السبت، 12 مارس 2022

طريقة عمل الجمبرى الكرسبى مقدمة من شيف شوشو عرابي


 مدة التحضير 90دقيقة

مدة الطهي20دقيقة

تكفي لعدد2فرد


المقادير

نص كيلو جمبرى مقشر هنتبله م طعام ثوم مفروم 

 عصير ليمونة 

 م صغيرة ملح

  ١/٢ م صغيرة فلفل 

 م صغيرة كسبرة ناشفة 

 م صصغيرة كمون 

 ٢ م طعامخل 

 ثوم بودر م طعام مسطردة 


 طريقة التحضير

نتبل الجمبي فى التتبيلة ونتركه ساعة فى التلاجة 

هنجهز طبق فيه كوب دقيق + نص كوب نشا + م ص ملح + م ص كركم + م ص بيكنج بودر + كوب ماء ونقلب لحد مايبقى خليط كريمى 

هنجهز طبق تانى نحط فيه بقسماط كرسبى وننزل الجمبرى فى الخليط الكريمى وبعدين فى البقسماط ونقليه فى زيت سخن فى الاول وبعدين نهدى النار ونطلعه على شبكة 

ونقدمه مع كاتشب ومايونيز وبالهنا والشفا

مراجعة شيف احفاد سيدة

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق