مدة التحضير:20دقيقة
مدة الطهى:45دقيقة
تكفى عدد:8اشخاص
المقادير:
500جرام اسبونج فانيليا
6بيض
فانيليا
نصف كوب ماء
مقادير كريمة الحشو:
2كوب كريمة لبانى بودر
2كوب ونصف حليب
3ملعقة طعام سكر
طريقة التحضير:
فى وعاء يخفق البيض مع الماء جيدا بالمضرب الكهربائي ثم نضيف الطحين ونستمر فى الخفق للحصول على قوام كريمى فاتح اللون
يصب الخليط فى قالب فرن مدهون مقاس 24مدهون
ويوضع في فرن مسبق تسخينه
علي180درجة لمدة 45دقيقة حتى تمام النضج ويترك ليبرد تماما
طريقة التحضير كريمة الحشو:
فى وعاء عميق يضاف 2كوب كريمة لبانى بودر مع 2كوب ونصف حليب ثم نضيف 3ملعقة سكر بودر مع الاستمرار فى الخفق حتي نحصل على قوام متماسك للكريمة
ثم يقسم الكيك الي
3طبقات و يسقى كل طبقة بحليب او سيرب ونضيف الكريمة وفوقها شرايح فراولة وهكذا ثم نغلف التورتة بالكريمة وتوضع فى التلاجة ساعة
تزين بشريط الفالكيوم الاحمر وقلوب شيكولا صغيرة حمرا وفوق الوش ورد طبيعى وكاندى قلوب
اوشفايف وشيكولا رافايلو
وتقدم
مراجعة شيف احفاد سيدة
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق