الأربعاء، 16 فبراير 2022

طريقة عمل مكرونة بالبشاميل مقدمة من الشيف منى التابعي

   

مدة التحضير ٢٠ دقيقة 


المقادير


كيس مكرونة مسلوق

نصف كيلو لحمة مفرومة 

بصلة مقطعة قطع صغيرة 

ملح

فلفل أسود 

بهار لحمة 

فلفل ألوان إختياري 

فلفل أخضر حامي إختياري 

سن ثوم مفروم

ملعقة زبدة 

زيتون شرائح


البشاميل لايت من غير دهون و طعمه خفيف 

٤ ملاعق دقيق 

لتر حليب 

كوب شوربة إن وجد أو كوب ماء

٢ ملعقة حليب بودر

نصف كوب قشطة أو وجه الحليب

مثلث جبنة 

ملح

فلفل أسود 

ملعقة بهار دجاج أو مرقة بودر أو مكعب إختياري 

مشكل جبن 

ذرة جوزة الطيب


طريقة التحضير 

نحضر المكرونة المسلوقة و

نجهز اللحمة في مقلاة على النار نضيف ملعقة زبدة أو زيت و نضيف البصل 

و نشوحه حتى يذبل و نضيف سن الثوم المفروم و نشوحه و نضيف اللحمة و الفلفل الحامي أو الألوان و البهار و الملح

نجهز البشاميل

في الخلاط نضيف الحليب و مثلث جبن و ملح و الفلفل و البهار و جوزه الطيب و نخفقهم مع بعض 

في قدر على النار نضيف البشاميل و كوب الشوربة و نقلب حتى يثقل القوام نضيف القشطة و نطفئ النار 

نجهز الصينية 

نضيف بشاميل في الصينية

و نضيف نصف البشاميل على المكرونة و نترك النصف الثاني للصينية 

نضيف نصف المكرونة في الصينية ثم نضيف اللحمة و نضيف جبنة ثم باقي المكرونة و نضيف باقي البشاميل 

و أخيرا نضيف جبنة و زيتون

و تدخل فرن ساخن مسبقا  

و بألف هنا 


مراجعة الشيف نادية فروانة

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق