السبت، 19 فبراير 2022

طريقة عمل شاورمة لحمة مقدمه من الشيف شوشو عرابي



مدة التحصير45دقيقة

مدة الطهي30دقيقة

تكفي لعدد 4او5افراد


المقادير


نصف كيلو جرام لحمة

نصف كيلو بصل

توابل


فى مقلاة ساخنة على النار نضع

1 م طعام سمنة 

و٣  م طعام زيت 

ثم نضيف الحمة المقطعة شرايح رفيعة شبه الشاورما او قطع مربعة صغيرة ونقلب على الجانبين ونضيف ملح + فلفل + ورق لورا + قرن فلفل ونقلب ونضيف نص كيلو بصل قطع 

ونقلب ونضيف ٢ كوب ماء مغلى ونغطيها ونسيبها تكمل سواها ونبدأ نجهز البطاطس التحفة دى 

٣ حبات بطاطس هنقشرهم ونقطعهم جوانح ونسلقهم لمدة ٣ دقايق بس ونضيفلهم تتبيلة مكونة من نص م ص من ( ملح + فلفل + بابريكا + ١/٤ كوب زيت + رشة زعفران بودر + كيس فيجيتار ) ثم نقلب البطاطس مع المكونات وندخلها فرن ٢٠٠ درجة لمدة ٢٥ دقيقة او حتي تمام النضج


بعد تمام النضج توضع في

 اطباق التقديم

ملحوظة

 تقدم الي جانب ارز او معكرونةوسلطة كول سلو

ومن الممكن ان تقدم فتة شاورما

مراجعة شيف احفاد سيدة

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق