▼
السبت، 2 يوليو 2022
كفتة الحاتي مقدمة من الشيف هدي نور الدين
مدة التحضير 15 دقيقة
مدة الطهي 20 دقيقة
المقادير
كيلو لحمة مفرومة
300 جرام دهون ( دوبريه ضاني او منديل ضاني او دوش مفروم )
ملعقتين طعام تفل بصل
فص توم مفروم
ملح
فلفل اسود ناعم
شطه حسب الرغبه
ذره حبهان بودره
ذره سكر
معلقه صغيره بيكنج بودر
لدهان الكفته
ماء بصل
ملعقه طعام زيت
ملعقه صغيره كاتشب او صلصه
ملح
فلفل اسود ناعم
بابريكا
ذرة سكر
للتقديم سلطة طحينة
الطريقه
في الكبة اضع جميع المكونات السابق ذكرها و يتم فرمها ناعم
ثم توضع في وعاء و اعجنها جيدا حتي تاخد عرق ثم تغطي و تدخل التلاجه تتشمع و دي تكه مهمه جدا
ثم يتم تشكيلها علي الاسياخ لو اسياخ خشبيه يجب نقع الاسياخ في ماء ساخن 10 دقائق حتي لا تحترق
و عند التشكيل اضع أيدي في خليط الدهان و أشكل الكفته عليها و ارصها في صاج او صينيه مدهونه زيت
و تدخل الفرن مسخن مسبقا درجه حراره الفرن 220 درجه لمده 20 دقيقة
و تقدم بالف هنا
مراجعةشيف احفاد سيدة
الرفع والنشر بواسطة شيف احفاد سيدة
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق