▼
الجمعة، 3 يونيو 2022
طريقة عمل بسبوسة تركي مقدمة من شيف سهام الحشاش
مده التحضير45دقيقة
مده الطهي30دقيقة
تكفي لعدد6افراد
المقادير
نص كيلو دقيق بسبوسه
علبه زبادي(ياغورت)-خمس بيضات بدرجة حرارة الغرفة-كوب زيت
خمس وسبعين جرام من السكر
معلقه صغيره من البيكنج بودر وملعقه صغيره من الفانليا
كيلو حليب
3ملاعق طعام من النشا
طريقة التحضير
نضع وعاء بها البيض والسكروالزيت والفانليا السايله وعلبه الزبادي ونمزجهم جيدا نوضع الدقيق والبيكنج بودر مع قوام سايل شويه نحضر قالب مدهونه بالزيت نضع نص الخليط ف القالب وندخلها الفرن لحد اما نعمل الطبقه التاني نحضر وعاء ونضع بها النشا والحليب ونقلبهم ع النار مع قوام مهلبيه طلعنا البسبوسه من الفرن وسبنها تبرد عشر دقائق نضع جزء من المهلبيه ع طبقه البسبوسه ونفردها ونضع نص الخليط التاني ونهز القالب وندخلها الفرن وبد اما تطلع من الفرن نضع عليها السيرب التقييل ونسبها عشر دقائق تبرد وبعدين نقطعها ونقدمها ف الطبق
اتمني الوصفه تعجبكم
شيف سهام الحشاش
مراجعة شيف احفاد سيدة
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق