الأربعاء، 16 فبراير 2022

طريقه عمل: كيك البرتقال كيك هش جدا مقدمة من الشيف: منى التابعى

 

المقادير:
3 من البيض
1 برتقاله
كوب زيت
ڤانيليا
ربع معلقه صغيره بيكنج صودا
معلقه بيكنج بودر
معلقه خل
كوب ونص سكر
3 كوب دقيق
رشه ملح
علبه زبادي

الطريق:
اول حاجه هنبشر وناخد البشر ونقشر الطبقه البيضه من عل؂ للبرت.

تاني حاجه ناخد البرتقاله نفسها اللي اتقشرت. في الخلاط ونضيف عليها
  البيض والڤانيليا والسكر والخل والزيت والزبادي  
كلهم مع بعض خمس دقايق.
في بوله هضيف الدقيق والملح والبينج صودا والبيكنج بودر ونقلبهم مع بعض 
ثم إضافة الخليط السائل والبابشر البرتقال علي الدقيق 
واقلب الخليط في اتجاه واحد يتجانس مع بعض ويختفي الدقيق
ونضيف الخليط ف صنيه مقاس ٢٤ وتدخل فرن ساخن مسبق 
ع درجه حراره ١٩٠
لمده ٣٥ دقيقه 
وبكم من هنا 
هتطلع كيك هش جدا
بطعم البرتقال مميز فيها وجميل كيك مختلف وهيعجبكم بأذن الله

مراجعة / مروة صابر إبرإهيم

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق