الجمعة، 13 مايو 2022

طريقه عمل الشاورما مقدمه من شيف نيرمين عبد السلام


 


مده التحضير40دقيقة

 مده الطهي20دقيقة

تكفي لعدد6افراد


   المقادير

 1/2كيلو صدور ووراك فراخ مخليه

 ملعقه صغيرة بهارات شاورما (من عند العطار)+ملح وفلفل اسود وبصل بودر وثوم بودر وقرفة وزعفران

3- 50جرام ليه 


التتبيلة 

تقطع الفراخ المخليه الي شرائح و نتبلها في توابل الشاورما و نتركها 4 ساعات أو يوم كامل


طريقة التحضير 

اولا عمل الارز   

 اناءعلي النار نضع بها ملعقة زيت

 بصله صغيرة مقطعه قطع صغيره نشوحها لحد ما تدبل

 نضع الارز + رشه كركم + رشه كارى + رشه توابل شاورما + معلقه صغيرة زعفران + ملح علي حسب الرغبه ونقلب جيدا 

 نضيف مقدار الماء الساخن 


ثانيا الشاورما


مقلاة علي النار  نضع الليه +صدور الفراخ حتي تستوي 

 نضيف لها بصل شرائح وفلفل لحد ما يدبلوا 

 نضيف بقدونس للتزيين 


ثالثا الثوميه 


2 كوب زبادي (ياغورت)

3 معالق مايونيز + فصين ثوم كبار مفرومين + ملح علي حسب الرغبه + ليمون + معلقه صغيرة خل و رشه شطه  


طريقة عمل ساندوتش شاورما سوري أو مصري ⁦⁩


 عيش سوري نضيف له الطحينة او ثومية والشاورما ونلفه رول وفي صينية تيفال أو جريل نقلبه حتي ياخد لون ذهبي 

 عيش فينو أو كيزر نضيف له الطحينه أو الثوميه ثم الشاورما 

بالهناء والشفاء


ويقدم


مراجعة شيف احفاد سيدة

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق