/4 زيت
5 كوب طحين
1 ملعقة صغيرة بايكينغ باودر
5 ملاعق صغيرة خميرة
1 ملعقة صغيرة ملح
2 ملعقة صغيرة سكر
1 كوب لبن
1 و ربع كوب ماء دافئ
الحشوة :
حشوه اللحمة المقليه مع البصل والتوابل مع اضافة البقدونس حسب الرغبة
الخطوات
 نخلط مكونات العجينة مع بعض ونعجن حتى نحصل على عجينة متماسكة
وتترك ساعة ترتاح
نفرد العجينة ونحشيها باللحمة  و نغلقهاجيداً،ونشكلها بأشكال مختلفة حسب الرغبة و نضعها بفرن مسخن مسبقا حتى يتحمر وجهها ..
وصحتين وهنا..........

ااالخضار السوتية مع البطاط البورية

ااالخضار السوتية مع البطاط البورية

                المقادير والطريقة

2حبة من البطاطس مسلوقة في ماء وقليل من الملح ومقشرة
ومفرومة ناعم او مهروسة ناعم
في طاسة تيفال نضع القليل من الزبدة ثم البطاطس و5 ملاعق كبيرة من الحليب و5 ملاعق من الكريمة وقليل من الفلفل الابيض
ويحرك الجميع ثم يوضع في طبق تقديم أو قمع حلوني

نسلق كل نوع من الخضار علي حدة بالماء وقليل من الملح

ويصفي ويوضع كل نوع في طاسة مع قليل جدا من الزبدة وقليل من الفلفل الابيض وعصير قليل من الليمون
ثم ياخذ سوتية ويوضع بين البطاطس البورية
   ويرص بشكل هندسي فني
الوصفة سهلة وبسيطة

ويقدم
وبالهنا والشفا
مع خالص تحياتي واحترامى

الشيف رضا الموافي اااااااااااااااااااااااالارز باااااااااااااالبشاميل

الشيف رضا الموافي

متابع :نوشة شحاته

اااااااااااااااااااااااالارز باااااااااااااالبشاميل
جربوة بالشهر الكريم وكل عام وحضاراتكم بخير
المقادير :
لعمل الباشميل 2/كيلو حليب
كوب من الدقيق
1 باكو زبده 100 جرام
50 جرام زيت
ملح فلفل ابيض
بشر جوز الطيب    طريقة عمل الباشميل
يغلي الحليب علي النار ويوضع في اناء اخر ونضع الزبده والزيت حتي تسخن ثم نضع الدقيق بتدريج مع التحريك بمضرب سلك يدوي ثم نضع الحليب الساخن بالتدريج مع التحريك باستمرار حتي لا يحبب مع الاستمرا بالتقليب حتي يصبح سميك اخ١٠ف من المهلبية ثم نضع الملح والبهار الابيض وبشر جوز الطيب حسب مذاكم
لتجهيز الصينيه
اي كان نوعه رز مصري او امريكي حسب ما تشتهين
يغسل الرز ويوضع في ماء مغلي عليه هيل وزبده وملح ويطبخ عادي ارز ابيض
لتجهيز الخلطة :
نصف كيلو لحم مفروم
بصله متوسطة مبشوره
2 سن ثوم
يوضع البصل والتوم قليل من الزبده حتي يصبح لونه ذهبي ثم يضع اللحم المفروم مع قليل من مرقة الدجاج والملح والبهار علي النار عشر دقائق حتي تستوي وتترك جانبا
عدد واحد 400جرام من البازلا  تسلق في ماء وملح وتصفي
كيس جبنه مازولا مبشوره
في هذا الوقت نشعل الفرن علي درجة حرارة 200 نحضر صنية الفرن وبمنديل كلينكس نمسح بسمنه جميع الجوانب والارضيه ونعفر الصنية بقليل من الدقيق ثم ناخذ ملعقة باشميل ونضعها في ارضية الصنية ثم ناخذ كمية من الرز وقليل من اللحم المفرومه وقليل من البازلا ثم نضع طبقة باشميل اخري ثم كمية قليله من الرز ثم باقي اللحم المفروم والبازلا ثم يغطي قليل من الرز ونضع كمية الباشميل علي الوجه وتساوي ثم نضع الجبنة المازلا ثم تدخل الفرن نصف ساعة حتي تحمر وتخرج وتبرد قليلا وتقطع وبالهنا والشفا واتمني ان تكون وصفتي مبسطه وسهله لأحبائي

اااااااااااااااااااااااالارز باااااااااااااالبشاميل

اااااااااااااااااااااااالارز باااااااااااااالبشاميل
جربوة بالشهر الكريم وكل عام وحضاراتكم بخير
المقادير :
لعمل الباشميل 2/كيلو حليب
كوب من الدقيق
1 باكو زبده 100 جرام
50 جرام زيت
ملح فلفل ابيض
بشر جوز الطيب    طريقة عمل الباشميل
يغلي الحليب علي النار ويوضع في اناء اخر ونضع الزبده والزيت حتي تسخن ثم نضع الدقيق بتدريج مع التحريك بمضرب سلك يدوي ثم نضع الحليب الساخن بالتدريج مع التحريك باستمرار حتي لا يحبب مع الاستمرا بالتقليب حتي يصبح سميك اخ١٠ف من المهلبية ثم نضع الملح والبهار الابيض وبشر جوز الطيب حسب مذاكم
لتجهيز الصينيه
اي كان نوعه رز مصري او امريكي حسب ما تشتهين
يغسل الرز ويوضع في ماء مغلي عليه هيل وزبده وملح ويطبخ عادي ارز ابيض
لتجهيز الخلطة :
نصف كيلو لحم مفروم
بصله متوسطة مبشوره
2 سن ثوم
يوضع البصل والتوم قليل من الزبده حتي يصبح لونه ذهبي ثم يضع اللحم المفروم مع قليل من مرقة الدجاج والملح والبهار علي النار عشر دقائق حتي تستوي وتترك جانبا
عدد واحد 400جرام من البازلا  تسلق في ماء وملح وتصفي
كيس جبنه مازولا مبشوره
في هذا الوقت نشعل الفرن علي درجة حرارة 200 نحضر صنية الفرن وبمنديل كلينكس نمسح بسمنه جميع الجوانب والارضيه ونعفر الصنية بقليل من الدقيق ثم ناخذ ملعقة باشميل ونضعها في ارضية الصنية ثم ناخذ كمية من الرز وقليل من اللحم المفرومه وقليل من البازلا ثم نضع طبقة باشميل اخري ثم كمية قليله من الرز ثم باقي اللحم المفروم والبازلا ثم يغطي قليل من الرز ونضع كمية الباشميل علي الوجه وتساوي ثم نضع الجبنة المازلا ثم تدخل الفرن نصف ساعة حتي تحمر وتخرج وتبرد قليلا وتقطع وبالهنا والشفا واتمني ان تكون وصفتي مبسطه وسهله لأحبائي

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013