الأربعاء، 17 نوفمبر 2021

طريقة عمل جمبرى بالكارى مقدم من الشيف شوشو عرابي


  

مدة التحضير   ٣٠ دقيقة 


المقادير 


نصف كيلو جمبرى مقشر 

ملعقة طعام  ثوم مفروم

ملعقة طعام كاري 

ملح 

فلفل أسود 

كمون 

ثوم بودر 

بصل بودر 

ملعقة طعام خل 

عصير ليمونة 



طريقة التحضير 

ينظف الجمبري و يغسل و نتبله بالمكونات السابقة 

و نتركه ساعة في التتبيلة ثم  نضيف له بيضة و نقلبه

في طبق و نضع  دقيق و كاري و ملح و فلفل أسود و كمون و توم بودر  و نضع الجمبرى فيه

و في زيت غزير نقلي الجمبرى لا يأخد وقت 

و نبدأ بتجهيز الساندوتش نضع خس و جرجير و الجمبرى و كاتشب و مايونيز ويتقدم وبالهنا والشفا 


مراجعة الشيف نادية فروانة

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق