اسم الوصفة / فطيرة محشية باللحمة والجبنة
مقدمة من الشيف ندى العسال
مدة التحضير 30 دقيقة
مدة الخبز 45 دقيقة
المقادير :
( العجينة )
- 2 كوب دقيق
- كيس خميرة فورية
- معلقة ك سكر
- معلقة ص ملح
- 3 ملاعق زيت كبيرة
- زعتر بودر
- ماء او حليب دافيين للعجن
- كاتشاب لتلميع الوجه .
- سمسم وحبة البركة
( الحشوة)
- بواقى اى نوع لحوم مسلوقة او مشوية .
- كوب جبنة فيتا .
- كوب جبنة مودزاريلا او رومى مبشور.
- زيتون اسود او اخضر حلقات .
الطريقة :
- نحط الدقيق فى بولة غويطة ومعها الخميرة والسكر والملح والزعتر والزيت ونفركهم مع بعض باليد جيدا .
- يضاف الماء بالتدريج حتى نحصل على عجينة متماسكة وناعمة .
- توضع فى بولة غويطة وفوقها رشة زيت وتغطى باسترتش شفاف وتترك لتختمر نصف ساعة فى الصيف وساعة فى الشتاء .
- نقوم بتجهيز الحشوة : نقوم بتشويح بواقى اى نوع لحوم مع بصل مبشور فى القليل من الزيت حتى يذبل البصل قليلا ثم تضاف الجبنة البيضا والرومى والمودزاريلا ونقلبهم معا بدون اضافة اى توابل .
- نحضر العجينة بعد التخمير و نقسمها كورتين وناخد كل كرة نفردها دائرة قطرها 18 او 20 سم .
- نأخذ اول كورة ونفردها فى صنية مناسبة مدهونة زيت وتوضع الحشوة فى المنتصف وبعدها توضع طبقة العجين التانية ونضغط عليها جيدا من كل الاطراف حتى لا تفك من بعضها
- نحضر معلقة كاتشاب كبيرة وندهنها بالفرشاة على وجه الفطيرة وتعتبر مادة تلميع جيدة جدا لانها بتحتوى على السكر الذى بدوره يعطى لون جيد جدا فى الفرن بدون مانفتح الشواية .
- نرش السمسم وحبة البركة عالوجه وندخلها الفرن على 200 درجة فى الرف السلك بحيث يكون قريب من اخر رف لمدة 30 دقيقة بالظبط ثم نخرجها وتترك لتهدأ ثم تقطع وتقدم .
**وصفة لذيذة فى العزومات وممكن نحشيها اى حشو تانى تحبوه من بواقى الاكل وبالهنا والشفا .....
افكار اخرى للحشوات :-
شاورما لحمة او فراخ . لحمة معصجة . تونة . اجباز مشكلة . وممكن نحشيها جبنة بالقشطة ونسقيها بعسل النحل وتبقى وصفة حلو هايلة بس هنشيل حبة البركة ونكتفى بالسمسم .
اتمنى تعجبكم ....
مديره قسم المطبخ أ/ناهد هشام و مروة جميل
مقدمة من الشيف ندى العسال
مدة التحضير 30 دقيقة
مدة الخبز 45 دقيقة
المقادير :
( العجينة )
- 2 كوب دقيق
- كيس خميرة فورية
- معلقة ك سكر
- معلقة ص ملح
- 3 ملاعق زيت كبيرة
- زعتر بودر
- ماء او حليب دافيين للعجن
- كاتشاب لتلميع الوجه .
- سمسم وحبة البركة
( الحشوة)
- بواقى اى نوع لحوم مسلوقة او مشوية .
- كوب جبنة فيتا .
- كوب جبنة مودزاريلا او رومى مبشور.
- زيتون اسود او اخضر حلقات .
الطريقة :
- نحط الدقيق فى بولة غويطة ومعها الخميرة والسكر والملح والزعتر والزيت ونفركهم مع بعض باليد جيدا .
- يضاف الماء بالتدريج حتى نحصل على عجينة متماسكة وناعمة .
- توضع فى بولة غويطة وفوقها رشة زيت وتغطى باسترتش شفاف وتترك لتختمر نصف ساعة فى الصيف وساعة فى الشتاء .
- نقوم بتجهيز الحشوة : نقوم بتشويح بواقى اى نوع لحوم مع بصل مبشور فى القليل من الزيت حتى يذبل البصل قليلا ثم تضاف الجبنة البيضا والرومى والمودزاريلا ونقلبهم معا بدون اضافة اى توابل .
- نحضر العجينة بعد التخمير و نقسمها كورتين وناخد كل كرة نفردها دائرة قطرها 18 او 20 سم .
- نأخذ اول كورة ونفردها فى صنية مناسبة مدهونة زيت وتوضع الحشوة فى المنتصف وبعدها توضع طبقة العجين التانية ونضغط عليها جيدا من كل الاطراف حتى لا تفك من بعضها
- نحضر معلقة كاتشاب كبيرة وندهنها بالفرشاة على وجه الفطيرة وتعتبر مادة تلميع جيدة جدا لانها بتحتوى على السكر الذى بدوره يعطى لون جيد جدا فى الفرن بدون مانفتح الشواية .
- نرش السمسم وحبة البركة عالوجه وندخلها الفرن على 200 درجة فى الرف السلك بحيث يكون قريب من اخر رف لمدة 30 دقيقة بالظبط ثم نخرجها وتترك لتهدأ ثم تقطع وتقدم .
**وصفة لذيذة فى العزومات وممكن نحشيها اى حشو تانى تحبوه من بواقى الاكل وبالهنا والشفا .....
افكار اخرى للحشوات :-
شاورما لحمة او فراخ . لحمة معصجة . تونة . اجباز مشكلة . وممكن نحشيها جبنة بالقشطة ونسقيها بعسل النحل وتبقى وصفة حلو هايلة بس هنشيل حبة البركة ونكتفى بالسمسم .
اتمنى تعجبكم ....
مديره قسم المطبخ أ/ناهد هشام و مروة جميل
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق