الأربعاء، 27 فبراير 2019

سيشن جديد لمطربه والفنانه (مى على) فى مجال الفاشون والازياء !




كتب : حمدى محمد

تتألق الفنانه مى على
فى عالم الفاشون والاناقه

تعشق مى على هذا المجال بدرجه كبيره جدا وتتالق من سيشن لاخر

مكياب ارتيست : شيماء الراوى

تصوير : عمرو فارس

وصرحت مى على بتحضير مفاجاه لجمهورها تنال اسعادهم واعجابهم






الاثنين، 25 فبراير 2019

تتألق الفنانه والموديل (مى على) فى عالم الفاشون والاناقه !




كتب : حمدى محمد

تتألق الفنانه والموديل مى على
فى عالم الفاشون والاناقه
تعشق مى على هذا المجال بدرجه كبيره جدا وتتالق من سيشن لاخر
وصرحت مى على بتحضير مفاجاه لجمهورها تنال اسعادهم واعجابهم








الثلاثاء، 19 فبراير 2019

أطعم مطبق بالسوسيس من شيفتنا الجميله جيجي فاروق

كتبت / عايده السحراوي
اسم الوصفه:
مطبق بمفروم السوسيس
مقدم من الشيف جيجي فاروق
وقت التحضير /30 دقيقه

المكونات
نصف كيلو دقيق
ربع كوب زيت
رشه ملح
ماء للعجن

الحشو
مفروم سوسيس
مفروم زيتون

الطريقه
نضع المكونات علي بعض ونعجن بالماء ونتركها ترتاح ثم نقسمها كور حجم علي حسب الرغبه ثم نضع زيت بسيط علي النار ونقلب فيه مفروم السوسيس حتي يتغير اللون بسيط ثم نرفعه من علي النار ونضيف مفروم الزيتون ونبدأ في دهن صاجه تيفال بزيت بسيط جدا ونبدأ بفرد اول واحده في الكور مستطيل ونحشوها بالحشوه ونطبق عليها ونغلقها جيدا ونبدأ في التسويه علي الهادي حتي اخر الكميه وبالهنا

الخميس، 14 فبراير 2019

أطعم بقصمات مقرمشه من شيفتنا المتميزه أم عصام

كتبت / عايده السحراوي
السلام عليكم
اسم الوصفة: اصابع البقصم المقرمشة
مقدمه من : أم عصام
مده التحضير : 20 دقيقه
مده التخمير: 60دقيقه
مده الخبز: 10دقائق
المقادير
3 كوب دقيق
4\3  كوب ماء دافي
ملعقة كبيرة خميرة
ملعقة كبيرة سكر
4\1 كوب زيت زيتون
 رشة ملح
2 صفار بيض
للزينه
حبة البركة
سمسم
   الطريقة
ناخذ اناء ونضع الدقيق والخميرة والسكر
ونقلبهم مع بعض نضيف الماء والملح
ونعجنهم واخر شي نضيف الزيت ونعجنها
جيدا ونتركها لمدة ساعة لكي تختمر بعد
 ذلك على طاولة العمل نرش الدقيق ونفتح
 العجينة بالنشابة على شكل بيضوي ونقص
 الاطراف الزايدة وندهن وجة العجينة بصفار
البيض بواسطة فراشاه ونرش عليها السمسم
 وحبة البركه ونقطعها بالسكين على شكل
اصابع وتبرم في صينية نضع عليها ورق
 الزبدة ونتركها تخمتر مرة ثانيه شي قليل
 وبعدها ندخلها الى الفرن الف هنا

الأربعاء، 13 فبراير 2019

أطعم وألذ بسبوسه من شيفتنا الجميله شيف ساهيره

كتبت/ عايده السحراوي
اسم الوصفه: بسبوسة
مقدمه من : شيف ساهيره
مده التحضير: 20دقيقه
مده التسويه : 20دقيقه

المكونات
كاستين سميد .
علبة  قشطة ..مقدار كاسة شرب .
كاسة الا ربع سكر .
كاسة الا ربع زبده .
حبتين بيض .
معلقة  اكل بيكينغ باودر .
معلقة صغيرة  فانيليا..او برش ليمون .
علبتين  قشطة للحشوة.
معلقة زبده الدهن طبق الشوي .
مكسرات اذا رغبتي  للزينه .
طريقة التحضير .
اخلطي البيض والزبده والقشطة بالفانيليا
والسكر  عدا السميد بمضرب البيض حتى
 تتجانس المكونات .ضيفي السميد والبيكينغ
 باودر وحركيهم حتى تتجانس مع المكونات .
اخدني طبق الشوي بالزبدة.والسكري نصف
 كمية الخلطة .ثم ضيفي القشطة على الخلطة
 وتكون موزعة بشكل متساوي .ثم ضيفي باقي
 الخلطة على القشطة .رشي فستق حلبي او
 اي نوع من المكسرات حسب الرغبة .
ولكن انا بفضل تكون بلا مكسرات ....ايوا
البسبوسة بلا مكسرات احمي الفرن واشويها
 مدة ٢٠ دقائق حتى يصبح لونها دهبي.
اسكبي كاسة ونص قطر ..
.او ضيفي على البسبوسة حليب مركز
والف صحة وهنا .

الثلاثاء، 12 فبراير 2019

ألذ دجاج بالبصل من شيفتنا الجميله همت مصطفي

كتبت/ عايده السحراوي
اسم الوصفه: دجاج بالبصل
مقدمه من همت مصطفي
مدة التحضير : 25دقيقه
مدة الطهي   : 50دقيقه
المكونات
دجاجه مقطعه منزوعة الجلد
٣بصله متوسطة الحجم للفرخه الواحده
زيت
توابل
 ملح
 فلفل اسود
 كاري
 كركم
 بابريكا
 زنجبيل بودر
حبهان بودر
 ورقة لورا
رشة جوزة الطيب
 بهارات دجاج
الطريقه
نغسل الدجاج جيدا نضع صينيه علي النار بها
 بصل مقطع قطغ صغيره بمعلقتين زيت ونحمر
 البصل حتي ياخذ لون بني نقسم خليط البصل
 لنصفين ناخذ نصفه في طبق ونضع الدجاج علي
 النصف الموجود بالصينيه ياخذ صدمه وعندما
ياخذ لون ذهبي نضع التوابل وكوبين ماء علي
النصف الموجود بالطبق ثم نضيفه للدجاج
ونتركها تنضج ويجف منها كمية الماء ثم
نضعها تحت الشوايه حتي يحمر لونها
وتقدم مع السلطه والف هنا

رغوه النسكافيه او القهوه من اعداد شيفتنا المبدعه أم عصام

كتبت / عايده السحراوي
السلام عليكم اليوم
اسم الوصفه: رغوه النسكافية او القهوة
مقدمه من : أم عصام
مده التحضير: 10دقائق
اليكم المقادير
كوب ماء
كوب سكر
كوب قهوة سريعه الذوبان
 او نسكافية
طريقه العمل
اول شي ناخذ اناء ونضع فيه القهوة والسكرو
الماء ونخفق بخفاقة الكيك لمدة عشر دقايق
 الى ان يصبح شكله مثل الكريمه ويمكن حفظها
في الفريزرفهي لا تجمد وعند الاستعمال نسخن
 كوب حليب ونضيف عليه ملعقه طعام مليانه
 رغوة وتشربوها بالف عافيه عليكم
وان شاء الله تعجبكم    ام عصام

تشيز كيك بالفراوله من شيفتنا الجميله مني حسني

كتبت / عايده السحراوي
اسم الوصفه:تشيز كيك الفراوله🍓🍓🍓🍓
مقدمه من : مني حسني

المقادير.. 
علبة بسكويت سادةاى نوع
كوب كريم شانتيه
علبتين جبنة مثلثات اى نوع
كوب لبن حليب مثلج
علبتين جيلى فراوالة
فراولة كاملة للتزيين
100 جرام ذبدة لينة
الطريقة بالصور...👇👇👇👇👇👇
اول حاجة اضربى البسكويت فى الكبة حتي
يصبح نااااعم جداااا .بعد كدة ضيفى ليه الذبدة
 اللينة وخليه يلف لفتين بالكبة لغاية مايبقى زى
 الرملة المبلولة...انزلى بيه فى قالب بيتفتح من
 الجنب واضغطى عليه جيد جدااا انا ضغطه
بهراسة البطاطس ودخليه الفريزر نصف ساعة .
دوبى الجيلى فى مياة مغلية لكل كيس كوب مياة
 بس وسبيه يبرد على جنب ..اضربى الكريمة مع
 الحليب المثلج حتي تبقى هشة خلى قوامها سائل
 بعض الشئ اضربى الجبنة مع معلقتين حليب
 لسهولة هرسها وقلببها على الكريمة وافرديهم على البسكويت اللى كان فى الفريزر وخليه متساوى .
رصى عليهم حبات الفراولة واقفة بشكل دائرة وصبى 4 معالق جيلى بس ودخليهم الثلاجة نصف ساعة الجيلى
 يجمد وعشان الفراولة ماتعومش على الوش وشكلها
يتلخبط ..بعدين طلعيها تانى واسقيها باقى الجيلى
 ودخليها ليلة كاملة قبل التقديم ..

أطعم وأجمل كريم كراميل من شيفتنا المتميزه ساره محمد

كتبت/عايده السحراوي
اسم الوصفه:كريم كراميل
مقدم من شيف ساره محمد
درجه الحراره 180
مدة الطهي 30 دقيقه
المكونات:
4 بيضات،
كوب ونصف سكر
3 كوب حليب سائل
 ملعقه صغيره جيلاتين
 ملعقه صغيره فانيلا
الكراميل :
 كوب سكر على النار حتى يصبح لونه
 ذهبي ثم يوضع في القالب
#الطريقه
يخلط البيض مع الحليب ونص كوب سكر
 وفانيلا والجيلاتين ويصفى الخليط ويصب
 فوق الكراميل.
يوضع القالب في صينيه بها  ماء ساخن و يدخل الفرن

أطعم مربي جزر من شيفتنا الجميله ناديه عيد

كتبت/ عايده السحراوي
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
اسم الوصفه طريقة مربي الجزر
مقدمه من الشيف من مطبخ ناديه عيد

وقت التحضير 30 دقيقه
وقت الطهي 30  دقيقه

المكونات

كيلو جزر مبشور
 نصف كيلو سكر
كوب عصير برتقال
 بشربرتقال

طريقة
تغسلي الجزر وتبشريه وتضعيه في قدر كبيرة يوضع السكرعلي الجزراتركه من باليل الي الصباح في الثلاجه  ماينزل الجزر الماء في الصباح ضعي القدر
 علي النار واتركيها تغليي ثم انزلي بعصير البرتقال والبشر واتركيها تستوي مع مرعاة نزع الريم من على الوجه
نخفض الحراره ونترك المربي ليكتمل التسويه ثم نضيف عصير الليمون
نحضر برطمانات معقمه نضع فيها
المربي ونغلقها جيدا لحين الاستعمال

أجمل تورته كورن فلكس من شيفتنا الجميله جيجي فاروق

كتبت عايده السحراوي
وحشتوني جدا كل عيد حب وانتم بخير
اسم الوصفه:تورته الكورن فليكس
مقدمه من: الشيف جيجي فاروق
وقت خبزالكيكه: 20دقيقه
وقت التزين:  30دقيقه

المكونات
5 بيض
كوب ونصف دقيق
كوب سكر
ملعقه صغيره خل
رشه ملح
فانيليا
ملعقه كبيره بكينج بودر

الزينه
اناناس كومبوت
كريم شانتيه
شيكولاته سائله
كورن فليكس شيكولاته
كريز
الحشو
كورن فليكس مجروش
مربي مشمش

الطريقه
يضرب البيض جيدا مع الفانيليا ثم نضيف
 السكر تدريجيا حتي يعمل فوم ثم نضيف
 المواد الجافه تدريجيا ونقلب من الاعلي
 الي الاسفل بهدوء ثم ندهن صنيه بماده
دهنيه ونرشها بالدقيق وننزيل الزوائد ثم
 نضيف الخليط وندخل الصنيه فرن مسبق
 تسخينه لمده تلت ساعه وتخرج نتركها
تهدء تماما ونبدا في التزين
تقطع الكيكه الي نصفين ونحشوها بالكورن
فليكس المخلوط بالمربي ثم نضع النصف
 الاعلي مره اخري ونغلف الكيكه بالكامل
 بالكريمه ثم نرش النصف بالشيكولاته
السائله ونرش عليها الكورن فليكس
حبات ونزين اعلي النصف التاني بلاناناس
 ونرص النصف بالكريز  وندخلها التلاجه
 ساعه وبعد وتقدم بالهنا

ألذ سميط تركي من شيفتنا الجميله غاده المصري

كتبت / عايده السحراوي
السلام عليكم
اسم الوصفه:السميط التركي الهش
مقدم من غادة المصري
مدة التحضير : 15دقيقه
مدة التخمير : 60دقيقه
مدة الخبز 10دقائق
المقادير
5كوب دقيق
ملعقة كبيرة خميرة
2ملعقة سكر
½كوب زيت
كوب حليب دافئ
½كوب ماء دافئ
ذرة الملح
للوجة
3معالق عسل اسود
3معالق ماء
سمسم محمص
الطريقة
نضع اللبن والماء  والخميرة والسكر والزيت ويخلط جيدا ثم نضيف الدقيق، حبة حبة ةذرة الملح ويعجن جيدا ثم نتركة يخمر ثم نبدا في التشكيل كور ونفرد كل كورة ونفردها صوابع طويلة ونلفها ضفيرة وتغمس في العسل الاسود المضاف الية الماء ثم السمسم ويترك يخمر مرة تانية ويدخل الفرن علي درجة حرارة 200والف هنا

أجمل كاسات جيلي ألوان من شيفنا المميز حسن كمال حسين

كتبت/ عايده السحراوي
اسم الوصفه:كاسات جيلى الوان
 مقدم من الشيف/حسن كمال حسين
 مدة التحضير  120دقيقه
المقادير
ظرف جيلي من اربع الوان احمر
واخضر واصفر وبرتقالي او اي الوان
3 كوب حليب سائل
3 ملاعق جيلاتين باودر
4 ملاعق سكر او حسب الرغبة
الطريقة
نبدأ بعمل الوان الجلي كل ظرف نضيف
له كوب ماء ساخن فقط ونضعه في وعاء
مستطيل ونتركه يجمد في الثلاجة لمدة
ساعتين نعمل كل الالوان بنفس الطريقة
نعمل الجلي الابيض بحل الجلاتين في
 كوب ماء عادي ليس ساخناً ولابارداًونتركه
 جانباً لمدة ربع ساعةثم نضع الحليب والسكر
 على النار واول مايبدي يسخن نضيف الجلاتين
 ونقلب الى ان يذوب كلياً ونتركه يبرد بدرجة
 حرارة الغرفة مع التقليب كي لايجمد
نقطع قوالب الجلي الى مكعبات صغيرة ونخلط
جميع المكعبات ونضعها في كاسات  ثم نضيف
 خليط الحليب البارد لكى  يختلط الالوان ونتركه
في القالب في الثلاجة لمدة ساعة لكي يتماسك
 ثم  يقدم والف هنا

أشهي كبسه بلسان العصفور من شيفتنا الجميله شيف صفاء

كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه:كبسة بلسان العصفور
مقدمه من : شيف صفاء
مده التحضير : 20دقيقه
مده الطهي : 25دقيقه
المكونات
نصف كجم لحمه موزه
ملعقه زيت
ملعقه زبده
لسان عصفور
٣قرنفل
بابريكا
ملح
فلفل أسمر
كسبره
قرفه خشب
لومي
قرن فلفل حامي
٢ملعقه صلصه
٢طماطم مبشوره
لتر ماء
بصله مبشوره
الطريقه
اوفر من الرز البسمتى وتغييير
شوحت فى الزيت  والزبدة القرنفل وننزل
 عليها باللحمة موزة او كباب حلة وشوحت
 تاخد صدمة ولون ثم البابريكا وكسبرة
وكركم فلفل اسود وم ملح و2 لومى وعود
 قرفة خشب ونزلت ببصلة مفرومة وقرن فلفل
 حامى تشويحة ثم ننزل بالصلصة والطماطم
المبشورة والماء المغلي وهديت وغطيت لحد
 ماللحمة استوت 3/4سوى ضيفت كيس لسان
 عصغور محمص تحت الشواية بدون دهون
 وضبطت الماء بحيث تكون فوقها بسم وغطيت
 حتي تمام النضج  وقدمته بالف هنا

أطعم قرص من شيفتنا المتميزه همت مصطفي

كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه:قرص بالحليب
مقدمه من همت مصطفي
مدة التحضير : 15دقيقه
مدة التخمير: 30دقيقه
مدة ثانيه للتخمير:20دقيقه
المكونات
كيلو وربع دقيق
رشة ملح
معلقه كبيره خميره
نصف كوب سكر بودره
نصف كيلو سمن سايح
نصف كيلو حليب
الطريقه
نبس المكونات ثم نضيف الحليب بالتدريج
حتي نحصل علي عجينه متماسكه وناعمه
 نتركها تختمر ثم نشكلها ونتركها تختمر
 مره اخري وندخلها الفرن والف هنا

الاثنين، 11 فبراير 2019

الكزلوني من اعداد شيفتنا المبدعه أم عصام

كتبت عايده السحراوي
السلام عليكم
اسم الوصفه: الكزلوني
مقدمة من ام عصام
مدة التحضير: 25 دقيقه
مدة الشوي :20دقيقة
        المقادير
نحتاج للعجينه
4 كوب طحين او دقيق او فرينه
4 ملاعق اكل زيت زيتون
ملعقه اكل سكر
ملعقه اكل خميره
١/٢ ملعقه اكل ملح
الحشوه
كيلو صدر دجاج يقطع قطع صغيره
حبه كبيره بصل مثروم
حبه كبيره فلفل اخضر مثروم
كوب فطر معلب
اني استبدلته بالبطاطه مفرومه ناعم ومقليه
كوب جبن اي نوع انتو ترغبو مبروش
١/٢ ملعقه اكل نعناع مجفف
طريقه العمل
اول شي ناخذ كل المواد الي تخص العجينه
 ونعجنهم ونتركها الى ان تختمر بعد ذلك
نحضر الحشوه في مقلاه على النار نشوح
البصل وبعدها صدر الدجاج الى ان ينشف
 الماء نضيف الفلفل الاخضر والملح ونتركه
 يبرد واخر شي نضيف الفطر او البطاطه
والنعناع والملح ونتركه على جنب
ناخذ طاوله ونرشها بالطحين او الدقيق
 ونفتح العجينه في الشيبك او النشابه
 على شكل دائره كبيره ونبدي نقطع في
 اي غطاء طنجره او قدر الي يعجبكم
ونبدي نحشي قطع العجين بالحشوه
ونغلق الاطراف بواسطه الشوكه
ونضعهم في صينيه فرن تكون
مرشوشه من تحت بالسميد حتى
 لاتلتسق واخر شي ندهن وجه
 الكزلوني بصفار البيض وندخلهم
 الى الفرن وهذا اصبح شكله والف هنا

الأحد، 10 فبراير 2019

عجينه البيتزا بكل تكاتها من شيفنا المميز بلال بدر

كتبت عايده السحرواي
السلام عليكم ورحمة الله
البيتزا ازاي تعملوها بالبيت وبتكات المطاعم
اسم الوصفه:عجينة البيتزا
مقدمه من : شيف بلال بدر
مده التحضير : 20دقيقه
مده التخمير: 60دقيقه
مده الخبز:  15دقيقه
3ك دقيق
60جرام خميره فوريه
معلقه كبيره سكر
معلقة ملح
ربع كوب زيت
معلقتين لبن بودر
لتر مياه دافيه
صوص البيتزا
اك طماطم
عليها معلقتين ذيت زيتون
معلقة زعتر
ربع معلقة ريحان
معلقة سكر
ويوضع بالفرن
اما نوع البيتزا
كواتر اربع انواع جبنه
او سوبر سوبريم لحوم بارده مع لحم مفروم
او سي فود
او مارجريتا
او فيجتريا
او فاست كراست
او فونجي
يلا جربو ويارب تعجبكم

أجمل تارت من شيفتنا الجميله عبير درويش



كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه : التارت
مقدم من : عبيردرويش
مده التحضير: عشر دقائق
وضرورى وضعه نصف ساعه بالثلاجه
مده التسويه :  20دقيقه
المكونات
 بالكبه نصع او بالايد مش بتتعجن
٣٠٠ جرام دقيق
٢٠٠ جرام ذبده
١٠٠ جرام سكر
بيضه
فانيليا
رشه ملح
الطريقه
نضع الدقيق والذبده ضربتين والسكر
يبقى زى الرمل ثم البيضه والفانيليا
 ضربتين فقط والمها واضعها بكيس
 سندوتشات بالثلاجه نصف ساعه ثم
 افردها ما بين كيسين واضعها بصينيه
 التارت واخرمها بالشوكه واضع ورقه
فويل فوقها فى النصف واضع اى بقوليات
 عندى فول عدس ذره علشان مترتفعش
وادخلها الفرن واول ما تحمر الجوانب
 اشيل ورقه الفويل وادخلها مره اخرى
 تكمل سوى ثم تبرد تماما وادخلها الثلاجه
 على ما نحضر الحشو  الحشو عباره عن
 باسترى كريم بودر نضربه بماء او حليب
 مثلج زى الكريم شانتيه واضعه بداخل
 التارت واضع فوقه طبقه من جناش
 الشكولاته او كراميل او صوص فراوله
 او كرز المتاح لديكم ملحوظه انا عملت
 صوص كراميل وحطيت عليه سودانى
 مش قادره اوصفلكم طعمه اكتر من رائع
 وألف هنا 

أجمل تورته من شيفتنا الجميله همت مصطفي

كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه:تورتة نص ونص
مقدمه من: همت مصطفي
مدة التحضير : 45دقيقه
مدة الخبز  : 45- 50دقيقه
المكونات
خمس بيضات
معلقه كبيره محسن
ربع كوب ماء الا معلقه ماء ساقع
كوب دقيق
ربع كوب كاكاو خام
رشة بيكنج باودر
كوب الاربع سكر
الطريقه
نضرب البيض مع السكر مع المحسن حتي
 يتضاعف الخليط نضيف الدقيق المخلوط
 بالكاكاو ورشة الباودر ونخفق الخليط وعندما
يثقل القوام نضيف الماء مع التقليب ويوضع
 الخليط في صينيه مقاس ٢٦مبطنه بورق الزبده
 وتخبز وعند خروجها تقلب علي شبكه وتترك لتبرد
 ثم تلف بالبلاستيك لليوم التالي تقسم وتحشي بالكريمه
الكريمه ربع كيلو كريم شانتيه خام معلقتين سكر بودره معلقتين بودرة الباتسير واللبن بالتدريج
الجناش
نص كوب كريم شانتيه كوب الاربع حليب نسخنهم
 علي النارربع كيلو شو كولاته مبشوره نسيحها علي
 بخار الماء ونضيف لها خليط الحليب ومعلقة زيت
 وتترك لتبرد وتصب علي التورته فور خروجها
 من الفريزر

أطعم وألذ حمام كداب من شيفتنا الجميله مني حسني


كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه الحمام الكداب
مقدم من شيف مني حسني
مدة التحضير ٢٠دقيقه
مدة الطهي ٣٥دقيقه
المقادير
وراك مخليه
ملح وفلفل اسود
وسبع بهارت
توم وبصل بودر
كاري
وكركم
قرفه
زعتر
ومكعب مرقه
جنزبيل
وعلبه من الزبادي
ومعلقه من العسل
ومعلقه كاتشب
٣من بصله
٣من الطماطم
الطريقه
نحضر وراك الفراخ المخلية ونغسلها كويس جدا ونتبلها بالملح والفلفل الأول ثم نتبلهابالمقادير التاليا ملح فلفل والسبع بهارات وكركم وكارى وبصل بودر وتوم بودر وزعتر وقطعة مرقة وقرفة وعلبة ذبادى وجنزبيل وم علقة كاتشب ومعلقة عسل و بصل و طماطم وكل ده فى الخلاط تبلى منها وشيلى الباقى فى الفريزر لحين الأستعمال وبعد ماتترك فى التتبيلة ساعتين نحضر الحشو فريك بالكبد والقوانص ونحشى ونقفل بالخلة كويس اوى ثم نلف كل واحدة فى ورق ذبدة ثم ورق فويل وتسلق وتحمر فى معلقة سمنة بلدى وتقدم وبالهناا

الكيك الأسفنجي بمكونات سهله وبسيطه من شيفتنا الجميله أم عصام

كتبت عايده السحراوي
السلام عليكم
اسم الوصفه:  كيكه اسفنجيه بدون
 محسن وبدون فصل
البيض كلش طيبه هشه وطريه
مقدمه من : أم عصام
مده التحضير : 20دقيقه
مده التسويه: 40دقيقه
اليكم المقادير
٤ بيضات بدرجة حراره الغرفه
كوب ونصف سكر
نكهة او فانيلا
١/٤ كوب زيت
١/٤ كوب حليب باودر
قوطيه او كوب سفن
كوبين طحين او دقيق
ملعقه كبيرة نشا
ظرف بيكنك باودر او ١٠ غرام
قياس القالب مربع او مدور ٢٠ سم

طريقه العمل
اول شي نضع البيض والسكر ونخلطه
 بالخفاقه الى ان يصبح لونه كريمي
بعدها نضيف الزيت والحليب وهم
 نخلطه دقايق نضيف السفن ونخلط
ننخل الطحين ونظيفه على دفعتين
ونخلط لمدة دقايق واخر شي نضيف
 البيكنك باودر ونخفقه ونكون مجهزين
 قالب مدهون ومبطن بورق الزبده ويكون
 الفرن محمي مسبقا ونزل كل الخليط
وندخله الى الفرن وهذا شكلها بعد ان خرجت
 من الفرن والطعم رهيب
وان شاء الله تعجبكم

ألذ باستا فلور بالشيكولا من شيفتنا الجميله غاده المصري

كتبت عايده السحراوي
السلام عليكم.
اسم الوصفه:الباستا فلور بالشيكولاتة.
مقدمة من غادة المصري
مدة التحضير : 30دقيقه
مدة الطهي 35 دقيقة
المقادير
لعمل الباستا هي شبة التارت
2½ كوب دقيق
كوب الا ربع سكر
كوب الا ربع زبدة بدرجة حرارة. الغرفة
2بيضة
صفار بيضة
3معالق كبيرة كاكاو خام
ملعقة صغيرة بيكنج بودر
ظرف فانليا
رشة ملح.
لعمل البودنج
2كوب حليب
2ملعقة نشا
2ملعقة كاكاو خام او محلي
2ملعقة سكر
¼كوب شكولاتة خام
طريقة الباستا
نضيف البيض ويضرب جيدا ثم. نضيف الفانليا
 ثم نضيف السكر ويضرب جيد جدا بالمضرب
 السلك ثم الزبدة ثم. الكاكاو ويضرب مرة اخري
 ثم الدقيق جزء جزء والبيكنج بودر وباقي الدقيق،
 ويخلط كل المقادير مع بعضها حتي تتكون عجينة
 معاكي وتترك في الثلاجة ترتاح ¼ساعة
لعمل البودنج
نضع كل المقادير مع بعض علي البارد ثم ندوبهم
مع بعض وترفع علي النار مع التقليب المستمر
ويتقل سمك البودنج ثم نضيف الشكولاتة وينزل
 من علي النار ويترك يبرد ثم نحضر صنية البسبوسة
 ندهنها زبدة ونفرد العجينة جيدا ونعمل كلها جناب
 ثم نصب فيها البودنج ويساوي جيد جدا  ويدخل
 الفرن درجة حرارة. 170  لمدة 35دقيقة ويخرج
 يبرد تمام ويرش علي الوجة سكر بودرة والف هنا

أطعم لانشون بيتي من شيفتنا الجميله ساره محمد

كتبت عايده السحراوي
   بمناسبة العوده للمدارس
احلي لانشون كداب بطريقه سهله
 وبسيطه جدا ونفس طعم الجاهز
اسم الوصفه:لانشون
مقدم من شيف ساره محمد
مدة التحضير:  30دقيقة
مدة الطهي : 120دقيقه
المكونات
6 بيض
نصف كوب طحين
نصف كوب زيت
ملعقة صغيرة من
( بصل بودر ، ثوم بودر،
ببركا،فلفل أسود حب،
حبهان بودر، بهار مشكل )
3 مثلث جبنه
ربع ملعقة صغيرة جوزة الطيب
2 مكعب مرق
نصف كوب جبنه فيتا
ربع ملعقة صغيرة لون غذائي احمر
كيس حراري
ورق فويل
#الطريقة
تخفق جميع المكونات في الخلاط الكهربائي
 ماعدا الفلفل الأسود ويوضع الخليط في كيس
 حراري مع إضافة الفلفل ونطلع منو الهواء ويغلق
 ويلف في ورق فويل 3 مرات ويكون محكم ويوضع
في مياه مغلي على نار هادئة وبعد النضج يوضع
 بالثلاجة ويقدم بألف هنا

السبت، 9 فبراير 2019

أطعم فتوتشيني بالمشروم والدجاج من شيفنا المميز محمود عبدالمحسن

كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه:فتوتشينى بالمشروم والدجاج بالكريمه
مقدم من : شيف محمود عبدالمحسن
مده التحضير : 15دقيقه
مده الطهي   : 20دقيقه
المقادير
كيس مكرونه شرايط
١٠٠ جرام مشروم
ملعقتين زبده
معلقه زيت
صدر دجاج مقطع شرائح
كوب كريمه
ملعقتين دقيق
٣كوب حليب
واحده ماجى
ملح معلق
فلفل معلقه
جبنه برمزان ١٠٠ جرام
الطريقه.....
تسلق المكرونه تلات أرباع سلقه الدنتى يعنى
ونغلي الحليب وفى قدر او طاسه ننزل بالزيت
الزبده الدقيق لحين يصيرو كريمه وننزل بالحليب
ونقلب لحين يطلع الباشمل ويتبل ملح وفلفل فى
 طاسه معلقه ذبده وننزل والدجاج والمشروم
ونقلب لمده ٥ دقايق ونبدأ فى طاسه نضع كريمه
 المشروم والدجاج و المكرونه ونقلب فى طاسه
 على النار  ونقدم ونزينه بالجبنه البرمزان
 والف هنااااا

فطائر تركيه من اعداد شيفتنا المبدعه غاده المصري

كتبت عايده السحراوي
السلام عليكم
اسم الوصفه:فطائر التركية بحشوة الجبن
مقدمة من غادة المصري،
مدة التحضير : 10دقائق
مدة التخمير  : 60دقيقه
المقادير
كوب لبن رايب او كوب حليب دافئ
كوب زيت
كوب ماء دافئ
ظرف خميرة
ملعقة صغيرة بيكنج بودر
ملعقة صغيرة ملح
2ملعقة سكر
بيضة
5كوب او 6 من الدقيق
الحشو
جبنة بيضة حسب المتوفر
الطريقة
نضع الماء الدفئ وعلية الخميرة والسكر
ويقلب جيدا ثم نضع اللبن الرائب مع
 الخلط المستمر ثم نضع البيضة ويخلط
 جيدا ثم الزيت ويخلط جيدا ثم نضع نصف
 الدقيق والملح والبيكنج بودر وحسب ما
العجينة تاخد دقيق حتي، يتم الانتهاء
 وتلم معنا العجينة وتترك تخمر وبعد
ما تخمر تشكل كور متوسطة وتترك ترتاح.
مرة ثانية ونفرد كل كورة علي شكل دائري
 ويشرط الطرف من الوسط وليس للاخر و
النصف الثاني، ندهنة جبنة كريمي كنوع
 من النوع اللزق ويطبق علي الجزا المشرط
 ويدهن الجنب ويطبق علي هيئة مثلث من
اليمين للشمال والعكس  كما موضح الشكل
النهائي بالصورة ويترك يرتاح ويدهن الوجة
 2ملعقة لبن وملعقة نسكافية وملعقة سكر
ويدخل الفرن والف هنا

ألذ وأجمل بقلاوه من شيفتنا الجميله ساره محمد

كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه:بقلاوة من الالف الي الياء
مقدم من: شيف ساره محمد
 مده التحضير: 30دقيقه
مده التسويه: 25دقيقه
المكونات
كيلو طحين
100 جرام حليب بودرة
150 جرام سمن
25 جرام سكر
20 جرام فانيلا
450 جرام مياه او حسب نوع الطحين
2 بيض
5 جرام ملح
#الطريقه
نعجن كل المكونات مع بعض حتي نحصل
 على عجينه متماسكه تترك ترتاح ربع ساعة
 ونقطعها ونغلفها بنشا وتترك ترتاح ربع ساعه
وتفرد على كميه وفيره من النشا وتكون رقيقة
 جدا توضع 6 طبقات على بعض وتقطع مربع
 ثم توضع الحشوه و يطبق على شكل مثلث
 ويوضع بالصنيه وتوضع عليها السمن ويخبز
ثم يصفي السمن ويوضع سيرب بارد ثقيل ويقدم
#السيرب
2 كوب سكر،
1 كوب ماء
 مع عصير ليمون
توضع على النار 10 دقائق ويترك يبرد

ألذ وأطعم محشي بنجر من شيفنا المميز حسن كمال حسين

كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه:بنجر محشى
 مقدم من الشيف/حسن كمال حسين
 مدة التحضير 40 دقيقة
مدة الطهى  25دقيقة                                                    المقادير
كيلو بنجر٬ مقشر ومسلوق
لتحضير الحشوة:
2 ملاعق طعام من الزيت النباتي
3 حبات كبيرة الحجم من البصل٬
 مفرومة فرماً ناعماً
½ ك لحم البقر المفروم
1 مكعب من مرقة الدجاج
½ كوب أو 125 مل من الماء
2 فصوص  الثوم٬ مفروم
لتحضير الصلصة :
3 مكعبات من مرقة الدجاج
4 أكواب أو 1 لتر من الماء.                                                        4معلقة صلصة
كوب ارز.                                                                           شرائح ليمون للتزين
طريقة التحضير:
يحمّى الزيت في مقلاة ويضاف البصل
 ويقلّى لمدّة 4 دقائق ثمّ يضاف اللّحم
  ويطهى المزيج إلى أن يستوي.
ُيذوب مكعب مرقة الدجاج  مع الماء
 ويضاف الثوم إلى الصلصة. تسكب
 الصلصة فوق المزيج وتترك على النار
 لمدة 4 دقائق.ثم يضاف الارز إلى المزيج
 وتوضع المقلاة جانباً.تجوّف حبات البنجر
 في وسطها وتحفظ الحشوة.
تحشى حبات البنجر بمزيج اللحم  والارز
وتسكب في  الحلة   على حرارة تبلغ 200
درجة مئويّة لمدّة 10 دقائق.
تقطع حشوة الشمندر وتسكب في صحن
 التقديم وتوضع حبات الشمندر المحشوّة
 فوقها وتسكب الصلصة عليها.
يقدم ساخنا والف هنا

أجمل وألذ فطيره كاروهات من شيفتنا الجميله ام عصام

كتبت عايده السحراوي
السلام عليكم 
اسم الوصفه :فطيره كاروهات
 مقدمه من: ام عصام
مدة التحضير:  25 دقيقة
مدة الشوي: 35 دقيقة
المقادير
٤ كوب دقيق
١/٢ كوب زيت
ملعقة صغيرة ملح
ملعقة كبيرة سكر
ملعقة كبيرة خميرة
كوب وربع حليب سائل او حسب نوع الدقيق يختلف من بلد لاخر
للتزين ١٠٠ غرام جبن كريمي مع بيضه
        الحشوة
١/٢ كيلو من اللحم المفروم
٢ حبة فلفل اخضر مفروم ناعم
٢ حبة بطاطه مفرومه ناعم
حبة بصل كبيرة مقطعة شرائح صغيرة
٣ فصوص ثوم مفروم ناعم
١/٤ ملعقة صغيرة فلفل اسود
١/٢ ملعقه زنجبيل
١/٢ ملعقه كمون
١/٢ ملعقه بهارات مشكل
ملعقه بابريكا
قليل من البقدونس المفروم
  طريقة العمل
اول شي نعجن العجينه ونتركها في مكان دافي حتى تختمر
نحضر الحشوة
في مقلاه على النار نضع البصل ونشوحه واللحم وبعد ما تشوح ونشف الماء منه نضيف الفلفل وكل التوابل ونبقى نشوح بيها الى ان تمتص كل الماء نطفي عليها ونضيف البقدونس المفروم والبطاطه تكون مقطعة قطع صغيرة ومقلية ونضيفها على باقي الحشوة ونتركها تبرد
ناخذ العجينه ونقسمها الى نصفين
وعلى طاوله نفتح العجينة بالنشابة
على شكل مربع ونضيف الحشوة كلها ونبرش عليها الجبن الموزريلا
ونفتح العجينه الثانية ونضيفها فوق الاولى ونثقبها بالشوكه حتى يخرج الهواء منها ونضعها في صينيه الفرن ومن تحت نضع ورق الزبدة وندهن الوجه بصفار البيض وبالسكين نعمل شقوق وناخذ خليط الجبن الكريمي مع البيضه ونضعه في كيس حلواني ونعمل خطوط الكاروهات وتزين بزيتون اسود وتدخل الفرن وهذا شكلها بعد ان طلعت من الفرن
وبالف هنا

ألذ صدور دجاج متبله من شيفتنا الجميله أم صلاح

كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفة :صدر الدجاج بالتتبيلة
اسم الشيف :ام صلاح
 مدة التحضير: 30دقيقه
مده الطهي: 30دقيقه
المقادير
 نصف كيلو صدر دجاج
ثوم
بصل مطحون
بهارات مشكل
بابريكا
صلصلة شوي
مكعب ماجي بالاعشاب
ملعقتين خل ابيض
طريقة التحضير
.يتبل صدر الدجاج جيدا بالخلطة الي
 مكتوبة سابقا  يضع على النار متوسطة
 بالطاوة ويقلب جيدا على الجهتين  الى
 ان ينضج ومن ثم نضع جبن الموزيرلا
 على كل قطعة صدر دجاج وينشوي
 في الفرن مده ٥ دقائق  ويقدم حسب
 الصورة او حسب الرغبة والف عافية

أشهي صينيه بشاميل بالجمبري من شيفتنا المبدعه غاده المصري

كتبت عايده السحراوي
السلام عليكم
اسم الوصفة: صنية البشاميل بالجمبري
مقدمة من: غادة المصري
مدة التحضير: 30 دقيقه
مدة الطهي   :  30دقيقع حسب درجة حرارة الفرن
المقادير
½ك جمبري، صغير مقشر
كيس مكرونة قلم
حبة فلفل احمر
حبة فلفل اصفر
حبة فلفل اخضر
حبة جزارة مبشور
ملعقة ثوم كبيرة
ملح كمون كزبرة
كرفس اخضر
2ملعقة دقيق
الطريقة
يغسل الجمبري جيد جدا  ويتصفي
 ثم نضع في الطنجرة 2ملعقة زيت
 ونضع الثوم ثم الجمبري ويشوح
جيد جدا ثم نضيف الفلفل الألوان
 والجزر والتوابل ويتم مزجهم
جيدا ثم ننزل، بالماء المغلي حتي
 يتم نضج الجمبري بسيط ثم
يصفي منة الماء
لعمل البشاميل
نحضر طنجرة ونضع بيها 2ملعقة
زيت ونضيف الدقيق ويشوح ثم
نضيف الماء المصفي من الجمبري
 لعمل البشاميل ويقلب جيدا حتي
 الحصول علي القوام المناسب
 للبشاميل  ثم نحضر البيركس
 ونضع معرفة من البشاميل
ونكون سلقين المكرونة ونفرد
 نصها ونضع الجمبري بالفلفل
 اللوان والجزر ثم معرفة بشاميل
ثم باقي المكرونة ويغطي الوجة
 بباقي البشاميل ويدخل الفرن
 وعند النضج نضع موتزريلا
 ان وجد وتخرج من الفرن
 والف هنا

ألذ صفائح دجاج من شيفتنا الجميله ساره محمد

كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه:صفائح الدجاج
               بطحين القمح الكامل
               صحي ولذيذ
مقدم من  : شيف ساره محمد
مده التحضير:  40دقيقه

المكونات
كيلو طحين القمح الكامل
ربع كيلو طحين متعدد الاستخدمات
نصف كوب زيت زيتون
نصف كوب رايب
كوب حليب دافئ
ملعقة كبيرة خميره
ملعقة كبيرة سكر
ملعقة كبيرة ملح
ملعقة صغيره بيكنج بودر
#الطريقه
نخلط المواد الجافه وتوضع عليها
 المكونات السائله وتعجن جيداً
ويمكن اضافة ماء دافئ حتى
نحصل على عجينه متماسكه
 تترك تختمر وتشكل
#الحشوه
مفروم دجاج ناعم، جزر مبشور،
  بصل مبشور،  بطاطس مبشوره،
 ثوم مفروم ناعم، ملعقة كبيرة زبدة،
 ملعقة كبيرة زيت زيتون، فلفل حار
مفروم ناعم، بهار مشكل، بيضه

الجمعة، 8 فبراير 2019

أطيب بورك بحشوه صدور الدجاج من الشيف الجميلة ام عصام

كتبت عايده السحراوي
السلام عليكم
اسم الوصفه: البورك بحشوة صدر الدجاج
مقدم من.   : أم عصام
مده التحضير : 30دقيقه
مده القلي     : 5دقائق
اليكم المقادير للعجينه
3 كوب طحين او دقيق او فرينه
ربع ملعقه صغيرة بيكنج باودر
نصف ملعقة صغيرة ملح
ملعقة طعام كبيرة نشا الذرة
2 ملعقة كبيرة زيت
كوب ماء او اكثر حسب نوع الدقيق
الحشوة
كيلو صدر دجاج مثروم ناعم
كوب كرفس او بقدونس مفروم ناعم
ملعقة شاي بهارات دجاج
نصف ملعقةشاي فلفل اسود
ملعقة شاي كاري
ملعقة شاي ثوم مطحون
كوب بصل مثروم

طريقة العمل
اول شي ناخذ المواد كلها ونعجن العجينه
ونتركها ترتاح لمدة نصف ساعه
نحضر الحشوة
في مقلاة نضيف 3 ملاعق زيت ونشوح
 البصل وبعدها نضيف صدر الدجاج
 ونحمس بيهم الى ان يذبلو نضيف
 التوابل ونطفي عليه واخر شي نضيف
 الكرفس ونبدي نكور العجينه الى كرات
صغيرة ونفتحها بالشوبك او النشابه على
 شكل مربعات رقيقه السمك ونبدي نضيف
الحشوة وبالفرشات نضع   القليل من الماء
 على الاطراف لغرض لصق العجينة ونبرمها
كما موضح في الصور و الى ان نكمل كل
 الكميه ونقليها في زيت غزير وان شاء الله
تنال رضاكم 
                   ام عصام

ألذ أرز بالكبد والقوانص من شيفتنا المتميزه همت مصطفي

كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه :الارز بالكبد والقوانص
مقدم من: همت مصطفي
مدة التحضير : 30دقيقه
مدة الطهي : 35دقيقه
المكونات
نصف كيلو ارز مغسول
 ومنقوع ومصفي
ربع كيلو كبد وقوانص
 مغسوله جيدا ومقطعه
مكعبات صغيره
توابل
 ملح
 فلفل
 كاري
 بابريكا
 زنجبيل بودر
الطريقه
اناء علي النار به معلقتين زيت نضيف لهم
 بصله مقطعه قطع صغيره نشوحها نضيف
 القوانص ونقلب المكونات ثم نضيف ملح
 فلفل كاري بابريكا زنجبيل بودر كزبره ناشفه
 لومي حبهان وورق لورا عود قرفه ونضع
كوبين من الماء حتي تنضج القوانص نرفعها
 من الاناء ونصفي الشوربه اناء علي النار به
 معلقة زيت وبصله ونقلب حتي تحمر البصله
 نضع الشوربه وبعد الغليان نضيف الارز ونتركه
 حتي ينضج طاسه لتحمير الكبد
نضع بها معلقة زيت ونضع الكبد المقطعه ثم
 قلبها حتي يتغير لونها ونضيف القوانص والملح
 والفلفل والكزبره الناشفه ونضع فصين ثوم
مفرومين ومعلقة خل ونقلب الخليط
نغرف الارز في طبق التقديم وعليه الكبد
 ويقدم بألف هنا وشفا

أطيب سبونج شيكولا من شيفتنا الجميله أم عصام

كتبت عايده السحراوي
السلام عليكم 
اسم الوصفه: كيكه هشه اسفنجيه بالكاكاو
 مقدمه من :ام عصام
مده التحضير: 20دقيقه
مده التسويه: 30دقيقه
اليكم المقادير
3 كوب طحين او دقيق او فرينه
7 بيض بدرجه حراره الغرفه
كوب حليب سائل
كوب سكر
نصف كوب زيت
كيس بيكن باودر
كيس فانيلا
2 ملعقه اكل كاكاو
ملعقه اكل خل ابيض
طريقه العمل.
اول شي نخلط البيض مع السكر لمده
 7 دقايق ونضيف ملعقه الخل على البيض
 بعدها نزل الزيت بشكل تدريجي ونضل
 نخلط بالخفاقه الكهربائيه
الى ان يصبح الخليط كريمي
ننخل الطحين مع الكاكاو والبيكن باودر
 والفانيلا 3 مرات على الاقل
ونبدي نزل الطحين على 3 مراحل واخر شي
 نضيف الحليب والكاكاو  ونبقى نخلط شي
 3 دقايق واخر شي ناخذ قالب مدهون ومبطن
 بورق الزبده ونزل الخليط وندخله الى الفرن
يكون محمي مسبقا لمده نصف ساعه وبعد
 ان تبرد نقطعها وان شاء الله تنال رضاكم

ألذ بطاطس كروكيت للأطفال من شيفتنا الجميله غاده المصري

كتبت عايده السحراوي
السلام عليكم.
اسم الوصفه : بطاطس، كروكيت للاطفال
مقدمة من: غادة المصري
مدة التحضير : 15دقيقه
مدة الطهي 10دقائق
المقادير
½كيلو بطاطس، مسلوقة ومهروسة
¼كيلو لحم مفروم معصج
2بيضة
بقسماط
الطريقة
نضع البطاطس، علي اللحم المعصج ويشكل،
علي هيئة كور وينزل في البييض ثم البقساط
ويحمر في زيت غزير ويقدم للاطفال صحتين انشاللة

الخميس، 7 فبراير 2019

أطعم وألذ فطائر مقليه من شيفتنا الجميله ساره محمد

كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه: فطائر مقليه
مقدم من شيف: ساره محمد
المكونات
4 كوب طحين
نصف كوب زبده
نصف كوب سكر
كوب حليب دافئ
3 بيض
ملعقة صغيره فانيلا
ملعقة صغيره بيكنج بودر
ملعقة صغيرة خميره
رشة ملح
ملعقة كبيرة خل
#الطريقه
تقلب الخميره مع السكر بالحليب ويخفق
 البيض والفانيلا مع الزبده وتوضع عليها
 باقي المكونات مع اضافة خليط الحليب
 بالخميره ونعجن حتى نحصل على عجينه
 متماسكه تترك تختمر وتشكل وتترك تختمر
 مره اخرى وتحمر في زيت سخن عميق
وتوضع في سكر حبيبات عند خروجها من الزيت
#الحشوه حسب الرغبة
مربي،  نوتيلا،  كريم باستري

الأربعاء، 6 فبراير 2019

ألذ كفته وممبار من شيفننا الجميله حنان ابو مصطفي

كتبت عايده السحراوي
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
احبائى اعضاء مطبخ اخبار العرب
اقدم لكم
اسم الوصفه: كفته وممبار
المقادير
الكفته
كيلو لحم مفروم
مع قطعة ليه
بصلتين كبار
كسبره
شبت
كيس بودر
معلقة زيت
ملح
بهارات
الطريقه
نفرم البصل واصفي الميه في طبق واضيف
 لها معلقة صلصه زيت ملح..بهارات..واتركها
جانبا..للتصبيع نحضر اللحمه اضيف البصل
 والشبت بعد تخريطه..والبودر ومعلقة زيت..بهارات..ملح..وقرن شطه اخضر.
 واعجنهاواصبع على مستحد بتاع السكاكين.
بماء البصل ونحضر صاج اقطع فيه بصل..جزر.
.فلفل..طماطم واتبلهم بملح وزيت وبهارات
وافرشهم تحت الكفته ارص الكفته..وادخلها
 الفرن ساخن..تحمر...واولع قطعه من الفحم
 صغيره...واضع ورقة المونيوم في نصف الكفته
واضع عليها الفخم وعليها نقطه من الزيت واغطى
 لتاخذ طعم وريحة الفحم...وتقدم ساخنه
مقادير الممبار
كيلو ممبار
بصلتين كبار
كسبره
شبت
ملح
بهارات
كوب ارز
ربع كيلو لحمه معصجه
الطريقه
نغسل الممبار وانقعه في خل وملح وليمون
اخرط البصل واضيف عليه زيت وعلى النار
 ياخد اللون الذهبى..اضيف عصير الطماطم.
.وملح وبهارات..وزرة سكراتركها تتسبك انزلها
اضيف اللحمه المعصجه...والارز بعد غسله.
.والشبت والكسبره..والثوم..واقلب..واحشيه
 اخليه مهوى مملهوش علشات الارز بيزيد
وانزله في ماء مغلى
يستوى..واصفيه واحمره ويقدم.ساخن

كفته البطاطس من اعداد شيف همت مصطفي

كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه:كفته بالبطاطس
مقدمه من: همت مصطفي
مدة التحضير :35دقيقه
مدة الطهي : 20دقيقه
المكونات
نصف كيلو لحمه مفرومه
بيضه
ملح
فلفل
كاري
بابريكا
زنجبيل
 حبهان بودر
 بهارات
ربع كوب بقسماط
بصلتين
فصين ثوم مفرومين
الطريقه
كل المكونات تعجن مع بعض ونتركها
 ترتاح نصف ساعه في الثلاجه ثم
نخرجها وناخذ قطعه مثل البيضه
 نفرغها من الوسط ونضع فيها بطاطس
 مسلوقه مهروسه بفلفل وكمون وبقدونس
 وندخلها الفرن وبعد النضج نخرجها ونضع
 الموتزاريلا والف هنا

محشي الكرنب ليه طعم تاني من شيفتنا الجميله ناهد ياسين

كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه:محشي كرنب
مقدم من  : ناهد ياسين
مده التحضير :  60دقيقه
مده الطهي   : 45دقيقه
**********************
اولا طريقه سلق الكرنب. وتقطيعه.
*************************
 فى اناء نضغ ماءيغلي علي النار فيه ملح
وكمون وسكر ودي تكه من عندي علشان
 ورق الكرنب يبقى مسكر وتكوني شايله
 الورق اللي على وش الكرنبه الأخضر
وغسلاها جيدا ومصفياها وغسله ما
يصلح من الورق الخارجي الاخضر لو
 بتحبي الورق الاخضر نرجع للإناءبتاع
 السليق هنضع  الكرنبه ونسحب ورقه
ورقه منها بعد ما يدوب تدبل حتي ما
تخلص الكرنبه كلها ونضعهافي ماء بارد
ونغيرها كذا مره ونغسله جيدا حتي،يبرد
تماما علشان  نوقف السوا ولو بتحبي الورق
 الاخضر تسلقيه بنفس الطريقه بس تضعيه
 كله مره واحده وبسرعه طلعيه بس تتأكدي
 انه استوى علشان بياخد وقت اطول من الأبيض .
طريقه عمل تسبك الصلصه .
*********************
 بصل مقطع مكعبات صغيره جدا  بس
 كتير علشان الخلطه تبقى مسكره وفى
 وعاء تسخني زيت ذره وتنزلي بالبصل
 يادوب يصفر تنزلي عليه بطماطم بيوريه
 (صلصة طماطم )  علشان متحمرش جيدا
 فهيه هتديله لون وكام تقليبه تنزلي بعصير
 الطماطم ويستحسن تكوني غلياه لحد ماينشف
 وتبقى شبهه الصلصه علشان البصل بيشيط
 بسرعه فبكده مش هتطول علي النار فمش
 هتلحق تشيط والخطوه ديه من عندي انا
ولما تتسبك هنضع التوابل فى الاواخر
علشان ريحتها ماتروحش
توابل المحشى.
************
 التوابل عباره عن رشه من كل من
 ملح
فلفل
 نعناع ناشف ناعم
كمون
معلقة ثوم مفروم
رشة سكر علشان التعادل مع
الطماطم والصلصه .

وتقطعي الكرنبه بالحجم اللي انتي عايزاه
وتقلبي الأرز مع التسيبكه والخضره تكون
 كتيره شبت وبقدونس وكسبره وتحشي
 بحيث يكون الأرز قليل علشان لما بيستوي
 بيزيد الحجم واثناء الحشو تكوني غاليه
 شوربه يستحسن تكون شوربة بط او فراخ
 بلدي اوالمتاح بالنسبه لي عاملاه بشوربة بط
وتسقي حلة المحشي بحيث تكون الشوربه
 تحت الصف الاخيرمن الكرنب وتحطي عليه
 طبق علشان ما يفكش وتغطيه بغطى الحله
 عادى ونضعه على نار عاليه لحد الغليان وبعد
 كده وطي النار ع الاخر لحد ما يقرب يستوي
تغلي حوالي كوباية شوربه وفيها شوية صلصه
 وسمنه او دسم من على وش الشوربه وترشيها
 على حلة الكرنب ولمايستوي تطفي عليه وتكشفي
 الحله وبألف هنا وشفا .
 
ملحوظه .... ماتحطيش صلصه ولا سمنه ولا وش
 الشوربه يعني اقصد ولا شوربه دسمه إلا بعد ما
يدخل فى سوى علشان الحاجات ديه بتعطل
 السوى...وألف هنا علي قلبكم

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013