السبت، 2 يوليو 2022

طريقة عمل فراخ سلاموره وكفته حاتي مقدمة من الشيف كرم الفقي


 


مدة الطهي 20 دقيقة

مده التحضير 10دقيقه


المقادير

دجاجه

كيلو لحم بقرى


الدجاج مكوناته

عصير بصل 

توم

 فلفل ألوان 

 ليمون 

   فلفل اسمر

 ملح

 كمون 

حبهان ناعم.

زعتر

 روز ماري

جنزبيل

 لوري

 قرفه

زعفران

صلصة بوريه معجون الصلصه

 كاري 


طريقة التحضير

نشرح الدجاجة من الورك ومن الصدر نقسمه اتنين متماسكين

ونخلط المكونات كلها مع بعض ونتركها نصف ساعة في الثلاجة


الكفته الحاتي

المقادير

 كيلو لحم بقرى

 ربع كيلو دهن كلاوي

١٥٠ جرام ليه ضاني

 2 بصله متوسط الحجم

 2 فص توم

م ص ملح

2 م ص فلفل اسمر.

م ص كمون

م ص بهارات لحمه

م ص مكونه من حبهان

ورق لوري

قرفه

جنزبيل

كوبيبه صيني

 جوز الطيب

 طعم كباب  كلهم ناعمين

ونفرم مرتين وندخلها الفريزر لمده ساعتين تقريباً

وبالف هنا


مراجعة شيف / دينا محسن

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق