مدة التحضير ١٥ دقيقه
مدة الطهي ٤٥ دقيقه
المكونات
عمل الاسبونش بالدقيق العادي
كوب ونصف دقيق
٦بيضات
كوب سكر بودره
فانيليا
ملعقة كبيره محسن جيل
نص ملعقه صغيره بيكينج بودر
رشة ملح
مكونات التزيين
ربع كيلو كريم شانتيه
جيل فراوله(صوص فراوله)
حبات فراوله
كرسبي شيكولاته ابيض
الطريقه
وضع البيض والسكر والفانيليا ومحسن الجيل ورشة ملح ويتم الخفق جيدا حتي تضاعف الكميه ويصير القوام كريمي
يوضع نص ملعقة بيكينج بودر علي الدقيق ويتم نخله مرتين
ونضع الدقيق علي الخليط علي مراحل شويه شويه والتقليب من تحت لفوق
نحضر صينيه مقاس٢٤ علي شكل قلب
ووضع ورق زبده ووضع الخليط
توضع في فرن مسبق التسخين علي درجة حرارة ١٨٠ من ٣٥ الي ٤٠ دقيقه
بعد خروج الاسبونش من الفرن
يفضل ترك الاسبونش لليوم التالي
للتزين
يتم تقطيع الاسبونش الي ثلاث او اربع طبقات ثم وضع الكريم شانتيه بين الطبقات وتجليسهامن الخارج
ننزل بجيل الفراوله(صوص فراوله) كما بالشكل وعمل روزتات
اعلي واسفل التورته
والتزيين بالكرسبي الابيض فوق الروزيتات كما بالشكل ووضع حبات الفراوله داخل القلب الصغير
مراجعة هند محسن
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق