مدة التحضير ٢٠ دقيقة
المقادير
كيس مكرونة مسلوق
نصف كيلو لحمة مفرومة
بصلة مقطعة قطع صغيرة
ملح
فلفل أسود
بهار لحمة
فلفل ألوان إختياري
فلفل أخضر حامي إختياري
سن ثوم مفروم
ملعقة زبدة
زيتون شرائح
البشاميل لايت من غير دهون و طعمه خفيف
٤ ملاعق دقيق
لتر حليب
كوب شوربة إن وجد أو كوب ماء
٢ ملعقة حليب بودر
نصف كوب قشطة أو وجه الحليب
مثلث جبنة
ملح
فلفل أسود
ملعقة بهار دجاج أو مرقة بودر أو مكعب إختياري
مشكل جبن
ذرة جوزة الطيب
طريقة التحضير
نحضر المكرونة المسلوقة و
نجهز اللحمة في مقلاة على النار نضيف ملعقة زبدة أو زيت و نضيف البصل
و نشوحه حتى يذبل و نضيف سن الثوم المفروم و نشوحه و نضيف اللحمة و الفلفل الحامي أو الألوان و البهار و الملح
نجهز البشاميل
في الخلاط نضيف الحليب و مثلث جبن و ملح و الفلفل و البهار و جوزه الطيب و نخفقهم مع بعض
في قدر على النار نضيف البشاميل و كوب الشوربة و نقلب حتى يثقل القوام نضيف القشطة و نطفئ النار
نجهز الصينية
نضيف بشاميل في الصينية
و نضيف نصف البشاميل على المكرونة و نترك النصف الثاني للصينية
نضيف نصف المكرونة في الصينية ثم نضيف اللحمة و نضيف جبنة ثم باقي المكرونة و نضيف باقي البشاميل
و أخيرا نضيف جبنة و زيتون
و تدخل فرن ساخن مسبقا
و بألف هنا
مراجعة الشيف نادية فروانة
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق