الخميس، 4 نوفمبر 2021

طريقة عمل تورتة عل شكل قلب مقدم من الشيف امال وهبة


 مدة التحضير ١٥ دقيقه 


مدة الطهي ٤٥ دقيقه  


المكونات


عمل الاسبونش بالدقيق العادي

كوب ونصف دقيق

٦بيضات

كوب سكر بودره

فانيليا

ملعقة كبيره محسن جيل

نص ملعقه صغيره بيكينج بودر

رشة ملح

مكونات التزيين

ربع كيلو كريم شانتيه

جيل فراوله(صوص فراوله)

حبات فراوله

كرسبي شيكولاته ابيض


الطريقه


وضع البيض والسكر والفانيليا ومحسن الجيل ورشة ملح ويتم الخفق جيدا حتي تضاعف الكميه ويصير القوام كريمي

يوضع نص ملعقة بيكينج بودر علي الدقيق ويتم نخله مرتين

ونضع الدقيق علي الخليط علي مراحل شويه شويه والتقليب من تحت لفوق


نحضر صينيه مقاس٢٤ علي شكل قلب

ووضع ورق زبده ووضع الخليط 

توضع في فرن مسبق التسخين علي درجة حرارة ١٨٠ من ٣٥ الي ٤٠ دقيقه


بعد خروج الاسبونش من الفرن

يفضل ترك الاسبونش لليوم التالي

 للتزين


يتم تقطيع الاسبونش الي ثلاث او اربع طبقات ثم وضع الكريم شانتيه بين الطبقات وتجليسهامن الخارج


ننزل بجيل الفراوله(صوص فراوله) كما بالشكل وعمل روزتات

اعلي واسفل التورته 


والتزيين بالكرسبي الابيض   فوق الروزيتات كما بالشكل ووضع حبات الفراوله  داخل القلب الصغير


مراجعة هند محسن

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق